تقریباً تمام افردی مبتدی میخواهند بدانند که بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس چه زمانی است و آنها کی میتوانند به این بازار ورود کرده و از آن سود بگیرند. تمام افراد حرفهای بازار سهام نیز یک پاسخ واحد به این سؤال دارند که در ادامه آن پاسخ واحد را با ذکر مثال برای شما روشن خواهیم کرد. باید در نظر داشته باشید که ورود به بازارهای مالی چون بازار بورس تهران، باید با اشتیاق همراه باشد. وقتی شما ذاتاً علاقهای به معامله در بورس و دیگر بازارهای مالی ندارید، دیگر حتی پرسیدن اینکه بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس چه زمانی است، بیفایده میشود. اما اگر شما یکی از علاقهمندان بازار سهام و امر سرمایه گذاری هستید و میخواهید بدانید که چطور میتوایند بهترین ورود را به این بازار داشته باشید، تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید.
بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس
فهرست مطالب
بیشتر افراد تصور میکنند که برای فعالیت در بورس باید بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس را بشناسند و دقیقاً در همان زمان به این بازار ورود کنند. اما در حقیقت هیچ زمان مناسبی برای ورود به بورس و سرمایه گذاری در آن وجود ندارد!
اگرچه در بازههای زمانی مختلف، بازار سرمایه به یک بازار تمام مثبت و کاملاً سودده تبدیل میشود، اما با توجه به اینکه زمان مثبت ماندن کلی بازار و همچنین حباب بودن قیمتها مشخص نیست، باز هم ورود به بازار بورس حتی در شرایطی که اوضاع کاملاً بر وفق مراد است، یک ریسک بزرگ به حساب میآید و اگر به یکباره بازار دچار روند نزولی شود، کلیه سودها به زیانهای بزرگ تبدیل خواهند شد. بنابراین وقتی میپرسیم: « بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس کی است؟» در واقع داریم سؤال نامناسبی را طرح میکنیم. بهجای پرسیدن چنین سؤالی میتوانیم پرسشهای مناسبتری را مطرح کنیم؛ مانند: «چطور میتوانیم برای ورود به بورس آماده شویم؟»، « برای آموزش بورس به چه چیزی نیاز داریم و باید از کجا شروع کنیم؟» و «موفقیت در بورس به چه عواملی بستگی دارد؟». در ادامه، پاسخ این سؤالات و برخی دیگر از سؤالات مهم در این زمینه را نیز بررسی خواهیم کرد.
چرا فعالیت در بورس ربطی به زمان مناسب آن ندارد؟
بازار سهام را میتوان به یک دریای پر تلاطم تشبیه کرد که گاهی آرام و گاهی نیز طوفانی است. کسانی میتوانند سوار کشتی شوند و از دریا عبور کنند که آمادگی لازم برای مواجه شدن با هر شرایطی را داشته باشند. تا زمانی که دریا آرام باشد، قطعاً حتی مبتدیترین افراد هم میتوانند سکان کشتی را به دست بگیرند. اما زمانیکه دریا مواج میشود و طوفان میآید، قطعاً یک فرد مبتدی نمیتواند شرایط را مدیریت کند. بنابراین باید سکان را به دست یک دریانورد حرفهای داد تا بتواند کشتی را از میان طوفان عبور داده و به ساحل مقصد برساند.
دریای آرام به مثابه یک بازار بورس کاملاً سبز و سووده است و طوفان نیز به مثابه بازاری منفی است که اکثریت نمادها در آن با کاهش قیمت همراه میشوند. کسی میتواند در دریای پرتلاطم بورس به فعالیت بپردازد و از آن سود بگیرد که شرایط و آمادگی کافی برای فعالیت در آن را داشته باشد و این موضوع به هیچ زمان یا مکان خاصی وابسته نیست. در واقع شما هرگاه آمادگی لازم برای سرمایه گذاری را کسب کردید، آن زمان بهترین زمان ورود شما به بورس خواهد بود.
بهترین سهام برای خرید در بورس کدامند؟
اینکه بخواهیم بدانیم بهترین سهام برای خرید در بورس کدامند، دقیقاً مثل همین میماند که بپرسیم بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس کی است؟! یعنی حتی پرسیدن چنین سؤالی هم به نحوی برای افراد مبتدی گمراه کننده است و نیاز به شفافسازی دارد. بهترین سهام برای خرید در بورس و همچنین بهترین زمان فروش سهام در بورس، به شرایط معاملاتی هر فرد بستگی دارد. ممکن است شخصی به دنبال یک سهام پایهای باشد تا آن را برای بلندمدت نگهداری نماید و شخص دیگر به دنبال سهامی باشد که بتواند بهصورت کوتاهمدت و دورهای از آن سود بگیرد. ممکن است برخی از سهام ضمن این که پتانسیل بالایی برای رشد دارند، در اصلاح قیمتی قرار بگیرند و شما مجبور شوید سرمایه خود را صرف خرید سهام دیگری کنید.
