بازارهای مالی در طی سالیان اخیر، بستر متناسبی برای فعالیت تریدرها بوده است. البته این امر روزبهروز در حال افزایش است. به همین خاطر، بسترهای تحلیل برای فعالیت در این بازارها نیز هر روز بیشتر میشوند. به طوری که امروزه ابزارهای زیادی برای انجام تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در دسترس معاملهگران قرار دارد. خوشبختانه ایرانیان نیز سهم خوبی در بازارهای مالی داخلی و خارجی چون بورس، فارکس، کریپتو، طلا و …. دارند. تحلیلگران برتر از روشهای مختلفی برای ارزیابی بازار استفاده میکنند. یکی از راههای تحلیلی برای بررسی اکثر بازارها، آموزش تریدینگ ویو است. در ادامه قصد داریم تا ضمن آشنایی شما با سایت تریدینگ ویو، شیوه استفاده از آن را نیز به شما بیاموزیم. اگر شما نیز به دنبال یک بستر تکمیلی و ایدهآل برای انجام تحلیلها و معاملات خود هستید، با ما همراه شوید.
تریدینگ ویو چیست؟
فهرست مطالب
تریدینگ ویو «Trading View» یک وب سایت معتبر و محبوب برای انجام محاسبات تحلیلی بهصورت آنلاین است. اکثر امکانات این وب سایت بهصورت رایگان در دسترس عموم مردم قرار دارند. به همین خاطر، تریدرهای ایرانی نیز میتوانند به سهولت از آن بهره بگیرند. تریدرهای فعال در حوزه معاملات آتی، فارکس، ارزهای دیجیتال و … میتوانند از این وب سایت استفاده کنند. وجود ابزارهای تحلیل تکنیکال، خطوط مقاومت، فیبوناچیها، الگوهای کلاسیک و هارمونیک، استراتژیهای معاملاتی و …. از جمله امکانات این سایت برای تریدرها هستند. البته فعالان بورس تهران نیز میتوانند از آموزش تریدینگ ویو برای ارتقا سطح مهارتهای خود و انجام معاملات بهتر در بورس استفاده نمایند. استفاده از نرمافزارهای مبتنی بر وب به معاملهگران کمک میکند تا در هر مکان و زمانی بتوانند به دادههای تحلیلی خود دسترسی داشته باشند.
شما میتوانید از طریق نرم افزار مبتنی بر وب تریدینگ ویو، از تحلیل دیگر افراد نیز در معاملات خود استفاده کنید. همچنین میتوانید دادههای تحلیل خود را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
آموزش تریدینگ ویو
آموزش تریدینگ ویو با ایجاد حساب کاربری در آن آغاز میشود. در واقع کاربران بدون ثبت نام در این سایت هم میتوانند از بخش زیادی از گزینههای آن استفاده کنند. اما برای اشتراک گذاری تحلیل خود با دیگر کاربران و مشارکت با آنها، لازم است تا در تریدینگ ویو یک حساب کاربری برای خود بسازید. لازم به ذکر است که امکانات تحلیلی در این سایت از دیگر بسترهای موجود حرفهایتر و بیشتر است. حتی میتوان تریدینگ ویو را فراتر و کارآمدتر از متاتریدر در نظر گرفت. برای ایجاد حساب کاربری در وب سایت تریدینگ ویو، باید مراحل زیر را طی نمایید:
- با استفاده از لینک مستقیم – Tradingview.com – وارد سایت اصلی تریدینگ ویو شوید.
حالا روی دکمهی «Join for Free» موجود در بالای سمت راست صفحه کلیک نمایید.
- یک پنجره کوچک برای شما باز میشود که در آن میتوانید بهوسیله ایمیل، حساب گوگل، توئیتر یا فیسبوک خود، برای ایجاد حساب اقدام نمایید. اگر شما از ایمیل استفاده کنید، پس از وارد کردن ایمیل و یک پسورد اختصاصی، میتوانید ثبتنام خود را تکمیل نمایید.
با طی کردن مراحل فوق، به آسانی میتوانید حساب کاربری خود در تریدینگ ویو را افتتاح کنید. آنگاه به امکانات گسترده آن دسترسی خواهید داشت.
