ارزهای دیجیتال را در کیفپولهای ارز دیجیتال نگهداری میکنند. در این بین افرادی به عنوان هکر وجود دارند که میتوانند هرکاری را در سطح وب انجام داده و به اطلاعات شخصی مربوط به کاربران دسترسی داشته باشند. در مورد کیفپولها نیز به همین صورت است و هکرها از راههای گوناگونی میتوانند کیفپولها را هک کرده و به داراییهای رمزارزی افراد دسترسی داشته باشند و آن را خالی کنند. اما اگر کاربران بتوانند امنیت حسابها و کیفپولهای خود را بالا ببرند، کار را برای هکرها سخت میکنند و معمولاً هکرها وقت و انرژی کافی برای هک حسابها با امنیت بالا را ندارند و به همین خاطر حسابهایی که تنظیمات امنیتی در آنها لحاظ میشود، از گزند هکرها در امان خواهند بود. در ادامه به شما خواهیم گفت که جلوگیری از هک کیف پول ارز دیجیتال چگونه است و چطور امنیت کیفپولهای خود را بالاتر ببرید.
چطور امنیت کیف پول ارز دیجیتال خود را بالا ببریم؟
کیفپولهای ارز دیجیتال، انواع مختلفی دارند که هریک از این کیفپولها بسته به نوع خود، اقدامات امنیتی متفاوتی هم دارند. انواع کیفپول ارز دیجیتال و امنیت آنها به قرار زیر است:
-
کیفپولهای سختافزاری
کیفپولهای سختافزاری مانند فلش مموری هستند و بهصورت سختافزاری داراییهای رمزارزی ما را در خود نگهمیدارند که از جمله آنها میتوان کیفپول «نانو لجر ایکس» را نام برد. این کیفپولها یک نرمافزار رابط دارند که نیاز به دانلود و نصب دارد. برای امنیت کیفپولهای سختافزاری باید سعی کنید نرمافزار رابط آنها را در سایت اصلی ارائه دهندهی آن کیفپول دانلود نمایید، نه از سایتها و بسترهای دیگر.
-
کیفپولهای کاغذی
کیفپولهای کاغذی هم بهصورت آفلاین، طی یک سری تنظیمات ساده به کاربران یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی میدهند و سپس میتوان آن را چاپ کرده و داراییها را روی یک برگ کاغذ داشت. آنگاه از هیچ محیط نرمافزاری به دادههای روی کیفپول کاغذی نمیتوان دسترسی داشت. بزرگترین اشتباه امنیتی که صاحبان این کیفپولها مرتکب میشوند، انتشار کلید یا کد خصوصی کیفپولشان است. بنابراین اگر از چنین کیفپولی استفاده میکنید، سعی کنید تا هرگز کلید خصوصی خود را در اختیار هیچ شخصی قرار ندهید و وقتی خواستند برای شما رمزارز ارسال کنند، تنها کلید عمومی خود را در اختیار افراد قرار دهید و بس.
-
کیفپولهای نرم افزاری
کیفپولهای نرمافزاری بهصورت نسخههای تحت موبایل (اندروید و آیاواِس) و همچنین برای دستکتاپ «ویندوز، مک و لینوکس» وجود دارند که از جمله آنها میتوان به کیفپولهای کوینومی «Coinomi» یا تراستوالت «Trust Wallet» اشاره کرد. یکی از اشتباهاتی که در حین استفاده از این نوع کیفپول، داراییهای افراد را به خطر میاندازد، کپی کردن کلید خصوصی آن از طریق گزینه کپی موجود در کلیک راست ماوس است و باعث میشود هکرها از طریق این نوع کپی به کلیدها و تراکنشهای ما دسترسی داشته باشند. این در حالی است که در کنار کلیدهای خصوصی و عمومی این نرمافزارها، یک گزینه است که با کلیک روی آن، کلید کپی میشود و دیگر نیازی نیست تا آن را خودمان با کلیک راست کردن کپی کنیم.
-
کیفپولهای تحت وب
کیفپولهای تحت وب به کیفپولهایی گفته میشود که از طریق سایتها و صرافیها در اختیار ما قرار میگیرند. مانند کیفپول بایننس یا کیفپول نوبیتکس و …… برای بالا بردن امنیت این نوع کیفپولها، باید تأییدات دو مرحلهای آنها را فعال کرد. در ادامه شیوهی فعالسازی تنظیمات امنیتی کیفپولهای تحت وب را بررسی خواهیم کرد.
