صرافی بایننس «Binance» یکی از بهترین و بزرگترین صرافیهای آنلاین برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال است. این صرافی با شروع فعالیتش از سال 2017، امکانات بسیاری را به سیستم خود اضافه کرده و هر بار بیش از پیش رضایت کاربران خود را جلب میکند. اخیراً امکان معاملات آتی یا فیوچرز «Futures» نیز به امکانات و قابلیتهای صرافی بایننس اضافه شده که در نهایت آن را تبدیل به یکی از کاملترین مجموعههای معاملاتی کریپتوکارنسی در جهان کرده است. مردم از سراسر جهان در این بازار فعالیت میکنند و ایرانیهایی که با بازار کریپتوکارسی آشنایی دارند نیز بهصورت گسترده در این بازار حضور دارند. اگر شما نیز نسبت به فعالیت در این بازار کنجکاو هستید، با ما همراه باشید. چراکه در اینجا قصد داریم تا به صورت مفصل، شیوه فعالیت در بایننس فیوچرز را به شما آموزش دهیم.
بایننس فیوچرز چیست؟
فهرست مطالب
بایننس فیوچرز «Binance Futures» بستری است که در آن معاملات آتی (آینده) در مورد ارزهای دیجیتال انجام میشود. قراردادهای آتی این امکان را ایجاد میکنند که بتوان داراییهای را در آینده مورد خرید و فروش قرار داد. حالا هم بایننس فیوچرز این قابلیت را برای خرید و فروش داراییهای رمزارزی در آینده فراهم کرده است. در واقع با این روش، دیگر رمزارزها به کیف پول منتقل نمیشوند و تنها در حال معامله قراردادهای آتی یا فیوچرز هستند.
در بایننس فیوچرز از طریق پوزیشنهای زیر از معاملات آتی سود میبریم:
- پوزیشن لانگ «Long»: (زمانیکه انتظار افزایش قیمت داریم)
- پوزیشن شورت «Short»: (زمانیکه انتظار کاهش قیمت داریم)
همچنین در معاملات فیوچیرز میتوان از اهرم یا لوریج «Leverage» هم برای باز کردن معاملات با حجم بیشتر از سرمایهمان استفاده کنیم که البته استفاده از آن در صورت عدم موفقیت تریدها خطرناک است.
آموزش ثبت نام در بایننس فیوچرز
برای اینکه بتوانید از بایننس فیوچرز استفاده کنید، باید ابتدا در سایت بایننس ثبتنام کرده باشید. اگر قبلاً در این سایت ثبتنام کردهاید، باید مراحل زیر را طی کنید:
- وارد سایت بایننس شوید.
- در گوشه سمت راست بالای صفحه، روی «Register» کلیک کنید.
- حالا پس از وارد کردن آدرس ایمیل، یک رمز قوی هم برای خود انتخاب کنید.
- تیک مربوط به پذیرش قوانین را فعال کرده و روی «Create Account» کلیک نمایید.
- حالا یک کد به ایمیل شما ارسال شده که باید آن را در باکسی که به شما نمایش داده میشود، وارد کنید.
با طی کردن صحیح این مراحل، حساب کاربری شما در بایننس ایجاد میشود. حالا میتوانید پس از ورود به حساب کاربریتان در بایننس، از نوار منوی بالای سایت، با مراجعه به سربرگ «Derivatives» و انتخاب زیرعنوان «USDT Futures» برای فعال کردن معاملات آتی اقدام نمایید. سپس یک کادر به شما نمایش داده میشود که در آن باید روی عبارت «Open Now» کلیک کنید. حالا شما یک حساب فیوچرز در بایننس دارید و میتوانید معاملات آتی خود را استارت بزنید.
آموزش انتقال وجه به کیف پول بایننس فیوچرز
برای اینکه بتوانید حساب کیف پول فیوچرز خود در بایننس را شارژ کنید، باید ابتدا کیف پول اسپات مارکت خود در بایننس را شارژ کرده باشید و سپس از آنجا به حساب فیوچرزتان انتقال دهید. روند انتقال وجوه بین حسابهای بایننس به راحتی انجام میشود؛ فقط کافیست در صفحهی «Futures» بایننستان، در سمت راست گوشهی پایین، روی عبارت «Transfer» کلیک کنید. مبلغ موردنظر را تعیین کرده و روی «Confirm» کلیک کنید. حالا حساب فیوچرزتان شارژ شد.