آموزش کار با تریدینگ ویو
از طریق گزینههای موجود در صفحه اول سایت تریدینگ ویو میتوانید به تمام امکانات آن برسید. در صفحه ابتدایی این سایت، سه منوی عمودی وجود دارد. در منوی سمت راست، گزینههایی برای «تنظیم آلارم»، «استفاده از تقویم»، «اشتراکگذاری تحلیل با دیگران» و… قرار دارد. در منوی مرکزی و منوی سمت چپ صفحه نیز، دیدبان دارایی مالی مورد نظر کاربر قرار دارد. اگر کاربری رمزارز بیتکوین را مورد بررسی قرار داده باشد، نمودار و اخبار مرتبط با آن نمایش داده میشود. اگر شما بخواهید به دیگر رمزارزها یا داراییهای مالی دسترسی داشته باشید، باید در کادر جستوجوی بالای صفحه سایت تریدینگ ویو، نام دارایی موردنظر خود را تایپ نمایید. آنگاه با کلیک روی گزینهی «full featured chart» به صفحه اصلی آن دارایی هدایت میشوید.
شما هر دارایی مالی یا هر جفتارز یا رمزاری را انتخاب کنید، صفحه مشابهی برای شما باز میشود. منو و امکانات این صفحات شبیه به هم است، فقط حرکت نمودار، قیمتها و نوع داراییها با هم تفاوت دارد. این ابزارها به تحلیل اختصاص دارند. بنابراین در ادامه به بررسی منوها و ابزارهای تکنیکال در آموزش تریدینگ ویو خواهیم پرداخت.
ابزارهای تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو
اصلیترین و مهمترین بخش آموزش تریدینگ ویو به آموزش تحلیل تکنیکال اختصاص دارد. در واقع بیشتر کاربران، به محض ورود به اکانت تریدینگ ویو خود، به سراغ جفتارز یا رمزار موردنظر خود رفته و صفحه تحلیل آن را باز میکنند. در قسمت قبل به شما گفتیم که برای رسیدن به صفحه تحلیل و نمودار هر دارایی، باید آن را در کادر جستوجوی بالای صفحه وارد کنید. اگر شما وارد صفحه تحلیل دارایی موردنظر خود شوید، بخشهای زیر را در آن خواهید یافت:
- اطلاعات کلی دارایی:
در صفحه هر دارایی، 5 بخش عمده وجود دارد. بخش اول، بخش مرکزی صفحه است؛ همان جایی که نمودار وجود دارد. در این قسمت میتوانید روند و حرکت قیمتی دارایی را مشاهده کنید. قسمت دوم، منوی افقی و باریک بالای صفحه است. شما از طریق این منو میتوانید «نحوه نمایش نمودار»، «تایم فریمها»، «اندیکاتور» و … را وارد تحلیل خود کنید. در ادامه برخی از بخشهای این منو را توضیح خواهیم داد. قسمت سوم، جعبه ابزار عمودی سمت چپ صفحه است. از طریق این جعبه ابزار میتوانید به ابزارهای ترسیمی آموزش تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال دسترسی داشته باشید که در ادامه آن را بیشتر معرفی میکنیم. قسمت چهارم، منوی عمودی سمت راست صفحه است. از این قسمت میتوانید برای «ایجاد دیدهبان»، «ایجاد تقویم» و «انتشار نظرات معاملهگری» استفاده نمایید.
قسمت پنجم و نهایی این صفحه به یک بخش کوچک در سمت راست بالای صفحه – چسبیده به نوار باریک افقی- صفحه اشاره دارد «Publish». از طریق این قسمت میتوانید اسکرینشات گرفته و آن را ذخیره کنید. همچنین انتشار ایدههای تحلیلی به صورت مستقیم روی توئیتر و …. نیز از طریق آن امکانپذیر است.
تایم فریمها:
شما میتوانید در آموزش تریدینگ ویو، تایمفریمهایی از بازهی زمانی یک دقیقه تا یک ماهه را برای تحلیل خود در نظر بگیرید. برای انتخاب زمان تایم فریم باید روی نام دارایی مالی خود در قسمت راست بالایی صفحه کلیک کنید. برای مشاهده تایم فریم در بازه زمانی بالاتر از یک ماه، باید نسخه «Premium» تریدینگ ویو را فعال نمایید.
