هر محیط کاری، اصطلاحات مختص به خود را دارد. در مورد بازار ارزهای دیجیتال هم این امر صدق میکند. در واقع اگر شما بخواهید در بازار مبادله ارزهای دیجیتال فعالیت کنید و از اصطلاحات ارزهای دیجیتال آگاهی ندارید و از آنها استفاده نمیکنید، نمیتوانید منظور سایر کاربران آن را متوجه شوید. در واقع وقتی ما از اصطلاحات رایج کاری یا مالی استفاده نمیکنیم، در آن محیط، شبیه یک فرد غریبه به حساب میآییم و این موضوع باعث میشود تا در بین سایر تریدرها و در هنگام بحث و گفتوشگو در مورد تحلیلهای بازار، احساس ناخوشایندی را تجربه کنیم.
در این مطلب مجموعهای کامل از اصطلاحات ارزهای دیجیتال را مطرح میکنیم که بیشترین کاربرد را در این بازار دارند و میتوانند راهنمای ما برای فعالیت گستردهتر در آن باشند. بنابراین اگر در مسیر یادگیری ارزهای دیجیتال هستید این مقاله را از دست ندهید.
۳۵ اصطلاح رایج بازار ارزهای دیجیتال
فهرست مطالب
در بازار ارزهای دیجیتال اصطلاحات خاصی به کار برده میشود که مخصوص فعالیت در همان بازار است. همچنین برخی دیگر از اصطلاحات نیز در آن وجود دارد که در دیگر بازارهای مالی نیز کاربرد دارند. به صورت کلی برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، باید با اصطلاحات زیر آشنایی داشته باشیم:
- کریپتوکارنسی «Cryptocurrency»
یکی از ابتداییترین و اصلیترین واژگانی که در مجموعه اصطلاحات ارزهای دیجیتال با آن برخورد میکنید، کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) به معنای همان «ارز دیجیتال» یا «رمز ارز» و «ارز پایه رمزنگاری شده» است. این اصطلاح به ارزهایی اشاره دارد که به صورت مستقل – بدون وابستگی به حکومتها – اداره میشوند. همچنین این رمز ارزها، تنها در بستر اینترنت وجود داشته و به شکل فیزیکی نیستند. اولین و مشهورترین رمز ارز عرضه شده در جهان، بیتکوین «Bitcoin» است که در سال 2009، توسط شخصی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو «Satoshi Nakamoto» به جهان معرفی و ارائه شد.
- کریپتوگرافی «Cryptography»
به عملیات ریاضی پیچیده برای رمزنگاری کردن و رمزگشایی کردن ارزهای دیجیتال، کریپتوگرافی یا «رمزنگاری» گفته میشود. در واقع کریپتوگرافی دانشی است که سبب میشود بتوانیم اطلاعات رمزارزی را با امنیت بالا منتقل کنیم.
- بلاک چین «Blockchain»
یکی دیگر از اصلیترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال، بلاک چین است که از ترکیب دو واژهی «Block» به معنی «یک بلوک یا یک واحد» و «Chain» به معنای «زنجیر یا زنجیره» تشکیل شده است. اگر این دو واژه را در کنار هم قرار دهیم، مفهوم «زنجیره بلوکهای اطلاعاتی» ایجاد میشود که اساس کار ارزهای دیجیتال در جهان است. در واقع تمام رمزارزهایی که میشناسیم، به کمک فناوری بلاک چین و بلوکهای دادهای رمزنگاری شده طراحی و پیادهسازی شدهاند. بلاک چین سیستمی برای ثبت داده و اطلاعات است که اطلاعات در بلوکها و واحدهای آن به صورت رمزنگاری شده، ذخیره میشوند تا امکان دستکاری و هک آنها وجود نداشته باشد. همچنین تمام این اطلاعات بهصورت عمومی در اختیار کل کاربران شبکه بلاک چین قرار میگیرند و نقطهی مرکزی و محرمانهای برای آن وجود ندارد. فناوری بلاک چین، همان فناوری توسعهی ارزهای دیجیتال است.
- شِتکوین «Shitcoin»
شِتکوین را میتوان یکی از جدیدترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال در نظر گرفت که به ارزهای دیجیتال بیارزش اشاره دارد. در حال حاضر بیش از 20 هزار رمزارز در جهان وجود دارد که قطعاً همگی آنها باارزش و آیندهدار نیستند و بسیاری از آنها به مرور زمان، به کلی از بین میروند. به چنین رمزارزهایی، شِتکوین میگویند.