آموزش رابط کاربری بایننس فیوچرز
رابط کاربری و نمای کلی پنجره بایننس فیوچرز شما به 4 بخش کلی تقسیم میشود:
- نمودارها و قیمتها
این بخش قسمت اعظم صفحه که در آن نمودارها و قیمتها با رنگهای قرمز و سبز نمایش داده میشوند را تشکیل میدهد. در قسمت بالای این بخش میتوان نوع مارجین، اهرم و همچنین نوع ارز را تنظیم کرد. در این قسمت میتوانید کلیه اطلاعات مربوط به قیمت مارک، Funding Rate، تغییرات قیمت در شبانهروز گذشته، نمودار تحلیل قیمت اختصاصی بایننس، اطلاعات زنده دفتر سفارشات روز و ….. را مشاهده کنید.
- فرم سفارشات
فرم سفارش به پنل سمت راست بالای صفحه گفته میشود که در آنجا میتوان انواع سفارشات لانگ و شورت را ایجاد کرد.
- پوزیشنهای معاملاتی
پنل معاملات فیوچرز در پایینتر از قسمت نمودار و قیمت، به صورت یک پنجرهی باریک در پایین صفحه قرار گرفته است. شما میتوانید وضع کلی معاملات خود را که شامل «تاریخچه سفارشات»، «سفارشات فعال»، «معاملات قبلی» و … است را با جابجا شدن در بین زبانههای این بخش، رصد کنید.
- نمای کلی مارجین
در نمای کلی مارجین، مقدار سرمایه، قراردادهای آتی فعال و همچنین اطلاعات پوزیشنها در قسمت راست پایین صفحه نمایش داده میشود.
آموزش تنظیم اهرم در بایننس فیوچر
شما میتوانید در بایننس فیوچرز، اهرم یا همان «leverage» را برای هر معامله تنظیم کنید. برای این کار، باید در گوشهی سمت چپ بالای صفحهی فیوچرز، روی گزینهی «20x» کلیک نمایید. سپس یک پنجره برای شما باز میشود که میتوانید در آن به کمک اسلایدر، مقدار اهرم موردنظر خود را تنظیم نمایید. با کلیک کردن بر روی «Confirm» تنظیمات شما ثبت میشود. هرچقدر پوزیشن سایز معامله کوچکتر باشد، مجاز هستید تا اهرم بزرگتری را انتخاب کنید. البته در تعیین اهرم دقت کافی را به خرج دهید، چراکه اهرمهای بالا، ریسک لیکویید شدن را به همراه دارد که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد.
تفاوت قیمت مارک با آخرین قیمت
در بایننس فیوچرز، دو قیمت بهصورت زیر وجود دارد که با بررسی ویژگیهای هریک، به تفاوت آنها پی خواهیم برد:
-
آخرین قیمت «Last Price»
آخرین قیمت، در واقع آخرین قیمتی است که با آن معامله انجام شده است (آخرین قیمت کل بازار معاملات). از آخرین قیمت، برای محاسبه سود و زیانها استفاده میکنند.
-
قیمت مارک «Mark Price»
مارک پرایس، برای جلوگیری از دستکاری قیمتها ایجاد شده؛ در واقع، قیمت مارک به همراه دادههای فاندینگ و قیمت چندین صرافی دیگر محاسبه میشود. مقدار سود و زیان پوزیشنهای باز و همچنین نقطهی لیکویید شدن، با استفاده از این قیمت محاسبه میشود.
انواع سفارشات در بایننس فیوچرز
در بایننس فیوچرز، هر نوع سفارش میتواند نماینده بکارگیری استراتژی معاملاتی خاصی باشد. انواع سفارشات بایننس فیوچرز به قرار زیر هستند:
-
سفارش محدود «Limit Order»
سفارش محدود، سفارشی است که با قیمت مشخص در دفتر سفارشات ایجاد میشود. این نوع سفارش، تنها پس از رسیدن قیمت بازار یا مارکت به قیمت برابر یا بالاتر از آن، اجرا میشود. برای خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت بالا، از این نوع سفارش استفاده میکنند. پس از رسیدن قیمت مارکت به قیمت موردنظر، این نوع سفارش بهصورت خودکار اجرا میشود.
