تریدینگ در اقتصاد مفهوم کلی دارد و شامل خرید و فروش دارایی میشود. این دارایی ممکن است کالا یا خدماتی باشد که شما در ازای دریافت آن مبلغی را به فروشنده پرداخت خواهید کرد؛ اما منظور تریدینگ در بایننس یا بهطورکلی در فضای ارز دیجیتال این است که شما یک رمز ارز را با رمز ارز دیگری معامله کنید. حال موضوعی که در رابطه با تریدینگ در بایننس وجود دارد، این است که میتوان این کار را به شکلهای گوناگونی انجام داد؛ بنابراین شما باید با انواع تریدینگ در بایننس آشنا شوید تا بتوانید بهترین روش را برای انجام این کار انتخاب کنید.
معرفی صرافی بایننس (Binance)
فهرست مطالب
بایننس را میتوان یکی از بزرگترین صرافیهای مربوط به کریپتوکارنسی در دنیا دانست که کاربران بسیاری در این پلتفرم عضو هستند و معاملات خود را از طریق این صرافی انجام میدهند. این صرافی بهگونهای طراحیشده است که به شما امکان خرید و فروش طیف گستردهای از ارزها را میدهد و در قبال این معاملات کارمزد بسیار کمی را نیز دریافت میکند.
همچنین تفاوتی ندارد که شما بهصورت حرفهای مشغول به فعالیت هستید یا تازه کار خود را شروع کردهاید؛ چرا که هر دو دسته میتوانند از امکانات و ویژگیهایی که صرافی بایننس برای آنها فراهم کرده استفاده کنند. از جمله رمز ارزهایی که در صرافی بایننس وجود دارد، میتوان به بیت کوین، بیت کوین کش، اتریوم، تتر، ریپل لایت کوین، اتم، کاردانو، بایننس کوین، دوجکوین، فانتوم و … اشاره کرد.
حال شما باید آموزش انواع ترید در بایننس را ببینید و با روشهای این کار آشنا شوید تا بتوانید معاملات مورد نظر خود را انجام دهید و به سود مناسب برسید. البته توجه داشته باشید که بازار مربوط به ارزهای دیجیتال همیشه ضرر و زیان داشته است و گاهی اوقات امکان دارد شما ضرر نیز بکنید؛ پس پیش از هر چیزی ما به شما انواع تریدینگ در بایننس را معرفی میکنیم تا شما بتوانید در صورت نیاز از آنها استفاده کنید؛ اما دقت داشته باشید که جای خطا و ضرر نیز وجود دارد.
market order (مارکت اردر)
از اولین روشهای ترید در بایننس میتوان به مارکت اردر شاره کرد. منظور از این شیوه ثبت سفارش خرید و فروش با قیمت روز و در سریعترین زمان ممکن است. برای مثال تصور کنید که شما تصمیم دارید اتریوم خریداری کنید. در این حالت که شما چنین تصمیمی میگیرید، قیمت در نظر گرفته شده برای این رمز ارز برای مثال 10 هزار دلار است. در این حال شما منتظر نمیمانید که قیمت این ارز کاهش پیدا کند و مبلغ لازم برای خرید اتریوم را پرداخت میکنید.
در حقیقت کسی که این شیوه از تریدینگ در بایننس را انتخاب میکند، معتقد است که با بهترین قیمت موجود در بازار معامله صورت گرفته، اما دقت داشته باشید که بهترین قیمت همیشه آنچه در بازار گفته میشود نیست! از همین رو شما میتوانید با بررسی قیمت سفارشهای موجود در Order book یا همان دفترچه ثبت سفارشهای محدود، بهترین قیمت را متوجه شوید و معامله خود را با نرخ بهتری انجام دهید.
