هر بازار مالی اصطلاحات مختص به خود را دارد؛ به طوری که افراد برای بیان موقعیت خود در آن بازار از اصطلاحات رایج آن استفاده میکنند. کسی که با این اصطلاحات آشنایی نداشته باشد، نمیتواند از بیانات فعالان آن بازار سر دربیاورد. در مورد بازار بزرگ و بینالمللی مانند فارکس نیز اصطلاحات اختصاصی بسیاری وجود دارد که برای فعالیت در این بازار مورد توجه قرار بگیرند. پس اگر شما نیز به تازگی به فارکس پیوستهاید یا قصد دارد به آن ورود کنید، حتماً تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا لیست بلند بالایی از انواع مفاهیم و اصطلاحات فارکس را بررسی کنیم. آنگاه میتوانید با شرکت در دورههای آموزشی بازار فارکس و تحلیل تکنیکال، به راحتی با تمام مفاهیم ارائه شده در آنها ارتباط برقرار کنید و در نهایت ورود موفقیت آمیز و با اقتداری به بازار بزرگ فارکس داشته باشید.
مقدمهای بر شناخت بازار فارکس و اهمیت اصطلاحهای آن
فهرست مطالب
فارکس «Forex» بزرگترین بازار مالی جهان است که تمام ارزهای رایج مانند دلار، یورو، ین، فرانک، دینار، ریال و… در آن معامله میشوند. طبق آخرین آمار، حجم معاملات روزانه فارکس به بالای 6 تریلیون دلار میرسد. تریدرهایی از سراسر جهان سرمایههای خود را وارد فارکس میکنند و از معاملات خود در این بازار سود میگیرند. فارکس یک بازار منظم با ساختاری جامع است که نوسانات ارز در آن بر طبق تحلیلهای تکنیکال و بنیادی قابل پیش بینی است. معاملات فارکس در 5 روز کاری بهصورت 24 ساعته انجام میشوند. ایرانیان بسیاری با تکیه بر دانش و آگاهی مالی خود به فارکس ورود کردهاند و از این طریق به موفقیتهای زیادی رسیدهاند. این در حالی است که اکثر افرادی که وارد این بازار میشوند، جزو بازندگان آن هستند و با ناکامی آن را ترک میکنند.
به شما پیشنهاد میکنیم تا حضور در فارکس را با دانش و آگاهی آغاز کنید تا از همان ابتدا بتوانید نتایج خوبی از این بازار بگیرید. فراگیری رایجترین مفاهیم و اصطلاحات فارکس، میتواند اولین قدم برای این مهم باشد.
لیست اصطلاحات فارکس به زبان ساده
اصطلاحات فارکس میتوانند لیست بسیار بلندی از انواع واژگان مربوط به ارزها، استراتژيهای معاملاتی و دیگر زوایای این بازار باشند، اما در ادامه شما را با مهمترین و کاربردیترین این واژگان آشنا میکنیم که آگاهی از مفهوم آنها برای ورود به فارکس ضروری است. مهمترین اصطلاحات بازار فارکس به قرار زیر هستند:
- بروکر «Broker»
بروکر را میتوان از نوع مفاهیم اولیه فارکس در نظر گرفت. بروکرها در حقیقت همان کارگزاریهای فارکس هستند که ورود به این بازار به واسطهی آنها برای افراد ممکن میشود. هر فرد برای ورود به بازار فارکس، باید در یکی از بروکرهای آنلاین ثبتنام کرده و حساب فارکس خود را افتتاح کند. در حال حاضر بروکرهای بسیاری در سطح جهان وجود دارند که از جمله مشهورترین آنها میتوان بروکر آلپاری، لایت فارکس، کپیتال اکستند و … را نام برد.
- خرید «Buy»
در نرمافزار بروکرهای فارکس، وقتی قصد خرید یک جفتارز خاص را داشته باشید، باید دکمهی Buy را لمس کنید. این واژه به معنای خرید و اقدام به خرید کردن در فارکس است.
- فروش «Sell»
اصطلاح Sell برعکس عبارت Buy به فروش در فارکس اشاره دارد. در واقع اگر شما در نرمافزار معاملاتی خود قصد فروش یک جفتارز خاص را داشته باشید، از دکمهی Sell برای این منظور استفاده مینمایید.
