پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده
آموزش پرایس اکشن چیست؟ قطعا تاکنون افراد زیادی را دیده اید که با هدف کسب سود یا کسب درآمد دلاری وارد بازارهای مالی شده اند؛ برخی از آن ها به موفقیت رسیده اند، اما متاسفانه برخی از آن ها ضرر های بزرگی را تجربه کرده اند. دلیل اینکه برخی از افراد دچار ضرر می شوند، نداشتن دانش و تخصص کافی در بازارهای مالی است.
پیشنهاد ما به تمامی افرادی که دچار ضرر یا به تازگی وارد بازارهای مالی شده اند، یاد گرفتن سبک پرایس اکشن، یکی از متدهای آموزش تحلیل تکنیکال که در تمام بازارهای مالی مثل بورس، فارکس، ارز دیجیتال و.. کاربرد، است. پرایس اکشن پرطرفدارترین روش تحلیل تکنیکال در بازار های مالی است که در ادامه این مقاله به بررسی آن می پردازیم؛ با ما همراه باشید.
پرایس اکشن چیست؟
فهرست مطالب
معامله گران آموزش پرایس اکشن معتقدند که تریدرها با شلوغ کردن نمودارهای خود با اندیکاتورها و تحلیل بیش از حد، آن را پیچیده می کنند. در معاملات پرایس اکشن، نمودار را شلوغ نمی کنند و به آن ساده نگاه می کنند. در تحلیل پرایس اکشن، اندیکاتور در نمودار معامله گر وجود ندارد و فقط از یک نمودار قیمتی ساده استفاده می شود؛ همچنین تحلیل فاندامنتال در تصمیم گیری ها مورد استفاده قرار نمیگیرد.
Price Action در بررسی نمودارها و الگوها، تنها قیمت را مبنا قرار می دهد. این تکنیک به تریدرها این امکان را می دهد تا فقط روی حرکات واقعی و زنده قیمت ها تمرکز کنند. در پرایس اکشن، نمودارها با ساده ترین روش مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند و هیچ ابزار اضافه ای در آن وجود ندارد.
افراد به کمک پرایس اکشن می توانند به صورت کامل روی قیمت های فعلی و بازه قیمتی گذشته دارایی ها تمرکز کرده و تنها با بررسی روند آن ها بتوانند حرکات بعدی قیمتها را پیش بینی کنند.
روش معامله در پرایس اکشن
روش معامله در پرایس اکشن دارای چند مرحله به هم پیوسته است که با ترکیب همه آن ها می توان یک معامله کم ریسک و سودآور را انجام داد؛ این مراحل عبارت انداز:
- الگوهای کندلی پرایس اکشن و نقطه ورود – خروج
- تشخیص روند فعلی و رسم خطوط روند
- شناسایی محدوده حمایتی و مقاومتی و رسم آن
- الگوهای کلاسیک
آموزش صفر تا صد پرایس اکشن
همان طور که گفته شد در سبک پرایس اکشن، قیمت برای ما اهمیت دارد ؛ در نتیجه، کندل ها رفتار قیمت را به ما نشان می دهد که باید بررسی کنیم. نوع کندل، جایی که تشکیل می شود و…؛ مواردی از کندل ها هستند که باید بررسی شود.
با بررسی کندل ها می توانیم رفتار قیمت در آینده را پیش بینی کنیم؛ در نتیجه، سیگنال هایی بدست می آوریم که برای ورود به معامله می توانیم از آن ها استفاده کنیم.
قیمت همیشه رفتار گذشته خود را تکرار می کند؛ می توان این جمله را اینگونه تفسیر کرد که به دلیل تکرار رفتار قیمت، کندل ها نیز تکرار می شوند؛ در نتیجه، می توان آن ها را مانند الگوهای کلاسیک، یک الگو تکرار شونده در نظر گرفت.
در ابتدا اجزای تشکیل دهنده یک کندل را بررسی می کنیم تا بتوانیم الگوهای کندلی پرایس اکشن را تجزیه و تحلیل کنیم.
