بستن منو

معاملات اسکالپینگ (Scalping) چیست؟ چگونه کار می‌کند؟

hadise pourfard
25 مهر 1403

در تحلیل تکنیکال، روش ها و استراتژی های معاملاتی بسیار متنوعی وجود دارد که یکی از بهترین های آن اسکالیپنگ است. به طور کلی، اسکالپینگ به معنای کسب سود از نوسانات کوتاه مدت بازار است و در اکثر بازارهای مالی از جمله فارکس و ارزدیجیتال و آموزش ترید کاربرد دارد؛ اما استفاده درست از آن نیاز به کسب دانش، تخصص و تجربه است.

اگر علاقه مند به معاملات کوتاه مدت و نوسانگیری هستید؛ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید که تا با اسکالپینگ آشنا شوید.

اسکالپینگ چیست؟

اسکالپینگ، یک شیوه و سبک معاملاتی شناخته می شود که هدف از آن کسب سود از تغییرات و نوسانات کوچک قیمت است. در واقع، هر استراتژی معاملاتی که نتیجه آن در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه مشخص شود، اسکالپینگ گفته می شود.

کسب سود از حرکت های بزرگ قیمت نیاز به صبر بالایی دارد که شاید هر معامله گری نداشته باشد. اسکالپینگ این مشکل را حل کرده و معامله گرانی که به روش اسکالپینگ به معامله می پردازند، معتقدند که کسب سود از حرکت های کوچک بازار راحت تر بوده و می توان در روز چنیدن معامله انجام دهند. در ادامه به بررسی یک مثال می پردازیم.

یک معامله ‌گر قصد انجام معامله بر روی نماد EUR/USD را به صورت اسکالپینگ دارد. معامله گر پس از تحلیل خود تصمیم می گیرد که وارد معامله خرید در قیمت 1.08766 شود. پس از چند دقیقه قیمت به 1.08966 می سد و معامله گر اقدام به بستن معامله خود با سود می کند. به این معامله کوتاه مدت که در عرض چند دقیقه نتیجه آن مشخص شود، معامله به روش اسکالپینگ گویند.

همان‌طور که احتمالا متوجه شده اید، از این روش معمولا در تایم فریم های پایین و استراتژی ثابت استفاده می شود؛ زیرا نیاز به تصمیم‌ گیری سریع، مدیریت معامله دقیق و تحلیل بازار دارد.

معاملات اسکالپینگ

اسکالپر کیست؟

کسی که به شیوه اسکالپینگ (Scalping) در بازارهای مالی به معامله گری می پردازد، به اسکالپر معروف است. این افراد به تحلیل قیمت ها در تایم فریم های پایین پرداخته و تغییرات کوچک و سریع قیمت را برای انجام معامله شناسایی می کنند.

برخی از ویژگی های اسکالپر ها به شرح زیر است:

  • اسکالپرها به عنوان معامله گران روزانه شناخته می شوند؛ زیرا معاملات آن ها بیش از چند دقیقه طول نمی کشد.
  • اسکالپر ها معمولا منظم هستند؛ زیرا برای معامله به این سبک نیاز به دقت بالایی است.
  • اسکالپرها معمولا زمان زیادی را صرف بررسی نمودار قیمتی می کنند؛ زیرا تعداد معاملاتی که در روز انجام می دهند، بسیار زیاد است.
  • اسکالپرها معمولا معاملاتی با حجم بسیار بالا انجام می دهند.

اگر به همین 4 ویژگی گفته شده نگاه کنید، متوجه می شوید که معامله گری به روش اسکالپینگ برای معامله گران با تجربه مناسب و کاربردی است.

استراتژی اسکالپینگ چگونه کار می‌کند؟

همان ‌طور گفته شد، در روش اسکالپینگ، معامله گر با حجم های بسیار زیاد و در کوتاه مدت به دنبال کسب سود از نوسان های کوچک قیمت است. در واقع، کوچک ترین افزایش و کاهش های قیمت برای اسکالپرها مهم بوده و ملاک تحلیل خود قرار می دهند که در صورت ایده آل بودن، معامله خود را انجام دهند.

در معامله گری به روش اسکالپینگ، تعداد معاملات زیاد است؛ در نتیجه، معامله گر به دقت و تمرکز بالایی نیاز دارد و باید تسلط بالایی بر روی روان و احساسات خود داشته باشد؛ زیرا در غیر این صورت ممکن است ضررهای زیادی را تجربه کند. سود معاملات در اسکالپینگ پایین است، اما تعداد معاملات زیاد می تواند عیب سود پایین هر معامله را به نوعی جبران کند.