از طرفی باید گفت که این شیوه از تریدینگ در بایننس بیشتر برای معاملات سریع مورد استفاده قرار میگیرد و احتمال این که یک معامله با قیمت بالایی انجام شود وجود دارد. البته اگر یک معامله مشابه با سفارش محدود صورت گیرد، هزینه کمتری را برای فرد سرمایهگذار به همراه خواهد داشت.
limit order (سفارش محدود)
از دیگر انواع تریدینگ در بایننس میتوان به سفارش محدود اشاره کرد. در این شیوه از تریدینگ سرمایهگذار باید تا زمان رسیدن بازار به حد مجاز قیمت در صف انتظار باقی بماند تا بتواند سفارش خرید و فروش خود را انجام دهد. برای استفاده از این شیوه باید در صرافی سفارش محدود ثبت کنید. برای مثال بگویید زمانی که قیمت هر اتریوم به ده هزار دلار رسید، سه اتریوم به شما فروخته شود. در چنین حالتی انجام معامله بهسرعت انجام نخواهد شد و شما در صف انتظار باقی خواهید ماند تا قیمت افزایش پیدا کند. توجه داشته باشید که سفارشهای ثبت شده در صرافی بایننس که مربوط به بخش محدود میشوند، در قسمتی به نام order book نگهداری خواهند شد.
تا به اینجا در رابطه با انواع تریدینگ در بایننس بهطور خلاصه توضیح دادیم. در حقیقت باید گفت مارکت اردر و سفارش محدود از شیوههای اصلی تریدینگ به شمار میآیند، اما هر کدام از آنها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع ترید، ویژگیهای متفاوتی برای هر یک در نظر گرفته میشود. همچنین شما میتوانید با کمک گرفتن از دیگر شیوهها، معامله مورد نظر را به شکل بهتری انجام دهید.
STOP-LOSS ORDER (سفارش استاپ لاس)
یکی از روشهای ترید در بایننس استفاده از سفارش استاپ لاس یا حد ضرر است. این شیوه بهگونهای طراحیشده است که میتواند کاربر را از هر ضرر و زیانی محافظت کند؛ از همین رو بیشتر برای افرادی که بهتازگی تریدینگ را شروع کردهاند، پیشنهاد میشود؛ اما در کل سفارش استاپ لاس به شما کمک میکند که بتوانید شرایط مساعدی را برای معامله و قبل از هرگونه اقدام مشخص کنید.
در این شیوه از تریدینگ کاربر است که قیمت ارز را بهجای بازار مشخص میکند و از همین رو میتوان این شیوه را در دسته سفارشهای محدود قرار داد؛ اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که سفارش استاپ لاس در اردر بوک اضافه نشده و بعد از آن که قیمتی مشخص برای ارز در این دسته مشخص شود، صرافی بایننس آن را به قسمت مارکت اردر منتقل خواهد کرد.
Stop_limit Order (استاپ لیمیت)
سفارش محدود یا استاپ لیمیت را میتوان از دیگر انواع تریدینگ در بایننس در نظر گرفت و باید گفت که این ابزار برای محدود کردن مقدار ضرری که امکان دارد برای معاملهگر در زمان معامله انجام شود طراحیشده است. حال شاید با این توضیحات برای شما سوال پیش آید که توضیحات داده شده شبیه به توضیحات مربوط به سفارش استاپ لاس است. باید متذکر شد که این دو شباهتهایی به یکدیگر دارند؛ اما با این تفاوت که استاپ لیمیت یک مرحله نسبت به نوع قبلی اضافهتر دارد.
شرایط استفاده از این نوع تریدینگ به این صورت است که برای مثال به سیستم میگویید که اگر قیمت ارز مورد نظر به 100 دلار رسید سفارش فروشی با رقم 98 دلار برای شما ثبت کند. این کار باعث میشود که شما بتوانید حتی زمانی که حضور ندارید خرید و فروش مورد نظر خود را انجام دهید. این شیوه همچنین میتواند جلوی ضرر و زیان شما را نیز بگیرد.