در تصویر بالا اجزای تشکیل دهنده یک کندل را مشاهده می کنید؛ کندل ها دارای دو حالت صعودی و نزولی هستند که اگر قیمت پایانی یک کندل از قیمت اولیه آن کندل بالاتر باشد، کندل صعودی است؛ اگر قیمت پایانی کندل از قیمت اولیه آن کندل پایین تر باشد، کندل نزولی است.
کندل ها از دو قسمت تشکیل می شوند، بدنه کندل که از قیمت اولیه تا قیمت پایانی خواهد بود؛ قسمت دیگر، سایه ها هستند، قسمتی از کندل که قیمت تا آن جا بالا یا پایین رفته اما نتوانسته آن جا تثبیت کند.
انواع الگوهای کندلی پرایس اکشن
حال که با کندل ها آشنا شدید، به بررسی انواع الگوهای کندلی در آموزش پرایس اکشن می پردازیم.
1. الگوی پین بار (Pin Bar)
الگوی پین بار برای اولین بار توسط نایل فولر (Nial Fuller) معرفی شد. این کندل دقت بالایی دارد و در همه بازارهای کاربرد دارد. شکل ظاهری آن شبه به الگو کندلی کلاسیک (کندل چکش) است؛ یک کندل با بدنه ای کوتاه و سایه ای بلند دارد، سایه بلند آن از یک طرف ( معمولا 2 تا 3 برابر بدنه کندل) است و طرف دیگر سایه ندارد و یا سایه بسیار کوتاهی دارد.
رنگ بدنه پین بالا خیلی اهمیتی ندارد، اما جایی که تشکیل می شود بسیار مهم است.
الگوهای پین بار، الگوهای تک کندلی هستند که تغییرات روند بازار را به تریدر اطلاع می دهند و دارای دو حالت است:
پین بار صعودی
در این کندل، سایه پین بار زیر بدنه کندل است و نشان می دهد که فروشندگان تلاش کردن قیمت را کاهش دهند اما خریداران وارد بازار شده تا بازار را در دست بگیرند؛ این احتمال را افزایش می دهد که روند از نزولی به صعودی تغییر کند.
پین بار نزولی
در این کندل، سایه پین بار بالا بدنه قرار دارد و نشان می دهد قدرت خریداران ضعیف شده و نمی توانند از این بیشتر قیمت را افزایش دهند؛ سپس، فروشندگان وارد بازار شده و بازار را در دست می گیرند. بنابراین می توانیم انتظار روند نزولی داشته باشیم.
در تصویر بالا هر دو حالت پین بار را مشاهده می کنید.
در تصویر بالا یک نمونه پین بار صعودی می بینید که در یک محدوده حمایتی تشکیل شده است و دارای سایه بلند از سمت پایین است؛ همچنین دارای سایه کوچکی در سمت بالایی است.
در تصویر بالا دو نمونه پین بار نزولی در محدوده مقاومتی با سایه بلند بالایی تشکیل شده اند؛ مشاهده می کنید تفاوتی در رنگ قرمز یا سبز وجود ندارد و بعد از هر دوی آن ها شاهد کاهش قیمت بودیم؛ همچنین، مشاهده می کنید در یکی از آن ها سایه پایین کوچکی وجود دارد و اما در دیگری سایه پایینی وجود ندارد.
2. الگوی اینساید بار (Inside Bar)
الگوی اینساید بار در پرایس اکشن یک الگو دو کندلی است که در آن کندل اول، کندل مادر گفته می شود و زمانی که کندل دوم در داخل بدنه کندل اول ایجاد شود، الگوی اینساید بار تشکیل می شود. این الگو همان الگو هارامی (مادر و بچه) در الگو کندل های کلاسیک است.
تریدرها با مشاهده این الگو متوجه می شوند که احتمال شکست روند فعلی بسیار زیاد است. تفاوتی ندارد کندل دوم در کجای کندل اول ایجاد شود، فقط کافیست در محدوده کندل اول ایجاد شود.
دارای دو حالت صعودی و نزولی است که حالت صعودی آن در محدوده های حمایتی و حالت نزولی آن در محدوده های مقاومتی تشکیل می شود.