- دمو «Demo»
دِمو نیز یکی دیگر از مفاهیم اولیه فارکس است که به حساب آزمایشی فارکس اطلاق میشود. حسابهای دمو توسط بسیاری از بروکرهای برای تریدرهای مبتدی این بازار در نظر گرفته میشوند. وقتی شما حساب دمو فارکس را باز میکنید، در واقع با یک حساب شبیه سازیشده طرف هستید که تمام وجوه حساب اصلی فارکس در آن وجود دارد اما هیچ معامله واقعی در آن صورت نمیگیرد. این نوع حساب صرفاً یک حساب تمرینی است و افراد به کمک آن با شیوه معامله در فارکس آشنا میشوند. هر فرد مبتدی وقتی خوب یاد بگیرد با حساب دمو کار کند، آنگاه میتواند حساب ریل (Real) یا اصلی فارکس را به کمک بروکر خود باز کند و معاملات واقعی فارکس را استارت بزند.
- جفت ارز «Currency Pairs»
قریب به 180 ارز مختلف در 195 کشور جهان مبادله میشوند که تقریباً تمام این ارزها در بازار فارکس قابل معامله هستند. اما در معامله ارزهای مختلف جهان، قیمت هریک از آنها در برابر با ارزش یک ارز دیگر تعیین میشود. همین موضوع سبب شده تا ارزهای رایج در فارکس به صورت جفتارز قابل خرید و فروش باشند که معمولاً یکی از طرفین این جفتارزها، دلار آمریکا است. مانند جفتارز EUR/USD که به یورو در برابر دلار اشاره دارد. همچنین جفتارز GBP/USD که به پوند در برابر دلار اشاره دارد.
- جفت ارزهای اصلی «Major Pairs»
هر جفتارز در فارکس که یکی از طرفهای آن «دلار آمریکا» باشد، با عنوان یک جفتارز اصلی در نظر گرفته میشود. در واقع جفتارزهایی که در آنها دلار آمریکا وجود دارد، جفتارزهای اصلی فارکس هستند.
- جفت ارزهای فرعی «Cross Pairs»
برخی دیگر از جفتارزها در فارکس وجود دارند که هیچکدام از طرفین آن به دلار آمریکا اختصاص ندارد؛ به این نوع از جفتارزها، جفتارزهای فرعی فارکس گفته میشود. اگرچه این جفتارزها دلار آمریکا را ندارند، اما باید یکی دیگر از ارزهای پایه مانند «دلار استرالیا»، «دلار کانادا»، «ین ژاپن»، «فرانک سوئیس»، «پوند انگستان» یا «یورو اروپا» موجود باشد. مانند جفتارزهای EUR/CAD (یورو در برابر دلار کانادا) و GBP/AUD (پوند در برابر دلار استرالیا)
جفت ارزهای نامتعارف «Exotics»
جفتارزهایی که یکی از طرفین آن ارزهای ناشناخته جهان باشد، به عنوان ارزهای نامتعارف شناخته میشوند. مانند جفتارزهایی چون EUR/MXN یورو اروپا در برابر پزو مکزیک، EUR/LUK یورو اروپا در برابر کیپ کشور لائوس و تمام جفتارزهایی که یک طرف آنها جفتارزهای نامتعارفی باشد که قدرت نقد شوندگی پایینی دارند. معمولاً این جفتارزها حجم معاملاتی کم و اسپردهای بالایی نیز دارند.
- روند «Trend»
مورد دیگر از مفاهیم اولیه فارکس به روند اشاره دارد. روند به شیوه حرکت قیمت ارزها در فارکس گفته میشود. روند میتواند صعودی (کفها و سقفهای رو به بالا) یا نزولی (کفها و سقفهای رو به پایین) باشند.
- خط روند «Trend line»
خط روند از اتصال قلهها و درهها ایجاد میشود. هر خط روند حداقل از اتصال دو قله یا دو دره بوجود میآید، اما هرچقدر نقاط اتصال در خط روند بیشتر باشند و خط روند طولانیتر شوند، آن خط روند معتبرتر است.