تنظیمات امنیتی در کیفپولهای تحت وب چگونه است؟
برای تنظیمات امنیتی کیفپولهای تحت وب، محیط بایننس را مثال میزنیم. بنابراین برای تنظیمات امنیتی کیفپول در محیط بایننس باید مراحل زیر را طی نمایید:
- پس از ورود به حساب کاربری خود در بایننس، با کلیک روی آیکون آدمک موجود در بالای صفحهی اول این سایت، تنظیمات امنیتی این سایت به شما نمایش داده خواهد شد.
- شما باید در بین گزینههای موجود در صفحه تنظیمات، روی گزینهی «Goggle Authentication» کلیک نمایید.
- برای استفاده از این قابلیت، باید اپلیکیشنی با عنوان «Goggle Authenticator» را از اپاستور یا گوگلپلی دانلود نموده و روی تلفن همراه خود نصب نمایید. سپس از طریق اسکن کد QR موجود در بایننس توسط اپلیکیشن، تنظیمات این دو به هم متصل خواهند شد. آنگاه هر چند ثانیه یکبار، یک کد ۶ رقمی به اپلیکیشن گوگل آوتنتیکیتور شما ارسال میشود. در مرحله نهایی فعال کردن این قابلیت، یک کد در اختیار شما قرار میگیرد که باید آن را در جای امنی نگهداری کنید تا اگر اپلیکیشن یا گوشی شما با مشکل مواجه شد، بتوانید اپلیکیشن امنیتی گوگل را با آن بازیابی کنید. حالا این قابلیت امنیتی برای شما فعال است و در تمام واریزها، برداشتها و دیگر فعالیتهایی که شما در بایننس انجام میدهید، به کدهای ارسال شده به اپلیکیشن گوگلتان نیاز دارید.
به غیر از تنظیم فوق، با فعل کردن گزینهی «Anti-phishing Code» میتوانید یک نام رمز تعیین کنید که در ایمیلهای ارسالی از طرف بایننس برای شما، آن نام رمز قرار میگیرد تا شما بتوانید ایمیلهای هک کپی شده از بایننس را از ایمیلهای واقعی بایننس تشخیص دهید. با طی کردن مراحل فوق و یک سری مراحل دیگر که در هنگام تنظیمات عملی امنیتی در بایننس باید طی کنید، امنیت کیفپول تحت وب شما بالا میرود و امکان هک شدن آن به حداقل میرسد (امکان هک شدن هرگز به صفر نمیرسد!). این تنظیمات را میتوان با مراحل مشابه برای دیگر کیفپولهای تحت وب انجام داد. اگر تنظیمات امنیتی دیگری را برای انواع کیفپول ارز دیجیتال سراغ دارید، حتماً آن را با ما و دیگر کاربران دلفین وست به اشتراک بگذارید. همچنین اگر علاقمندید بدانید چگونه امنیت ارز دیجیتال را حفظ کنیم میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.
برای یادگیری “کیف پول ارز دیجیتال و حفظ امنیت آن” مسیر زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- کیف پول ارز دیجیتال چیست و چگونه کار میکند؟
- انواع کیف پول ارز دیجیتال را بشناسید
- بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟
- کیف پول کاغذی ارز دیجیتال به همراه آموزش ساخت
- بازیابی کلیدی خصوصی گمشده در بیت کوین
- چگونه برای بیت کوین کیف پول بسازیم؟
- کلید عمومی و خصوصی در بیت کوین چیست چه تفاوتی دارند؟
- چگونه از هک کیف پول ارز دیجیتال خود جلوگیری کنیم؟
- معرفی کیف پول متامسک و امکانات این ولت کاربردی
- کیف پول ترزور (Trezor)چیست؟ | آموزش راه اندازی + ویژگی ها
- آموزش کیف پول اتمیک (Atomic Wallet) + ویدیو | نصب کیف پول
- آموزش نصب تراست والت + ویدیوی کار با کیف پول
- بهترین کیف پول لایت کوین را بشناسید