- جلوههای نمایش نمودار:
لازم است تا تریدرها قبل از آغاز کردن عملیات تحلیل خود، شیوه متناسبی را برای نمایش نمودار انتخاب کنند. برای این منظور، دو حالت کلی در آموزش تریدینگ ویو در نظر گرفته شده. اگر به سمت راست و پایین صفحه دارایی خود دقت کنید، دو گزینه «auto» و «log» را مشاهده خواهید کرد. انتخاب این حالت به سطح دانش تریدر بستگی دارد. حالت پیشفرش در این قسمت روی «auto» قرار دارد. در بررسی جفتارزها، نیازی به تغییر حالت نیست. اما برای بررسی داراییهایی چون ارزهای دیجیتال، سهام بازار آمریکا، فلزات و …. باید این حالت را به «log» تغییر داد.
- نمایش چندین نمودار:
گاهی تریدرها چند نمودار را با هم باز میکنند تا بتوانند در مقایسه آنها با همدیگر به موقعیت دارایی موردنظر خود در بازار پی ببرند. برای اضافه کردن چندین نمودار و قرار دادن آنها روی همدیگر در قسمت مرکزی صفحه، باید از گزینه مقایسه یا «Compare» استفاده شود. این گزینه در نوار منو افقی بالای صفحه قرار دارد. پس از انتخاب این گزینه، باید در قسمت «Company Comparison» نام سایر داراییهای موردنظر خود را انتخاب کنید. برای مثال، اگر در مقایسه ارزهای دیجیتال میخواهید رمزارزهای «اتریوم» و «استلار» را به همراه بیتکوین بررسی کنید، باید در قسمت مقایسه، دو رمزارز نامبرده را مشخص کنید. آنگاه نمودار آنها به نمودار کنونی شما اضافه خواهند شد.
- اندیکاتورها:
در آموزش سایت tradingview، اندیکاتورهای بسیاری وجود دارد. برای استفاده از این اندیکاتورها باید به دانش تحلیلی خود رجوع کنید. چراکه هر اندیکاتور وظیفه مشخصی را برعهده دارد. برای دسترسی به اندیکاتورهای سایت تریدینگ ویو، میتوانید باز از منوی افقی بالای صفحه، روی گزینه «Indicators» کلیک کنید. آنگاه با وارد کردن نام اندیکاتور موردنظر خود، آن اندیکاتور به نمودار اضافه خواهد شد. اگر اندیکاتور خاصی را در نظر ندارید، میتوانید از طریق همین بخش، در کتابخانه بزرگ اندیکاتورهای تریدینگ ویو، به جستوجوی اندیکاتورها بپردازید. با انتخاب هر اندیکاتور، بخش مربوط به آن، بهصورت افقی به نمودار مرکزی صفحه اضافه خواهد شد. اگر شما از نسخه رایگان سایت tradingview استفاده کنید، فقط به سه اندیکاتور دسترسی خواهید داشت. اما با ارتقا حساب کاربری، میتوانید اندیکاتورهای بیشتری را مشاهده نمایید.
- تنظیمات نمودار:
برخی از تریدرها عادت دارند تا ابتدا نمودار را شخصی سازی کرده و سپس از آن استفاده کنند. برای دسترسی به تنظیمات شخصی سازی نمودار در آموزش تریدینگ ویو، باید از سمت راست منوی افقی بالای صفحه، روی آیکون چرخ دنده کلیک نمایید. آنگاه با استفاده از زیرمنوهای این گزینه، به تنظیمات زیر برای نمودارتان میرسید:
- تغییر رنگ و ظاهر نمودار
- تنظیم منطقه زمانی نمودار
- تنظیم خطوط وضعیت نمودار
- تنظیم مقیاس و رویدادهای نمودار
تنظیمات فوق به علاقه، سبک تحلیل و عادت تریدرها بستگی دارد. شما نیز میتوانید بر طبق نوع تحلیل خود، این تنظیمات را روی نمودارهای خود در سایت تریدینگ ویو اعمال کنید. همچنین برای انتخاب انواع مختلف نمایش نمودار میتوانید روی آیکون نمودار میلهای کنار عبارت «Compare» در منوی افقی بالای صفحه کلیک کنید. آنگاه شیوههای نمایش نمودار به صورت «میلهای»، «کندل استیک»، «خط بیس»، «کاگی»، «رنکو» و… را مشاهده خواهید کرد. هر کدام را که انتخاب کنید، نمودار به همان صورت برای شما نمایش داده میشود.