- موقعیت «Position»
وقتی شما میخواهید معاملات خود در فارکس را استارت بزنید، معاملات شما در قالب پوزیشنهای معاملاتی باز میشوند. در واقع به مجموع معاملات خرید و فروش باز (بسته نشده) در فارکس، پوزیشنهای معاملاتی گفته میشود.
- پیپ «PIP»
یکی دیگر از اصطلاحات فارکس پیپ است؛ در واقع، پیپ مخفف عبارت «Percentage In Point» به معنای «کوچکترین واحد حرکتی در جفتارزها» است. در واقع هر پیپ به عدد چهارم اعشار در هر جفتارز اشاره دارد. برای مثال، اگر جفتارز AUD/USD (دلار استرالیا در برابر دلار آمریکا) برابر با ۰٫8۰۵4 باشد، به این معنی است که با یک دلار استرالیا میتوانید مقدار ۰٫8۰۵4 دلار آمریکا خریداری نمایید. حالا اگر این جفتارز به اندازه یک پیپ تغییر نرخ پیدا کند، رقم نامبرده به ۰٫8۰۵5 میرسد، به این معنی که دلار استرالیا به اندازه یک پیپ در برابر دلار آمریکا افزایش قیمت پیدا کرده یا گران شده است.
نکته قابل توجه در مورد پیپ این است که در جفتارزهایی که یک طرف آنها ین ژاپن «JPY» باشد، پیپ به رقم دوم آن جفتارز اشاره دارد نه چهارم.
- پیپِت «Pipette»
در برخی از ارزهای فارکس، پیپ بهجای رقم چهارم اعشار، به رقم پنجم آن گفته میشود. حالا اگر در جفتارزی، پیپ به رقم پنجم اعشار آن اشاره داشته باشد، به آن پیپت یا «Pipette» گفته میشود که معادل یک دهم پیپ است.
- لات «Lot»
اصطلاح فارکس لات به حجم معاملات در فارکس گفته میشود. هر یک Lot در فارکس برابر با 100 هزار واحد از ارز پایه است. برای مثال، یک لات در جفتارز EUR/USD (یورو اروپا در برابر دلار آمریکا) برابر با 100 هزار یورو است. لات در فارکس ضرایب مختلفی دارد. برای مثال، ۰٫۱ لات برابر است یا ۰٫۱ ضربدر 100 هزار واحد که ۰٫۱ لات در جفتارز EUR/USD برابر با 10 هزار یورو است.
- سوآپ «Swap»
در بین اصطلاحات فارکس، بسیار زیاد با مفهوم سوآپ برخورد میکنیم. سوآپ یکی از پرکاربردترین اصطلاحات فارکس است که به نرخ بهره معاملات در فارکس بستگی دارد. مقدار سوآپ به بروکر انتخابی شما بستگی دارد. در واقع اگر معاملات شما در فارکس به روز بعد موکول شود، از شما نرخ بهره شبانه دریافت میشود.
- حساب بدون سوآپ
در بازار فارکس میلیونها نفر از سراسر جهان فعالیت دارند. در بین این افراد، مسلمانان زیادی هم وجود دارند که با ماهیت برخی از مفاهیم در فارکس از نظر اسلامی مشکل دارند، یکی از این مفاهیم، سوآپ است. به همین خاطر برخی از بروکرها برای جلب رضایت کاربران مسلمان خود، حسابهای بدون سوآپ را ارائه میکنند که در آنها نرخ سوآپ برای معاملات در نظر گرفته نمیشود.
- اهرم «Leverage»
لوریج یا اهرم به اعتباری گفته میشود که بروکرها به کاربران میدهند تا ایشان بتوانند معاملاتی بزرگتر از سرمایه خود را استارت بزنند. ماهیت لوریج شبیه به وام بانکی است. فرض کنید که شما میخواهید یک جفتارز خاص را خریداری کنید و پیشبینی میکنید که بتوانید سود خوبی از آن معامله بدست بیاورید، اما سرمایه شما محدود است و شما فقط 1000 دلار در حساب بروکر خود دارید. در چنین شرایطی میتوانید با استفاده از اهرم از بروکر خود اعتبار گرفته و یک معامله 10000 دلار یا حتی یک معامله بزرگتر از آن را استارت بزنید. این بستگی به خودتان دارد که چقدر از بروکر اهرم بگیرید.