- آلتکوین «Altcoin»
به هر رمزارزی غیر از بیتکوین، آلتکوین گفته میشود. در واقع آلتکوین از ترکیب دو واژهی «Alt (Alternative)» و «Coin» بوجود آمده است که در آن، آلت به معنای «جایگزین» و کوین هم به معنای «سکه» است. به هر واحد از ارز دیجیتال، یک کوین گفته میشود. بیتکوین، اولین و قدرتمندترین ارز دیجیتال جهان است که پس از آن رمزارزهای دیگری مانند اتریوم، ریپل، استلار و …. عرضه شدند. به همین خاطر، به هر رمزارزی که پس از بیتکوین ارائه شده و در واقع جایگزینی برای معامله مستقیم بیتکوین به حساب میآید، آلتکوین میگویند.
- توکِن «Token»
بسیاری از کاربران اینترنت، دو واژهی توکن و کوین را بهجای هم به کار میبرند که البته این جایگزینی اشتباه است؛ چراکه توکن با کوین فرق دارد. کوین به هر واحد از ارز دیجیتال گفته میشود، حال آنکه توکنها ساختار متفاوتی دارند و هر توکن میتواند نماینده یک دارایی تأیید شده، باشد. توکنها کاربرد بسیاری وسیعتری نسبت به کوین دارند. اخیراً توکنهای امضای دیجیتال، بالاترین امنیت را برای سرویسهای رمزارزی ایجاد کردهاند. انواع مختلفی از توکن وجود دارد و هر رمزارز هم میتواند توکن مخصوص به خود را داشته باشد. مانند توکن شبکهی اتریوم که «ERC-20» نام دارند.
- وایت پیپر «Whitepaper»
برای اولین بار، ساتوشی ناکاموتو، بیتکوین را در قالب یک وایت پیپر یا «ورق سفید» به جهان معرفی کرد. دیگر ارزهای دیجیتال پس از بیتکوین نیز به کمک اوراق سفید به جهان عرضه شدهاند. وایت پیپر، چیزی شبیه به یک فایل متنی الکترونیکی (PDF) است که در آن کلیه اطلاعات مربوط به رمزارز مربوطه، توضیح داده شده است. هر ارز دیجیتال جدیدی که ایجاد میشود، یکی از مشکلات کاربران را حل میکند. برای مثال، رمزارز اتریوم، بر روی اجرای برنامههای غیرمتمرکز تأکید دارد. اینکه هر رمزارز چگونه طراحی شده و چگونه به کاربران کمک میکند، همگی در وایتپیپر آن نوشته میشود.
- هَش «Hash»
هَش یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است که در رابطه با محاسبات ریاضی اهمیت پیدا میکند. در واقع هش را میتوان یک تابع ریاضی در نظر گرفت که اطلاعات عددی و حروف را به عنوان ورودی دریافت کرده و آنها را به خروجی امن و رمزنگاری شده، تبدیل میکند. نرخ هَش یا «Hash rate» دیگر اصطلاحی است که به قدرت و سرعت عملکرد تابع هَش برای تکمیل محاسبات اشاره دارد.
- اکسچنج «Exchange»
اکسچنج به معنای «صرافی» بوده که اگر در بازار ارزهای دیجیتال به کار برود، به معنای «صرافی ارزهای دیجیتال» است. اکسچنجهای آنلاین بسیاری در سطح جهان وجود دارند که امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را برای کاربران ایجاد میکنند. یکی از مشهورترین صرافیهای ارز دیجیتال در جهان، صرافی بایننس «Binance» است.
- اِفیودی «FUD»
اِفیودی «FUD» مخفف عبارت «FEAR UNCERTAINTY AND DOUBT» به معنی «ترس، تردید و عدم قطعیت» است. در واقع، این ترس و تردید در رابطه با اُفت شدید قیمت ارز دیجیتال صورت میگیرد و زمانیکه از واژهی FUD استفاده میکنند، منظور وحشتی است که افراد از اُفت قیمت ارزهای دیجیتال خود دارند.