- روندها:
روندها، دومین ابزار موجود در جعبه ابزار واقع در سمت چپ صفحه پس از ابزار نشانگر هستند. با استفاده از این گزینه که شبیه به یک پاره خط مورب است، میتوان خطوط و روندها را در نمودار ترسیم کرد.
فیبوناچیها:
ابزار سوم موجود در جعبه ابزار، به چنگال اندروز، گن و فیبوناچیها اختصاص دارد. با استفاده از این ابزار میتوانید بخشی از عمل تحلیل تکنیکال را مدیریت کنید. چگونگی استفاده از این ابزار به دانش تحلیلی شما بستگی دارد. در واقع برای اعمال فیبوناچی در تریدینگ ویو، باید از طریق این ابزار اقدام نمایید.
ابزارهای ترسیمی:
ابزار چهارم موجود در جعبه ابزار به قلمو و اشکال هندسی اختصاص دارد. البته شکل آیکون آن هم شبیه به قلمو است. با استفاده از قلمو و اشکال هندسی موجود در این ابزار میتوان قسمتهای مختلف نمودار را نشانهگذاری کرد.
باکس توضیحات:
پنجمین ابزار قسمت بیان شده، برای یادداشتبرداری و نشانهگذاری مورد استفاده قرار میگیرد. به طوری که میتوان به وسیله آنها هدف قیمتی تحلیل را نشانه گذاری و مشخص کرد. هر نوع یادداشتی هم در رابطه با تحلیل صورت گرفته لازم باشد، به کمک اضافه کردن باکس توضیحات، میتوان آن را به نمودار اضافه کرد.
الگوها:
الگوها، جزء مهمترین بخشهای تحلیل تکنیکال هستند که شما از طریق آیکون ششم موجود در جعبه ابزار میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. «الگوی سر و شانه»، «الگوهای هارمونیک»، «امواج الیوت» و …. جزء الگوهای موجود در این گزینه هستند.
ابزارهای اندازهگیری:
آیکونهای هفتم تا نهم موجود در جعبه ابزار، به محاسبه، تخمین، شکلک، خطکش و دیگر ابزارهای اندازهگیری اختصاص دارد. به طوری که میتوان با استفاده از آنها حد سود و ضرر، حد ریسک و… را روی نمودارها مشخص کرد.
- سایر ابزارها
به غیر از موارد فوق، چند ابزار دیگر را نیز میتوان در جعبه ابزار مشاهده کرد که از آنها برای بزرگنمایی، حذف، قفل کردن و… استفاده میشود. البته سایت tradingview، امکانات دیگری را نیز در اختیار معاملهگران قرار میدهد. در ادامه به یکی از مهمترین امکانات آن که مربوط به فیلترنویسی است، خواهیم پرداخت.
فیلترنویسی در تریدینگ ویو
با فیلترنویسی میتوان داراییهای مستعد رشد در بازارهای مالی مختلف را پیدا کرد. به همین دلیل، برخی از تریدرها به فیلترنویسی علاقه فراوانی دارند. همچنین ابزارهای فیلترنویسی در آموزش تریدینگ ویو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر را میتوان با فیلترنویسی ارزهای دیجیتال بررسی کرد. برای فیلترنویسی کردن ارزهای دیجیتال در سایت تریدینگ ویو، باید در صفحه اول سایت – نه صفحه نمودار – روی گزینه «Screeners» و زیرمنوی «Crypto Screener» موجود در منوی بالای صفحه – زیر کادر جستوجو – کلیک کرد. لازم به ذکر است که برای فیلترنویسی در بسیاری از نرم افزارها و سایتها، باید با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت آشنایی داشته و خود شخصاً فیلترها را کدنویسی نمایید. اما در سایت تریدینگ ویو به کدنویسی نیاز نیست. در واقع، شما بدون کدنویسی و بدون تسلط به زبان برنامه نویسی خاصی هم میتوانید عمل فیلترنویسی را در آموزش تریدینگ ویو انجام دهید. برای این منظور باید مراحل زیر را طی کنید:
- انتخاب رمزارزهای صرافی بایننس
بسیاری از رمزارزها در صرافی بایننس است. در واقع، صرافی بایننس، بزرگترین و معتبرترین صرافی آنلاین برای مبادله ارزهای دیجیتال در جهان است. به همین خاطر شما با انتخاب این صرافی، میتوانید به رمزارزهای زیادی برای فیلترینگ دسترسی داشته باشید. برای این منظور، در سمت راست صفحهای که با استفاده از گزینههای فوق باز کردیم، روی عبارت «Filters» کلیک کنید. آنگاه با جستوجوی «exchange» در بین گزینههای موجود، «BINANCE» را انتخاب نمایید.