اگرچه لوریج میتواند برای شما بسیار کارآمد باشد و همچنین این مفهوم بسیار موردعلاقه تریدرها است، اما اگر معاملاتی که با اهرم باز کردهاید، وارد زیان شود، برای حساب فارکس شما بسیار خطرناک است و ممکن است موجب نابودی کل سرمایه شما شود. بنابراین باید با احتیاط فراوان و با آگاهی کافی از لوریج استفاده شود.
- مارجین «Margin»
مارجین را میتوان «ودیعه» در نظر گرفت. در واقع، مارجین حداقل وجهی است که برای ورود به یک معامله به آن نیاز دارید. وقتی شما یک معامله را باز میکنید، بسته به حجم معامله، مقداری از موجودی حساب شما به عنوان مارجین بلوکه میشود و تا زمانی که معامله شما پایان نیافته، مارجین آزاد نخواهد شد. البته اگر معامله شما وارد زیان شود، مقدار زیان معامله از مارجین کسر خواهد شد.
- سیمبل «Symbol»
سیمبل در لغت به معنای «نماد» است. هر دارایی مالی در فارکس با یک نماد نشان داده میشود که اصطلاحاً به این نماد، سیمبل میگویند. وقتی شما قصد خرید یک دارایی خاص را داشته باشید، باید روی سیمبل یا نماد آن کلیک نمایید.
- ترید «Trade»
ترید یکی از مهمترین اصطلاحات فارکس و دیگر بازارهای مالی است که در لغت معنی «معامله» و «معامله کردن» میدهد. بنابراین وقتی با واژه ترید برخورد میکنیم، در واقع منظور معاملاتی است که در بازار فارکس انجام میشوند.
- تریدر «Trader»
ترید به معنای معامله است و به کسی که معامله را انجام میدهد، «تریدر» گفته میشود. پس هرکسی که در فارکس معامله میکند، یک معاملهگر یا تریدر است.
- پرایس «PRICE»
پرایس به معنای «قیمت» است و در فارکس به قیمت هر سیمبل، پرایس گفته میشود.
- قیمت تقاضا «Bid PRICE»
وقتی شما برای مبادله ارز دلار به صرافی مراجعه میکنید، میبینید که قیمت خرید دلار از قیمت فروش آن بالاتر است. این تفاوت قیمت در فارکس نیز وجود دارد و قیمت خرید در فارکس که قیمتی بالاتر از قیمت فروش آن است، به عنوان «بید پرایس» شناخته میشود.
- قیمت عرضه «Ask PRICE»
«اَسک پرایس» در برابر «بید پرایس» قرار میگیرد و به قیمت فروش سیمبلها در فارکس بستگی دارد. این قیمت معمولاً پایینتر از قیمت بید است. وقتی شما قصد خرید داشته باشید، باید قیمت اسک را بررسی کنید.
- اسپرد «Spread»
به اختلاف قیمتهای «Bid PRICE» و «Ask PRICE» در فارکس «اسپرد» گفته میشود. در واقع، اسپرد اختلاف بین قیمت خرید و فروش یک جفتارز در فارکس است.
- دستور معامله «Order»
اُردِر یک تراکنش معاملاتی است که از طریق پلتفرمهای معاملاتی به کارگزار ارسال میشود تا اجرا گردد. به صورت کلی، به دستوراتی که منجر به شکلگیری معاملات در فارکس میشود، اوردر میگویند.
- حد ضرر «Stop Loss»
هر معاملهای که شما در فارکس باز میکنید، یا با سود بسته میشود یا با زیان. البته گاهی نیز در نقطه سر به سر پایان میگیرد. حد ضرر به حالتی گفته میشود که در آن شما حدی را به عنوان حد ضرر معامله خود تعیین میکنید و معامله با رسیدن به آن حد، بهصورت خودکار بسته میشود تا معامله شما ضرر بیشتری را متحمل نشود. اگر برای معامله خود حد ضرر مشخص نکنیم، ممکن است آن معامله تا حد بسیاری بیشتر از انتظار ما وارد زیان شود و به سرمایه ما آسیب جدی وارد کند.
