بستن منو

کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟

تیم تحلیل دلفین وست
21 خرداد 1402

کارگزار ناظر در بازار بورس اوراق بهادر ایران نقش مهمی در انجام معاملات بین خریداران و فروشندگان دارد. برای اینکه کاربران حقیقی یا حقوقی بتوانند سهامی را خریداری کنند یا بفروش برسانند، نیاز است معاملات آن ها در جایی ثبت شود و روی معاملات آن ها نظارتی صورت گیرد تا تخلفی اتفاق نیوفتد؛ در نتیجه، باید از طریق یک کارگزاری یا کارگزار ناظر اقدام کنند. کارگزاری ها را می توان واسطه ای بین خریداران و فروشندگان دانست که بر معاملات کاربران نظارت و آن را تایید می کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با گارگزاری ها یا کارگزار ناظر آشنا کنیم، پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

کارگزار ناظر کیست؟

در گذشته شیوه استفاده از کارگزاری ها کمی متفاوت بود؛ افراد برای اینکه بتوانند سهم هایی را خریداری کنند یا بفروشند، باید حضوری  به گارگزاری مراجعه می کردند یا به صورت تلفنی با کارگزاری خود تماس می گرفتند و معامله خود را انجام می دانند؛ اما امروزه به کمک اینترنت، معاملات برخط ایجاد شد. معاملات برخط را می توان فرآیندی دانست که طی آن کاربران می توانند از طریق اینترنت و ایجاد حساب کاربری خود در سایت یک کارگزاری معاملات خود را انجام دهند.

همان طور که گفته شد، کارگزار ناظر واسطه ای میان خریدارن و فروشندگان در بازار بورس است؛ به عبارتی، می توان آن را رابط بین خریدار و فروشندگان دانست. امروزه با پیشرفت تکنولوژی می بینیم کارگزاری های ناظر علاوه بر وظیفه اصلی خود، خدمات دیگری مانند، آموزش، ارائه صندوق های سرمایه گذاری، مشاوره سرمایه گزاری و… نیز ارائه می دهند.

در گذشته کاربران می توانستند در دو کارگزاری حساب کاربری داشته  باشند و با یک حساب خود خرید سهمی را انجام دهند، اما با حساب دیگر خود در کارگزاری دیگر آن سهام خریداری شده را به فروش برسانند. طبق قانون جدید سازمان بورس و اوراق بهادار، اگر شما سهمی را در یک کارگزاری خریداری کنید، فقط امکان فروش آن سهم را در همان کارگزاریدارید؛ به عبارتی، باید کارگزاری یکسان باشد.

تغییر کارگزار ناظر

اگر تنها در یک کارگزاری حساب کاربری داشته باشید و تمام معاملات شما در فقط با همان حساب ماربری انجام شود، کارگزار ناظر شما همان کارگزاری خواهد بود؛ اما اگر دارای حساب کاربری های دیگری در کارگزاری های دیگر هستید، هر سهمی را که در هر کارگزاری خریداری کنید، کارگزار ناظر همان سهام خریداری شده خواهد بود؛ به عنوان مثال، اگر فقط یک حساب کاربری در کارگرازی الف داشته باشید و تمام سهام هایی که خریداری کردید در همین کارگزاری باشد، کارگزاری الف، کارگزار ناظر شما خواهد بود. اگر دارای دو حساب کاربری باشید که یکی در کارگزاری الف باشد و دیگری کارگزاری ب، کارگزار ناظر سهام هایی که با کارگزاری الف خریداراری کرید، کارگزاری الف خواهد بود و کارگزار ناظر سهام هایی که با کارگزاری ب خریداری کردید، کارگزاری ب خواهد بود.

اگر بخواهید سهمی که در یک کارگزاری را خریداردی کردید را در کارگزاری دیگری بفروش برساید، ابتدا باید در خواست تغییر کارگزار ناظر دهید. برای این کار ابتدا باید وارد حساب کاربری خود در کارگزاری شوید که سهام را می خواهید به آن انتقال دهید، سپس وارد بخش تغییر کارگزار ناظر شوید و سهام مورد نظر خود را انتخاب کنید. بدین صورت می توانید سهما را از یک کارگزاری به کارگزاری دیگر انتقال دهید و پس از اینکه فرایند انتقال انجام شد، می توانید در کارگزاری جدید اقدام به فروش سهام خود کنید.

کارگزار ناظر بورس کیست

انتخاب کارگزار ناظر در بورس

در حال حاضر کارگزاری های زیادی در بازار بورس ایران فعالیت می کنند (بیش از 100 کارگزاری). ما به عنوان یک سرمایه گذار یا معامله گر می توانیم در تمامی این کارگزاری ها یک حساب کاربری ایجاد کنیم، اما کار وقت گیر و غیر منطقی است. ئر نتیجه، می توانیم یکی یا دو مورد از بهترین ها را نتخاب کنیم و از آن ها استفاده کنیم. هر کارگزاری ممکن است خدمات متفاوتی را ارائه دهد، ما با توجه به نیاز های خود باید سعی کنیم کارگزاری را انتخاب کنیم که پاسخ گو نیاز های ما باشد. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین ویژگی های یک کارگزاری عبارت انداز:

  • دسترسی به کارگزاری

در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به کارگزاری ها بسیار راحت شده و به صورت اینترنتی یا تلفنی می توان به راحتی به کارگزاری عا دسترسی داشت، اما گاهی ممکن است که نیاز به مراجعه حضوری داشته باشیم؛ در نتیجه، اینکه کارگزاری مربوطه چندتا شعبه دارد و دسترسی به شعب آن چگونه است بسیار مهم است.