- ماینینگ «Mining»
ماینینگ در اصطلاحات ارزهای دیجیتال به معنای «استخراج» است. عمل ماینینگ یا استخراج به کمک دستگاههای ماینر «Miner» انجام میشود. ماینرها دستگاههایی با پردازنده و کارت گرافیکی قدرتمند هستند که از قدرت خود برای اعتبارسنجی تراکنشهای شبکهی بلاک چین استفاده میکنند. ماینرها در برابر تلاش و کمکی که به شبکهی بلاک چین میکنند، از آن پاداش میگیرند که در نهایت این پاداشها به آزاد شدن کوین میانجامد. به همین خاطر از دستگاههای ماینر برای استخراج انواع ارزهای دیجیتال بهره میگیرند.
- فیات «Fiat»
به هر نوع ارزی که توسط حکومتها عرضه شود، ارز فیات میگویند. از جمله مهمترین ارزهای فیات میتوان دلار، پوند و یورو را نام برد. در صرافیهای ارز دیجیتال، معمولاً شارژ حسابهای تریدینگ با ارزهای فیات انجام میشود و سپس فیاتها تبدیل به ارزهای دیجیتال میشوند.
- فورک «Fork»
فورک در لغت به معنای «انشعاب» است و نسخههای جدیدی از بلاک چین ایجاد میکند. فورکها در قسمتهای مختلفی از شبکهی بلاک چین، بهصورت همزمان فعالیت میکنند. فورکها خود به دو نوع سافت فورک و هارد فورک تقسیم میشوند.
- سافت فورک «Soft Fork»
اگر تغییراتی که در بلاکها ایجاد میشود، جزئی و سطحی باشند، انشعاب بهصورت سافت فورک انجام شده است. سافت فورک به این معنی است که قوانین اصلی و اجماع باقی ماندهاند و صرفاً یک سری قوانین جدید به قوانین اصلی اضافه شدهاند.
- هارد فورک «Hard fork»
برخلاف سافت فورک،اگر تغییراتی که در شبکه بلاک چین انجام میشود، گسترده و همهجانبه باشد، به آن هارد فورک گفته میشود. در این مورد، تمام قوانین اجماع قبلی در شبکه با قوانین جدید جایگزین میشوند. هارد فورک را میتوان شبیه آخرین نسخهی یک اپلیکیشن در نظر گرفت که با نسخههای قدیمیتر خود سازگاری ندارد و کاملاً تغییر کرده است.
- والت «Wallet»
یکی دیگر از اصطلاحات ارزهای دیجیتال مهم که حتماً هر تریدر این بازار باید با آن آشنایی داشته باشد، مفهوم والت یا کیف پول است. البته کیف پول در بازار و اصطلاحات ارزهای دیجیتال، به کیفپولهای الکترونیکی گفته میشود که رمزارزهای مجازی در آنها نگهداری میشوند و افراد نیز به کمک رمزی که برای والت خود قرار دادهاند، به محتوای آن دسترسی خواهند داشت. والتها نرمافزارهای APP هستند و از طریق کلیدهای عمومی و خصوصی هر والت میتوان به آن رمزارز انتقال داد یا از آن رمزارز را برداشت کرد.
- کولد ستوریج «Cold Storage»
کولد ستوریج به معنای «کیف پول سرد» است. این مفهوم در بین اصطلاحات ارزهای دیجیتال به والتهایی گفته میشود که بهصورت آفلاین، داراییهای رمزارزی افراد را در خود نگهداری میکنند.
- هات والت «Hot wallet»
هات والت یا «کیف پول گرم» در برابر والتهای سرد قرار گرفته و داراییهای دیجیتالی افراد را به صورت آنلاین نگهداری میکند. از جمله انواع هات والتها میتوان به کیفپولهای تراست والت و کوینومی اشاره کرد. افرادی که به صورت پیدرپی به والت خود رمزارز ارسال یا برداشت میکنند، باید از این نوع والت استفاده کنند که دسترسی به آن راحتتر است.
