بستن منو

استراتژی مومنتوم چیست؟ معامله براساس مومنتوم

تیم تحلیل دلفین وست
19 خرداد 1402

استراتژی مومنتوم یک استراتژی سرمایه ‌گذاری است که هدف آن، بهره‌ برداری از روند فعلی بازار از طریق افزایش سرعت و قدرت روند می ‌باشد. فردی که سرمایه ‌گذاری مومنتوم را برای اولین بار مطرح کرده است هویت نامشخصی دارد اما در سال ۱۹۹۳ محققان در یک مجله مالی، اولین بار این مفهوم را معرفی کردند. معاملات مومنتوم را می ‌توان در تمام بازارها استفاده کرد؛ با این ‌حال، به دلیل نوسانات موجود در بازارها، اغلب توسط معامله‌ گران بازار بورس و سهام استفاده می ‌شود.

سرمایه ‌گذاری مومنتوم یک استراتژی معاملاتی است که در آن سرمایه ‌گذاران، سهامی را خریداری می ‌کنند که قیمت آن در حال افزایش هستند و زمانی‌ که به نظر می ‌رسد به اوج خود رسیده ‌است، آن ‌ها را می ‌فروشند؛ سپس سرمایه ‌گذار پول نقد را دریافت کرده و به دنبال روند صعودی بعدی یا فرصت خرید جدید می ‌گردد و این روند، به همین ترتیب تکرار می ‌شود. معامله‌ گران ماهر می ‌دانند که چه زمانی باید به یک موقعیت وارد شوند، چه مدت آن را نگه دارند و چه زمانی از آن خارج شوند.

مبنای سرمایه‌گذاری استراتژی مومنتوم چیست؟

سرمایه‌ گذاری مومنتوم بر این فرض استوار است که بازار به احتمال زیاد روند فعلی خود را ادامه می ‌دهد. درست است که روند بازار در نهایت معکوس خواهد شد، اما این از نظر آماری کمتر از ادامه روند رخ می‌ دهد.

برای استفاده از این استراتژی در معاملات خود، ابتدا باید به‌ عنوان یک معامله‌ گر توانایی انجام معاملات در نوسان ‌های بازار را داشته باشیم. این به این معنا است که  قبل از شتاب گرفتن قیمت سهم، وارد سهم شده و هنگام به اوج رسیدن آن، سهم را می ‌فروشیم. استراتژی مومنتوم در سرمایه ‌گذاری، مبتنی بر پنج مبنا و اساس است. این پنج اساس عبارتند از: پیدا کردن سهام مناسب، کنترل ریسک، ورود به سهام، مدیریت معامله و خروج از سهام.

استراتژی مومنتوم در معاملات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت کاربرد دارد و می توان در هر تایم فریمی از آن استفاده کرد.

  • پیدا کردن سهام مناسب

بهترین گزینه، سهامی است که نوسان بیشتری داشته باشد.  سهامی که اخبار حول محور آن باشد، می تواند حرکت مورد نظر ما را داشته باشد.

  • مدیریت ریسک

هیچ گاه بیش از 2% از سرمایه خود را به یک معامله اختصاص ندهید؛ همیشه حدضرر داشته باشید و با دیدن اولین نشانه های کاهش قدرت روند مانند شکست خط روند، رسیدن به محدوده مقاومتی و… از معامله خارج شوید.

  • ورود به سهام

نقطه ورود بسیار مهم است و سعی کنید قبل از اینکه روند، قدرت بگیرد وارد آن شوید، سعی کنید کف قیمتی را پیدا کنید یا قبل از اینکه اخبار مهم درباره سهم مورد نظر شما اعلام شود، وارد شوید.