در تصویر بالا آموزش پرایس اکشن، هر دو حالت الگو اینساید بار را مشاهد می کنید
در تصویر بالا دو نمونه الگو اینساید بار را مشاهده می کنید که در محدوده حمایتی تشکیل شده است؛ در هر دو مورد مشاهده می کنید که کندل دوم در قسمت پایینی کندل اول تشکیل شده است.
در تصویر بالا یک نمونه الگو اینساید بار نزولی را مشاهده می کنید که در محدوده مقاومتی تشکیل شده است؛ در این نمونه مثال، مشاهده می کنید کندل دوم در قسمت بالایی کندل اول تشکیل شده و از نصفه کندل اول عبور کرده است.
نکته: هرچه کندل دوم در قسمت بیشتری از کندل اول را نفوذ کند، قدرت الگو بیشتر است.
3. الگوی اوت ساید بار (Outside Bar)
در الگو اوت ساید بار، زمانی که کندل دوم، کندل اول را به طور کامل پوشش دهد، الگوی اوت ساید بار تشکیل می شود. این الگو در آموزش پرایس اکشن کاملا برعکس اینساید بار است و نشان می دهد که ابتدا قدرت دست خریداران یا فروشندگان بوده، اما رفته رفته گروه دیگر وارد بازار شده و قدرت را در دست گرفته است.
نوسانات و افزایش حجم معاملات در این الگو در کندل دوم نسبت به کندل اول کاملا مشهود است. دارای دو حالت صعودی و نزولی است.
در تصویر بالا دو حالت الگو اوت ساید بار را مشاهده می کنید.
در تصویر بالا یک نمونه الگو اوت سایدبار نزولی را مشاهده می کنید در یک محدوده مقاومتی تشکیل شده است.
در تصویر بالا دو نمونه از اوت ساید بار صعودی را مشاهد می کنید در محدوده حمایتی تشکیل شده است.
نکته: در الگو اوت ساید بار، در حالت صعودی، هرچه کندل دوم، بیشتر از کندل اول بالا رود، الگو قوی تر است؛ در حالت نزولی، هر چه کندل دوم، بیشتر از کندل اول پایین رود، الگو قوی تر است.
نکته: همان طور که متوجه شده اید، الگوهای اوت ساید بار و اینساید بار نوعی از الگو اینگالف هستند؛ می تواند مانند یک الگو اینگالف در دو حالت صعودی و نزولی نیز ظاهر شود.
الگو اینگالف، به الگو تو بار (2 BAR) هم شناخته می شود.
4. الگوی شکست جعلی یا ناقص (Fake Breakout)
هدف الگوهای جعلی در آموزش پرایس اکشن، فریب دادن تریدرهای مبتدی است. معامله گران بزرگ (بانک ها و موسسات بزرگ) در بازارهای مالی الگوهای جعلی ایجاد می کنند تا با یک برگشت قیمتی سایر معامله گران را فریب دهند و در نهایت سود کنند.
در تصویر بالا مشاهده می کنید که مقاومت شکسته شده ( هنگامی که یک مقاومت شکسته می شود، به حمایت تبدیل می شود؛ هنگامی که یک حمایت شکسته می شود، به مقاومت تبدیل می شود) و سپس قیمت به آن ناحیه برگشته و الگو اوت ساید بار را شاهد صعودی شاهد هستیم؛ اما قیمت، کمی بالا رفته و سپس شروع به ریزش کرده است.
5. الگوی ناکام (Fakey Pattern)
در الگو ناکام Fakey در آموزش پرایس اکشن ، قیمت در ابتدا یک الگو inside bar صعودی یا نزولی ایجاد می کند، سپس قیمت به جهت دیگر برمی گردد و یک شکست کاذب (fake breakout) در ساختار inside bar اول ایجاد می کند.
الگو ناکام به این شکل عمل می کند که بازیگران بزرگتر بازار (بانکها، صندوقهای تامینی، معاملهگران پول بزرگ) کاری می کنند که معامله گران خرد دچار ترس شوند تا از معامله خود خارج شوند یا حدضرر آن ها فعال شود.
در هر صورت الگوی ناکام سیگنال بسیار قوی به شمار می آید که ممکن است قیمت در جهت مخالف شکست کاذب حرکت کند. دارای دو حالت صعودی و نزولی است.
