در این مقاله به معرفی esg و فاکتورهای آن به عنوان ابزار مفیدی سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال میپردازیم. افزایش شدید محبوبیت بیت کوین و علاقه فزاینده موسسات مالی به داراییهای مجازی به عنوان یک طبقه دارایی قابل سرمایهگذاری و قابل مبادله، عملکرد محیطی، اجتماعی و حاکمیتی ESG صنعت ارزهای دیجیتال را فعال کرده است. در ۲ سال اخیر برخلاف سالهای قبل به دلیل پاندمی کرونا، شاهد نوسانات شدید و عدم ثبات در بازار ارزهای دیجیتال بودهایم و رفتارهای کاربران بازار ارزهای دیجیتال به دلیل موازیشدن تجارت و امور مالی ارزهای دیجیتال و پایدار دچار تغییرات جدی شده است. از طرف دیگر با محبوبیت سرمایهگذاری ESG ، جامعه رمزارزهای دیجیتال از این فاکتورها برای تثبیت جایگاه خود و رسیدن به پتانسیل و سوددهی بالا استفاده کردهاند.
سرمایهگذاری ESG چیست؟
سرمایهگذاری ESG که به عنوان سرمایهگذاری مسئولیتپذیر اجتماعی، سرمایهگذاری تأثیرگذار و سرمایهگذاری پایدار نیز شناخته میشود، به سرمایهگذاری اشاره دارد که عوامل یا نتایج بهینه محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) را در اولویت قرار میدهد. ESG بهطور گسترده به عنوان راهی برای سرمایهگذاری پایدار در نظر گرفته میشود؛ در واقع ESG با درنظرگرفتن محیط زیست و رفاه انسان و همچنین اقتصاد، توسط عوامل محیطی و اجتماعی انجام میشود. در زمینه رمزارزهای دیجیتال، تمرکز ESG در درجه اول بر عملکرد استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال، با توجه به نقش آنها در ایجاد ارزهای دیجیتال و نیازهای انرژی مرتبط با آن فرآیند، بوده است. عملکرد ESG در صنعت ارزهای دیجیتال باید بهطور گستردهای مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی که سرمایهگذاری در صندوقهای ESG در حال افزایش است، استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال، ارائهدهندگان خدمات داراییهای رمزنگاری شده و حتی شرکتهایی که داراییهای رمزنگاری شده را در ترازنامه خود قرار میدهند، باید پتانسیل افزایش بازده را در مقابل تأثیر منفی احتمالی بر اعتبار ESG مورد سنجش قرار دهند.
همچنین به دلیل ماهیت پایدار سرمایهگذاری ESG ، بسیاری از ماینرها و شرکتهای ارز دیجیتال ممکن است مجبور باشند انتشار گازهای گلخانهای خود را به عنوان یک اقدام بسیار حساس به صورت عمومی افشا کنند. و باید توجه دقیقی به یکپارچگی دادهها برای حمایت از صحت آن افشاها و برنامههای انتقال به مدلهای تجاری پایدارتر در طول زمان داده شود. شرکتهای ارزهای دیجیتال نیز ممکن است علاقهمند به بررسی برنامههای جبران کربن و بهرهوری انرژی پایدار باشند. بهعنوانمثال، زنجیره وب انرژی یک پروتکل شبکه لایه پایه شبه اتریوم است که به منظور ایجاد برنامههای کاربردی انرژی تجدیدپذیر بر روی بلاکچین است.
برخلاف پروتکلهای اتریوم یا بیتکوین، انرژی Web Chain از مدل اجماع اثبات اقتدار استفاده میکند که به دلیل اجماع مجاز و اثبات صلاحیت، انرژی کارآمدتری است. این نوع از مدلهای اجماع بلاکچین در نتیجه نگرانیهای مربوط به بهرهوری انرژی اهمیت پیدا کردهاند و ممکن است به عامل مهمی در موفقیت این پلتفرمها تبدیل شوند. از سوی دیگر، یک مزیت تراکنشهای ارزهای دیجیتال (به استثنای سکههای حریم خصوصی)، این است که تا حد زیادی شفاف و قابل ردیابی هستند. شرکت تجزیه و تحلیل بلاکچین Chainalysis تخمین میزند که فعالیتهای مجرمانه تنها ۰.۳۴ درصد از تراکنشهای ارزهای دیجیتال را در سال ۲۰۲۰ تشکیل میداد که نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۱ درصد کاهش داشت. تجزیه و تحلیل بلاکچین به عنوان یک ابزار مهم برای ارائهدهندگان خدمات داراییهای رمزنگاری شده به رسمیت شناخته شده است که در هنگام برخورد با داراییهایی که از منابع ناشناس یا خصوصی سرچشمه میگیرند، از آن استفاده میشود. ازاینرو فاکتورهای ESG ابزار مفیدی در سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال به شمار میرود.
