بستن منو

آموزش الگوی گن فن در تحلیل تکنیکال

تیم تحلیل دلفین وست
7 خرداد 1402

در تحلیل تکنیکال، روش ها و ابزار های مختلفی وجود دارد که برای تحلیل نمودار های قیمتی می توان از آن ها استفاده کرد. یکی از این ابزار های تحلیلی محبوب و البته قدیمی را می توان گن فن (GANN FANS) دانست. ابزار گن فن (GANN FANS) زوایای هندسی ای است که توسط William Delbert Gann در سال 1935 بر اساس این ایده اختراع شد که بازار ماهیت هندسی و چرخه ای دارد؛ این زوایا بر روی نمودار قیمت قرار می گیرند و شکلی مانند یک باد بزن را ایجاد می کنند. هر کدام از این زوایا را می توان نوعی حمایت و مقاومت برای قیمت دانست که به تحلیل گران در پیش بینی تغییرات قیمت کمک می کند. در ادامه مقاله به بررسی این ابزار می پردازیم؛ با ما همراه باشید.

اندیکاتور گن فن (GANN FANS) چیست؟

آموزش گن

همان طور که گفته شد، اندیکاتور گن فن (GANN FANS) توسط William Delbert Gann اختراع شد که از آن می توان در کلیه بازار های مالی (بورس، فارکس و کریپتو کارنسی) استفاده کرد. گن فن از 9 خط با زاویه ‌های مختلف تشکیل شده است که مهم ‌ترین خط، خط میانی 1/1 است. سایر خطوط با زاویه های دیگری در کنار این خط قرار می گیرند. 4 خط در بالا آن و 4 خط در پایین آن قرار می گیرد.

خط میانی دارای زاویه 45 درجه است؛ زیرا ویلیام گن در مورد تعادل زمان و قیمت معتقد بود که زاویه 45 درجه بسیار مهم است. سایر خطوط زوایای 82.5، 75، 71.25، 63.75، 26.25، 18.75، 15 و 7.5 درجه دارند. کلیه زوایا را می توان خطوطی دانست که نقش حمایت و مقاومت را برای قیمت داشته باشند.

خط میانی را با 1/1 نشان می دهند و سایر خطوط به شرح زیر است:

8/1         7.5

4/1         15

3/1         18.75

2/1         26.25

1/1         45

1/2         63.7

1/3         71.25

1/4         75

1/8       82.5

آموزش رسم گن فن

برای رسم گن باید از خط میانی استفاده کنید. ابتدای خط میانی را در نظر می گیرید؛ نقطه اول  را ابتدای خط میانی و نقطه دوم را نشانگر ماوس خود در نظر بگیرید. حالا می دانید که چطور از خط میانی  برای رسم گن استفاده کنید؛ اما قبل از رسم خط میانی ابتدا لازم است مشخص کنید که آیا روند صعودی است یا نزولی. اگر روند صعودی بود، نقطه اول را در کف قیمتی و ابتدای موج صعودی قرار می دهیم و نقطه دوم را در انتهای همان موج قرار می دهیم. اگر روند نزولی بود، نقطه اول را در سقف قیمتی و ابتدای موج نزولی و نقطه دوم را در انتهای همان موج قرار می دهیم.

اندیکاتور گن فن

در تصویر بالا نمونه ای از یک روند صعودی را مشاهده می کنید که نقطه اول را در ابتدای موج صعودی و نقطه دوم را در انتهای موج صعودی قرار گرفته است.

gann fan

در تصویر بالا نمونه ای از یک روند نزولی را مشاهده می کنید که نقطه اول در ابتدای موج نزولی و نقطه دوم در انتهای موج نزولی قرار گرفته است.

حالت دیگری نیز برای رسم آن وجود دارد؛ بدین ترتیب است که اگر روند صعودی باشد، نقطه اول را در یک کف قیمتی و نقطه دون را در کف قیمتی بعدی قرار می دهیم. اگر روند نزولی باشد، نقطه اول را در یک سقف قیمتی و نقطه دوم را در سقف قیمتی بعدی قرار می دهیم.

آموزش الگوی گن فن gann fans

در تصویر بالا نمونه ای از یک روند صعودی را مشاهده می کنید که نقطه اول  یک کف قیمتی و نقطه دوم در کف قیمتی بالا تر از آن قرار گرفته است.

گن فن چیست

در تصویر بالا نمونه ای از یک روند نزولی را مشاهده می کنید که نقطه اول  یک سقف قیمتی و نقطه دوم در سقف قیمتی پایین تر از آن قرار گرفته است.

گن فن چگونه کار می کند؟

خطوط دیگر در بالا و پایین خط میانی ترسیم می شوند تا با کمک آن ها جهت و قدرت روند شناسایی شود.

خطوط گن نیز به عنوان خطوط  حمایت و مقاومت در نظر گرفته می شود. ویلیام گن معتقد بود که اگر قیمت از یک زاویه به سمت بالا یا پایین حرکت کند، احتمالاً به زاویه بعدی می رسد. به عنوان مثال، اگر قیمت به زیر زاویه 45 درجه (1/1) برود می تواند تا زاویه 26.25 درجه (1/2) کاهش می یابد.