در تصویر بالا دو حالت صعودی و نزولی را مشاهده می کنید.
در تصویر بالا یک نمونه الگو ناکام نزولی را مشاهد می کنید، در مف حمایت با تشکیل الگو اینساید بار صعودی، معامله گران خرد اقدام به خرید می کنند، اما کمی بالاتر الگو اوت ساید بار نزولی رخ می دهد که بعد از آن محدوده حمایتی شکسته شده و قیمت کاهش پیدا کرده است.
در تصویر بالا یک نمونه الگو ناکام صعودی را مشاهده می کنید، ابتدا قیمت در محدوده مقاومتی یک الکو اینساید بار نزولی ایجاد کرده که معامله گران خرد را وارد معامله فروش می کند، اما کمی بعد، الگو اوت ساید بار صعودی تشکیل شده، محدوده مقاومتی شکسته می شود و قیمت افزایش می یابد.
نقطه ورود trigger چیست؟ کاربرد آن در پرایس اکشن
در لحظه ای که شما تصمیم می گیرید که به معامله وارد شوید، به آن نقطه ورود (trigger) گفته می شود. نقطه ورود ها انواع گوناگونی دارند که به بررسی آنها می پردازیم.
1. نقطه ورود بر اساس کندل ها
ما به دو کندل جهت ورود به معامله نیاز داریم کندل اول را سیگنال بار(signal bar) و کندل دوم را کی بار (key bar) می گوییم. سیگنال بار کندلی است که به اولین نشانه ها را می دهد که روند قرار است تغییر کند.
کی بار کندلی است که نشانه های دیده شده در سیگنال بار را تایید می کند، کی بار یک کندل در جهت سیگنال بار، بدنه بزرگ و بدون سایه یا با سایه های کوتاه باشد است.
در تصویر بالا، سیگنال بار و کی بار صعودی و نزولی را مشاهده می کنید.
نکته: در حالت الگوهای اینساید بار و اوت ساید بار، نیازی به کندل کی بار نیست، اما اگر باشد، اطمینان بیشتری برای معامله به ما می دهد.
در تصویر بالا نمونه هایی از نقطه ورود را مشخص کرده ایم؛ همان طور که می بینید در شماره اول، سیگنال بار (الگو پین بار) و کی بار مناسب صعودی داریم؛ در شکاره دوم، یک الگو اینساید بار نزولی داریم که با یک کی بار همراه است ( این الگو دو کندلی نیازی به کی بار ندارد اما اگر باشد، قوی تر خواهد بود).
در شماره سوم، سیگنال بار ( الگو پین بار) و کی بار مناسب صعودی داریم؛ در شماره چهارم یک الگو اینساید بار نزولی که با کی بار همراه است، داریم؛ در شماره پنجم، یک سیگنال بار صعودی (الگو پین بار) که بدون کی بار است؛ در نتیجه، قدرت بسیار کمی دارد و می بینیم که قیمت به جای افزایش، کاهش یافته است.
باتوجه به توضیحات داده شده در مثال های بالا، متوجه می شویم که کی بار مهم تر از سیگنال باراست.
2. نقطه ورود به معامله بر اساس پولبک به نقطه شکست
پولبک یعنی قیمت، پس از اینکه مقاومت یا حمایت خود را شکست، قیمت دوباره به محدوده شکسته شده برمیگردد که به آن پولبک گفته می شود. در این حالت می توان بعد از پولبک، به دنبال سیگنال بار و کی بار بود، با دیدن آن ها می توان وارد معامله شد.
در تصویر بالا دو حالت پولبک نزولی و صعودی را می بینید.
در تصویر بالا مشاهده می کنید که قیمت پس از شکست مقاومت، دوباره به آن سطح برگشته و به آن پولبک زده است؛ با دیدن الگو اینساید بار و دیدن کی بار برای آن، می توان وارد معامله خرید شد.
در تصویر بالا مشاهده می کنید، قیمت پس از شکست محدوده حمایتی به آن برگشته است، با دیدن سیگنال بار (الگو پین بار) و کی بار نزولی قوی بعد از آن، می توان وارد معامله فروش شد.