  • مدیریت معامله

همواره تا زمانی که معامله شما باز است باید آن را مدیریت کنید، در ابتدا ما برای مدیریت معامله خود حد سود و حدضرر را مشخص می کنیم اما اگر قبل از رسیدن به حد سود و ضرر، نشانه هایی دیدیم که  به ما نشان می داد از معامله خارج شویم، باید خارج شویم

  • خروج از معامله

آخرین مرحله یافتن نقطه ای برای خروج است؛ ما می توانیم به روش های مختلفی تکنیکالی، محدوده مقاومت بعدی را مشخص کنیم و هنگامی که قیمت به آن جا رسید، جای خوبی برای خروج از معامله و نقد کرد سود خود است.

ابزارهای مورد نیاز در استراتژی مومنتوم

سرمایه ‌گذاری مومنتوم به دنبال بهره‌ برداری از روند بازار با گرفتن موقعیت‌ هایی در سهام در حال صعود، و فروش آن‌ها به محض مشاهده نشانه ‌هایی از نزول صورت می‌ گیرد؛ سپس سرمایه‌ گذار سرمایه را به موقعیت‌ های جدید منتقل می ‌کند. در این حالت، سرمایه گذار، مطابق با استراتژی معاملاتی مومنتوم، دارایی‌ های در حال رشد را خریداری کرده و سپس، هنگام قرار گرفتن  قیمت در بالاترین حد خود، آن‌ ها را می ‌فروشد.

در این قسمت، قصد داریم تا ابزارهای مورد نیاز برای استراتژی معاملاتی مومنتوم را شناسایی و نحوه‌ به کار‌گیری آن‌ ها را بررسی کنیم. برای این منظور به مواردی مانند اندیکاتور RSI، سطوح حمایت و مقاومتی و فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement) نیاز داریم. جهت استفاده از استراتژی معاملاتی مومنتوم باید توانایی تشخیص برگشت قیمت را داشته باشیم. برای این امر، بهترین روش این است که قیمت سهم را بر روی نمودار روزانه بررسی کنیم. علاوه ‌بر‌این، باید بررسی کنیم که در روز‌های اخیر، روند بازار صعودی بوده یا نزولی و همچنین، با استفاده ازRSI  روزانه یا هفتگی به تشخیص محدوده اشباع خرید و فروش بپردازیم.

در این روش می توانید از هر اندیکاتور دیگری که محدوده اشباع خرید و فروش را نشان می دهد، استفاده کنید. مانند استوکاستیک، MACD و…

در ادامه برخی از ابزار و اندیکاتور‌های فنی که اغلب در معاملات مومنتوم مورد استفاده قرار می ‌گیرند، معرفی کردیم:

خطوط روند

خطوط روند از ابزار اساسی تحلیل تکنیکال برای نظارت بر حرکت قیمت هستند. یک خط روند، بین دو کف یا سقف متوالی در نمودار قیمت رسم می ‌شود؛ هرگاه نمودار به سمت بالا حرکت کند، روند صعودی است و ما برای رسم خط روند صعودی به دو کف متوالی که دومی از اولی بالاتر باشد، نیاز داریم؛ هنگامی که نمودار به سمت پایین حرکت کند، روند نزولی است و ما برای رسم خط روند نزولی به سقف متوالی که دومی از اولی پایین تر باشد، نیاز داریم. هرچه شیب خط روند بیشتر باشد، قدرت روند بیشتر است.

استراتژی معاملاتی مومنتوم

میانگین متحرک

یک خط میانگین متحرک، معامله‌ گران را قادر می ‌سازد تا روند غالب را شناسایی کرده و درعین‌ حال با بسیاری از مشکلات ناشی از نوسانات قیمت، مقابله کنند. زمانی ‌که قیمت سهم بالاتر از میانگین متحرک باشد، نشان‌ دهنده وجود یک روند صعودی است؛ زمانی که قیمت سهم پایین تر از میانگین متحرک باشد،  نشان دهنده یک روند نزولی در نمودار است.

معامله براساس مومنتوم

در تصویر بالا مشاهده می کنید که قیمت زیر خط میانگین متحرک است و روند نزولی می شود، هنگامی که قیمت بالای میانگین متحرک است، روند صعودی می شود.