- حد سود «Take Profit»
حد سود نیز مانند حد ضرر در فارکس برای معاملات قابل تنظیم است. یا این تفاوت که حد سود باعث میشود تا معامله شما در سود بسته شود نه زیان. حد سود را باید نرخی بالاتر از نرخ خرید در نظر بگیرید تا معامله پس از رسیدن به آن حد بسته شده و سود موردنظر را عاید شما کند.
- متاتریدر «Meta Trader»
متاتریدر را میتوان رایجترین و بهترین نرمافزار معاملاتی در نظر گرفت که بیشتر بروکرها برای خدمات رسانی به کاربران خود از آن بهره میگیرند. در واقع متاتریدر، نرمافزار اصلی معاملاتی بسیاری از بروکرهای مطرح است. این نرمافزار در دو نسخهی 4 و 5 تحت دسکتاپ و تحت موبایل عرضه شده است. کلیه عملیاتهای نامبرده تا به اینجا در نرمافزار متاتریدر قابل اجرا هستند.
- بالانس حساب «Balance»
به موجودی و مانده حساب کاربران در فارکس، بالانس حساب گفته میشود.
- ارزش واقعی حساب «equity»
وقتی شما در فارکس معاملهای را باز میکنید، سود و زیان حاصل از معاملهی باز شما بر روی موجودی یا بالانس حساب شما تأثیر میگذارد. یعنی وقتی معامله شما وارد سود شود، این سود به موجودی اصلی و بالانس حساب شما افزوده میشود و اگر معامله وارد زیان شود، این زیان از موجودی بالانس شما کسر میشود. هرگاه شما معاملات بازی را در فارکس داشته باشید و بخواهید موجودی اصلی و حقیقی حساب خود را بدانید، میتوانید این مهم را از طریق equity اکویتی مشاهده نمایید. اکویتی برابر است با بالانس حساب + سود یا زیان جاری معاملات باز.
تایم فریم «Timeframe»
تایم فریم همان نمودار زمانی در فارکس است که به کمک آن میتوان نوسان ارزها را مشاهده کرد. نمودارها از دو محور افقی «زمان» و محور عمودی «قیمت» تشکیل شدهاند. به کمک تایم فریم میتوان تغییرات لحظهای قیمتها در فارکس را رصد کرد و تحلیلها خود را نیز از روی آن انجام داد.
- نمودار شمعی «Candlestick»
نمودار شمعی که به «نمودار شمعی ژاپنی» هم مشهور است، یکی از انواع نمودارهای موجود در بازارهای مالی مانند فارکس است که در آن میتوان بهصورت دقیقتر نسبت به نمودارهای خطی معمولی، اطلاعات قیمت ارزها را مشاهده کرد؛ چراکه در این نمودار که نوسانات قیمت به شکل شمع نشان داده میشوند، اطلاعاتی از جمله بازگشایی «Open»، قیمت بسته شدن «Close»، بالاترین قیمت «High» و پایینترین قیمت «Low» قابل مشاهده است.
- ریسک به ریوارد «Risk/Reward»
ریسک به ریوارد یک نسبت است که به تریدر نشان میدهد در برابر هر یک دلار ریسکی که انجام میدهد، چند دلار سود بدست خواهد آمد؟! برای مثال اگر نسبت ریسک به ریوارد برابر با 4 باشد، به این معنی است که در برابر هر یک دلار ریسک، 4 دلار سود بدست خواهد آمد.
- تحلیل تکنیکال «Technical Analysis»
در بین اصطلاحات فارکس، احتمالاً با تحلیلهای بنیادی و تکنیکال هم برخورد خواهید کرد. تحلیل تکنیکال یک نوع تحلیل فنی است که در تمام بازارهای مالی میتوان برای پیش بینی بازار از آن استفاده کرد. این شیوه تحلیلی در بین اکثریت تریدرها محبوبیت بسیاری دارد، چراکه کلیه تحلیلهای آن از روی نمودارهای قیمتی صورت میگیرد. اساس کار تحلیل تکنیکال بر بررسی قیمتهای گذشتهی داراییهای مالی استوار است. بنابراین تحلیلگران تکنیکال از روی نمودارها میتوانند به تغییرات آتی قیمت در فارکس پی ببرند. لازم به ذکر است که اکثریت تریدرهای فارکس از این شیوه تحلیلی برای معاملات خود استفاده میکنند که نیاز به یادگیری اصولی دارد. تحلیل تکنیکال نه تنها در آموزش اصطلاحات فارکس، بلکه برای ورود و فعالیت کلی در فارکس نیز بسیار مورد توجه قرار بگیرد.