مزایای سرمایهگذاری ESG چیست؟
در بخشهای قبل به معرفی ESG پرداختیم و آن را به عنوان راهی برای سرمایهگذاری پایدار معرفی کردیم. در ادامه نیز قصد داریم به مزایای این روش سرمایهگذاری اشاره کنیم. از جمله مزایای قابل توجهی که سرمایهگذاری ESG دارد، میتوان به دو مورد زیر اشاره کرد:
- بازدهی بالا
بازدهی بالا یک مزیت مهم در معرفی esg است. یک وایت پیپر در سال ۲۰۱۹ که توسط مؤسسه سرمایهگذاری پایدار مورگان استنلی تهیه شد، عملکرد صندوقهای پایدار را با صندوقهای سنتی مقایسه کرد و نشان داد که از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۸، کل بازده صندوقهای سرمایهگذاری مشترک پایدار و قابل معامله مشابه با صندوقهای سنتی بود. مطالعات دیگر نشان دادهاند که سرمایهگذاریهای ESG میتوانند از سرمایهگذاریهای معمولی بهتر عمل کنند.
- ریسک کمتر
مطالعات انجامشده نشان داده است که صندوقهای پایدار به طور مداوم، ریسک پایینتری نسبت به صندوقهای سنتی بدون توجه به طبقه دارایی نشان میدهند. همچنین در طول بازارهای متلاطم، مانند سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۰۹، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸، صندوقهای سنتی دارای انحراف نزولی قابلتوجهی نسبت به صندوقهای پایدار بودند. به این معنی که صندوقهای سنتی پتانسیل بیشتری برای ضرر داشتند.
- بالا بردن سطح علاقهمندی سرمایهگذاران، مزیت دیگری است که در معرفی esg به آن اشاره میشود.
- حفظ استعدادها و شراکت با شرکتهای بزرگ از مزایای مهم دیگر این روش است.
فاکتورهای سرمایهگذاری ESG
ESG مخفف Environmental, Social, and Governance است. سرمایهگذاران اغلب از این عوامل غیر مالی به عنوان بخشی از فرآیند تحلیل خود برای شناسایی ریسکهای مادی و فرصتهای رشدی استفاده میکنند. معیارهای ESG معمولا بخشی از گزارشگری مالی اجباری نیستند، اما بااینحال شرکتها اغلب در گزارش سالانه خود یا در گزارش پایداری مستقل افشاگری میکنند. از آنجایی که به معرفی ESG پرداختیم، بهتر است در ادامه به بررسی فاکتورهای آن نیز بپردازیم:
- فاکتورهای محیطی Environmental Factors
عوامل و فاکتورهای محیطی شامل چگونگی تأثیر فعالیتهای یک شرکت بر محیط، چه در سطح محلی و چه در سطح جهانی است. برای مثال چگونه یک شرکت انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش میدهد؟ آیا محصولات پایدار هستند و آیا از منابع طبیعی به روشی پایدار استفاده میکند یا خیر؟
- فاکتورهای اجتماعی Social Factors
فاکتورهای اجتماعی در معرفی esg شامل چگونگی تأثیر فعالیتهای یک شرکت بر افراد و جوامع، چه در داخل و چه در خارج از شرکت است. به عنوان مثال، آیا شرکت هنگام استخدام و ارتقای کارکنان، تنوع و فعالیتهای شغلی برابر را در نظر میگیرد؟ آیا شرکت در محل کار خود، حقوق بشر را در اولویت قرار میدهد؟ و آیا شرکت در توسعه جامعه محلی مشارکت میکند یا خیر؟
فاکتورهای حاکمیتی Governance Factors
فاکتورهای حاکمیتی در معرفی ESG بهطور گسترده به عنوان راهی برای سرمایهگذاری پایدار در نظر گرفته میشود؛ در واقع ESG سرمایهگذاری است که با در نظر گرفتن محیط زیست و رفاه انسان و همچنین اقتصاد توسط عوامل محیطی و اجتماعی انجام میشود و شامل تصمیماتی است که توسط رهبر و هیئت مدیره یک شرکت گرفته میشود. برای مثال آیا دستمزد مدیران معقول است؟ آیا رهبری به نگرانیهای سهامداران پاسخ میدهد؟ آیا هیئتمدیره به نگرانیهای ذینفعان پاسخ میدهد یا خیر؟
دیدگاه پایانی
فاکتورهای ESG از نظر مالی و مادی عواملی هستند که میتوانند تأثیر قابل توجهی بر مدل کسب و کار و محرکهای ارزش شرکت داشته باشند، مانند رشد درآمد، حاشیه، سرمایه مورد نیاز و ریسک. عوامل مادی از یک بخش به بخش دیگر متفاوت است. نمونههایی از عواملی که میتوانند مهم باشند؛ عبارتند از: مدیریت زنجیره تامین، سیاست زیست محیطی، سلامت و ایمنی کارگران و حاکمیت شرکتی.
