30 همت در انتظار تایید ETF بیت کوین در بورس ایران!
ارز دیجیتال در سالیان گذشته به عنوان دارایی نوین مطرح شد که می تواند فرصت های جذابی برای سرمایه گذاری مردم عادی و شرکت ها باشد. چند وقتی است که اخباری مبنی بر احتمال راه اندازی ETFصندوق قابل معامله بیت کوین در حوزه آموزش ارز دیجیتال منتشر شده است که احتمال می رود 30 هزار میلیارد تومان (30 همت) سرمایه جذب کند.
تایید ETF بیت کوین در بورس ایران
فهرست مطالب
ایران در شش سال متوالی تورم بالای 30% را تجربه کرده است و به همین دلیل بسیاری از مردم عادی و شرکت ها به دنبال راهکاری برای حفظ ارزش دارایی های خود می باشند. به عقیده برخی کارشناسان راه اندازی اینETF می تواند یکی از گزینه های مناسب برای سرمایه گذاران در بازار بورس باشد.
مبین سوسن آبادی ، مدیر استراتژی سبد گردان گروه مالی فیروزه، این موضوع را به این شکل مطرح می کند:
استقبال از دارایی های دلاری در ایران تقاضای بالایی دارد و نتیجه آن را در صندوق های سرمایه گذاری طلا می توان دید که در یک سال گذشته، ارزش بازار آن ها به بیش از 60 هزار میلیارد (60 همت) رسیده است.
او معتقد است ارزهای دیجیتال می توانند سودآوری بزرگی داشته باشند و جذابیت را به بازار بورس بازگردانند، به ویژه در شرایطی که بورس دچار رکود شده و کمتر کسی به سراغ خرید سهام می رود.
مسیر ورود افراد حقوقی به بازار رمز ارز ها
شرکت های بزرگ و اشخاص حقوقی از طریق بازار سرمایه، دارایی خود را مدیریت می کنند؛ زیرا این کار باعث می شود ریسک هایی مثل حسابداری، امنیت مکانی و زمانی کاهش پیدا کند. برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال، صندوق های کریپتویی می توانند تمامی این ریسک ها را پوشش دهند.
با این تفاسیر استفاده از این نوع صندوق ها با موضوعی به نام حضانت دارایی ها مواجه است. در طرح صندوق بیت کوین که در حال حاضر در سندباکس بورس (محلی برای آزمون و خطا و ارزیابی) بررسی می شود. در این مدا، سه رکن این صندوق ها عبارت اند از : کارگزار، اکسچنج و نهاد مالی که کارگزار وظیفه ارائه پلتفرم معاملاتی را دارد، اکسچنج موظف به تامین سرمایه برای صندوق است و نهاد مالی موظف به مدیریت سرمایه ها می باشد.
از سوی دیگر، بورس تنها راه ورود سرمایه گذاران به بازار کریپتو نمی باشد.
هم اکنون صرافی های ارزدیجیتال بسیار زیادی در ایران درحال فعالیت می باشند که از طریق آن ها می تواند به بازار کریپتو ورود کرد.
سوسنآبادی معتقد است تجربه صرافی های ایرانی در نگهداری امن دارایی ها، آن ها را به گزینه ای مناسب تبدیل کرده است. او پیشنهاد کرد که این شرکت ها می توانند بهعنوان شرکت امین دارایی وارد عمل شوند و مشابه صرافی هایی خارجی مثل کوین بیس، خدمات حضانت ارائه دهند.