انواع استراتژی اسکالپینگ

به طور کلی، هر استراتژی که در تایم فریم های پایین قابل استفاده باشد و نتیجه آن در عرض چند دقیقه مشخص شود، می توان از آن به عنوان یک استراتژی اسکالپینگ یاد کرد. با این حال، سه استراتژی اکثر اسکالپر ها از آن ‌ها استفاده می ‌کنند، عبارت انداز:

  1. معاملات برک‌آوت (Breakout)
  2. معاملات با حجم بالا (High-volume)
  3. ترید اسپرد (spread)

1. معاملات برک‌آوت (Breakout)

یکی از ساده ترین استراتژی های اسکالپین است که براساس آن معامله گر زمانی وارد معامله می شود که یک شکست محدوده استاتیک یا خط روند و… رخ دهد.

2. معاملات با حجم بالا (High-volume)

اسکالپرها با انجام معاملات زیاد سعی می کنند تا از کوچک ترین نوسانات قیمت استفاده کنند. پس از شناسایی یک نوسان کوچک در قیمت، اسکالپر ها با حجم بالایی وارد معامله شده و در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه به سود خوبی دست پیدا خواهند کرد.

3. ترید اسپرد (spread)

یکی دیگر از استراتزی های اسکالپینگ که پیاده سازی آن برای افراد کم تجربه بسیار سخت است، ترید اسپرد است. در این استراتژی، اسکالپرها به خرید و‌ فروش هم‌ زمان یک دارایی می پردازند و تلاش می کنند تا از اسپرد آن سود کسب کنند.

از پیش نیاز های این استراتژِی، ابتدا آموزش اسکالپینگ به طور کامل و سپس انتخاب یک دارایی که از نظر قیمت دارای ثبات می باشد. استراتژی متکی به بازاری است که نسبتاً با ثبات است؛ اما همچنان محبوبیت آن باعث می‌شود تا نقدینگی عمیق را تجربه کند.

انواع استراتژی اسکالپینگ

نکات مهم موفقیت در اسکالپینگ

همان طور که می دانید، قبل از استفاده از هر سبک و استراتژی معاملاتی نیاز به آموزش کامل آن است. معامله به روش اسکالپینگ نیز به همین ترتیب بوده و قبل از استفاده از آن ابتدا باید به خوبی همه نکات آن را آموزش دید.

برخی از مهم ترین نکات برای کسب موفقیت در اسکالیپنگ عبارت انداز:

  • در اسکلپینگ تمرکز بر روی نوسانات و تغییرات کوچک قیمت است.
  • در اسکلپینگ باید بر روی سود های کوچک تمرکز داشت.
  • اسکالپینگ در بازارها و دارایی هایی که ثبات قیمتی بیشتری دارند، راحت تر است.

در Scalping از کدام تحلیل بیشتر استفاده می‌شود؟

همان طور که در ابتدا مقاله به آن اشاره شد، اسکالپینگ یکی از روش ها و سبک های معاملاتی در تحلیل تکنیکال است. در صورتی که علاقه مند به آموزش اسکالپینگ می باشید، بهتر است که ابتدا با آموزش مفاهیم پایه ای و اصلی تحلیل تکنیکال شروع کنید.

تفاوت اسکالپینگ و سوئینگ تریدینگ

هم اکنون با مفهوم اسکالپینگ آشنا می باشید؛ اما برای اینکه تفاوت آن را با سوئینگ تریدینگ یاد بگیرید، ابتدا باید بدانید که سوئینگ تریدینگ چیست؟

سوئینگ تریدینگ روش معاملاتی است که در آن معامله‌ گران به دنبال معامله در حرکت های بزرگ و اصلی بازار بوده که احتمال دارد معاملات آن ها تا چند روز یا چند هفته باز بماند. در واقع، می توان آن را خلاف اسکالپینگ دانست.

در ادامه به بررسی مهم ترین تفاوت های این دو می پردازیم:

1. زمان‌بندی معاملات

در اسکالپینگ، معامله گران به دنبال نوسانات و تغییرات کوچک و سریع قیمت هستند که معاملات در زمان کوتاهی انجام می شود؛ اما در سوئینگ تریدینگ، معامله‌ گران به دنبال نوسانات و تغییرات متوسط قیمت هستند که باعث می شود نتیجه معاملات در مدت زمان بیشتری مشخص شود.