-
سفارش مارکت «Market Order»
سفارشات مارکت در بهترین قیمت فعلی بازار (بر اساس سفارشات محدود موجود در دفتر سفارشات) اجرا میشوند. کارمزد سفارش مارکت از سفارش محدود بالاتر است. معمولاً از این نوع سفارش، در مارکتهای با نوسان بالا، برای ورود یا خروج سریع از معاملات استفاده میکنند.
-
سفارش حد ضرر «Stop Limit Order»
از سفارش حد ضرر یا «Stop Loss» برای خروج خودکار از معاملات در قیمتهای از پیش مشخص شده، استفاده میکنند. این نوع سفارش از قیمت توقف «Stop Price» و قیمت محدود «Limit Price» تشکیل میشود. قیمت توقف، یعنی قیمتی که سفارش با رسیدن با آن فعال میشود. قیمت محدود نیز همان قیمت موردنظر ما برای سفارش محدود است. در واقع بعد از رسیدن به قیمت توقف، در دفتر سفارشات یک سفارش محدود با قیمت مشخص شده، ایجاد خواهد شد.
قیمت توقف و محدود میتوانند مساوی باشند. اما بهتر است برای سفارش فروش، قیمت توقف را کمی بالاتر ار قیمت محدود در نظر بگیرید. همچنین در سفارش خرید نیز، قیمت توقف را پایینتر از قیمت محدود قرار دهید.
-
سفارش حد ضرر متغیر «Trailing Stop Order»
این نوع سفارش، همانطور که از نام آن هم پیداست، حد ضرر را تغییر داده و آن را بسته به کاهش و افزایش قیمت ارزها، جابهجا میکند. در حقیقت برای محافظت از سود پوزیشنهای فعال، از سفارش حد ضرر متغیر استفاده میکنند. در این نوع سفارش، یک قیمت به عنوان حد ضرر اولیه پوزیشن فعال در نظر گرفته میشود. در پوزیشنهای لانگ پس از بالا رفتن قیمت، حد ضرر نیز آن را دنبال کرده و بالاتر میرود. حالا اگر قیمت پایین بیاید، حد ضرر هم متوقف خواهد شد. اگر قیمت به اندازه مشخصی «Callback Rate» پایین بیاید، سفارش فروش برای بستن پوزیشن لانگ ایجاد میشود. این نوع سفارش برای پوزیشن شورت نیز بهصورت عکس عمل میکند؛ یعنی در پوزیشن شورت، حد ضرر به دنبال قیمت مارکت کاهش پیدا میکند. اما اگر قیمت مارکت بالا برود، حد ضرر متوقف خواهد شد. حالا اگر در پوزیشن شورت، قیمت به اندازه مشخص شده در سفارش بالا برود، یک سفارش خرید ایجاد شده و پوزیشن بسته میشود.
قیمت «Activation Price» قیمتی است که موجب فعال شدن سفارش حد ضرر متغیر میشود. «Callback Rate» نیز، درصدی است که سفارش حد ضرر متغیر با آن قیمت را دنبال میکند.
-
سفارش توقف مارکت «Stop Market Order»
این نوع سفارش نیز مانند سفارش حد ضرر، با رسیدن به قیمت توقف فعال میشود. اما بعد از فعال شدن یک سفارش مارکت ایجاد میشود. مقدار کارمزد این سفارش بالاتر بوده و امکان تکمیل شدن آن در مارکتهای پرنوسان بیشتر است.
-
سفارش دریافت سود «Take Profit Order»
این سفارش نیز مانند سفارش حد ضرر عمل میکند. اگر بخواهید این سفارش را در حالت «Limit» فعال کنید، باید از گزینهی «Stop Limit Order» استفاده شود. در این سفارش، تنها «Stop Price» و «Limit Price» براساس اهداف خروج از معامله تنظیم میشوند. اگر قیمت این سفارش برای معامله ما سودآور باشد، سفارش ما به صورت خودکار به عنوان «Take Profit» ثبت میشود.