- پیپر والت «Paper Wallet»
پیپر والت در گروه والتهای سرد قرار گرفته و داراییهای دیجیتالی را به صورت آفلاین نگهداری میکند. در واقع، این نوع از والتها امنتر از کیفپولهای نرمافزاری است و کلیه رمزارزهای موجود در یک والت، به صورت یک کد روی یک تکه کاغذ قرار میگیرد. اگر شخصی که این نوع کیف پول را دارد، کاغذ حاوی اطلاعات کیف پول کاغدی خود را گم کند، دیگر به داراییهای رمزارزی خود دسترسی نخواهد داشت. افرادی که ارزهای دیجیتال خود را برای مدت طولانی نگهداری میکنند و روی امنیت آن حساسیت دارند، میتوانند از این نوع کیفپولها استفاده کنند تا هکرها و دیگر خطرات آنلاین، دارایی آنها را تهدید نکند.
- هاردویر والت «Hardware wallet»
هاردویر والت به معنای «کیف پول سختافزاری» است که آن هم در گروه کیف پولهای سرد قرار میگیرد. این نوع از والتها شبیه به یک فلش مموری هستند و به کمک یک رابط به موبایل یا کامپیوتر وصل میشوند. از طریق کلیدهای عمومی و خصوصی میتوان به محتوای این نوع از کیف پولها دسترسی داشت.
- پرایویتکی «Private Key»
پرایویتکی به معنای «کلید خصوصی» است که این مفهوم در بین دیگر اصطلاحات ارزهای دیجیتال، برای والتها کاربرد دارد. در حقیقت کلیدهای خصوصی رشتهای از دادههای منحصر به فرد هستند که امکان دسترسی به ارزها یا توکنهای ذخیره شده در یک والت یا کیف پول را فراهم میکنند. در برابر کلیدهای خصوصی، کلیدهای عمومی «Public Key» وجود دارد که آن هم مجموعهای از دادهها برای انتقال وجوه دیجیتال است. در واقع برای دریافت رمزارز، از کلید عمومی و برای انتقال آن از کلید خصوصی استفاده میشود.
- نُود «Node»
نُود در لغت به معنای «گره» است. نودها گرههای کامپیوتری هستند که برای تأیید تراکنشهای رمزارزی به شبکهی بلاک چین وصل میشوند. میتوان گفت که هر یک از اطلاعات موجود در بلوک بلاک چین، در یک نود ذخیره شده است.
- پوول «Pool»
پوول به معنای «استخر استخراج» است. در اصطلاحات ارزهای دیجیتال برای استخراج از استخرها استفاده میکنند که به گروهی از ماینرها برای تأیید تراکنشهای شبکه گفته میشود.
- اسپرید «Spread»
در بین اصطلاحات ارزهای دیجیتال، به اختلاف قیمت بین دو ارز دیجیتال، اسپرید گفته میشود.
- فومو «Fomo»
فومو (Fomo) مخفف عبارت «Fear Of Missing Out» به معنای «ترس از دست دادن» است. فومو در گروه اصطلاحات ترید ارز دیجیتال قرار میگیرد و زمانهایی کاربرد دارد که افراد برای بدست آوردن سود از فرصتهای خرید و فروش رمزارز میترسند. فومو در واقع یک محرک روانی در مارکت کریپتوکارنسی به حساب میآید که در نهایت منجر به سرمایه گذاری افراد میشود.
- هودل «HODL»
هودل در واقع همان «HOLD» است که در انگلیسی معنای «نگهداری یا نگه داشتن» میدهد. این مفهوم زمانی در گروه اصطلاحات ارزهای دیجیتال قرار گرفت که یک تریدر هنگام بیان نظرات خود در یک فروم مختص به تحلیلهای رمزارزی، بهجای هولد، به اشتباه آن را «هودل» تایپ کرده است. تریدرهایی که ارزهای دیجیتالی خود را بهجای فروش، نگهداری میکنند تا از سودهای آنان در آینده نفع ببرند، استراتژي هولد یا هودل را در پیش میگیرند.
- تودِموون «To The Moon»
تودِموون، همان اصطلاح «قیمتها سر به فلک کشیده» خودمان است که اگر بخواهیم آن را در بین اصطلاحات ارزهای دیجیتالی قرار دهیم و به این صورت بیان کنیم که قیمت یک رمزارز خاص دارد از حد تصور فراتر میرود، از تودِموون استفاده میکنیم.
