برای افرادی که در بازارهای مالی تازه فعالیت خود را آغاز کردهاند به شدت به دنبال سیگنال خرید و فروش سهام در بورس، ارز دیجیتال یا هر بازار دیگری هستند. بسیاری از افراد تنها از روی سیگنالهایی که دریافت میکنند معاملات خود در بازار بورس را استارت زده یا به پایان میرسانند. اما آنچه که حائز اهمیت است، درست یا غلط بودن سیگنالهای دریافتی است که تا چه حدی میتوانند سرمایه ما را رشد دهند یا برعکس. سیگنال بورس میتواند معاملات را در جهت درستی هدایت کرده یا موجب از دست رفتن سرمایه شود. پس آگاهی از منبع سیگنال بورس و صحیح بودن آن میتواند به نفع سرمایهگذاران باشد و از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر سیگنال از محل اشتباهی دریافت شود قابل اعتماد نخواهد بود. سوال بسیاری از کاربران این است که چگونه سیگنالهای کاربردی را از غیرکاربردی تشخیص دهیم؟ در ادامه میخواهیم تا موضوع سیگنال بورس و عوامل تأثیرگذار در آن را به صورت مفصل مورد بحث و بررسی قرار دهیم که البته بخشی از آموزش مقدماتی بورس است. پس اگر شما نیز به این موضوع علاقه دارید، با ما همراه باشید.
سیگنال بورس چیست؟
فهرست مطالب
سیگنال یا «Signal» در لغت به معنای «علامت، نشان، راهنما، اخطار و آشکار» است. بر همین اساس مفهوم سیگنال در بازارهای مالی مانند بازار بورس و اوراق بهادار نیز به معنی علامت یا اخطاری است که توسط تحلیلگران ارائه میشود تا دیگر تریدرها بتوانند از روی علامت ایشان، اقدام به خرید یا فروش یک سهام خاص کنند. البته هر نوع خبر، شایعه و نظر میتواند یک سیگنال بورس محسوب شود و افراد، آن را مبنای معامله خود قرار دهند.
تصور کنید که یک تحلیلگر تکنیکال با بررسی نمودارهای یک گروه خاص از نمادها، تشخیص میدهد که سهام X در قیمت 1500 تومان برای خرید مناسب هست، ایشان همراه با اعلام کردن قیمت ورود به یک سهم، حد ضرر و اهداف سهم را نیز عنوان میکند. حالا افرادی بر طبق سیگنال این تحلیلگر، سهام X را خریداری میکنند و در صورت زیان، در حد ضرر مشخص شده به فروش میرسانند یا از آن سود میبرند. بنابراین سیگنال بورس، انتشار اطلاعات آنالیزی و تحلیلی به دیگر افراد است تا بتوانند با استفاده از آن اطلاعات، معامله کنند. البته گاهی اخباری که از بازار بورس منتشر میشود نیز میتواند سیگنال خرید یا فروش معاملهگران بورس باشد. پس سیگنال بورس را میتوان هرگونه خبری در نظر گرفت که میتواند در زمان ورود یا خروج از سهام به ما کمک کند.
سیگنال خرید چیست؟
سیگنالهایی که برای خرید و ورود به یک سهم خاص در بورس اعلام میشوند، سیگنال خرید نام دارند. شما میتوانید در قیمت ورود اعلام شده، سهام موردنظر را خریداری کنید. اگر شما خود یک تحلیلگر باشید و دوره آموزش بورس را بگذرانید، بررسی زمان ورود به سهام و خرید برایتان کار راحتی خواهد بود. اما اگر دانش تحلیل را فرا نگرفتهاید، سیگنالهای خرید میتوانند برایتان کارساز باشند.
سیگنال فروش چیست؟
سیگنالهایی که برای فروش و خروج از یک سهم خاص اعلام میشوند، سیگنال فروش هستند. شما میتوانید با دریافت سیگنال فروش، سهام موردنظر را از پرتفوی خود خارج کنید. البته در تحلیلهای تکنیکال، میتوان زمان ورود و خروج از سهام را به صورت بلندمدت مشخص کرد.
