میم کوین چیست؟

تیم تحلیل دلفین وست
17 شهریور 1402

ارز های دیجیتال یا رمزارز ها راه خود را از سال 2008 با بیت کوین آغاز کردند که هدف آن وسیله ای برای مبادله همتا به همتا (فرد به فرد) و بدون واسطه بین طرفین بود؛ اما رفته رفته شاهد ورود رمزارز های دیگر به بازار بودیم که خیلی از آن ها دارای اهداف و کاربرد های متفاوتی نسبت به بیت کوین بودند. یکی از مهم ترین آن ها میم کوین ها (Memecoin) بودند که براساس جوک و شوخی ‌های اینترنتی تشکیل می ‌شوند. رفته رفته این نوع رمزارز ها بیشتر شدن، سرمایه بیشتری را جذب کردند و میان مردم از محبوبیت بالایی برخودار شدند؛ طوری در حال حاضر فراتر از یک شوخی شده اند و باید آن ها را جدی گرفت؛ در نتیجه، آگاهی درباره میم کوین (Memecoin) می تواند برای هر فردی که قصد فعالیت در این بازار را دارد، مهم و مفید باشد.

میم کوین (Memecoin) چیست؟

میم کوین‌ اصطلاح دیگری است که به برخی از رمزارزهایی گفته می شود که از یک شوخی یا یک تِرند در فضای مجازی نشات گرفته و رشد می کنند. این کوین‌ها معمولا دارای ارزش ذاتی پایینی بوده و کاربرد خاصی ندارند.

میم کوین ‌ها اغلب به وسیله یک فرد مشهور یا گروهی حمایت می شوند و به شهرت در میان عموم مردم و معامله گران می رسند؛ همین حمایت ها سبب شناخته شدن، محبوبیت، ورود سرمایه به آن ها شده که در نهایت هم موجب افزایش قیمت آن ها می شود؛ همان طور که گفته شد؛ اکثر آن ها کاربرد خاصی ندارند تا سرمایه ای را به خود جذب کنند؛ در نتیجه، همین حمایت افراد مشهور است که نقش اصلی در رشد میم کوین ها را ایفا می کند.

معمولا قیمت ارز های دیجیتال از جمله قیمت بیت کوین، اتریوم و… دارای نوسانات زیادی است ولی این موضوع در میم کوین ها بیشتر دیده می شود و از طرفی دیگر، بیشتر میم کوین ‌ها دارای عرضه بسیار زیاد یا حتی نامحدود هستند و به طور کلی می توان  سرمایه گذاری روی آن ها پر ریسک تر از سایر ارز های دیجتال دانست. دوج کوین (Dogecoin)، شیبا اینو (Shiba Inu) از نمونه های معروف این نوع ارز های دجیتال هستند.

همانند سایر ارز های دیجیتال، میم کوین‌ ها از فناوری بلاک چین برای ثبت تراکنش های خود نیز استفاده می کنند و به حالت کوین و توکن ساخته می شوند. اکثر میم ‌کوین‌ ها به عنوان توکن بر روی بلاک ‌چین های دیگری ایجاد شده اند و کمتر میم کوینی را می بینیم که به عنوان یک کوین ایجاد شود. به عنوان مثال، دوج کوین (Dogecoin) یکی از میم کوین هایی بود که از لایت کوین فورک شد؛ اما شیبا (Shiba Inu) یک توکن ERC-20 است که بر روی بلاک چین اتریوم ایجاد شده است.

تاریخچه میم کوین ها

همان طور که گفته شد، میم کوین اصطلاحی است که به برخی از ارز های دیجتال گفته می شود و قدمت آن ها به همان اوایل ظهور بیت کوین برمی گردد. اولین رمزارزی که ساخته شد و به آن میم کوین گفته شد؛ دوج کوین بود که در سال 2013 با الهام از میم محبوب در فضای مجازی ساخته شد (این میم کوین از تصویر یک سگ ژاپنی از نژاد شیبا اینو استفاده کرد). دوج کوین ابتدا به‌ عنوان یک شوخی برای مسخره کردن سایر ارز های دیجیتال مانند بیت کوین به ‌وجود آمد؛ اما رفته رفته توانست به محبوبیت بالایی میان سرمایه گذاران ارز های دیجیتال برسد. اوج محبوبیت آن در سال 2019 رقم خورد؛ سالی که ایلان ماست، مدیر عامل شرکت تسلا، با تئییت های خود از آن حمایت کرد. محبوبیت دوج کوین سبب شد پس از آن، میم کوین های بیشتری وارد بازار شوند؛ طوری که در حال حاضر بیش از هزار ارز دیجیتال ساخته شده که آن ها را در دسته میم کوین ها قرار می دهند.