- وال «Whale»
والها را میتوان سرمایه گذارانی در نظر گرفت که مقدار بسیار زیادی از یک رمزارز خاص را دارند و در صورت فروش آن میتوانند کل بازار را تحت تأثیر قرار دهند. این عمل در خرید عمدهی یک رمزارز خاص به صورت عکس روی میدهد. به سرمایه گذاران بزرگ ارزهای دیجیتال، وال میگویند، چون والها بزرگترین موجودات دریایی هستند و با حرکت خود میتوانند موجهای آب را تحت تأثیر قرار دهند، درست کاری که والهای کریپتوکارنسی میتوانند به انجام برسانند. حرکت والها در مارکت میتواند به صورت گاوی یا خرسی باشد. والهای گاوی به دنبال افزایش قیمتها و والهای خرسی نیز به دنبال کاهش قیمتها هستند.
- آربیتراژ «Arbitrage»
آربیتراژ نیز یکی دیگر از اصطلاحات ترید ارز دیجیتال بوده که به معنای کسب سود از اختلاف قیمت دو یا چند بازار مختلف است. این مفهوم برای زمانی که قیمت یک رمزارز خاص در دو صرافی یا دو مارکت مختلف تفاوت دارد، میتواند بسیار سودآور باشد. وقتی یک تریدر با خرید رمزارز با قیمت پایینتر از یک صرافی و فروش آن با قیمت بالاتر به یک صرافی دیگر، سود میکند، از استراتژی آربیتراژ بهره برده است.
- کریپتوکارنسی کالکیولیتر / کانورتر «Cryptocurrency Calculator / Converter»
هر رمزارز قیمت متفاوتی با دیگر رمزارزها دارد. ارزهای فیات نیز ارزشهای متفاوتی در برابر همدیگر دارند. با توجه به اینکه بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جهانی است و در آن ارزهای مختلف را به هم تبدیل میکنند، پس به یک ماشین حساب نیاز داریم تا به کمک آن، قیمتهای لحظهای ارزهای دیجیتال نسبت به هم و نسبت به ارزهای فیات را محاسبه کنیم. به ماشین حسابی که این قابلیت را برای ما فراهم کند، ماشین حساب ارز دیجیتال یا تبدیل کنندهی ارز دیجیتال گفته میشود.
- فاندامنتال آنالیز «Fundamental Analysis»
فاندامنتال آنالیز به معنای «تحلیل بنیادی» است که باز هم در گروه اصطلاحات ترید ارز دیجیتال قرار میگیرد. به کمک تحلیل بنیادی میتوان ارزش ذاتی یک دارایی را با بررسی اسناد، اخبار و کلیه اطلاعات مربوط به آن کشف کرد. در واقع یک تحلیلگر بنیادی میتواند بفهمد که کدام رمزارز دارای ارزش ذاتی بالایی است و کدام رمزارز این ارزش را ندارد و صرفاً در حباب قرار گرفته است. تحلیل بنیادی یا فاندامنتال مختص به مارکت ارزهای دیجیتال نیست و در تمام بازارهای مالی مورد استفاده قرار میگیرد.
- تکنیکال آنالیز «Technical Analysis (TA)»
تکنیکال آنالیز به معنای «تحلیل تکنیکال» در اصطلاحات ارزهای دیجیتال و دیگر بازارهای مالی است که سادهتر، سطحیتر و البته کاربردیتر و سریعتر از تحلیل بنیادی است. تحلیل تکنیکال از روی نمودارها و شاخصها صورت میگیرد. چراکه تاریخ در بازارهای مالی تکرار میشود. بنابراین تحلیلگران تکنیکی از این تکرار تاریخ برای پیشبینی قیمتها استفاده میکنند.
- پامپ اند دامپ «Pump & Dump»
پامپ و دامپ در گروه اصطلاحات ارزهای دیجیتال به معنای افزایش و کاهش قیمتهای یک رمزارز از روی اخبار اشتباه گفته میشود.. گاهی افرادی خاص برای در دست گرفتن اوضاع بازار، اخبار و شایعاتی را منتشر میکنند که منجر میشود قیمت یک ارز خاص به سرعت بالا رفته و سپس به شدت کاهش پیدا کند. عکس همین موضوع هم برای سودگرفتن از بازار ایجاد میشود. بنابراین به اخباری که موجب میشود تا قیمتها افزایش پیدا کنند، پامپ و به اخباری که موجب کاهش قیمتها میشود، دامپ میگویند.