2. فرصت‌های معامله

در اسکالپینگ، معامله گران به دلیل اینکه به دنبال نوسانات کوچک هستند، تعداد زیادی معامله در طول روز انجام می دهند؛  در سوئینگ تریدینگ، معامله گران به دلیل اینکه به دنبال نوسانات بزرگ تر قیمت هستند، نیاز به انجام معاملات زیاد ندارند و معاملات کمتری انجام می‌ دهند.

3. ریسک و مدیریت پوزیشن

در اسکالپینگ، معاملات زیادی انجام می شود؛ در نتیجه، ریسک بیشتری داشته و معامله گر باید دقیق تر عمل کند؛ اما در سوئینگ تریدینگ، معامله ‌گران به علت انجام معاملات کمتر، ریسک کمتری را تجربه خواهند کرد.

تفاوت اسکالپینگ و سوئینگ تریدینگ

بهترین اندیکاتورها برای استفاده در معاملات اسکالپینگ

برای از اسکالپر ها در معاملات خود از اندیکاتورها نیز استفاده می کنند. استفاده از اندیکاتورها می تواند کمک شایانی به اسکالپر ها کند که در ادامه به بررسی بهترین اندیکاتور ها در معاملات اسکالپینگ می پردازیم:

  1. میانگین متحرک (Moving average)
  2. نوسان‌ساز تصادفی (stochastic oscillator)
  3. پارابولیک سار
  4. باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

1. میانگین متحرک (Moving average)

میانگین متحرک، یکی از محبوب ‌ترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال است که بسیاری از معامله گران ( چه اسکالپر چه دیگر معامله گران) از آن استفاده می کنند. این اندیکاتور از یک خط مورب تشکیل شده است که بر روی نمودار قیمتی قرار گرفته نحوه دریافت سیگنال از آن به شرح زیر است:

هنگامی که قیمت از میانگین متحرک نمایی 50 دوره‌ ای (دوره آن را می توان از طریق تنظیمات اندیکاتور ها تعییر داد) به سمت پایین عبور ‌کند، سیگنال فروش صادر می شود و هنگامی که قیمت از میانگین متحرک نمایی 50 دوره‌ ای به سمت بالا عبور ‌کند، سیگنال خرید صادر می شود.

نکته: کم یا زیاد کردن دوره اندیکاتور به دلخواه معامله گر است و هرچه پایین تر باشد، تعداد سیگنال های صادر شده از اندیکاتور بیشتر خواهد شد.

میانگین متحرک

2. نوسان‌ساز تصادفی (stochastic oscillator)

اسکالپینگ را می‌ توان با استفاده از نوسان ‌ساز تصادفی (stochastic oscillator) از دیگر اندیکاتورهای پرکاربرد در اسکالپینگ است. به کمک این اندیکاتور می توان وضعیت خریداران و فروشندگان را در بازار مورد بررسی قرار داد و نقاط ورود و خروج به معاملات را تعیین کرد. نحوه استفاده از آن به شرح زیر است:

نوسان ‌ساز تصادفی شاخص در قالب یک نموادر جدا در زیر نمودار قیمتی ظاهر شده و حالت اشباع خرید و اشباع فروش را مشخص می‌ کند. نوسان ساز تصادفی در بازه 0 تا 100 می کند و محدوده بالای 80 به عنوان اشباع خرید و  محدوده پایین 20 به عنوان اشباع فروش درنظر گرفته می ‌شود.

نوسان‌ساز تصادفی

3. پارابولیک سار

اندیکاتور پارابولیک سار، یکی از اندیکاتورهای پرکاربرد بازارهای مالی است که به صورت نقطه‌چین ‌هایی در زیر یا بالا نمدار قیمت قرار می گیرد و در شناسایی صعودی یا نزولی بودن روند به معامله گران کمک می کند. دریافت سیگنال از پارابولیک سار به شرح زیر است:

هنگامی که قیمت بالاتر از نقطه چین های پارابولیک سار باشد، سیگنال خرید صادر می شود و هنگامی که قیمت پایین تر از نقطه چین های پارابولیک سار باشد، سیگنال فروش صادر می‌شود.