میم کوین چیست

تفاوت بین میم کوین ها و آلت کوین ها

تمامی ارز های دیجتال به غیر از بیت کوین را آلت کوین می نامند؛ در نتیجه، می توان به نوعی میم کوین ها را در دسته آلت کوین ها قرار داد؛ اما تفاوت هایی با هم دارند.

برخی از مهم ترین تفاوت های آن ها با یک دیگر عبارت انداز:

  • آلت کوین دارای کاربرد های مختلفی هستند؛ اما میم کوین معمولا کاربرد خاصی ندارند.
  • آلت کوین ها به دلیل کاربرد های فناوری های مختلفی که ارائه می دهند، دارای ارزش ذاتی بالاتری نسبت به میم کوین ها هستند.
  • آلت کوین ها به دلیل پشتیوانه و سرمایه بالایی که جذب کردند؛ نوسانات کمتری در قیمت آن ها نسبت میم کوین ها رخ می دهد.
  • تیم سازنده آلت کوین ها از افراد متخصص و خبره در حوزه فناوری و بلاک چین تشکیل شده است که از طریق سایت اصلی هر آلت کوین می توانید به اسامی و اطلاعات آن ها دسترسی داشته باشید؛ اما تیم سازنده اکثر میم کوین ها مشخص نیست که چه کسانی هستند و اگر هم مشخص باشد، معمولا دارای تخصص های کمتری نسبت تیم سازنده آلت کوین ها هستند.
  • آلت کوین ها دارای رودمپ (نقش راه)، برنامه ریزی و استراتژی مشخصی برای پیشبرد اهداف خود دارند؛ در حالی که میم کوین ها هیچ رودمپ و برنامه مشخصی ندارند.

با توجه به موارد گفته شده، سرمایه گذارای روی آلت کوین ها ریسک کمتری نسبت به سرمایه گذاری روی میم کوین ها برخودار است.

 

 

تفاوت بین شت کوین و میم کوین

شت کوین از دیگر اصطلاحاتی است که برای معرفی برخی از ارز های دیجتال استفاده می شود. بسیاری از افراد شت کوین ها را با میم کوین ها یکی می دانند و این دیدگاه تا حدودی درست است؛ زیرا می توان میم کوین ها را نوعی از شت کوین ها دانست.

شت کوین ها به ارزهایی گفته می شود که دارای ارزش ذاتی بسیار پایینی بوده، کاربرده خاصی ندارند و بسیاری از آن های برای کلاه برداری و سرقت سرمایه مردم طراحی شده است. اگر به تعریف آن دقت کنیم، می بینیم که فرق چندانی با تعریف میم کوین ها ندارند و از یک خانواده هستند؛ تفاوت اصلی آن ها در این است که شت کوین ها از ارزش و محبوبیت کمتری نسبت میم کوین ها برخوردارند.

تفاوت میم کوین و شت کوین

برخی از مهم ترین تفاوت های بین شت کوین و میم کوین عبارت انداز:

  • برخی از شت کوین‌ ها به قصد کلاه برداری و سرقت طراحی می شوند؛اما در میم کوین ها چنین چیزی کمتر دیده شده است.
  • شت کوین‌ها دارای محبوبیت و طرفدار های کمتری نسبت به میم کوین ها هستند؛ این موضوع سبب می شود سرمایه گذاری کمتری در آن ها انجام شود و سرمایه گذاران کمتری داشته باشد.
  • شت کوین ها به دلیل ارزش بسیار پایینی که دارند، محلی برای افراد سود جو است. برخی از افراد یا گروهی می توانند با سرمایه پایین مقدار زیادی از آن را تهیه کنند و نوسانات شدیدی را در قیمت آن ایجاد کنند.
  • معمولا تیم سازنده و پشت پروژه شت کوین ها مشخص نیست که چه افرادی هستند؛ اما این مورد در میم کوین ها کمتر دیده می شود.
  • معمولا برخی از افراد مشهور از میم کوین ها حمایت می کنند که این مورد هم در شت کوین ها کمتر دیده شده است.