قیمتی که به زیر 1/1 کاهش می ‌یابد لزوماً به معنای پایان روند صعودی کلی نیست. ممکن است قیمت در 1/2 پشتیبانی شود و سپس به افزایش ادامه دهد. با این حال، سقوط به زیر 1/1 می تواند حداقل ضعف کوتاه مدت را در صورت کاهش قیمت به خط 1/2 نشان دهد.

در هر دو روند صعودی و نزولی، خط 1/1 می توانیم به عنوان مهم ترین خط حمایتی و مقاومتی بدانیم. اگر از روش اول برای رسم ابزار گن استفاده کنیم، عبور قیمت از خط 1/1 می تواند نشان از کاهش قدرت روند فعلی باشد. اگر از روش دوم برای رسم گن استفاده کنیم، عبور قیمت از خط 1/1 می تواند نشان از تغییر روند احتمالی باشد.

آموزش معامله با گن

گن می تواند ابزاری کارآمد برای شناسایی نواحی مناسب برای ورود و خروج از معامله باشد و اگر آن را با ابزار های دیگری مانند الگو های کندلی ترکیب کنیم، می توانیم معاملات خوبی را انجام دهیم.

به کمک گن می توان به دو روش نواحی مناسب را شناسایی کرد:

حمایت یا مقاومت خطوط گن در هنگام برخورد قیمت با آن ها

فرقی ندارد که در روند صعودی یا نزولی باشیم؛ اگر خطوط در بالا قیمت باشد، مقاومت محسوب می شود و می تواند ناحیه ای باشد که قیمت از آن جا شروع به کاهش کند. هنگامی که قیمت به آن رسید، با دیدن کندل تاییدیه نزولی می توان وارد معامله فروش شد. حد سود را می توان اولین خط گن پایین تر از خودش قرار داد و حد ضرر را در بالا خطی که معامله باز شد قرار داد. اگر خطوط در پایین قیمت باشد، حمایت محسوب می شود و می تواند ناحیه ای باشد که قیمت از آن جا شروع به افزایش کند. هنگامی که قیمت به آن رسید، با دیدن کندل تاییدیه صعودی می توان وارد معامله خرید شد. حد سود را می توان اولین خط گن بالاتر از خودش قرار داد و حد ضرر را در پایین خطی که معامله باز شد قرار داد.

gann fans

در تصویر بالا مشاهده می کنید که قیمت وقتی که به خطوط گن بر خورد می کند، واکنش نشان می دهد. پس از برخورد قیمت با خطوط و دیدن کندل های تاییدیه می توانیم وارد معامله شویم.

شکست خطوط گن در هنگام برخورد قیمت با آن ها

هنگامی که قیمت به یک خطی برسد که در زیر آن قرار دارد، انتظار اول ما این است که حمایت رخ دهد و قیمت افزایش یابد، اما اگر قیمت آن خط را بشکند، می توان گفت که حمایت از دست رفته و به مقاومت تبدیل شده است. با دیدن کندل تاییدیه نزولی می توان وارد معامله فروش شد. حد سود را می توان اولین خط گن پایین تر از خودش قرار داد و حد ضرر را در بالا خطی که معامله باز شد قرار داد. هنگامی که قیمت به یک خطی برسد که در بالا آن قرار دارد، انتظار اول ما این است که مقاومت رخ دهد و قیمت کاهش یابد، اما اگر قیمت آن خط را بشکند، می توان گفت که مقاومت از دست رفته و به حمایت تبدیل شده است. با دیدن کندل تاییدیه صعودی می توان وارد معامله خرید شد. حد سود را می توان اولین خط گن بالا تر از خودش قرار داد و حد ضرر را در پایین خطی که معامله باز شد قرار داد.

گن فن gann fans

در تصویر بالا مشاهده می کنید که قیمت توانسته مقاومت ها را بشکند و پس دیدن کندل تاییدیه می توانستیم وارد معامله خرید تا مقاومت بعدی شویم. در اخرین دایره نارنجی هم می بینیم که قیمت توانسته حمایت خود را بشکند و پس از دیدن کندل تاییدیه می توانستیم وارد معامله فروش تا حمایت بعدی شویم.

سخن نهایی

در این مقاله به بررسی یکی از ابزار های محبوب و پرکاربرد در تحلیل تکنیکال پرداختیم و نحوه انجام معامله با آن را بررسی کردیم. به یاد داشته باشید که نیاد به تنهایی از آن برای انجام معامله استفاده کنید و بهتر است که آن را با سایر ابزار ترکیب کنید تا سیگنال های معتبر تر و مطمئن تری را بدست آورید. در این مقاله، الگو های کندلی را با ابزار گن ترکیب کردیم، اما شما می توانید از ابزار های دیگری مانند فیبوناچی، محدود های حمایت و مقاومت استاتیک، اندیکاتور ها، خطوط روند صعودی و نزولی و… استفاده کنید و آن ها را با ابزار گن ترکیب کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.