ما معتقدیم که پایداری به معنای ایجاد تأثیر مثبت با هر کاری است که انجام میدهیم، از نحوه عملکرد ما به عنوان یک شرکت گرفته تا سرمایهگذاریهایی که از طرف مشتریان خود انجام میدهیم. بنابراین میتوانیم از طریق نقش خود در سیستم مالی با تخصیص سرمایه به مناطقی که به دنبال ارائه ارزش اجتماعی و به حداکثر رساندن ارزش سرمایهگذاری هستند، به ایجاد سرمایهگذاریهای پایدار در شرکتهای مختلف و از جمله رمزارزهای دیجیتال کمک کنیم.
برای یادگیری “مقدمات آموزش سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال” مسیر زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- آموزش سرمایه گذاری ارز دیجیتال | بهترین روش نگهداری رمزارزها چیست؟
- ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟
- آشنایی با مهمترین و رایجترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال | ۳۵ اصطلاح و ۴۴ مخفف
- آموزش ثبت نام در بایننس | آموزش ساخت اکانت و ورود به بایننس
- آموزش صرافی کوینکس + نحوه ثبت نام در Coinex
- آموزش صرافی کوکوین + ویدیو نحوه ثبت نام در صرافی کوکوین Kucoin
- آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال
- چگونه بیت کوین بخریم؟ آموزش خرید بیت کوین + ویدیو
- آلت کوین چیست؟ | تفاوت آلت کوین و بیت کوین
- پیشبینی آینده ارزهای دیجیتال
- آموزش کوین مارکت کپ + ثبت نام در CoinMarketCap
- چطور از حساب بایننس پول برداشت کنیم؟ | لاک شدن حساب بایننس
- معرفی ۱۰ مورد از بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایهگذاری کوتاهمدت
- بهترین صرافی جایگزین بایننس برای ایرانیان | ۱۷ صرافی جایگزین برای بایننس
- آشنایی با انواع صرافی غیر متمرکز یا DEX | چطور از دکسها استفاده کنیم؟
- پرایوسی کوین چیست؟ معرفی برترین کوینهای حریم خصوصی
- جرایم دنیای ارزهای دیجیتال | وضعیت قانونی استخراج بیت کوین در ایران
- دلایل شکست معاملهگران مبتدی در بازار بورس و کریپتو
- معرفی سازمان خودخوان غیرمتمرکز دائو DAO و پروژههای این سازمان
- پروژه دیفای | معرفی ۱۵ پروژه نوپای دیفای برای سرمایهگذاری در سال ۲۰۲۱
- گس اتریوم چیست و لایه دوم اتریوم چرا به وجود آمده است؟
- آموزش ساخت nft | چگونه nft بسازیم
- کریپتوپانکس (CryptoPunks) چیست؟
- دامیننس بیتکوین چیست؟ همهچیز در مورد دامیننس یا سلطه بیتکوین
- ۱۱ پروژه متاورسی و بازیهای درآمدزا در سال ۲۰۲۲ که باید زیرنظر بگیرید
- سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال چیست + نکاتی برای ساخت پورتفولیوی سودآور
- حساب پسانداز بیتکوین | حساب پسانداز ارز دیجیتال چیست و چطور کار میکند؟
- کاربرد شاخص فاندینگ ریت (Funding Rate) | روشی برای پیشبینی قیمت بیتکوین
- دارایی مصنوعی (Synthetic Asset) چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- حساب پسانداز بیتکوین | حساب پسانداز ارز دیجیتال چیست و چطور کار میکند؟
- نکات مهمی که قبل از سرمایهگذاری ارز دیجیتال باید بدانید!
- فاکتورهای ESG ، ابزار مفید سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال
- مهمترین فاکتورهای شناسایی پروژههای مناسب سرمایهگذاری در دیفای
- ارزیابی ارزش NFT | چگونه میتوان ارزش NFT را ارزیابی کرد؟
- با استانداردهای اتریوم و کاربرد آنها آشنا شوید
- کایبر سواپ (KyberSwap) چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟
- شاخص پوئل (Puell Multiple) چیست و چه کاربردی دارد؟