در بایننس، قابلیت دیگری تحت عنوان «TP/SL for entire position» وجود دارد که در آن میتوانید سفارشاتTake Profit و Stop Loss را از نوع «Market» بهصورت همزمان ایجاد کرد. برای کاهش ریسک و همچنین برای نقد کردن سود معامله، از این نوع سفارش در کنار سفارش حد ضرر استفاده میکنند.
آموزش استفاده از ماشین حساب بایننس فیوچرز
برای استفاده از ماشین حساب فیوچرز بایننس، فقط کافیست روی آیکون آن در بالای فرم سفارش کلیک نمایید. شما میتوانید به کمک این ماشین حساب، اهرم معامله خود را تنظیم کرده و قبل از باز کردن هر معامله لانگ یا شورت، مقادیر مرتبط به آنها را محاسبه کنید. همچنین ماشین حساب فیوچرز، شامل گزینههای زیر است:
- PNL
برای محاسبه وجه تضمین اولیه «Initial Margin»، مقدار سود و زیان «PnL» و بازده سرمایه «Return on Equity» از این گزینه ماشین حساب استفاده میکنند.
- Target Price
برای محاسبه قیمت خروج و دستیابی به درصد سود موردنظر، از این گزینه بهره میگیرند.
- Liquidation Price
از این قسمت ماشین حساب، برای محاسبه نقاط لیکویید شدن استفاده میشود که در ادامه آن را نیز بررسی میکنیم.
- Max Open
امکان باز کردن بیشترین پوزیشن معاملاتی، با استفاده از این قسمت ماشین حساب محاسبه میشود.
- Open Price
از این قسمت برای محاسبهی حد متوسط قیمت، در صورت تمایل به باز کردن چند پوزیشن در قیمتهای متفاوت استفاده میکنند.
آموزش ایجاد سفارش در بایننس فیوچرز
در قسمتهای قبلی، انواع سفارشدهی در بایننس فیوچرز را بررسی کردیم. حالا در ادامه، این سفارشات را در قالب مثالی ارائه میکنیم که شیوه انجام این نوع معاملات را بیشتر برای شما باز کنیم.
با فرض اینکه قیمت فعلی بیتکوین (BTC) حدود 13500 دلار باشد، ما میخواهیم یک پوزیشن لانگ برای آن ایجاد نماییم تا زمانیکه بیتکوین به 13000 دلار برسد. حالا حد ضرر یا «Stop Loss» را برای 12500 دلار تنظیم میکنیم. سرمایه اولیهمان هم 1500 دلار است. با چنین فرضیاتی، به سراغ محاسبات زیر میرویم:
-
محاسبه قیمت لیکویید شدن
برای اینکه ریسک خود را محاسبه کنیم، باید ابتدا به نقطه لیکویید شدن آن پی ببریم و این کار را با بخش « Liquidation Price» ماشین حساب بایننس فیوچرز خود انجام میدهیم. در ماشین حساب، واحدها را بهصورت زیر وارد میکنیم:
- Entry Price = 13000 (USDT)
- Quantity = 1 (BTC)
- Balance = 1500 (USDT)
- Leverage = 10x
نتیجه محاسبهی لیکویید در ماشین حساب برای این فرضیه برابر با 11500 دلار است. در اینصورت، حد ضرری که تعیین کردهایم (13000)، بالاتر از 11500 بوده و خطر لیکویید شدن را در پی ندارد.
-
باز کردن پوزیشن جدید
حالا باید پوزیشن خود را ایجاد نماییم. برای این کار، از قسمت چپ گوشهی بالای صفحهی فیوچرز خود اقدام کرده و یک قرارداد آتی را روی «BTCUSDT» تنظیم میکنیم. وقتی ما 1500 دلار بالانس داریم، برای باز کردن یک قرارداد به ارزش یک بیتکوین که 13500 دلار قیمت دارد، موجودی کم داریم. وقتی اهرم پوزیشن خود را روی 10 تنظیم کنیم، حالا میتوانیم با اهرم دریافتی، پوزیشن خود را باز کنیم.