- رالی «Rally»
وقتی پیشبینیهای کلی حاکی از آن است که یک رمز ارز خاص افزایش قیمت پیدا میکند، باعث میشود تا رقابت شدیدی در بازار برای خرید آن رمز ارز ایجاد شود که به این رقابت شدید، رالی میگویند.
- «Volatility»
Volatility به معنای «نوسان» است. به بالا و پایین شدن قیمت داراییهای مالی در یک مدت زمان مشخص، نوسان میگویند. تحلیلهای تکنیکی و بنیادی از روی نوسانهای قیمت قبلی با هدف پیشبینی نوسانهای بعدی انجام میشود.
موارد فوق از جمله مهمترین و رایجترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال در جهان هستند که با آگاهی از آنها میتوانید منظور تریدرها را متوجه شوید. همچنین خود نیز میتوانید به کمک اصطلاحات ارزهای دیجیتال، موقعیت معاملاتی خود را به دیگران اعلام نمایید. واژه نامه بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، حاوی اصطلاحات بسیار بیشتری است که با ادامهی فعالیت در مارکت کریپتوکارنسی میتوانید با تعداد بیشتری از آنها آشنا شوید. گزینههای نامبرده بخشی از واژه نامه بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال هستند.
مخفف ارزهای دیجیتال
هر ارز دیجیتالی که در جهان وجود دارد، یک علامت اختصاری یا مخفف دارد که در صرافیها و بازارهای آنلاین، با این علامت اختصاری یا مخفف ارزهای دیجیتال مورد معامله قرار میگیرند. در اینجا مخفف مشهورترین و تأثیرگذارترین ارزهای دیجیتال جهان را به شما معرفی خواهیم کرد که به قرار زیر هستند:
- «BTC/BTX» مخفف بیتکوین «Bitcoin»
- «UDST» مخفف تتر (دلار دیجیتالی) «Tether»
- «ETH» مخفف اتریوم «Ethereum»
- «XRP» مخفف ریپل «Ripple»
- «BCH» مخفف بیتکوین کش «Bitcoin Cash»
- «XLM» مخفف استلار لومنز «Stellar Lumens»
- «EOS» مخفف ایوس «EOS»
- «LTC» مخفف لایتکوین «Litecoin»
- «ADA» مخفف کاردانو «Cardano»
- «XMR» مخفف مونرو «Monero»
- «TRX» مخفف ترون «TRON»
- «MIOTA» مخفف آیوتا «IOTA»
- «BNB» مخفف بایننسکوین «Binance Coin»
- «NEO» مخفف نئو «NEO»
- «ETC» مخفف اتریوم کلاسیک «Ethereum Classic»
- «XEM» مخفف نِم «NEM»
- «XTZ» مخفف تزوس «Tezos»
- «ZEC» مخفف زدکش «Zcash»
- «VET» مخفف ویچین «VeChain»
- «BTG» مخفف بیتکوین طلایی «Bitcoin Gold»
- «MKR» مخفف میکر «Maker»
- «OMG» مخفف امیسگو «OmiseGO»
- «DOGE» مخفف دوجکوین «Dogecoin»
- «DCR» مخفف دیکرید «Decred»
- «QTUM» مخفف کوانتوم «QTUM»
- «ONT» مخفف آنتولوژی «Ontology»
- «LSK» مخفف لیسک «Lisk»
- «ZIL» مخفف زیلیکا «Zilliqa»
- «AE» مخفف ایترنیتی «Aeternity»
- «BCD» مخفف بیتکوین الماس «Bitcoin Diamond»
- «BAT» مخفف بت «BAT»
- «BTS» مخفف بیتشیرز «BitShares»
- «NANO» مخفف نانو «Nano (formerly RaiBlocks)»
- «BCN» مخفف بایتکوین «Bytecoin»
- «ICX» مخفف آیکون «ICON»
- «SC» مخفف سیاکوین «Siacoin»
- «DGB» مخفف دیجیبایت «DigiByte»
- «STEEM» مخفف «STEEM»
- «XVG» مخفف ورج «Verge»
- «PPT» مخفف پاپیلوس «Populous»
- «BTM» مخفف بایتوم «Bytom»
- «ETP» مخفف متاورس «Metaverse ETP»
- «REP» مخفف آیوگر «Augur»
- «GNT» مخفف گولم «Golem»
عبارات فوق، مخفف ارزهای دیجیتال رایج بودند که در تمام صرافیهای معتبر وجود دارند و میتوانید آنها را ترید کنید. موضوع اصطلاحات ارزهای دیجیتال با مخفف نام اصلی این رمز ارزها گره خورده است و برای فعالیت در مارکت کریپتوکارنسی به هردوی آنها نیاز خواهید داشت. انواع دیگری از اصطلاحات بازار ارزهای دیجیتال به همراه هزاران مخفف دیگر برای هزاران رمز ارز دیگر وجود دارد که بیان همگی آنها از محدودهی این مطلب خارج است. اما با فعالیت در تریدینگ ارزهای دیجیتال، با دیگر اصطلاحات بازار ارزهای دیجیتال نیز آشنا خواهید شد.