- تحلیل فاندامنتال «Fundamental analysis»
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال نیز یک شیوه تحلیلی دیگر است که در بازارهای مالی مانند فارکس از ان بهره میگیرند. اما این شیوه تحلیل نسبت به تحلیل تکنیکال، سختتر، زمانبرتر و البته دقیقتر است. اما از تحلیل فاندامنتال برای پی بردن به ارزش ذاتی داراییهای مالی استفاده میشود و برای فعالیتهای مالی بلندمدت مناسب است. برخی از تریدها این نوع تحلیل را در آموزش اصطلاحات فارکس جدیتر از تحلیل فنی قلمداد میکنند و صرفاً به کمک آن به پیش بینی بازار میپردازند. این در حالی است که تریدرهای فوق حرفهای فارکس از هردوی این تحلیلها در معاملات خود بهره میگیرند.
- حمایت «Support»
حمایت، یک مفهوم اسراتژیک و یکی از اصطلاحات فارکس است که اهمیت فراوانی برای تریدرها دارد. وقتی زمانی که قیمت یک جفتارز خاص در فارکس به پایینترین حد خود میرسد، تریدرها تمایل بیشتری به خرید آن جفتارز پیدا میکنند (چون فکر میکنند که دیگر قیمت از آن پایینتر نمیرود و میتوانند با خرید در کف قیمت به سود برسند)، به این نقطه که قیمت دیگر از آن پایینتر نمیرود، در نمودار قیمتی، نقطه «حمایت» گفته میشود.
- مقاومت «Resistance»
نقطه مقاومت در برابر نقطه حمایت قرار میگیرد. در واقع وقتی در یک بازهی زمانی، قیمت یک جفتارز خاص به بالاترین حد خود میرسد، تریدرها تمایل بیشتری به فروش آن نشان میدهند (چون فکر می کنند که قیمت از آن بالاتر نمیرود و میتوانند با فروش در همان نقطه، سود خود را قطعی کنند)، به چنین نقطهای در نمودار قیمتی که در آن دیگر قیمتها از یک حد خاص بالاتر نمیروند، نقطه «مقاومت» گفته میشود.
- تریگر (ماشه) «Trigger»
تریگر نیز در بین مفاهیم و اصطلاحات فارکس به چشم میخورد. تریگر در لغت به معنای «ماشه» است و به نقاطی در نمودار قیمتی اطلاق میشود که تریدرها در آن نقاط اقدام به ورود یا خروج از معاملات میکنند. تریگر را میتوانی یکی از ابزارهای تحلیلی در نظر گرفت که در آن از روی نشانههای تحلیلی بازار، تشخیص میدهیم که باید وارد یک معامله خاص شویم یا از یک معامله خارج شویم. به نشانههایی که این نقاط را برای ما مشخص میکنند، تریگر گفته میشود.
برگشت به عقب «Pullback»
پولبک یکی دیگر از مفاهیم تحلیلی است که در آن روند حرکت قیمتها به یکباره دچار تغییر میشود (به نوعی به عقب برمیگردد) و سپسپ دوباره مسیر قبلی خود را پرقدرتتر از پیش ادامه میدهد. گاهی پولبک را به معنای «دورخیز» هم در نظر میگیرند که در آن قیمتها در یک بازهی زمانی محدود دچار نزول میشوند و سپس با قدرت به روند صعودی برمیگردند و بیشتر از قبل رشد میکنند. البته پولبک میتواند در جهت عکس هم اتفاق بیفتد. تریگر در آموزش اصطلاحات فارکس تحلیلی مورد توجه قرار میگیرد.
- بازار خرسی «Bear Market»
خرس در بازارهای مالی نشانه «نزول» است. بنابراین به بازارهای کاهشی و نزولی، بازار خرسی گفته میشود.
- بازار گاوی «Bull Market»
بازار گاوی برعکس بازار خرسی است. چراکه گاو نر در بازارهای مالی نشانه صعود است و به بازارهای صعودی و افزایشی، بازار گاوی گفته میشود.
