بستن منو

مارجین چیست؟ و چگونه به کمک آن سود کسب کنیم؟

مهتاب نوروزی
9 خرداد 1402

معاملات مارجین در ارزدیجیتال، یک استراتژی و روش معاملاتی است شما این امکان را می دهد که بتوانید با پول بیشتری از آنچه که در اختیار دارید، در یک موقعیت معاملاتی وارد کنید؛ در این حالت، احتمال به دست آوردن سود های بزرگ تر و البته ضرر های بزرگ تر را خواهید داشت. اینکه سود و زیان شما در معاملات مارجین زیاد می شود، به خاطر این است که شما سرمایه اولیه خود را توسط قرض گرفتن پول از صرافی و استفاده از اهرم، افزایش می ‌دهید که توسط یک نسبت، بیان می‌شود.

مارجین چیست؟

در کریپتو، اکثر صرافی‌ های بزرگ ارزهای دیجیتال، مانند بایننس، گزینه‌ های معاملاتی مارجین را ارائه می‌ دهند که کارمزدها و نسبت های اهرمی متفاوتی را برای ارز های مختلف ارائه می دهند. بازار ارزهای دیجیتال دارای نوسانات بالایی است؛ مخصوصا معاملات مارجین که ریسک لیکویید شدن (از دست دادن وجوه خود در زمانی که نمی توانید بدهی خود را بپردازید) را دارد. پس از اینکه بازار در جهت مخالف معامله شما حرکت می کند، از معامله ‌گران خواسته می ‌شود تا سرمایه بیشتری به حساب خود واریز کنند تا معامله آن ها به دلیل کمبود موجودی بسته نشود، به این حالت که به دلیل کمبود موجودی حساب معامله بسته می شود کال مارجین (margin call) گفته می شود.

معاملات مارجین در ارز دیجیتال

به طور کلی مارجین، مقدار پولی است که در صرافی به عنوان وثیقه قرار می دهید تا مبلغ بیشتری را برای انجام معامله دریافت کنید. معامله مارجین که به آن معاملات هم اهرمی گفته می شود، نوعی معاملات در بازارهای رمزنگاری است که با اهرم یا وجوه قرض گرفته شده از صرافی انجام می شود، در این حالت معامله گر می تواند معامله ای با پول بیشتری باز کند، اما تا زمانی می تواند معامله باز باشد که به اندازه مقدار واقعی پول موجود در حساب خود، وارد ضرر شود نه بیشتر؛ در نتیجه، موجودی شما در معامله به عنوان وثیقه صرافی می ماند (مارجین مقدار ارز دیجیتالی است که برای وارد کردن به یک موقعیت در معاملات مارجین نیاز دارید). موقعیت های معاملاتی مارجین را می توان به صورت زیر باز کرد:

معاملات فروش که روی کاهش قیمت سود می کنید و از افزایش قیمت ضرر می کنید.

معاملات خرید که روی افزایش قیمت سود می کنید و از کاهش قیمت ضرر می کنید.

margin in crypto

در موقعیت خرید، یک ارز دیجیتال را می‌ خرید، در آینده با افزایش قیمت، آن را می فروشید و از تفاوت قیمت سود کسب می کنید. در موقعیت فروش، عملا شما ارزدیجیتال را قرض می گیرید و در قیمت فعلی می فروشید، هنگامی که قیمت آن کاهش یافت، دوباره آن را می خرید و قرض خود را پرداخت می کنید و از تفاوت قیمت ها سود کسب می کنید. اهرم در نسبت هایی مانند 5:1 یا 10:1 خواهد بود. در بخش مارجین، برخلاف بخش فیوچرز نمی توان اهرم دلخواه را انتخاب کرد، اهرم ها از قبل مشخص است.

چرا معاملات مارجین انجام دهیم؟

وقتی می توانید بیت کوین را نگه دارید و از افزایش قیمت آن بهره مند شوید، چرا با معاملات مارجین انجام دهیم؟

افزایش سود: اگر بازار به سمت تحلیل شما حرکت کند، معاملات مارجین به شما امکان می دهد سود بیشتری کسب کنید.

معاملات فروش: معاملات مارجین به شما این امکان را می دهد که بتوانید معاملات فروش باز کنید تا از کاهش قیمت کاهش ارز های دیجیتال سود کسب کنید. کاری که نمی توانید با معاملات لحظه ای انجام دهید.

اما به این نکته هم باید توجه کنید که ممکن است سود خود را با معاملات مارجین افزایش دهید (سود شما در اهرم ضرب می شود)، اگر مدیریت ریسک را رعایت نکنید، ممکن است به میزان قابل توجهی ضرر کنید (ضرر شما هم در اهرم ضرب می شود).

به عنوان مثال، اگر یک ارزدیجیتال به مقدار 100 دلار با اهرم 5 خرید کنید، به این معنی است که یک معامله خرید با 500 دلار باز کردید؛ اگر سود کنید، سود شما هم 5 برابر خواهد شد و اگر ضرر کنید، ضرر شما هم 5 برابر خواهد شد.