پس بهترین سهام برای خرید در بورس، سهامی است که در شرایط مورد نظر شما و بسته به تحلیلی که انجام دادهاید، بهترین سهم قابل خرید در همان زمان باشد. این در حالی است که همان سهمی که شما در یک بازه زمانی مشخص و براساس دادههای تحلیلی خود، آن را بهترین سهم قابل خرید ارزیابی کردهاید، در زمانی دیگر اصلاً برای خرید مناسب نباشد و سهم دیگری که شما قبلاً روی آن حساب نمیکردید، حالا بهترین سهام قابل خرید برای این بازهی زمانی باشد!
موفقیت در بورس به چه عواملی بستگی دارد؟
موفقیت در بورس بهصورت کلی به دو عامل بستگی دارد که به قرار زیر هستند:
- آموزش کاربردی
وقتی شما آموزش کافی دیده باشید، قطعاً میتوانید فرصتهای سودبخش بازار بورس را شناسایی کرده و از آنها استفاده کنید. این در حالی است که اگر شما دانش کافی برای فعالیت در بورس را نداشته باشید، نمیتوانید از هیچ یک از فرصتهای موجود بهره بگیرید.
- کنترل احساسات
کنترل احساسات و اجتناب از رفتارهای هیجانی نیز دیگر عامل مهم برای موفقیت در بورس است که به عامل اولی که عنوان کردیم بستگی دارد. در حقیقت، اگر شما آموزش کافی و تجربه کافی برای معامله در بورس داشته باشید، قطعاً میتوانید تمام احساسات هیجانی خود را در شرایط بحرانی بازار کنترل نمایید. اما در مراحل ابتدایی فعالیتتان ممکن است درگیر احساساتی چون خشم، طمع یا … شوید و به فعالیت مفید خود در این بازار ضربه بزنید.
چطور برای ورود به بورس آماده شویم؟
آمادگی برای ورود به بورس به سطح آگاهی شما در مورد این بازار بستگی دارد. اگر حس میکنید که میتوانید زمان صحیح ورود و خروج از معاملات و سهام مختلف را تشخیص دهید، پس وقتش رسیده تا فعالیت حرفهای خود در بورس را آغاز نمایید. اما یادتان باشد که بدون آموزش و آگاهی، هرگز آمادگی واقعی برای ورود به بورس را نخواهید داشت و بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس برای شما فرا نخواهد رسید. پس اگر علاقهمند به سرمایه گذاری در بازاری چون بورس هستید، حتماً آموزش بورس را جدی بگیرید و در دورههای آموزش بورس مقدماتی و پیشرفته شرکت کنید. آنگاه مسیر آموزش، آمادگی کافی برای ورود به بورس را به شما خواهد بخشید!
چقدر زمان لازم است تا آمادگی کافی برای ورود به بورس را پیدا کنیم؟
اگر تصمیم گرفتهاید که به صورت اصولی برای ورود به بورس آماده شوید و تحت آموزش قرار بگیرید، حتماً این سؤال هم برای شما پیش میآید که چقدر باید روی آموزشم زمان بگذاریم که در نهایت بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس را برای خود پیدا کنیم. با این اوصاف، باید توجه داشته باشید که زمان لازم برای کسب آمادگی فعالیت بورسی، به دو فاکتور مهم بستگی دارد که به قرار زیر هستند:
- میزان گیرایی فرد
ممکن است شخصی با چند هفته آموزش دیدن در زمینه بورس، آمادگی کافی برای استارت اولین معاملات خود را کسب کند، اما شخص دیگری پس از چند ماه این آمادگی را بهدست بیاورد که این موضوع به مقدار گیرایی هر فرد بستگی دارد که معمولاً هم مقدار آن در افراد مختلف با هم تفاوت دارد.
- کیفیت آموزشها
دورههای آموزش بسیاری در سطح وب وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. اما یادتان باشد که هر آموزشی برای شما مناسب نیست و باید حتماً آموزشی را انتخاب کنید که حقیقتاً کاربردی باشد و بتواند آگاهی و دانش کافی در کوتاهترین زمان ممکن برای ورود به بورس را در اختیارتان قرار دهد.
فعالیت از بورس را از چه سنی شروع کنیم؟
فعالیت در بورس به سن و سال خاصی وابسته نیست و افراد هر وقت که اشتیاق و علاقه کافی را در خود دیدند، میتوانند آموزش بورس را شروع کنند و در نهایت به فعالیت در این بازار هیجانانگیز بپردازند. البته گاهی توصیه میشود که فرزندان خود را از سن نوجوانی به کسب آموزشهای مالی تشویق کنیم تا آنها در سن جوانی آمادگی و دانش کافی برای فعالیتهای مالی و سرمایه گذاری را داشته باشند. اما شمایی که این مطلب را مطالعه میکنید، در هر سن و سالی که باشید، میتوانید نسبت به فعالیت مفید خود در بورس امیدوار بوده و برای ورود به آن آمادگی لازم را کسب کنید.