- سر به سر «Break even»
گفتیم که معاملات در فارکس یا با سود بسته میشوند یا با زیان. در این بین برخی از معاملات هم هستند که در نقطه سر به سر پایان مییابند. نقطه سر به سر به نقطهای گفته میشود که در آن معامله را بدون سود زیان میبندیم. در نقاط سر به سر، سود و زیان برابر با صفر هستند.
- بدون ریسک «Risk free»
ریسک فری به موقعیتها و استراتژيهای معاملاتی اطلاق میشود که در آنها مقدار ریسک به حداقل میرسد و سود حاصل از معامله تا حد زیادی تضمین میشود. البته ریسک فری صرفاً یکی از مفاهیم و اصطلاحات فارکس است که به حداقل ریسک اشاره دارد، اما حقیقت این است که هرگز ریسک فعالیت در بازارهای مالی مانند فارکس به صفر نمیرسد!
- فلت «Flat»
فلت نیز یکی دیگر از اصطلاحات بازار فارکس است و زمانی به کار برده میشود که بازار نوسانات جهتداری نداشته باشد و همچنین فراز و فرودهای خاصی را نیز در روندها مشاهده نکنیم.
- هَج «Hedging»
هج را میتوان نوعی «بیمه» در فارکس در نظر گرفت. هج به موقعیتهای معاملاتی در فارکس اشاره دارد که براساس آنها میتوانید یک جفتارز خاص را خریداری کرده و همزمان همان جفتارز را به فروش هم برسانید. اگرچه ممکن است در یک زمان سود حاصل از چنین معاملهای صفر باشد، اما اگر تریدر زمانبندی مناسبی داشته باشد، میتواند از معاملات هج خود سود بگیرد.
- هدف «Target»
به اهداف قیمتی که تریدرها در فارکس یا دیگر بازارهای مالی برای کسب سود خود از معاملات تعیین میکنند، تارگت گفته میشود.
- هایک «Hike»
دیگر دیگر از اصطلاحات بازار فارکس که تریدرها گاهی با آن سر و کار دارند، مفهوم هایک است. در واقع به پرشهای شدید و ناگهانی قیمت در بازار فارکس، هایک گفته میشود.
سخن نهایی
اگرچه آموزش اصطلاحات فارکس اهمیت بسیاری زیادی دارد، اما علاوه بر اصطلاحات فارکس، باید آموزشهای تکمیلی ورود به فارکس و فعالیت در این بازار را جدی بگیرید و پس از کسب آموزشهای اولیه اقدام به معامله در فارکس نمایید. در غیر اینصورت، خطرهای بزرگی در این بازار بزرگ تریدرهای مبتدی را تهدید میکند. تنها سلاح برای موفقیت در فارکس، داشتن دانش مالی کافی است. پس موضوع آموزش فارکس را جدی بگیرید و تنها به آموزش مفاهیم اولیه فارکس و اصطلاحات آن بسنده نکنید. دوره تریدرشو بدون شک بهترین دورهای است که میتواند افراد را برای ورود به بازارهای مالی آماده کنید در این دوره شما 9 ماه به صورت کامل همراه با سه پشتیبان مجزا در حال آموزش دیدن هستید تا بتوانید از نظر فنی و روحی آمادگی کامل برای فعالیت در بازار را پیدا کنید.
آموزش بازار فارکس در ایران
مجموعه دلفین وست یکی از بزرگترین مرجعهای آموزش سرمایه گذاری است که تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت مینماید. مطلب فوق صرفاً به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان با این بازار مالی است و مسئولیت استفاده از محتویات این مقاله، کاملاً بر عهده خود خوانندگان است.
9 پاسخ
عالی
خوشحالیم که براتون مفید بوده
مقاله خوبی بود از توضیحات شما ممنون و مچرم
خوشحالیم که براتون مفید بوده
salam
very goodali.
آموزش اصطلاحات فارکس تون عالی بود . واقعا استفاده کردم .
خوشحالیم که براتون مفید بوده
سلام . آموزش اصلاحات معامله گری یک نیاز مهم بود که با همت شما در دسترس قرار گرفته از لطفتان سپاسگزار هستم . درود و دعای خیر . هوشنگ افزونی .
خوشحالیم که براتون مفید بوده