معاملات مارجین کراس (cross یا isolated)

اکثر صرافی ها دو نوع حالت را ارائه می کنند. اگر به حالت ایزوله معامله می کنید، بدین معنی است که رسیک شما به اندازه موجودی است که وارد همان معامله کردید؛ به عبارتی، اگر معامله طبق تحلیل شما پیش نرود، فقط به اندازه ای که وارد معامله کرده اید دچار ضرر خواهید شد. مزیت روش ایزوله، ریسک را برای هر معامله جدا می کند.

margin cross

اما اگر به حالت کراس معامله کنید، بدین معنی است که تمام موجودی حساب شما، در معامله شما لحاظ می شود؛ به عبارتی، اگر در حساب شما 200 دلار باشد، معامله شما طبق تحلیل پیش نرود و دچار ضرر در معامله شوید، به شما امکان می دهد تا به اندازه کل 200 دلار موجود در حساب، در معامله بمانید (در همه معاملات باز، حاشیه یکسانی دارید). مزیت روش کراس این است که خطر بسته شدن معامله شما را با یک کاهش کوچک، کاهش می دهد، اما کل حساب خود در خطر قرار می دهید.

لیکوییدی (Liquidation) یا کال مارجین (margin call)

لیکویید شدن یا کال مارجین فرایندی است که در آن معامله‌ گر تمام سرمایه خود را در یک معامله مارجین از دست بدهد و ضرر بسیار سنگینی متحمل شود. در بستر ارزهای دیجیتال لیکویید شدن یا کال مارجین به معنای بسته ‌شدن اجباری پوزیشن یک معامله‌ گر و به دنبال آن از دست‌ رفتن تمام یا مقدار بسیار زیادی از سرمایه آن است.

کال مارجین چیست

اگر معامله مارجین به حالت ایزوله باشد، مقدار وثیقه معامله همان مقداری است که باهاش معامله باز شده است و اگر معامله وارد ضرر شود، شما می توانید به اندازه مقداری که با آن معامله را باز کردید، وارد ضرر شوید.

اگر معامله مارجین به حالت کراس باشد، مقدار وثیقه معامله همان مقداری است که باهاش معامله باز شده است، اما اگر بیشتر از آن، معامله وارد ضرر شود، از باقی موجودی داخل حساب برای پوشش ضرر استفاده می شود.

در معاملات مارجین سطحی به نام سطح مارجین (margin level) نامیده می شود، وجود دارد؛ سطح مارجین مرز بین لیکویید شدن یا نشدن است. هنگامی که سطح مارجین از دست می رود، شما در معرض لیکوییدی قرار می گیرید که باید معاملات باز خود را برای پوشش ضرر ببندید و یا موجودی حساب را بیشتر کنید.

قبل از اینکه معامله گر لیکویید شود، ابتدا از سطح مارجین به سمت پایین عبور می کند و اخطاری به او داده می شود که به آن نشان می دهد چقدر با لیکویید یا کال مارجین شدن فاصله دارد.

مدیریت ریسک و سرمایه

اگرچه معاملات مارجین جذابیت خود را دارد، اما برای مبتدیان بدون استراتژی مدیریت ریسک و سرمایه، مناسب نیست.

برای این دسته از افراد، چند توصیه داریم:

1- یک حساب جداگانه داشته باشید و فقط یک بخش مشخص از سرمایه خود را به معاملات مارجین اختصاص دهید.

2- از حد ضرر استفاده کنید و سطح قیمتی را تعیین کنید که در آن از معامله خارج شوید؛ حد ضرر به شما این امکان را می ‌دهد که ضرر را کاهش دهید و خطر از دست دادن همه سرمایه خود را از بین ببرید.

3- بخشی از سود خود را نقد کنید: اگرچه سود گرفتن در سطوح قیمتی خاص، درآمد کلی شما را کاهش می دهد، اما به شما کمک می کند ریسک را بهتر مدیریت کنید.

4- به دنبال انتقام نباشید: پس از از دست دادن پول در بازارهای کریپتو، ممکن است وسوسه انگیز باشد که همه ضرر را در یک معامله بازگردانید، خود را از اینگونه وسوسه ها دور کنید و همیشه ریسک های خود را ارزیابی کنید.

سخن پایانی

معاملات مارجین، روش جذابی برای انجام معامله است که خیلی از معامله گران را به سمت خود جذب می کند، اما باید بدانید که دارای ریسک های بیشتری نسبت به انجام معاملات اسپات است؛ در نتیجه، قبل از انجام معاملات مارجین، ابتدا آموزش ببینید، تمرین کنید و با آمادگی کامل وارد این نوع از معاملات شوید تا درگیر ضرر های سنگین نشوید.

4.6/5 - (5 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.