آیا میتوان به سیگنال بورس اعتماد کرد؟
افراد مختلف مبناهای خاصی برای تحلیل دارند. برخی افراد از نمودارها برای دریافت سیگنال استفاده میکنند و برخی دیگر، شرکتها را به صورت بنیادین مورد بررسی قرار میدهند. بنابراین تمام سیگنالها هم به یک سری سهام خاص اختصاص ندارند. ممکن است از یک منبع اعلام شود که بهتر است سهام n را خریداری کنیم و منبعی دیگر اعلام کند که سهام m بهتر است. اما سوال اصلی این است که چگونه میتوان به این سیگنالها اعتماد کرد؟ کدامیک بهتر از دیگری است؟
پاسخ قطعی به این سوال وجود ندارد. برخی از سیگنالها سودهای خوبی را به همراه خواهند داشت، اما برخی دیگر از سیگنالها هم در جهت پیشبینی شده حرکت نکرده و سودی که از آن انتظار میرود را نصیب سهامداران خود نمیکند. اما برخی از منابع به نسبت دیگر منابع موجود برای دریافت سیگنال بورس، کارنامه بهتری دارند. میتوان این منابع را تست کرده یا از طریق جستجوهای مستمر پیدا کرده و ورود و خروجهای خود را براساس آنها انجام دهیم.
آیا تنها دریافت سیگنال برای معامله در بورس کافیست؟
برخی از معاملهگران طبق سیگنالهای صحیح به پیش میروند و در بهترین شرایط به سهام موردنظرشان ورود میکنند، اما متأسفانه سود قابل توجهی را دریافت نکرده و رشد آنچنانی را شاهد نیستند. دلیل اصلی این موضوع را میتوان کافی نبودن سیگنال در نظر گرفت.
در واقع، موضوع مهمتری از دریافت سیگنال خرید و فروش سهام در بورس وجود دارد و آن «مدیریت مالی» است. کسی که مدیریت مالی نداشته باشد، نمیتواند از سیگنالهای صحیحی که دریافت میکند، سود آنچنانی ببرد. بنابراین هر فردی که وارد بازار بورس میشود باید بتواند سرمایه و سهام خود را مدیریت کند. اگر مدیریت نباشد سودی که از سیگنالها دریافت میشود مقطعی است و همیشگی نخواهد بود.
چطور مدیریت مالی داشته باشیم؟
مدیریت کردن پرتفوی در بورس به اطلاعات نیاز دارد به همین خاطر هر فرد مبتدی که سرمایه خود را وارد بورس میکند، باید یک سری اصول اولیه مدیریت سهام خود را یاد بگیرد. اطلاعات مالی به افراد کمک میکند که ضررهای خود را کنترل کرده و در برابر اوضاع نابسامان بازار سرمایه خود را حفظ کنند. همچنین سود بردن از فرصتها و سیگنالها نیز در گرو مدیریت صحیح سرمایه قرار دارد.
برای مثال، پایهایترین اصول مالی که میتواند در مدیریت سرمایه ما نقش داشته باشد، شامل 3 مورد زیر است:
- مقدار سرمایهای که باید به خرید سهام در بورس اختصاص داده شود 30 الی 50 ٪ کل مبلغ سرمایه خواهد بود. باقی سرمایه باید به عنوان پشتوانه در نظر گرفته شود.
- مبلغی که باید به خرید هر سهام اختصاص داده شود 10 الی 15٪ مبلغ سرمایهگذاری در بورس است. یعنی اگر شما کلا 15 میلیون از سرمایه خود را وارد بورس کردهاید، باید بین 1 تا 2 میلیون را به خرید هر سهم اختصاص دهید.
- بهتر است قبل از شروع هر معامله، حد سود و ضرر آن را مشخص کنید تا در صورت سود کردن، بتوانید سود را برداشت کرده و درصورت ضرر کردن هم، بتوانید مابقی سرمایهتان را حفظ کرده و از معامله خارج شوید. البته در معاملات بلندمدت، این مورد متغیر خواهد بود.