- فیلتر مبتنی بر اندیکاتور MACD
حالا اگر بخواهیم فیلتری را بنویسم که با آن مشخص شود که در اندیکاتور «MACD» خط مکدی، خط سیگنال را چطور قطع کرده است، باید دوباره با روش فوق، MACD را جستوجو کنیم (تایپ در کادر جستوجو). در این اندیکاتور، هشدار خرید زمانی صادر خواهد شد که خط مکدی، خط سیگنال را رو به بالا قطع کرده باشد. خط مکدی با «MACD Level» و خط سیگنال هم با «MACD Signal» مشخص شده است. برای بررسی قطع کردن خط مکدی، عبارت «Crosses up» را در بین گزینهها برای آن لحاظ میکنیم. سپس روی «Value» کلیک کرده و خط سیگنال را هم انتخاب مینماییم؛ حالا فیلتر اعمال شده است. این فیلتر نشان میدهد که خط مکدی به سمت بالا سیگنال مورد نظر را قطع میکند.
چک کردن خروجی فیلتر
برای پی بردن به درست یا غلط بودن فیلتر، باید خروجی آن را ببینید. برای این کار، باید جفتارز انتخابی خود را رصد کنیم. برای مثال، اگر ما فیلتر را برای جفتارزهای «EGLD/BTC» استفاده کرده باشیم، باید این جفتارز را انتخاب کنیم. آنگاه در صفحه آن، روی عبارت «Full-featured Chart» کلی کرده و از طریق گزینه «Indicators»، اندیکاتور «MACD» را جستوجو کرده و سپس آن را انتخاب کنیم. حالا باید تایمفریم را روی روزانه «Daily» تنظیم کنیم. حالا روی اندیکاتور زوم میکنیم. خط آبی روی نمودار، نشاندهندهی خط مکدی و خط نارنجی هم نشاندهنده خط سیگنال است. اگر در زوم کردن ما، این دو خط همدیگر را رو به بالا قطع کرده باشند، پس فیلتر درست اعمال شده است.
نمونهای که توضیح دادیم، یک فیلترنویسی ساده در محیط سایت تریدینگ ویو را نشان میداد. به همین صورت میتوان فیلترهای دیگری را در این بستر مورد استفاده قرار داد. بهکارگیری این فیلترها مانند استفاده از سایر امکانات سایت تریدینگ ویو، به دانش مالی و تحلیلی شما نیاز دارد. بنابراین برای استفاده بهینه از منابع آموزش تریدینگ ویو، بهتر است در دورههای آموزش تحلیل تکنیکال «دلفین وست» شرکت نمایید.
حساب دمو در تریدینگ ویو
خرید اکانت تریدینگ ویو، بالاترین امکان استفاده از این سایت را برای افراد ممکن میکند. اما افراد مبتدی نیازی به خرید اکانت تریدینگ ویو ندارند. بلکه ایشان باید ابتدا یاد بگیرند که از این سایت استفاده کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که امکان افتتاح حساب دمو در تریدینگ ویو وجود دارد. با استفاده از حساب دمو میتوان خرید و فروشها را بهصورت آزمایشی انجام داد. این عمل به افزایش توان تریدرهای مبتدی کمک میکند. اما برای استفاده از حساب دمو در تریدینگ ویو، نیازی به افتتاح حساب دمو نیست. بلکه شما از طریق گزینه «Paper Trading» این سایت میتوانید معاملات فیک و آزمایشی خود را استارت بزنید. برای این کار باید مراحل زیر را طی نمایید:
- در قسمت پایین صفحه دارایی یا صفحه نمودار سایت به دنبال عبارت «Trading Panel» بگردید. اگر این گزینه را پیدا نکردید، روی یک فلش کوچک که در سمت راست پایین صفحه قرار دارد کلیک کنید تا این گزینه ظاهر شود. سپس روی آن کلیک کنید.