عرضه اولیه ارز دیجیتال
عرضه اولیه به معنای اولین عرضهی یک دارایی مالی در بازار است. عرضه اولیه ارز دیجیتال را با عبارت اختصاری «ICO» میشناسیم که مخفف «Initial Coin Offering» به معنای «عرضه اولیه سکه» است. در مرحلهی عرضه اولیه، تیم ارائه دهندهی یک رمز ارز که هنوز در دست طراحی و پیاده سازی است، به منظور جذب سرمایه برای پروژهی خود، اقدام به عرضه اولیه توکن رمز ارز خود میکند. اگر پروژه نهایی این توکنها عملی شده و با موفقیت همراه شود، افرادی که اقدام به خرید عرضه اولیه آن کرده بودند، سودهای هنگفتی نصیبشان خواهد شد. اما اگر پروژه با شکست روبهرو شود، مبلغی که برای خرید عرضه اولیه پرداخت کرده بودند، از دست خواهد رفت. پس خرید عرضه اولیه ارز دیجیتال با خطراتی از این دست همراه است. چراکه افراد سودجو از این قابلیت استفاده کرده و رمز ارزهای جعلی را پیشفروش میکنند.
برای اینکه از ارزش توکن عرضه اولیهای که قصد خرید آن را دارید، باخبر شوید، باید به صورت گسترده در مورد آن تحقیق کنید. این عرضه اولیهها به روشهای زیادی ارائه میشود که از جمله امنترین آنها میتوان سه روش زیر را نام برد:
- عرضه اولیه صرافیها با نشان اختصاری«IEO»
عرضه اولیه سکه صرافیها «Initial Exchange Offering» به خرید عرضه اولیه ارزهای دیجیتال از طریق صرافیهای معتبر گفته میشود. در واقع، صرافیها قبل از اینکه روی یک عرضه اولیه سرمایه گذاری کنند، آن را اعتبارسنجی کرده و از فاکتورهای امنیتی خود عبور میدهند. بنابراین خرید این نوع از عرضه اولیه ارز دیجیتال، قابل اطمینانتر است.
- عرضه اولیه اوراق بهادار با نشان اختصاری «STO»
عرضه اولیه توکن اوراق بهادار «Security Token Offering» دقیقاً مانند اوراق بهادار عمل میکنند. به طوری که از فیلترهای قانونی عبور کرده و دارای پشتوانه هم هستند. این نوع از عرضهها، کمریسکترین عرضه اولیه ارزهای دیجیتال هستند.
- عرضه اولیه برگشتپذیر با نشان اختصاری «RICO»
عرضه اولیه سکه برگشتپذیر «Reversible initial coin offering» عرضهای است که در آن امکان پس دادن توکنها و دریافت وجه پرداختی سرمایه گذاران وجود دارد. این دریافت وجه در هر مرحله از پروژهی رمز ارزها قابل انجام است. بنابراین این نوع از عرضهها نیز جزو عرضه اولیههای امن برای ارزهای دیجیتال هستند.
سخن نهایی
آگاهی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال اهمیت بسزایی در ورود به این بازار دارد، اما کافی نیست. اگر شما میخواهید به صورت اصولی در بازار کریپتوکارنسی فعالیت کنید و معاملات موفقی را در آن استارت بزنید، باید با دیگر مفاهیم این بازار هم آشنایی داشته باشید. برای شروع آموزش ارزهای دیجیتال، در کنار آگاهی از اصلاحات رایج آن، شرکت در دورهی «ماشین زمان» دلفین وست را به شما پیشنهاد میکنیم که کاملاً به آموزش بازار کریپتو اختصاص دارد.