برای آموزش بورس به چه چیزی نیاز داریم و باید از کجا شروع کنیم؟
برای آموزش بورس باید ابتدا با مفاهیم اولیه این بازار آشنایی پیدا کنید و سپس تحت آموزشهای حرفهایتر قرار بگیرید. اگر بخواهیم مراحل کلی آموزش بورس را مشخص کنیم، باید موارد زیر را در نظر داشته باشیم:
-
آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات بورس
هر محیط کاری یک سری واژگان و اصطلاحات مربوط به خود را دارد؛ به طوری که شخصی که در یک محیط خاص کار میکند، با استفاده از آن اصطلاحات، منظور خود را به دیگر همکاران حوزه خود میفهماند. در مورد بازار بورس هم به همین صورت است و شما باید با مفاهیم و اصطلاحات این بازار آشنایی پیدا کنید که از جمله اصطلاحات رایج آن میتوان مفاهیمی چون «ترید»، «بازار گاوی»، «بازار خرسی»، «خط روند»، «شاخص»، «پرتفوی»، «نماد»، «اندیکاتور»، «کدال» و … را نام برد.
-
آموزش تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یک علم مالی همهجانبه است که امکان پیشبینی بازار از روی اطلاعات گذشته را برای ما فراهم میکند؛ به طوری که شما از روی نمودارها و نوسانات قیمت یک سهم، میتوانید حرکت قیمتی بعد آن سهم را حدس بزنید. تحلیل تکنیکال خود دارای بخشهای متنوعی است که در اولین شگردهای مربوط به آن یاد خواهید گرفت که چگونه زمان مناسب ورود و خروج از هر معامله را تشخیص داده و کلاً زمان خرید و فروش در بورس را بلد باشید. آموزش تحلیل تکنیکال، یکی از اساسیترین آموزشهای لازم برای فعالیت در بورس و هر بازار مالی دیگر خواهد بود.
-
سایر آموزشها
آموزش هرگز متوقف نمیشود و اگر شما بخواهید یک معاملهگر حرفهای باشید، باید یک شاگرد مادامالعمر باقی بمانید. آموزشهای تحلیل بنیادی یا فاندامنتال، آموزش استراتژیهای متنوع معاملاتی و…. از جمله دیگر مواردی هستند که میتوانید با فراگیری آنها به سطح مالی بالاتری ارتقا پیدا کنید و سودهای بیشتری از بازار بگیرید.
برای شروع آموزش بورس به شما پیشنهای میکنیم که روی آموزشهای مقدماتی و جامع بورس «دلفین وست»، بخصوص دوره تریدر شو حساب کنید. این آموزشها توسط استاتید برتر ایران طراحی شدهاند و جزء کاربردیترین آموزشهای موجود در این زمینه هستند.
چطور میتوانیم به صورت غیر مستقیم در بورس سرمایه گذاری کنیم؟
اگر شما وقت، انرژي یا اشتیاق کافی برای فراگیری دانش بورس را ندارید، میتوانید سرمایه خود را بهصورت غیر مستقیم در بورس قرار دهید و از سود حاصل از این سرمایه گذاری بهرهمند شوید. معاملهگران حرفهای بسیاری وجود دارند که شما میتوانید به عنوان مشاور یا سبد گردان روی آنها حساب کرده و سرمایه گذاری غیر مستقیم خود را به کمک آنها انجام دهید. در این صورت شما پول و حساب کاربری بورستان را به یک مشاور یا سبدگردان مطمئن میسپارید تا او با تکیه بر دانش معاملاتی خود با سرمایه شما به معامله بپردازد.
برای یادگیری “مقدمات بورس” مسیر زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- سرمایه گذاری در بورس: از کجا شروع کنم؟
- چگونه کد بورسی بگیریم؟ نحوه دریافت کد بورسی غیر حضوری
- انواع وضعیت نماد ها در بورس چیست؟
- بازار اولیه و بازار ثانویه در بورس چیست؟
- سیگنال خرید و فروش سهام در بورس چیست؟
- حد ضرر در بورس چیست و چگونه تعیین میشود؟
- سرمایه گذاری در بورس ایران به روش مستقیم و غیر مستقیم
- آیا بورس فقط برای سرمایه گذاران حرفهای و ریسکپذیر مناسب است؟
- آیا بورس قمار است حکم شرعی بورس چیست؟
- زمان مناسب ورود به بازار بورس | بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس
- آیا فعالیت در بورس بدون تحصیلات مربوطه ممکن است؟
- چرا باید در بورس سرمایه گذاری کنیم؟ | دلایل ورود به بورس
- بهترین زمان خرید و فروش سهام در بورس
- آموزش رهاورد ۳۶۵ + ویدیو | تحلیل تکنیکال با رهاورد ۳۶۵
- نحوه استفاده و آموزش سایت کدال بورس | تحلیل تکنیکال کدال
- تابلو خوانی چیست؟ چطور از تابلو خوانی در بورس تهران سود کسب کنیم؟
- آموزش نصب مفید تریدر + ویدیو
- سهام های مستعد رشد در بازار بورس
- آشنایی با انواع ضرر در بورس | چگونه با ضررهای خود کنار بیاییم؟
- همه چیز درباره معاملات پایاپای یا تهاتر در بورس (Barter)