
دسترسی آسان
- آموزش بورس
- آموزش فارکس
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش تحلیل تکنیکال
- آموزش تحلیل فاندامنتال
- آموزش سرمایهگذاری در طلا
- آموزش سرمایهگذاری در مسکن
خانه > آموزش ارز دیجیتال صفر تا صد رایگان > وایت پیپر چیست؟ و چگونه آن را مطالعه و تحلیل کنیم؟
اگر در بازار ارز دیجیتال فعالیت میکنید، احتمالا با عبارت Whitepaper آشنا هستید. وایت پیپر یا برگه سفید، یک فایل PDF است که در طول عرضه اولیه ICO یک ارز دیجیتال منتشر میشود. برگه سفید سندی است که به جزئیات پروژه، نقشه راه و برنامه ریزی برای رشد پروژه در آینده می پردازد.
وایت پیپر تنها محدود به حوزه ارز دیجیتال نیست. برگه سفید در حقیقت گزارشی جامع است که به عملکرد یک پروژه میپردازد، درست مانند بیزینس پلن Business Plan که ماهیت پروژه را بررسی میکند. اولین وایت پیپر در تاریخ حدود 100 سال پیش توسط دولت بریتانیا برای اطلاع رسانی به مردم درباره تصمیمات کلیدی ایجاد شد.
کاغذ سفید (WhitePaper) ارزهای دیجیتال، سندی چند صفحه ای است که در آن پروژه ای غیرمتمرکز در بلاکچین معرفی میشود و به طرح مشکل میپردازد و بیان میکند که با چه روش هایی قرار است آن مشکلات را برطرف کند. علاوه بر آن جزئیاتی درباره نقشه راه و تیم توسعه دهنده و توکنی که ارائه میشود نیز در آن قید میشود.
هدف اصلی وایت پیپر ارزهای دیجیتال، ارائه نقشهی دقیقی از آینده ارز و برنامه تیم توسعه آنهاست.
زمانیکه با یک ارز دیجیتال جدید رو به رو میشویم، (به خصوص در عرضه اولیه) اولین گام برای تحلیل آن، مطالعه کاغذ سفید آن است. معروف ترین وایت پیپر در بازار ارز دیجیتال، وایت پیپر بیت کوین است. که در سال 2008 توسط خالق ناشناسش ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) با عنوان “بیت کوین: یک سیستم دارای پرداخت نقدی الکترونیک و همتا به همتا” منتشر شد. bitcoin.pdf
برای استارت آپ های حوزه کریپتو استفاده از وایت پیپر ضروری است و مشروعیت پروژه را تایید میکند.
وایت پیپر اتریوم بیشتر از یک کاغذ سفید است. بیشتر شبیه یک سند زنده است که در طول زمان با ضمیمهها ویرایش و بهبود یافته است. به همین دلیل کاغذ اتریوم به یک کتابچه راهنمای کاربر مرجع یا مستندات فنی تبدیل شده است. ethereum.org/en/whitepaper
یک کاغذ سفید استاندارد از بخش های زیر تشکیل شده است:
عنوان و چکیده: چکیده نمای کلی پروژه را به صورت خلاصه در اختیار شما قرار میدهد.
مقدمه: اطلاعات پایه ای در مقدمه مطرح میشود. همچنین به معرفی بازاری پرداخته میشود که پروژه قصد ورود به آن را دارد.
تعریف مشکل و راه حل: در این بخش مشکلات و راهکارها و چالش های پیشرو بررسی میشود.
توضیح محصول: این بخش اطلاعات لازم درباره عملکرد محصول را ارائه میدهد و توضیح میدهد که از چه طریقی قرار است به حل مشکل مطرح شده بپردازد.
جزئیات فنی: جزئیات فنی مربوط به بلاکچین پروژه در این قسمت گنجانده میشود. در این بخش از سند با مواردی از جمله مشخصات فنی، توسعه محصول، روشهای عرضه توکن و … مواجه میشوید.
اقتصاد توکن: تمامی اطلاعات مربوط به توکن در این قسمت قرار میگیرد. در واقع این بخش از پروژه بیان میکند که کاربران چه نفعی از پروژه میبرند.
جزئیات مربوط به عرضه عمومی: اگر وایت پیپر برای یک توکن نوشته شده باشد، حتما اطلاعات مربوط به عرضه عمومی را نیز در آن منتشر میکند. نقشه راه پروژه نیز در این بخش از کاغذ سفید در دسترس است.
معرفی تیم توسعه دهنده: در این بخش اطلاعاتی درباره سوابق بنیانگذاران و توسعه دهندگان پروژه نوشته میشود. با مطالعه آن میتوانید از نقش هر یک از اعضای پروژه، به طور شفاف اطلاع پیدا کنید.
جمع بندی: در شرایطی که عرضه عمومی توکن نزدیک باشد، در این بخش به آن اشاره میشود تا افراد علاقمند، فرصت مشارکت را از دست ندهند.
از انجایی که Whitepaper توسط تیم توسعه دهنده منتشر میشود، دید کاملی از مشکلات و چالش های موجود در مسیر پروژه در اختیارتان قرار نمیدهد. اگر چه همیشه توصیه میکنیم که پیش از سرمایه گذاری در یک پروژه، وایت پیپر آن را مطالعه کنید، اما تنها به این اکتفا نکنید. به غیر از کاغذ سفید، معیارهای بسیار زیادی وجود دارند که میتوانند آینده یک پروژه را بررسی کنند.
دسترسی آسان
طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفینوست
تمامی حقوق محفوظ است