  • کارمزد

می توان درآمد اصلی کارگزاری ها را دریافت کارمزد معاملاتی از معامله گران دانست؛ برخی از کارگزاری ها ممکن است که در کارمزد های معاملاتی به معامله گران تخفیف هایی دهند که این تخفیف ها می تواند سود های بیشتری ایجاد کند و در بلند مدت می تواند به نفع معامله گران باشد.

  • دریافت اعتبار

برخی از  کارگزاری‌ ها براساس شرایط و قوانین مشخصی، سرمایه ای را به صورت اعتباری به کاربران خود می دهند تا با آن بتوانند سرمایه گذاری های خود را انجام دهند. بررسی شرایط دریافت اعتبار و نحوه تسویه آن می تواند برای شما مفید باشد؛ زیرا به هرچقدر دریافت اعتبار و تسویه آن راحت تر باشد، افراد بیشتر مشتاق به دریافت آن می شوند و با دریافت اعتبار می توانند سرمایه گذاری های بیشتری انجام دهند.

  • سامانه معاملات آنلاین

در حال حاضر بهترین روش برای خرید و فروش سهام استفاده از معاملات بر خط یا آنلاین می باشد. می توان گفت که تمامی کارگزاری ها از این روش خرید و فروش پشتیبانی می کنند و دارای سایت و اپلیکیشن های متنوعی هستند؛ اما اینکه کدام کارگزاری سایت یا اپلیکشن مفید تری ارائه می دهد، موضوع بحث ما است. باید بررسی کنید سایت یا اپلیکیشن های ارائه شده رابط کاربری آن ساده و پر سرعتی دارد؟ دارای پشتیبانی مناسب است؟ واریز و برداشت وجه راحت و سریع است؟ دانلود، نصب اپلیکیشن ها ساده است؟ و… .

  • صندوق‌ های سرمایه ‌گذاری

از دیگر خدماتی که کارگزاری ها ارائه می دهند، صندوق های سرمایه گذاری است. کارگزاری ها معم.لا صنئوق های متنوعی از جمله صندوق طلا، صندوق سهامی، صندوق درآمد ثابت و… ارائه می دهند که افراد می توانند برای سرمایه گذاری در بازار های مالی از آن ها استفاده کنند. دلیل محبوبیت این صندوق ها در این است که نشان می دهد در کارگزاری ها افراد متخصص در بازار های مالی فعالیت می کنند و با سرمایه گذاری در آن ها می توانیم از تخصص آن ها استفاده منیم تا سرمایه گذاری بهتری انجام دهیم.

  • خدمات مشاوره و آموزش

امروزه در بسیاری از کارگزاری ها را می بینیم که بخش های آموزشی را به کارگزاری خود اضافه کردند. آموزش می تواند برای کاربران هر کارگزاری مفید باشد. کاربران با آموزش ها می توانند معاملات و سرمایه گذاری بهتری انجام دهند و تخصص خود را در زمینه بازار های مالی افزایش دهند. آموزش ها در کارگزاری ها می توانند به روش های مختلف مانند مقاله، ویدیو، کلاس آنلاین یا حضوری باشد.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی کارگزار ناظر و اینکه چه مواردی را باید برای انتخاب یک کارگزار ناظر خوب در نظر بگیرید را بررسی کردیم. مواردی که درمورد انتخاب یک کارگزاری خوب بررسی کردیم تنها بخشی از مواردی هستند که باید بررسی کنیم. درمورد کارگزاری ها می توانیم موارد دیگری از جمله اخبار حول محور آن ها، اعتبار آن ها، قدمت آن ها و… را بررسی کنیم تا به اطلاعات مفیدی دست یابیم. قبل از ثبت نام و معامله در یک کارگزاری باید حتما این موارد را بررسی کنیم تا بتوانید بهترین کارگزاری را با توجه به خواسته هایمان برای خود انتخاب کنیم.

5/5 - (4 امتیاز)
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

آخرین مقالات مرتبط

آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری

بازار بورس را می توان بزرگ ترین بازار مالی کشور دانست که فعالیت در آن می تواند سود های بسیار زیادی را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان بیاورد؛ البته با در نظر گرفتن اینکه سرمایه گذاران با دانش و تخصص کافی وارد این بازار شده اند. به هر ترتیب، بازار بورس یکی بهترین گزینه […]

ادامه مطلب

بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟

کارگزاری ها در بازار بورس اوراق بهادر نقش مهمی در انجام معاملات بین خریداران و فروشندگان دارد. در واقع می توان آن ها را واسطه ای بین خریداران و فروشندگان دانست و برای اینکه کاربران حقیقی یا حقوقی بتوانند سهامی را خریداری کنند یا بفروش برسانند، باید از طریق یک کارگزاری اقدام کنند؛ زیرا معاملات […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.