سپس با استفاده از فرم سفارشات، یک سفارش محدود یا «Limit Order» را باز کرده و مقادیر زیر را برای واحدهای آن در نظر میگیریم:
- Price = 13000 (USDT)
- Size = 1 (BTC)
وقتی اهرم ما برابر با 10x است، پس مقدار «Cost» یا هزینه پوزیشن ما هم برابر با 1300 دلار خواهد بود. حالا تیک مربوط به گزینهی «TP/SL» را در کادر سفارش فعال میکنیم. با فعال کردن این تیک میتوانیم سفارشات «Take Profit» و «Stop Loss» را نیز وارد کنیم. وقتی سفارش ما تکمیل شده و پوزیشن ما با موفقیت باز شود، این سفارشات نیز به صورت خودکار ایجاد میشوند. اگر در این مثال از دو تارگت برای بستن پوزیشنمان استفاده کنیم، باید تنها مقدار «Stop loss» را برابر با 12500 دلار قرار دهیم. حالا با کلیک روی دکمهی «Open Long» سفارشمان ایجاد خواهد شد.
اگر طبق تحلیلی که در ابتدای فرضیه انجام دادیم، قیمت بیتکوین از 13500 به 13000 دلار برسد، پس سفارش ما تکمیل خواهد شد. حالا پوزیشن لانگ ما ایجاد شده و «Stop Loss» نیز در 12500 دلار باز میشود.
-
نقد کردن سود معامله
حالا اگر برای سود گرفتن از این معامله بخواهیم نصف پوزیشن خود را در قیمت 13400 دلار و نصف دیگر را در قیمت 14000 دلار ببندیم، برای این کار سفارش محدود «Limit» را با مقادیر زیر ایجاد میکنیم:
- Price = 13400 (USDT)
- Size = 50% (BTC)
پس از وارد کردن این مقادیر، حالا تیک گزینهی «Reduce-Only» را فعال میکنیم که اگر این کار را نکنیم، ممکن است به جای بستن پوزیشن قبلی، یک پوزیشن جدید برای ما باز کند. حالا روی دکمهی «Sell/Short» کلیک میکنیم تا سفارش محدود ما ایجاد شود. سپس یک سفارش محدود دیگر نیز با قیمت 14000 دلار به همین شیوه باز کرده و یک سفارش دیگر را نیز از نوع سفارش حد ضرر متغیر «Trailing Stop Order» را نیز برای همین پوزیشن باز میکنیم. در واقع میخواهیم با عبور قیمت بیتکوین از 13600 دلار، این سفارش با فاصلهی 4 درصدی فعال شود. برای این منظور از فرم سفارش، گزینهی «Trailing Stop» را انتخاب کرده و موارد زیر را وارد میکنیم:
- CallBack rate = 4%
- Activation Price = 13600 (USDT)
- Size = 100% (BTC)
پس از وارد کردن این مقادیر، روی دکمهی «Buy/Long» کلیک میکنیم تا سفارش ایجاد شود. با فعال کردن این سفارش، دیگر نیازی نیست تا خودمان ترید را مدیریت کنیم، بلکه فقط کافیست منتظر شروع به حرکت بازار یا مارکت شویم.
آموزش فعال سازی Hedge Mode در بایننس فیوچرز
در حالت پوشش ریسک «Hedge Mode»، میتوانیم بهصورت همزمان پوشش لانگ و شورت را برای یک رمزارز مشخص ایجاد کنیم. این گزینه زمانی به کار گرفته میشود که پیشبینی کنیم قیمت یک رمزارز افزایش پیدا میکند و همچنین مایل باشیم تا یک پوزیشن شورت هم برای آن ایجاد کنیم تا در صورت نوسان، از آن سود بگیریم.
همهی پوزیشنها بهصورت پیشفرض روی «One-Way Mode» یعنی حالت یکطرفه تنظیم شدهاند که در آن امکان باز کردن پوزیشنهای لانگ و شورت برای یک رمزارز مشخص – به صورت همزمان – وجود ندارد. در واقع اگر شما پوزیشنهای لانگ و شورت را با هم باز کنید، آنها یکدیگر را خنثی میکنند. به همین خاطر برای استفاده از پوشش ریسک، باید آن را به صورت دستی، تنظیم نمایید.