OCO (انجام دو سفارش بهصورت همزمان)
انجام دو سفارش بهصورت همزمان کار پیچیده و سختی به نظر میرسد، اما این شیوه به شما اجازه میدهد که بتوانید سفارش حد ضرر و محدود را با یکدیگر ترکیب و همزمان هر دو را ثبت کنید. در چنین حالتی اگر یکی از سفارشهای شما قابلیت اجرا شدن داشته باشد و به اجرا درآید، سفارش دوم شما بهصورت خودکار حذف و غیرفعال خواهد شد. برای مثال شرایطی را تصور کنید که قیمت بیت کوین برابر با 10 هزار دلار است، در چنین حالتی شما میتوانید سفارش بهصورت همزمان را فعال کنید. این قابلیت به این صورت که اگر قیمت به 9.900 دلار رسید، بیت کوین توسط حساب شما خریداری شود و اگر به یازده دلار رسید به فروش برسد. حال هر کدام یک از این شرایط زودتر اتفاق بیفتد، دیگری بهصورت خودکار حذف خواهد شد.
منظور از کپی تریدینگ چیست؟
همانطور که میدانید امروزه بازار مربوط به ارزهای دیجیتال بسیار پررونق است و هرروزه افراد بسیاری به این بازار وارد میشوند؛ اما خیلی از این افراد اطلاعات دقیقی ندارند و تنها میخواهند به سود مناسبی از این طریق برسند. از همین رو به دلیل آنکه اطلاعاتی ندارند، دست به کپی تریدینگ در بایننس یا معاملات رونویس میزنند. در این شیوه فرد الگوی موفقی را برای خود انتخاب میکند و عملکرد آن را دقیقا کپی خواهد کرد.
در برخی از صرافیها مانند بایننس شرایطی فراهم شده است که کاربران میتوانند از کپی تریدینگ استفاده کنند؛ به همین منظور تاریخچه معاملات و استراتژیهایی که معاملهگران حرفهای از آنها استفاده کردهاند برای افراد تازهکار به نمایش در خواهد آمد. ویژگی که این بخش برای معاملهگران به همراه دارد، این است که اگر تریدرها بتوانند دارایی خود را به حساب کاربری فردی که از فعالیت آن مطمئن هستند پیوند بزنند، از آن پس هر معاملهای که توسط تریدر حرفهای در سیستم انجام شود برای تریدر تازهکار نیز به ثبت میرسد.
در این نوع از معاملات به فردی که کپی تریدینگ در بایننس را انجام میدهد، معاملهگر یا تریدر پیرو میگویند. دقت داشته باشید که این شیوه از تریدینگ، نقاط مثبت و منفی مربوط به خود را دارد و اگر شما بهعنوان یک تریدر تازهکار اطلاعات کافی در رابطه با دنیای ارز دیجیتال و صرافی مورد نظر نداشته باشید، با مشکل مواجه خواهید شد و امکان دارد ضرر و زیان بسیاری نیز به بار آورید.
معاملات گرید تریدینگ بایننس
معاملات گرید در حقیقت به معاملاتی گفته میشود که میتوانند برای شما سودآوری به همراه داشته باشند. بهنوعی میتوان گفت زمانی که بازار نوسانات بسیاری دارد، این مدل از معاملات تریدینگ میتواند به تریدر کمک شایانی کند تا دچار ضرر و زیان نشود و به سود مناسبی نیز برسد. در حقیقت این شیوه از معامله بهگونهای است که دستورهای معاملاتی در بالا و پایین یک قیمت خاص قرار میگیرند و از این طریق یک شبکه معاملاتی را ایجاد میکنند. این معاملات با تغییرات پلهای قیمت دچار نوسان افزایشی و کاهشی میشوند. البته دقت داشته باشید که گرید تریدینگ بایننس ریسک مخصوص به خود را نیز دارد و میتواند گاهی اوقات موجب ضرر و زیان تریدر نیز بشود.
سخن آخر
همانطور که مطالعه کردید ما در این مقاله انواع تریدینگ در بایننس را مورد بررسی قرار دادیم و روشهای انجام این کار را نیز معرفی کردیم. اکنون شما میتوانید با توجه به سلیقه و نیازی که دارید، یکی از این شیوهها را انتخاب کنید و به انجام تریدینگ در این صرافی بپردازید.