بستن منو

تامین مالی شرکت ها و انواع روش های آن

تیم تحلیل دلفین وست
23 مرداد 1402

شرکت ها برای اینکه بتوانند فعالیت های تجاری خود را پیش ببرند، نیاز به منابع مالی هستند. برخی اوقات ممکن است که یک شرکت منابع مالی لازم برای انجام فعالیت های خود را نداشته باشد؛ در نتیجه، باید به دنبال جذب و تامین منابع لازم برای پیش برد فعالیت های خود باشد. تصمیمات مربوط به تامین مالی شرکت ‌ها، یکی از مهمترین موضوعاتی است که مدیران هر شرکتی باید درمورد آن تصمیم گیری کنند؛ به عنوان مثال اینکه شرکت الف از کدام روش برای تامین مالی استفاده کند تا بیشترین جذب سرمایه را به راحت ترین شکل ممکن داشته باشد، بسیار مهم است. با توجه به اهمیت تامین مالی شرکت ها و انواع روش های آن، قصد داریم که شما را در این مقاله با این مفاهیم جذاب آشنا کنیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

تامین مالی چیست؟

در این مقاله به بررسی تامین مالی برای شرکت ها می پردازیم؛ اما تامین مالی فقط برای شرکت ها نیست. به طور کلی هر شخص حقیقی یا حقوقی که برای انجام فعالیت های خود نیاز به منابع مالی داشته باشد و بتواند آن را فراهم کند، فرایند تامین مالی را به خوبی انجام داده است؛ پس اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که تامین مالی چیست، می توانیم بگوییم:

تامین مالی به فرآيندي گفته می شود كه اشخاص حقیقی یا حقووقی به دنبال ايجاد، جمع آوري و افزايش منابع مالي يا سرمايه براي انجام فعالیت های خود هستند. معمولا هدف شرکت ها از تأمین مالی این است که سرمایه ‌گذاری کنند، سودآوری کنند، ریسک خود را کاهش دهند و به برطرف کردن نیازهای اقتصادی و اجتماعی خود بپردازند.

انواع روش های تامین مالی

تامین مالی شرکت‌ ها می تواند به روش های مختلفی انجام می شود، اما اینکه یک شرکت انتخاب کند از کدام روش استفاده کند، بستگی به شرایط و تصمیم گیری خود شرکت دارد؛ به عنوان مثال، شرکت ها می توانند با توجه به ریسک پروژه ‌ای که نیاز به تامین مالی دارد، هزینه ‌های تامین مالی، در دسترس بودن روش تامین مالی مورد نظر، نحوه بازپرداخت تامین مالی و… بهترین و مناسب ‌ترین روش تامین مالی را انتخاب ‌کنند.

به طور کلی تامین مالی از دو طریق حقوق صاحبان سهام و بدهی‌ انجام می ‌شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

انواع روش های تامین مالی

تامین مالی از طریق حقوق صاحبان سهام

یکی از روش ‌های تامین مالی شرکت ‌ها از طریق حقوق صاحبان شرکت است. در این روش اگر شرکتی قصد تامین مالی برای انجام فعالیت های خود داشته باشد، باید آن را از منابع داخلی شرکت تامین کند.

افزایش سرمایه را می توان مهم ترین حالت تامین مالی شرکت از طریق حقوق صاحبان سهام دانست که بسیاری از شرکت ها از آن استفاده می کنند. با این کار شرکت ها می توانند فعالیت های خود را توسعه دهند و قدرت رقابت خود را حفظ یا افزایش دهند. همچنین شرکت ها گاهی اوقات این کار را به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت خود انجام می دهند.

در فرایند افزایش سرمایه، شرکت ‌ها منابع مالی مورد نیاز خود را از طریق انتشار سهام جدید تامین می‌ کنند و می تواند به شکل های مختلفی انجام شود که عبارت انداز:

  • افزایش سرمایه از محل سود انباشته.
  • افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها.
  • افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات وصول شده سهام داران.
  • افزایش سرمایه به روش صرف سهام.