محدوده حمایت و مقاومت

محدوده هایی که قیمت به آن ها؛ چند بار واکنش نشان داده است را می توان محدوده حمایت و مقاومت در نظر گرفت؛ هنگامی که بالای قیمت باشد، مقاومت است و هنگامی که پایین قیمت باشد، حمایت است. هنگامی که قیمت یک محدوده حمایتی را می شکند، به مقاومت تبدیل می شود؛ هنگامی که قیمت یک مقاومت را می شکند، به یک حمایت تبدیل می شود.

استراتژی معاملاتی

در تصویر بالا نمونه ای از حمایت و مقاومت ها را مشاهد می کنید.

اندیکاتور ها

به عنوان مثال می توانید از اندیکاتور RSI برای مشخص کردن محدوده اشباع خرید و فروش استفاده کنید؛ هنگامی که اندیکاتور بالای 70 باشد، اشباع خرید و هنگامی که اندیکاتور پایین 30 باشد، اشباع فروش را نشان می دهد.

مومنتوم در ارز دیجیتال

در تصویر بالا محدوده های اشباع خرید و فروش را مشاهده می کنید.

فیبوناچی اصلاحی

از دیگر ابزار های مهم تحلیل تکنیکال، فیبوناچی اصلاحی است؛ فیبوناچی اصلاحی از دو نقطه تشکیل شده است که در روند صعودی، نقطه اول را روی شروع  روند صعودی قرار می دهیم و نقطه دوم را در انتهای  روند صعودی قرار می دهیم؛ در روند نزولی نقطه اول را روی شروع روند نزولی قرار می دهیم و نقطه دوم را در انتهای روند نزولی قرار می دهیم.

فارکس

ستاپ سرمایه ‌گذاری به روش ‌های زیر آشکار می ‌شود:

  1. یک معامله ‌گر از ابزار ها و شاخص ‌های فنی مانند خطوط روند، میانگین متحرک و… برای شناسایی وجود یک روند استفاده می‌ کند.
  2. همان ‌طور که روند شتاب می‌ گیرد، معامله ‌گر موقعیتی در بازار در جهت روند به دست می‌آورد (خرید در روند صعودی، فروش در روند نزولی.)
  3. هنگامی که حرکت روند، نشانه‌ هایی از تضعیف را نشان می‌ دهد، معامله ‌گر اقدام به خروج از موقعیت خود پیش از وقوع سیر نزولی می ‌کند.

استراتژی روند مقابل استراتژی مومنتوم

استراتژی ‌های دنباله ‌روی روند و مومنتوم شباهت ‌های مشترکی دارند، زیرا هر دو بر روی اقدامات قیمت تمرکز می ‌کنند، به ‌صورتی که در روندهای صعودی، خرید کرده و در روند‌های نزولی می‌ فروشند.

دنبال کردن روند، یکی ‌دیگر از استراتژی‌ های معاملاتی است که برای استفاده از آن به شناسایی روند در نمودارهای قیمت نیاز است. پیروان استراتژی روند معمولا بر قیمت و حجم معاملات تمرکز می کنند و معاملات آن ها ممکن است زمان بیشتری را طی کند تا به نتیجه برسد.

نتیجه‌ گیری

معاملات مومنتوم برای همه افراد مناسب نیست، اما اگر به درستی انجام شود، اغلب می ‌تواند بازدهی چشم ‌گیری داشته باشد. معامله در این نوع سبک به نظم و انضباط زیادی نیاز دارد، زیرا سرمایه قرار گرفته در معاملات باید با اولین نشانه ها از ضعف روند، خارج شده و سپس در معامله دیگری قرار بگیرد. عواملی مانند کمیسیون را باید در این نوع معاملات در نظر گرفت زیرا به دلیل اینکه در این سبک تعداد معاملات می تواند زیاد باشد، باید بررسی شود، چرا که می تواند بر سود یا زیان معامله گران تاثیر زیادی داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.