چگونه کد بورسی بگیریم؟ نحوه دریافت کد بورسی غیر حضوری

دریافت کد بورسی

اخذ کد بورسی، یکی از ضروریات ورود به بازار بورس تهران و معامله در آن است. اما در مورد این کد بورسی سؤالات بسیاری وجود دارد که پاسخ دادن به آن‌ها می‌تواند به ما کمک کند تا ضمن دریافت این کد بتوانیم استفاده‌ی صحیحی از آن داشته باشیم. در ادامه ابتدا چگونگی دریافت کد بورسی را بررسی خواهیم کرد و سپس به سؤالات متعددی که پیرامون این کد بورسی وجود دارد، پاسخ خواهیم داد. اگر شما نیز نسبت به مراحل دریافت کد بورسی کنجکاو هستید و می‌پرسید که چطوری کد بورسی بگیریم و از آن استفاده کنیم، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کد بورسی چیست و چرا دریافت آن ضروری است؟

کد بورسی که گاهاً با عنوان «کد سهامداری» نیز شناخته می‌شود، یک کد منحصر‌به‌فرد متشکل از حروف و اعداد است که دریافت آن برای همه‌ی افرادی است که می‌خواهند در بازار بورس به معامله بپردازند، ضروری است. بدون داشتن این کد، امکان ورود به بازار بورس برای افراد فراهم نمی‌شود. چراکه بورس یک بازار ملی و رسمی است که تمام شرکت‌های حاضر در آن برای این که بتوانند سهام خود را در بورس عرضه کنند و به فروش برسانند، از فیلترهای امنیتی سازمان بورس و اوراق بهادار عبور کرده‌اند. حالا افرادی هم که می‌خواهند در نقش سهامدار یا تریدر به این بازار بپیوندند، باید طی مراحل ثبت نام در بورس و مراحل دریافت کد بورسی، احزار هویت کرده و اطلاعات کامل خود را در سامانه‌های مربوط به سازمان بورس ثبت نمایند.

آن‌گاه با دریافت کد بورسی، اطلاعات هر فرد به‌صورت کامل در اختیار سازمان بورس قرار دارد و ایشان می‌توانند از طریق کد بورس خود اقدام به خرید سهام بورس و معامله در آن نمایند. در ادامه به شما خواهیم گفت که چطور به ثبت نام در بورس پرداخته و چطور کد بورسی بگیریم؟!

کد بورسی چیست

چطور کد بورسی بگیریم؟

برای دریافت کد بورسی باید به یکی از شعب کارگزاری‌های بورس در شهرتان مراجعه نمایید. البته برخی از کارگزاری‌ها امکان دریافت کد معاملاتی آنلاین را نیز برای مشتریان خود فراهم کرده‌اند که به واسطه‌ی آن می‌توان مراحل دریافت کد بورسی را به‌صورت غیرحضوری طی کرد که البته در بیشتر موارد به‌صورت حضوری صورت می‌گیرد. بهرحال برای مراجعه حضوری جهت دریافت کد بورسی، باید مدارک هویتی لازم را به همراه داشته باشید تا مراحل ثبت نام در بوس شما با موفقیت طی شود. مدارک لازم برای ثبت نام در بورس به قرار زیر هستند:

مدارک لازم افراد حقیقی برای اخذ کد بورسی:

  • اصل شناسنامه و کپی تمام صفحات آن
  • اصل کارت ملی و کپی پشت و روی آن
  • یک شماره حساب بانکی به همراه کد شبای آن
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • تکمیل فرم‌های مربوط به ثبت مشخصات و درخواست کد آنلاین کارگزاری

هر فردی برای تهیه این مدارک و مراجعه به کارگزاری، باید حداقل 18 سال سن داشته و از مدرک دیپلم هم برخودار باشد. به همین خاطر باید آخرین مدرک تحصیلی را نیز برای ثبت‌نام به کارگزاری تحویل داد.

مدارک لازم افراد حقوقی برای اخذ کد بورسی:

  • کپی روزنامه رسمی آگهی تاسیس
  • کپی اساسنامه
  • آگهی کلیه تغییرات
  • کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضای هیئت مدیره
  • کپی روزنامه رسمی
  • تکمیل فرم‌های تعهدنامه و مشخصات هریک از افراد هیئت مدیره

افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند با در دست داشتن مدارک فوق برای دریافت کد بورسی از یکی از شعب کارگزاری‌های کشور اقدام کنند. البته برای ثبت نام در بورس به‌صورت غیر حضوری، فقط کافی است به وب سایت کارگزاری‌هایی مراجعه نمایید که امکان ثبت نام به‌صورت آنلاین را برای مشتریان خود فراهم کرده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به کارگزاری «آگاه» اشاره کرد. شما می‌توانید با مراجعه به سامانه‌ی « ex.agah.com» اطلاعات لازم برای دریافت کد بورسی در کارگزاری آگاه را به‌صورت غیرحضوری وارد نمایید. البته تا به امروز این امکان برای اکثر شهرهای کشور فراهم شده، اما برخی از شهرهای کوچک نمی‌توانند از این خدمات استفاده کنند. امید است به زودی امکان دریافت کد معاملاتی آنلاین برای کلیه شهرهای کشور فعال شود.