پارابولیک سار

4. باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

باندهای بولینگر را می توان یکی دیگر از اندیکاتورهای پرکاربرد در روش اسکالپینگ دانست که از ترکیب میانگین‌ متحرک با انحراف های استاندارد آن تشکیل شده است. این اندیکاتور از 3 خط تشکیل شده که شبیه به باند از و بر روی نمودار قیمتی نمایان می شود. نحوه استفاده از آن به شرح زیر است:

هنگامی که قیمت به خط پایینی اندیکاتور می رسد، می توان انتظار افزایش قیمت را داشت و به نوعی سیگنال خرید است. هنگامی که قیمت به خط بالایی می رسد، می توان انتظار کاهش قیمت را داشت و به نوعی سیگنال فروش است.

باندهای بولینگر

معرفی شبیه‌ساز اسکالپ تریدینگ

به کمک شبیه‌ساز اسکالپینگ تریدینگ یک می توان بدون اینکه سرمایه واقعی خود را به خطر انداخت، به معامله گری پرداخت و استراتژی های اسکالپینگ خود را آزمایش کرد.

یکی از معروف ‌ترین شبیه‌ سازها در این زمینه، تریدینگ ویو (Trading View) نام دارد که اگر بخواهید از نسخه فارسی آن استفاده کنیدف می توانید از سایت فراز استفاده کنید. به کمک این پلتفرم ها می توانید به انواع ابزارهای تحلیلی دستری داشته باشید، بدون استفاده از پول واقعی به تحلیل بازار بپردازید و استراتژی خود را تست کنید.

متاتریدر از دیگر پلتفرم های شبیه ‌سازی است که همه ابزارهای تحلیلی موردنیاز را در اختیار معامله گران قرار می دهد. مزیت متاتریدر در این است که می توانید یک حساب دمو (حساب آزمایشی) افتتاح کنید. در حساب دمو می توانید به معامله گری در بازار واقعی (لایو بازار) بپردازید و استراتژی خود را تست کنید.

نتیجه گیری

اسکاپینگ از مهم ترین روش ها و استراتژی های معاملاتی است که از محبوبیت بالایی بین معالمه گران برخوردار بوده و در اکثر بازارهای مالی کاربرد دارد. در اسکالپینگ، معامله گران به انجام معامله در تایم فریم های پایین پرداخته و به دنبال کسب سود از نوسانات کوچک بازار می باشند.

اسکالپینگ علارقم جذابیت هایی که دارد، به تخصص و تجربه بالایی نیاز دارد که اگر بدون آمادگی کامل بخواهید از این سبک استفاده کنید، ممکن است ضررهای بزرگی را متحمل شوید. توصیه می کنیم قبل معامله گری به این سبک، ابتدا آموزش اسکالپینگ را به طور کامل مشاهده و سپری کنید.

چقدر مفید بود؟
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

آخرین مقالات مرتبط

معامله فیوچرز در ارز دیجیتال چیست؟ انواع معاملات فیوچرز

بازار ارزهای دیجیتال علاوه بر بازار اسپات، دارای بازار فیوچرز نیز می باشد که در آن معامله گران می توانند به صورت دو طرفه به انجام معامله بپردازند؛ به عبارتی، علاوه بر انجام معامله خرید، می توانند معامله فروش باز کنند و از کاهش قیمت ها سود کسب کنند. همچنین، هنگام انجام معاملات خود می […]

ادامه مطلب

مفهوم استاپ هانتینگ (Stop hunting) در معاملات چیست؟ چگونه اتفاق می افتد؟

استاپ هانتینگ به عنوان یکی از مهم ترین مفاهیم و استراتژی های معاملاتی پرتکرار است که در اکثر بازارهای مالی از جمله بورس، فارکس و ارزدیجیتال کاربرد دارد؛ اما بسیاری از معامله گران با آن آشنا نمی باشند. آشنایی با استاپ هانتیگ می تواند به شما در انجام معاملات بهتر کمک شایانی کند. در نتیجه، […]

ادامه مطلب

لیکویید شدن ارز دیجیتال چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بازار کریپتو همواره به نوسانات بزرگی که دارد، معروف است؛ اما همین نوسانات بزرگ است که ریسک فعالیت در بازار کریپتو به ویژه بازار فیوچرز و مارجین را افزایش داده است. فعالین بازار فیوچرز و مارجین به دلیل اینکه از اهرم استفاده می کنند، ریسک های بیشتری را حین نوسانات بازار تجربه خواهند کرد که […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.