برای استفاده از پوشش ریسک، باید از قسمت تنظیمات فرم سفارش، روی گزینهی «position mode» کلیک کرده و سپس گزینه «hedge mode» را انتخاب کرده و پس از آن روی «Confirm» کلیک کنید تا تنظیمات نهایی شوند.
Funding Rate چیست؟
برای اینکه قیمت مارکت فیوچرز به قیمت مارکت اسپات اصلی نزدیک باشد، «Funding Rate» را طراحی کردند. در این بازار، تریدرها براساس پوزیشنهای خود به همدیگر هزینهای را پرداخت میکنند. حالا اینکه چه کسی به چه مقدار هزینه پرداخت کند، به تفاوت قیمت مارکت فیوچرز و اسپات مارکت بستگی دارد. اگر «Funding Rate» مثبت باشد، صاحبان پوزیشنهای لانگ، به پوزیشنهای شورت هزینه میدهند. اگر «Funding Rate» هم منفی باشد، این شورتها هستند که باید به لانگها هزینه پرداخت کنند.
بنابراین مقدار «Funding Rate» تعیین میکند که تریدرها هزینه پرداخت یا دریافت کنند که این حالت در بایننس فیوچرز، هر 8 ساعت یکبار اتفاق میاُفتد. اگر میخواهید مقدار «Funding Rate» را در زمان باز کردن پوزیشنتان بدانید، میتوانید مقدار تقریبی آن را از بالای صفحهی فیوچرز در کنار قیمت مارک مشاهده نمایید.
آموزش تنظیمات پیشرفته سفارشات
وقتی در فیوچرز، سفارش محدود باز میکنیم، میتوانیم تنظیمات بیشتری برای این بخش لحاظ کنیم. در انتهای فرمهای سفارش فیوچرز، دو حالت «post-only» و «Time in Force (TIF)» برای انتخاب وجود دارد. اگر Post-only را انتخاب کنید، سفارشات همیشه در حالت محدود ایجاد میشوند. با این وجود، در صورت نوسان ناگهانی قیمت در لحظهی آخر نسبت به قیمت درخواستی از انجام سفارش در حالت مارکت جلوگیری میشود. در اینصورت همیشه کارمزد پایینتر را پرداخت خواهید کرد.
گزینهی «Tif» نیز، حاوی حالتهای انتخابی زیر است:
- GTC – «Good Til Canceled»
با انتخاب این گزینه، سفارش تا زمان لغو یا تکمیل شدن، همچنان فعال باقی میماند. - IOC – «Immediate or Canceled»
با انتخاب این گزینه، سفارش بهصورت آنی اجرا میشود. اگر تکمیل آنی هم نشد، بخش تکمیل نشده از سفارش لغو خواهد شد. - FOK – «Fill or Kill»
در این حالت، سفارش باید بهصورت آنی تکمیل شود. اگر سفارش تکمیل نشود، به صورت کامل لغو خواهد شد.
علاوه بر گزینههای فوق، از گزینهی «reduce-only» برای اینکه از کاهش پوزیشنهای فعلی اطمینان حاصل کنیم، استفاده میکنند. با انتخاب این گزینه، هرگز پوزیشنها افزایش داده نخواهند شد. فرض کنید یک پوزیشن لانگ با «stop loss» و «take profit» جداگانه داریم. اگر قیمت در ابتدا کاهش پیدا کند، پوزیشن بسته میشد؛ حالا اگر قیمت باز بالاتر رود، سفارش «take profit» باعث باز شدن یک پوزیشن جدید میشود. با فعال کردن «reduce-only» میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
لیکویید شدن چیست؟
لیکویید شدن یا «liquidation» به معنای بسته شدن تمام پوزیشنهای فعال و از دست دادن کل سرمایه است. این مفهوم در رابطه با اهرمها اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ چراکه در بایننس فیوچرز استفاده از اهرمهای بالا در معاملات بلامانع است . همین موضوع هم مقدار سود و زیان را بسته به مقدار اهرم افزایش میدهد و در صورت زیان، لیکویید شدن را در پی دارد. آنچه که بر خطر لیکویید شدن در فیوچرز تأثیر میگذارد، حاشیه یا مارجین «Margin» است. از مارجین برای تضمین معاملات (Initial Margin) استفاده میشود. در معاملات، مقدار مارجین، معمولاً روی حالت «Cross» قرار گرفته که با این وجود، کلیه سود و زیان معاملات به همراه کل موجودی حساب به عنوان «Margin Balance» در نظر گرفته میشود. البته مقدار این مارجین، بسته به مقدار و اهرم پوزیشنها متفاوت است که با عنوان «Maintenance Margin» شناخته میشود.