پس از دریافت کد بورسی چه باید کرد؟

پس از دریافت کد بورسی، حالا توسط کارگزاری به شما یک «نام کاربری» و «رمز عبور» تخصیص داده می‌شود تا به کمک آن‌ها بتوانید وارد پنل کاربری خود در بورس شوید و در آن معامله کنید. معمولاً اطلاعات ورود به پنل کاربری برای افراد به‌صورت پیامک یا ایمیل ارسال می‌شود. شاید تصور کنید که در هنگام ورود به پنل کاربری‌تان در بورس باید کد بورس خود را وارد نمایید و سپس ورود کنید، اما به این صورت نیست. در واقع، برای ورود به پنل کاربری‌تان نیازی نیست تا کد بورسی خود را در جایی وارد کنید. چراکه آن کد نزد کارگزاری برای فعال کردن پنل شما مورد استفاده قرار گرفته است. حالا شما برای ورود به پنل کاربری خود در بورس، فقط کافی است اطلاعات ورود نامبرده را از کارگزاری‌تان دریافت نمایید و به آن ورود کنید. آن‌گاه می‌توانید خرید سهام و معامله در بورس تهران را استارت بزنید.

چگونه کد بورسی بگیریم برای سهام عدالت

چگونه برای سهام عدالت کد بورسی بگیریم

این که چگونه کد بورسی بگیریم برای سهام عدالت، هیچ تفاوتی با گرفتن کد بورسی عنوان شده در مراحل فوق ندارد. در واقع شما همین‌که کد بورسی بگیرید، می‌توانید از آن کد برای سهام عدالت خود نیز استفاده نمایید. البته لازم به ذکر است که بیشتر هموطنان صرفاً بخاطر مستقیم کردن سهام عدالت خود اقدام به دریافت کد بورسی کرده‌اند که موجب استقبال فراوان از بازار بورس توسط مردم شد. این افراد علاوه‌بر پیگیری سهام عدالت خود می‌توانند در معامله سهام در بورس نیز از کد معاملاتی خود بهره بگیرند و هیچ محدودیتی برای آنان وجود ندارد.

نکات تکمیلی کد بورس برای کاربران

با توجه به نکات زیر، بهتر می‌توانید موضوع کد بورسی را درک کرده و برای دریافت آن اقدام کنید:

  • برای احراز هویت در بورس، باید قبل از مراجعه به کارگزاری در سامانه آنلاین اطلاعات مشتریان سجام «ir» اطلاعات هویتی خود را وارد نمایید و سپس با دریافت یک کد 10 رقمی به کارگزاری مراجعه نمایید. اما اگر ثبت نام شما از طریق کارگزاری آگاه باشد، نیازی به ثبت نام در سجام نیست و خود این کارگزاری مراحل سجام مشتریان را نیز تکمیل خواهد کرد.
  • در حال حاضر بیش از 100 کارگزاری فعال در کشورمان وجود دارند که تنها برخی از آن‌ها خدمات مطلوب، پرسرعت و باکیفیتی را به کاربران خود ارائه می‌کنند. از جمله کارگزاری‌های برتر کشور می‌توان کارگزاری «آگاه»، «مفید»، «مبین سرمایه»، «بانک پاسارگارد» و… را نام برد.
  • در بازار بورس تهران بخش‌های فرابورس، اوراق تسهیلات مسکن، اوراق خزانه اسلامی و… نیز وجود دارد که کاربران با داشتن کد بورسی می‌توانند جهت مشارکت در آن‌ها نیز اقدام نمایند و نیاز به دریافت کد جداگانه‌ای نیست.
  • اگر برای ثبت نام در بورس به مشکل برخوردید، می‌توانید در مراجعه به کارگزاری پاسخ سؤالات خود را بیابید. در تمام شهرهای ایران، شعب کارگزاری‌های برتر قرار دارند و شما می‌توانید به آن‌ها مراجعه نمایید یا در صورت در اختیار داشتن شماره تماس آن‌ها، از طریق تماس تلفنی سؤالات خود را مطرح کنید و راهنمایی بگیرید.
  • افرادی که مدرک زیر دیپلم دارند نیز می‌توانند در بورس فعالیت کنند، اما شرایط ثبت نام و صدور کد برای آن‌ها تفاوت‌های جزئی دارد که با مراجعه به کارگزاری می‌توانند از آن آگاه شوند.
آموزش بورس رایگان
1/5 - (3 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید