[vc_row][vc_column][vc_column_text]اگر سابقه ترید و فعالیت در بازارهایی چون بورس، فارکس یا ارزهای دیجیتال را داشته باشید، حتماً در مورد استراتژی شخصی معاملاتی شنیدهاید. این که هر تریدر میتواند یک یا چند استراتژی شخصی و اختصاصی برای تریدهای خود داشته باشد و در فعالیتهای مستمر خود از همان استراتژیها بهره بگیرد. اما چطور میتوان استراتژی شخصی خود را انتخاب کرد؟ اگر شما نیز چنین سؤالی را در ذهن خود دارید و میخواهید بدانید چطور میتوانید یک استراتژی معاملاتی شخصی برای خود انتخاب کنید، با ما همراه باشید.
مراحل ایجاد استراتژی شخصی در معاملات
شما اگر از رفتار معاملاتی خود باخبر باشید، به راحتی میتوانید از روی آن به استراتژیهای معاملاتیتان برسید. اما برای این که از رفتار معاملاتی خود آگاه شوید، باید یک سری مراحل را طی کنید که این مراحل به قرار زیر هستند:
- تهیه دفترچه و یادداشت کردن دلایل ورود به معاملات
ابتدا باید یک دفترچه تهیه نمایید و سپس با هر معاملهای که در بازار باز میکنید، دلایل باز کردن و ورود به آن معامله را یادداشت نمایید. این اصل را در تمام معاملات خود رعایت کرده و دلایل آن را بنویسید. سپس با بستن معاملات، سودده یا ضررده بودن آنها را نیز یادداشت کنید.
- پیدا کردن دلایل مشترک بین معاملات سودده
پس از گذشت مدتی، معاملاتی که با سود همراه بودهاند را بررسی کنید و سپس در بین دلایل ورود به معاملاتی که در نهایت به سود منجر شدهاند، به دنبال دلایل مشترک باشید. برای مثال، اگر در بین ۲۰ معامله، ۱۲ معامله شما با سود همراه بوده و در دفترچهی خود، دلایل و سوددهی آن را یادداشت کردهاید، ممکن است چند دلیل ورود به معامله بین آن ۱۲ تا مشترک باشد. همان موارد را باید به ترتیب اشتراک یادداشت کنید. اگر یک دلیل در تمام معاملات وجود داشته، آن را به عنوان استراتژی اول خود انتخاب کنید. همچنین مواردی که ۱۱، ۱۰، ۹ تا ۳ بار تکرار شدهاند را نیز یاداشت نمایید.
- ایجاد یک ساختار و انتخاب استراتژی شخصی معاملاتی
از دلایل مشترک ورود به معاملات سودده خود یک جدول با ساختار سلسله مراتبی طراحی کنید و سعی کنید در معاملات بعدی خود، به ترتیب آن دلایل را لحاظ نمایید.(مثلا شکست فیک را بشناسید!) آنگاه میبینید که کمکم استراتژی جامع و شخصی شما ساخته میشود و از آن پس میتوانید از روی آن استراتژی جامع، معاملات سودده خود را افزایش داده و معاملات ضررده را نیز به شدت کاهش دهید.
با یادداشت کردن دلایل ورود به معامله میتوانید تا حد زیادی به رفتار معاملاتی خود پی ببرید و همین امر، همانطور که در گزینههای فوق توضیح دادیم، ملزومات ایجاد استراتژی شخصی شما را مهیا خواهد کرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]