نسبت دو مارجینی که نام بردیم در گوشهی پایین سمت راست بایننس فیوچرز با نشان «Margin Ratio» نمایش داده میشود. حالا میخواهیم بدانیم که لیکویید چگونه انجام میشود و چطور میتوان خطر آن را کاهش داد که برای این امر، دو وجه زیر را باید در نظر گرفت:
-
لیکویید چگونه رخ میهد؟
وقتی مارکت برخلاف پوزیشنهای فعال ما حرکت میکند، یعنی ما در حال ضرر دادن هستیم. در اینصورت پس از رسیدن مقدار «Maintenance Margin» به «Margin Balanc»، مقدار «Margin Ratio» صد درصد شده و در واقع لیکویید رخ میدهد. در عمل لیکویید شدن، برای اینکه ضرر پوزیشنها، فرد را به صرافی بدهکار نکند، همهي پوزیشنها بهصورت اتوماتیک بسته میشوند. حالا کل موجودی حساب و پوزیشنها برای جبران خسارات و زیانها، از حساب فیوچرز کسر میشود. وقتی یک حساب لیکویید میشود، علاوه بر زیان فراوانی که متحمل شده، باید به صرافی مقداری کارمزد اضافی نیز پرداخت کند. به همین خاطر استفاده از اهرمهای بالا در صورت ناموفق بودن معاملات خطرناک است.
-
چگونه خطر لیکویید را کاهش دهیم؟
با تغییر دادن تنظیمات مربوط به مارجین، میتوان خطر لیکویید شدن را کاهش داد. در واقع اگر شما به جای گزینهی پیشفرض «Cross»، حالت «Isolated Margin» را انتخاب کنید، در اینصورت تمام پوزیشنهای شما با هم لیکویید نمیشوند. چراکه با انتخاب این گزینه، تنها مارجین اختصاصی هر پوزیشن لیکویید میشود و دیگر پوزیشنها را تحت تأثیر قرار نمیدهد. البته در این حالت، به مقدار سرمایه بیشتری برای باز کردن پوزیشنهای همزمان نیاز دارید.
در واقع چون استفاده از گزینهی «Cross Margin» برای تریدرهای تازهکار راحتتر است، به همین خاطر این متد را به عنوان پیشفرش در نظر گرفتهاند. اما اگر شما به فکر کاهش تریدهای خود هستید، میتوانید بهصورت دستی، تنظیمات مارجین را به حالت «Isolated Margin» تغییر دهید.
کاهش اتوماتیک اهرم یا ADL چیست؟
عملیات ADL یا «auto-deleveraging» برای زمانهایی کاربرد دارد که صندوق بیمه نتواند ضررهای ناشی از لیکویید شدن را پوشش دهد. وقتی در نوسانات شدید بازار، لیکوییدهای پیدرپی اتفاق میاُفتد، بالانس حسابها منفی شده و به زیر صفر میرسد. رد این صورت، صندوق بیمه این ضرر را پرداخت میکند و همین موضوع سبب میشود تا کاربران لیکویید شده مجبور به پرداخت هزینه نشوند. اما گاهی در شرایط خاص و البته نادر، پیش میآید که صندوق بیمه نمیتواند تمام ضررهای وارده را جبران کند که در این صورت باید پوزیشنهای فعال را کاهش داد که این اقدام همان ADL است.
