بستن منو

جبران ضرر در بورس و فرمول محاسبه آن

تیم تحلیل دلفین وست
17 شهریور 1402

جبران ضرر بخشی از بازار های مالی از جمله بازار بورس است و نمی توان آن را حذف کرد، بلکه فقط می توانیم آن را به روش های مختلف کنترل کنیم تا دچار ضرر های سنگین نشویم. در معقوله جبران ضرر در بازار بورس باید به این نکته توجه کنیم که هر چه ضرر کمتر باشد، جبران آن سریع تر و راحت تر است؛ اما اگر هر چه میزان ضرر بیشتر شود، جبران آن سخت تر می شود. به همین دلیل است که در بحث سرمایه گذاری در بازار سهام، حفظ سرمایه و کاهش ضرر از اولویت ها بوده و مهم تر از کسب سود است. در ادامه به بررسی نحوه جبران ضرر در بازار بورس می پردازیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

محاصبه ضرر در بازار های مالی

در هر بازار مالی که فعالیت داشته باشید، می دانید که دو نتیجه ممکن است برای معامله شما رخ دهد؛ معامله شما یا به سود ختم می شود یا شما را دچار ضرر می کند؛ اگر معامله شما با ضرر بسته شود، دچار استرس و اضظراب می شود. احتمالا سعی می کنید که ضرر خود را در معاملات بعدی جبران کنید؛ حال اگر ضرر ایجاد شده در معامله قبلی کم باشد، جبران آن برای شما راحت خواهد بود؛ اما اگر ضرر بزرگی باشد، جبران آن قطعا برای ما سخت تر خواهد بود.

دلیل اینکه هر چه ضرر بیشتر شود، جبران آن سخت تر است در این است که معامله گر را از لحاظ  روحی دچار استرس، اضطراب، عصبانیت می کند و از طرفی هر چه بیشتر ضرر کنید، سرمایه شما هم کمتر می شود؛ در نتیجه، سرمایه کمتری برای شما می ماند تا معامله کنید. این امر سبب می شود که باید سود های بیشتری کنید تا ضرر شما جبران شود.

در جدول زیر می توانید مشاهده کنید که چرا وقتی ضرر بیشتر می شود، باید سود های بیشتری کنید تا جبران شود.

جبران ضرر در بورس

به عنوان مثال، فرض کنید که شما 100 میلیون تومان سرمایه دارید و آن را وارد بازار بورس برای سرمایه گذاری کرده اید؛ چند معامله انجام می دهید که نتیجه آن ها 10% ضرر است و سرمایه شما را به 90 میلیون تومان می رساند. برای اینکه بتوانیداین 10% ضرر را جبران کنید، باید با سرمایه 90 میلیونی خود فقط 11% باید سود کنید تا ضرر شما جبران شود. حال اگر ضرر شما 50% باشد و سرمایه شما را به 50 میلیون تومان برساند، با سرمایه 50 میلیونی خود باید 100% سود کنید تا ضرر شما جبران شود و دوباره به سرمایه 100 میلیونی خود برسید.

چگونه ضرر خود را در بورس جبران کنیم؟

یک جمله معروف در میان سرمایه گذاران و معامله گران قدیمی بازار بورس وجود دارد که می گویند ضرر بورس را خود بورس جبران می کند. این جمله بدین معنی است که وقتی ضرر کردید، لازم نیست از بازار خارج شوید و سراغ بازار های دیگر بروید، بلکه بهتر است در همان بازار بورس بمانید و با همان سرمایه باقی مانده می توانید ضرر خود را جبران کنید.  راه های زیادی وجو دارد که به کمک آن ها می توانید ضرر های خود را در بازار بورس مدیریت کنید و آن را کاهش دهیدو در ادامه به بررسی برخی از این راه کار ها می پردازیم.

  • از ضرر کردن نترسید و ضرر خود را قبول کنید.

یک معامله گر یا سرمایه گذار حرفی از ضرر کردن نمی ترسد و آن را می پذیرد؛ پس از اینکه ضرر خود را پذیرفت، شروع به بررسی می کند که چرا ضرر کرده است و تلاش می کند دلایل آن را پیدا کند تا بتواند تا حد امکان آن را رفع کند.

  • معامله جدید انجام ندهید و به خودتان استراحت دهید.

افراد پس از اینکه دچار ضرر می شوند، از لحاظ روحی و روانی به هم می ریزند؛ در نتیجه، احساس می کنند بهتر است دوباره معامله کنند تا ضرر خود را کاهش دهند؛ اما چون از لحاظ روحی و روانی در حالت خوبی نیستند، نمی توانند تمرکز کنند؛ در نتیجه، نمی توانند معاملات خوبی را انجام دهند و ممکن است دوباره وارد ضرر شوند. در این شرایط بهترین کار این است که معامله گران کمی صبر کنند و معاملات خود را بررسی کنند تا به اشتباهات خود پی ببرند و در معاملات بعدی خود آن ها را انجام ندهند.

  • اشتباه ‌های خود را تکرار نکنید.

معامله گران پس از اینکه معاملات انجام داده خود را بررسی کردند، قطعا به اشتباهات خود پی می برند؛ در نتیجه، می دانند که در معاملات بعدی خود نباید چه کار هایی را انجام ندهند تا دوباره دچار ضرر های جدید نشوند. به کمک این شناسایی می توانند برنامه ریزی کنند تا ضرر های قبلی خود را جبران کنند.

  • دوباره آموزش ببینید.

وقتی که به اشتباهات خود پی بردید، گاهی ممکن است با اشتباهاتی مواجه شوید که نمی توانید آن ها را با تخصص و دانش فعلی خود رفع کنید؛ در نتیجه، باید دوباره به سراغ آموزش بروید و تخصص خود را نیز افزایش دهید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با حد ضرر آشنا کنیم و برخی از راه های مناسب برای مدیریت و کنترل آن را به شما معرفی کردیم. نکته مهم در مورد ضرر در بازار های مالی این است که به هیچ عنوان نمیشه آن را حذف کرد؛ حتی بهترین معامله گران و سرمایه گذاران در تمام بازار هالی مالی ضرر می کنند و به نوعی سود و زیان را در بازار های مالی می توان دو روی یک سکه دانست؛ در نتیجه، بهترین کاری که می توان کرد این است ضرر در بازار های مالی را پذیرفت و سپس تلاش کرد که آن را با روش های مختلف به حداقل رساند تا دچار ضرر های سنگین نشویم.

3/5 - (2 امتیاز)
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

آخرین مقالات مرتبط

آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری

بازار بورس را می توان بزرگ ترین بازار مالی کشور دانست که فعالیت در آن می تواند سود های بسیار زیادی را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان بیاورد؛ البته با در نظر گرفتن اینکه سرمایه گذاران با دانش و تخصص کافی وارد این بازار شده اند. به هر ترتیب، بازار بورس یکی بهترین گزینه […]

ادامه مطلب

بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟

کارگزاری ها در بازار بورس اوراق بهادر نقش مهمی در انجام معاملات بین خریداران و فروشندگان دارد. در واقع می توان آن ها را واسطه ای بین خریداران و فروشندگان دانست و برای اینکه کاربران حقیقی یا حقوقی بتوانند سهامی را خریداری کنند یا بفروش برسانند، باید از طریق یک کارگزاری اقدام کنند؛ زیرا معاملات […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.