عوامل تأثیرگذار در صدور سیگنال بورس
سیگنال خرید و فروش سهام در بورس به منابع مختلفی بستگی دارد اما مسائلی که این منابع را ترغیب به سیگنالدهی میکنند، به قرار زیر هستند:
- افزایش حجم معاملات
- نوسانات قیمت
- روانشناسی بازار و درگیری احساسی معاملهگران
- ارزشگذاریهای نامتعارف
نوسانات سهام میتواند یکی از اصلیترین موارد برای بررسی نمادها و سیگنال خرید و فروش سهام باشد. همچنین ارزشگذاریهای نامتعارفی که برای برخی از نمادها انجام میشود، در تحلیلهای بنیادین خبرساز خواهند بود. دیگر عوامل تأثیرگذار نیز با روشهای تحلیل و بنیادی قابل اندازهگیری و پیشبینی هستند.
نرم افزار سیگنال بورس
به دلیل حجم زیاد اطلاعات در مورد بازار و انواع سیگنال سهام که روزانه از طریق رسانههای مختلف منتشر میشود، برخی از افراد با ارائه نرمافزارهایی کاربردی، برای این حجم از اطلاعات، یک فیلترینگ در نظر گرفتهاند؛ به صورتی که نرمافزارها میتوانند اطلاعات بازار را رصد کرده و قابل قبولترین آنها را طبق دستورالعاملهای خود انتخاب کرده و در اختیار افراد قرار دهند. در حال حاضر چندین نرمافزار و اپلیکیشن سیگنال بورس و سیگنال سهام وجود دارد که شما میتوانید آنها را دریافت کنید. البته برخی از این نرمافزارها صرفا در جهت کاهش میانگین و برخی دیگر نیز در جهت اعلام سیگنالهای ورود، خروج و اهداف سهام فعالیت دارند. شما میتوانید بسته به نیازهای مدیریتی خود، کاربردیترین این نرمافزارها را مورد استفاده قرار دهید.
سخن نهایی
دریافت سیگنال بورس، تنها در برخی از موارد بسته به منبع ارسال سیگنال سهام سودده هستند و در مسیر پیشبینی شده حرکت میکنند. این در حالی است که برخی دیگر از سیگنالها، درست برعکس مسیر مشخص شده حرکت کرده و ضررهای بسیاری را به بار میآورند. در هر صورت نمیتوان به منبع سیگنال خرده گرفت، چراکه ممکن است افراد دیگری به کمک همان سیگنال، نتایج بهتری را کسب کرده باشند. قبل از هرگونه خرید سهام (چه به کمک سیگنال و چه بدون کمک گرفتن از سیگنالها) باید ابتدا دانش مالی خود را ارتقا دهید. در آموزش 0 تا 100 بورس سایت دلفین دلفین وست، میتوانید این مدیریت را فراگرفته و با قدرت بیشتری در بورس فعالیت کنید.
برای یادگیری “مقدمات بورس” مسیر زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- سرمایه گذاری در بورس: از کجا شروع کنم؟
- چگونه کد بورسی بگیریم؟ نحوه دریافت کد بورسی غیر حضوری
- انواع وضعیت نماد ها در بورس چیست؟
- بازار اولیه و بازار ثانویه در بورس چیست؟
- سیگنال خرید و فروش سهام در بورس چیست؟
- حد ضرر در بورس چیست و چگونه تعیین میشود؟
- سرمایه گذاری در بورس ایران به روش مستقیم و غیر مستقیم
- آیا بورس فقط برای سرمایه گذاران حرفهای و ریسکپذیر مناسب است؟
- آیا بورس قمار است حکم شرعی بورس چیست؟
- زمان مناسب ورود به بازار بورس | بهترین زمان سرمایه گذاری در بورس
- آیا فعالیت در بورس بدون تحصیلات مربوطه ممکن است؟
- چرا باید در بورس سرمایه گذاری کنیم؟ | دلایل ورود به بورس
- بهترین زمان خرید و فروش سهام در بورس
- آموزش رهاورد ۳۶۵ + ویدیو | تحلیل تکنیکال با رهاورد ۳۶۵
- نحوه استفاده و آموزش سایت کدال بورس | تحلیل تکنیکال کدال
- تابلو خوانی چیست؟ چطور از تابلو خوانی در بورس تهران سود کسب کنیم؟
- آموزش نصب مفید تریدر + ویدیو
- سهام های مستعد رشد در بازار بورس
- آشنایی با انواع ضرر در بورس | چگونه با ضررهای خود کنار بیاییم؟
- همه چیز درباره معاملات پایاپای یا تهاتر در بورس (Barter)