مزایا و معایب میم کوین ها

برخی از مهم ترین مزایا آن ها:

  • تبلیغات زیاد در شبکه‌های اجتماعی.
  • میم کوین‌ها معمولاً دارای قیمت بسیار پایینی هستند که باعث می شود تا افراد بتوانند با پرداخت هزینه کم، تعداد زیادی از آن ها را خریداری کنند.
  • برخی از میم کوین ها تحت حمایت اشخاص مطرحی قرار می گیرند که سبب افزایش محبوبیت و قیمت آن ها می شود؛ به عنوان مثال، دوج کوین که ایلان ماسک با توییت های خود از آم حمایت های فراوانی کرد.
  • امکان کسب سود بسیار زیاد.
  • اکثر میم کوین ها عرضه نامحدودی دارند؛ در نتیجه می توانید به تعداد نامحدودی از آن ها را خریداری کنید.

برخی از مهم ترین معایب آن ها:

  • نوسان قیمت آن ها بسیار بالا است.
  • در اکثر پروژه های میم کوین، تیم سازنده آن مشخص نیست.
  • احتمال کلاه برداری در میم کوین ها بسیار بالا است.
  • میم کوین ها معمولا کاربرد خاصی ندارند و صرفا برای خرید و فروش هستند.

چگونه میم کوین بخریم؟

خرید میم کوین ها همانند سایر ارز های دیجتال است. می توانید از طریق صرافی های متمرکز یا غیرمتمرکز، میم کوین مورد نظر خود را تهیه کنید.

  • خرید میم کوین از صرافی متمرکز

برای خرید میم کوین ها از طریق صرافی های متمرکز ارز های دیجیتال، ابتدا باید در یک صرافی ثبت نام و سپس احراز هویت حساب کاربری خود را انجام دهید. اگر قصد خرید میم کوین از طرافی های متمرکز خارجی را دارید، ابتدا باید بررسی کنید که آن صرافی به ایران خدمات می دهد یا خیر؛ اگر به ایران خدمات می دهد، می توانید با ثبت نام در آن به خرید خود بپردازید و بهتر است که احراز هویت حساب کاربری خدو را انجام ندهید. گزینه بهتر و البته پیشنهاد ما به شما این است که از صرافی های ایرانی برای خرید استفاده کنید تا دچار چنین دردسر هایی نشوید.

برخی از معروف ترین صرافی های ایرانی عبارت انداز: نوبیتکس، والکس، آبان تتر، بیت پین و بزرگ.

  • خرید میم کوین از صرافی های غیرمتمرکز

علاوه بر صرافی های متمرکز، صرافی های غیر متمرکزی نیز وجود دارد که می توانید از آن ها برای خرید میم کوین ها استفاده کنید. صرافی های غیرمتمرکز، صرافی هایی هستند که نیازی به ثبت نام و احراز هویت حساب در آن ها را ندارید؛ بلکه فقط به یک کیف پول ارز های دیجتال نیاز دارید. پس از دانلود و نصب یک کیف پول، ابتدا باید وجهی را به کیف پول خود وارد کنید؛ سپس کیف پول را به یکی از صرافی غیرمتمرکز مورد نظر خود متصل کنید و سپس خرید خود را انجام دهید.

برخی از مهم ترین صرافی های غیرمتمرکز عبارت انداز: پنکیک سواپ، یونی سواپ، سوشی سواپ، وان اینچ و… .

بهترین میم کوین ها

بهترین میم کوین ها

  • دوج کوین (Dogecoin)

دوج کوین بر اساس میم اینترنتی (شوخی یا طنزی که در فضای مجازی) محبوب ساخته شد و از تصویر یک سگ (از نژاد ژاپنی شیبا اینو) به عنوان لوگو خود استفاده کرد. دوج کوین توسط  دو نفر به نام بیلی مارکوس و جکسون پالمر در سال 2013 از لایت کوین فورک شد. این ارز دیجیتال در ابتدا فقط یک شوخی بود؛ اما در سال 2019 با حمایت های ایلان ماسک از آن همه چیز عوض شد؛ در حال حاضر دوج کوین از ارز های دیجیتال بسیار محبوب بوده و سرمایه زیادی را به خود جذب کرده است.