تامین مالی از طریق بدهی

یکی دیگر از روش های تامین مالی شرکت ها از طریق بدهی است. در این روش، شرکت ها تامین مالی خود را به کمک منابع خارج از شرکت انجام می دهد. یکی از رایج ترین حالت های تامین مالی از طریق بدهی استفاده از وام و تسهیلات بانکی است. در این حالت، شرکت ها از بانک ها وام دریافت می کنند تا منابع مالی مورد نیاز را برای انجام فعالیت های خود تامین کنند.

کدام روش تامین مالی برای شرکت ها بهتر است؟

به طور مختصر با هر دو روش تامین منابع مالی شرکت ها آشنا شدید؛ احتمالا با توجه به توضیحات داده شده درمورد هر دو روش می توانید حدس بزنید که خوب یا بد بودن این روش ها کاملا به شرایط، اهداف و برنامه ریزی های هر شرکت بستگی دارد و نمی توان به طور دقیق گفت که کدام روش بهتر است.

به طور کلی می توان گفت که تامین منابع مالی از طریق بدهی به دلیل کمتر بودن هزینه های فرایند تامین مالی، ورود منابع مالی جدید به شرکت، عدم پرداخت مالیات، حفظ میزان مالکیت سهام داران قبلی و تنوع در روش‌ های دریافت آن ممکن است که گزینه بهتری برای شرکت ها باشد؛ اما شرکت ها باید در نظر داشته باشند که در این روش، وام دریافت شده را همراه با سود آن در دوره زمانی های مشخص باید به بانک پرداخت کنند، نیاز به ضامن یا وثیفه برای دریافت وام دارند، دریافت وام از بانک ممکن است زمان بَر باشد و تا حدودی ممکن است ریسک های جدیدی را برای شرکت ایجاد کند؛ در نتیجه، شرکت ها باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشند تا به بهترین شکل ممکن بتوانند از آن استفاده کنند و به مشکل بر نخورند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را به طور مختصر با تامین مالی و روش های تامین مالی شرکت ها آشنا کنیم. هدف اصلی استفاده از فرایند تامین مالی، پیش برد اهداف و فعالیت های شرکت است؛ در نتیجه، چندان اهمیتی ندارد که شرکت ها از کدام روش برای تامین مالی استفاده می کنند، استفاده از هر یک از این روش‌ ها دارای مزایا و معایب خاص خود است که مدیران باید با توجه به شرایط و ساختار مالی شرکت، گزینه مناسب را انتخاب کنند. شرکت ها باید بتوانند فرایند تامین مالی را با برنامه ریزی درست و منطقی اجرا کنند تا بتوانند به بهترین نحو از منابع مالی دریافت شده استفاده کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

آخرین مقالات مرتبط

بورس انرژی چیست؟

بازار بورس یا همان بازار سهام را می توان یکی از بازارهای مالی کشور دانست که کمتر کسی است که نام آن را نشنیده باشد. در این بازار به خرید و فروش سهام در بورس شرکت های مختلف پرداخته می شود و افراد می توانند از این طریق به سرمایه گذاری در شرکت ها به […]

ادامه مطلب

قرارداد آتی سبد سهام و نحوه معامله قرارداد آتی سهام

بازار بورس را می توان بزرگ ترین بازار مالی هر کشور دانست که فعالیت و سرمایه گذاری درست و دقیق در آن می تواند سبب ثروت آفرینی برای سرمایه گذاران شود. بسیاری از افرادی فکر می کنند که صرفا در آموزش بورس می توان به خرید و فروش سهام یا صندوق های بورسی پرداخت، اما […]

ادامه مطلب

اوراق مشارکت چیست و معرفی انواع آن

اگر از علاقه مندان به بازارهای مالی و سرمایه گذاری می باشید، حتما تاکنون نام اوراق مشارکت را شنیده اید. یکی از انواع روش های سرمایه گذاری است که می توان از آن استفاده کرد؛ اما قبل از استفاده بهتر است که اطلاعی را درمورد آن کسب کرد. به عنوان مثال، باید بدانیم که اصلا […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.