حالا به صفحه دیگری هدایت میشوید که در آن 4 کادر قرار گرفته است. روی کادر چهارم که به «Paper Trading» اختصاص دارد، کلیک نمایید.
صفحه دیگری برای شما باز میشود که در آن باید روی عبارت جفتارز انتخابی خود کلیک کنید. در صفحه کوچکی که باز میشود، روی آیکون کره زمین گوشه سمت چپ بالای صفحه کلیک کنید. آنگاه در بین گزینههایی که برای شما نمایش داده میشود، باید گزینهی «OANDA» را انتخاب نمایید.
با طی کردن مراحل فوق میتوانید معاملات آزمایشی در تریدینگ ویو انجام دهید. دیگر گزینههایی که پس از مراحل فوق به آنها میرسید، مانند باز کردن معامله در حالت عادی است. اما بهتر است در استفاده از این قسمت دقت کنید. چراکه اگر گزینههای نامبرده را اشتباه انتخاب نمایید، معامله شما واقعی باز شده و سرمایه شما به صورت واقعی درگیر خواهد شد.
آیا استفاده از سایت تریدینگ ویو برای تحلیل کافی است؟
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، شیوه استفاده از این سایت به سطح دانش مالی و سبک معامله هر فرد بستگی دارد. برخی از تریدرها صرفاً به استفاده از یک سایت یا ابزار خاص راضی نیستند. بلکه آنها سعی میکنند در هر تحلیل خود، چندین بستر مجزا را بهکار بگیرند. اما معمولاً ابزارهای تحلیل در تمام بسترها به یک شکل است. اگر یک تریدر بتواند به درستی از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کند، صرفاً استفاده از ابزارهای سایت تریدینگ ویو برای وی کفایت خواهد کرد. البته اگر یک تریدر بخواهد تحلیل بنیادی یا فاندامنتال انجام دهد، شرایط و ابزارهای این تحلیل کاملاً متفاوت خواهند بود. برخی از تریدرها هم هستند که از دو شیوه تحلیل تکنیکال و بنیادی در پیشبینیهای خود بهره میگیرند. در هر صورت، سایت تریدینگ ویو میتواند یکی از قدرتمندترین بسترهای تحلیلی برای تمام تریدرها باشد!
سخن نهایی
در این مطلب به ارائه آموزش سایت تریدینگ ویو فارسی پرداختیم. در حال حاضر منابع فارسی خوبی برای فراگیری این سایت وجود دارد. اگر شما زمینه معاملاتی داشته و یاد گرفته باشید با ابزارهای تحلیل تکنیکال کار کنید، به کمک این مطلب، به راحتی میتوانید از وب سایت تریدینگ ویو استفاده کنید. در غیر اینصورت، باید ابتدا کار با ابزارهای تحلیل تکنیکال را یاد بگیرید. در حال حاضر، تعداد زیادی از تریدرهای ایرانی در بستر تریدینگ ویو فعالیت دارند. پس شما نیز میتوانید به یکی از کاربران فعال آن تبدیل شوید. البته سایتهای دیگری هم هستند که شما میتوانید برای تحلیل و معامله در بازارهای مالی مختلف از آنها بهره بگیرید. اما تریدینگ ویو، یکی از بهترین سایتهای موجود در این زمینه است. هر تجربه، سؤال، ابهام، نظر یا ایدهای در رابطه با آموزش تریدینگ ویو دارید، حتماً آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
آموزش بازار فارکس در ایران
مجموعه دلفین وست یکی از بزرگترین مرجعهای آموزش سرمایه گذاری است که تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت مینماید. مطلب فوق صرفاً به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان با این بازار مالی است و مسئولیت استفاده از محتویات این مقاله، کاملاً بر عهده خود خوانندگان است.