  • شیبا اینو (Shiba Inu)

شیبا اواخر سال 2020 توسط یک فرد ناشناس با نام مستعار ریوشی در قالب یک توکن مبتنی بر شبکه اتریوم ((ERC-20 معرفی شد. شیبا اینو از ارز دیجیتال دوج کوین الهام گرفته و لوگو آن همانند دوج کوین تصویر سگ شیبا اینو است؛ در نتیجه، بسیاری آن را رقیب و البته قاتل دوج کوین می دانند. ارز دیجیتال شیبا جز ارز هایی است که دارای قیمت بسیار پایینی بوده، اما تواسته محبوبیت و سرمایه زیادی را به خود جلب کند. سال 2021، سال طلایی و اوج دوران این ارز بوده که بالاترین قیمت خود تجربه کرده است؛ در آن زمان قیمت هر ارز شیبا معادل 0.00008 بوده است.

  • پپه (Pepe)

پپه یکی دیگر از میم کوین های معروف است که در سال 2023 در قالب توکن مبتنی بر شبکه اتریوم توسط یک تیم کاملاً ناشناس راه اندازی شد و به سرعت به محبوبیت رسید. این ارز دیجیتال از میم محبوب اینترنتیPepe the Frog) ) که توسط مت فیوری (Matt Furie) در اوایل دهه 2000 ایجاد و محبوبیت پیدا کرده بود، ساخته شد.

  • فلوکی اینو (Floki Inu)

ارز فلوکی (Floki Inu) یک میم کوین  دیگر است که در سال  2021 در قالب توکن مبتنی بر شبکه اتریوم شروع به فعالیت کرد و اسم آن از روی اسم سگ ایلان ماسک برداشته شده است. این میم کوین توسط یک تیم ناشناس ساخته شد که پس از مدتی پروژه را رها کردن و پس از آن مدیریت پروژه توسط تیمی از طرفداران و جامعه این ارز دیجیتال برعهده گرفته شد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با میم کوین ها آشنا کنیم. میم کوین ها یکی از انواع ارز های دیجیتال هستند که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند. میم کوین ها نسبت به سایر ارز های دیجیتال از جمله بیت کوین یا آلت کوین ها دارای نوسان قیمت بسیار بیشتری هستند؛ در نتیجه، بهتر است که قبل سرمایه گذاری روی آن ها بهتر که تحقیق و تحلیل های لازم را انجام دهید تا بتوانید بهترین گزینه را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید؛ در غیر این صورت ممکن است که شما را دچار ضرر های سنگینی کند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

آخرین مقالات مرتبط

در دو هفته گذشته اتریوم در قیمت 3520 دلار در حال تثبیت است؛ اما در نهایت این ارز با شکستن این سد قیمتی، افزایش7% را تجربه کرد. طبق گزارش های بدست آمده، قیمت فعلی اتریوم به بالای سطح قیمت 3600 دلار رسیده و فعالیت سرمایه گذاران آن در این سطح قیمتی قوی اعلام شده است. […]


هوش مصنوعی را می توان یکی داغ ترین و ترند ترین مباحث فناروی در سال های اخیر دانست که در هر صنعتی پا گذاشته است، تغییرات بزرگی را در آن صنعت ایجاد و بسیاری از مشکلات را حل کرده است. ترید یا همان معامله کردت از این قائده مستثنی نبوده و این روزها می بینیم […]


ایلان ماسک همچنان با توییت های خودش در شبکه ایکس X بازار رمزارزها را تحت تاثیر قرار می دهد. در روز های قبل او با اشاره به یک میم کوین باعث شد تا قیمت آن یک رشد عجیب 400% را تجربه کند. به گزارش کریپتو بریفینگ پس از اینکه ایلان ماسک تصویری از  آپو آپوستایا […]


دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.