لازم به ذکر است که هر کاربر برای کاهش پوزیشنهای خود در بایننس فیوچرز، در یک صف قرار میگیرد. طبیعتاً تریدرهای سودآور که بالاترین اهرم را دارند، در رأس این لیست قرار میگیرند. اگر شما بخواهید موقعیت خود در این صف را بدانید، باید از طریق گزینهی «ADL» در قسمت «positions» قسمت بالای صفحه فیوچرزتان آن را ببینید.
سخن پایانی
اگرچه صرافی محبوب بایننس رابط کاربری خود را بهبود داده تا کاربران راحتتر بتوانند معاملات فیوچرز را باز کنند، اما هنوز هم انجام این معاملات برای کاربران مبتدی دشوار است. با توجه به خطر بالای لیکویید شدن در اهرمهای بالای فیوچرز، بهتر است تنها سرمایههای راکد خود را صرف فعالیت در فیوچرز و باز کردن پوزیشنهای پیدرپی کنید. در این صورت، حتی با ایجاد ضرر هم، مشکل چندانی برایتان پیش نخواهد آمد. در واقع یکی از اصلیترین کارهایی که برای فعالیت در بازارهای کریپتوکارنسی و قراردادهای آتی باید رعایت کنید، مدیریت ریسک و تقسیم سرمایه است که نباید هرگز از آن غافل شوید.
اگر فعالیت در بخش معاملات آتی یا فیوچرز صرافی بایننس برایتان سخت و استرسبرانگیز است، پس ابتدا در اسپات مارکت بایننس فعالیت کنید تا به صورت کامل با مفاهیم مارجین، اهرم یا لوریج، بالانس و … آشنا شوید. آنگاه فعالیت در فیوچرز برایتان راحتتر خواهد بود.
10 پاسخ
درود
ممنون از تو ضیحات کاملتون
ولی یک مورد را من مشکل دارم که تو آموزش شما و جاهای دیگه نتونستم پیدا کنم
چطور ارسال سفارشات را دو مرحله ای کنیم؟
درود. منظورتون ثبت سفارش شرطی ست؟
سلام
سوالی پرسیدم در مورد ورود 2مرحله ای و
ممنون از اینکه پاسخ دادین و بخشید که من یادم رفته بود از سوالم
نه منظورم سفارش شرطی نیست
سوالم این بود که اون صفحه تایید معامله که میزان سود و ضرر را قبل از شروع معامله جدید
و قبل از بستن معامله باز شده نشان میدهد را چطور فعال کنم؟
من2 تا اکانت فیوچرز دارم.
در یک اکانتم به محض فشردن کلید buy و sell وارد و با زدن close خارج میشم
ولی در اکانت دیگرم بعد از بعد از فشردن کلیدهای فوق، صفحه ای باز میشه که توی اون میزان سود و زیان اون معامله را نشان میده و در صورتیکه من کلید تائید را بزنم اون عملیات انجام میشه.
حالا میخام این صفحه تائید را برای اکانت اولم هم داشته باشم ولی نمیدونم از کجا تنظیم و فعال میشه
با تشکر
در حالت دیفالت تاییدیه میخاد از شما . در یکی از اکانت هاتون احتمالا دستتون خورده و این تایید رو حذف کردید و دیگه براتون نمیاره
سلام وقتتون بخیر ، من وقتی گزینه open now رو میزنم با پیغام complete identity verification in order to open a futures account. مواجه میشم .
vpn هم با سرور ثابته، باید چکار کنم؟ ممنون میشم منو راهنمایی کنین..
سرور مجازی یا وی پی ان تون از آلمان هستش؟
کشور آلمان اگر هست ازتون اطلاعات هویتی میخاد ترجیحا از هلند استفاده کنید.
ممنون از راهنمایی تون
سلام وقتتون بخیر ، من هم وقتی گزینه open now رو میزنم با پیغام complete identity verification in order to open a futures account. مواجه میشم .
vpn هم با سرور ثابته، هلنده . درضمن referral cod هم میخواد ازم.
باید چکار کنم؟
درود وقت بخیر. از vps استفاده کنید. و ترجیحا سرور دانمارک،اسپانیا،فرانسه
هلند هم به تازگی کمی مشکل داره اما هنوز مشکل خاصی نیس.