نقطه خروج چیست؟
نقطه خروج، قیمتی است که یا معامله ما به حد سود خودش رسید و بدون طمع بیشتر، باید از معامله خارج شد؛ یا زمانی است که روند قیمت، خلاف تحلیل ما پیش رفته است و با فعال شدن حد ضرر از معامله خارج می شویم.
بهترین و رایج ترین روش برای قرار دادن نقطه خروج ( چه حد سود و چه حد ضرر) در پرایس اکشن، قرار دادن نسبت 1 به 2 براساس سیگنال بار و کی بار است؛ بدین صورت که، پس از تحلیل و دیدن سیگنال بار و کی بار، حد ضرر خود را زیر سیگنال بار قرار می دهیم و حد سود خود را 2 برابر حد ضرر قرار می دهیم.
در تصویر بالا یک نمونه معامله فروش و یک نمونه معامله خرید را مشاهده می کنید که در ابتدا از سمت چپ، سیگنال بار ما یک الگو پین بار در مقاومت مشاهده می کنید که در چهارمین کندل بعد از آن، کی بار قوی نزولی را مشاهده می کنید.
پس از ورود به معامله بعد از کی بار، حد ضرر ما در پشت سیگنال بار قرار می گیرد و از فاصله حد ضرر تا نقطه ورود را حساب کرده و به اندازه 2 برابر آن به سمت پایین حرکت می کنیم تا نقطه حد سود خود را مشخص کنیم.
در ادامه، در انتهای تصویر سمت راست، چند سیگنال بار به شکل الگو پین بار در حمایت مشاهده می کنیم که بعد از آن یک کی بار قوی صعودی آمده است؛ پس از کی بار، می توان معامله خرید خود را باز کرد و حد ضرر خود را زیر بلندترین الگو پین بار قرار داد؛ سپس، فاصله 2 برابر بین نقطه ورود تا حد ضرر را به عنوان حد سود در نظر گرفت.
نکته: گاهی ممکن است مانند مثال های بالا، کی بار بلافاصله بعد از سیگنال بار ایجاد نشود( ممکن است تا 3 یا 4 کندل بعد تشکیل شود).
نکته: گاهی ممکن است مانند مثال دوم در تصویر بالا، چند سیگنال بار پشت هم ایجاد شود که همان طور که گفته شد، بلندترین آن ها را به عنوان سیگنال بار اصلی در نظر می گیریم.
نکته: گاهی ممکن است، سیگنال و کی بار ما، کندل های بسیار بلندی باشند؛ در نتیجه، می توان نیمه آن ها را به عنوان حد ضرر نظر گرفت.
در تصویر بالا مشاهده می کنید، قیمت پس از برخورد به حمایت، یک سیگنال بار به شکل الگو پین بار و یک کی بار قوی صعودی به ما داده است؛ به دلیل بلند بودن بیش از حد هر دو کندل، حد ضرر ما در نیمه این دو کندل قرار می گیرد و حد سود ما، فاصله 2 برابری نقطه ورود تا حد ضرر خواهد بود.
تشخیص روند فعلی و رسم خطوط روند
برای تشخیص روند فعلی، کافیست به کف ها و سقف های قیمت در روند دقت کنید، هرگاه کف و سقف به سمت بالا بود، روند صعودی است؛ هرگاه کف ها و سقف های قیمتی به سمت پایین بود، روند نزولی است؛ همچنین، اگر کفها و سقفهای قیمتی، برابر و حالت خنثی داشته باشند، روند دارای حالت خنثی (رنج) دارد.
در تصویر بالا روند صعودی و نزولی را مشاهده می کنید؛ در روند های بالا کف ها و سقف های بیشتری وجود دارد، اما اصلی ها را مشخص کردیم. سپس، بعد از تشخیص روند، می توان خط روند مربوط به آن را رسم کرد.
برای رسم روند صعودی، نیاز به دو کف قیمتی بالاتر از هم داریم و برای رسم خط روند نزولی، نیاز به دو سقف بالاتر از هم داریم؛ در حالت رنج، خط روند رسم نمی کنیم و فقط محدوده آن را مشخص می کنیم.
هرگاه قیمت، خط روند را شکست، اولین نشانه برای تغییر روند خواهد بود.
در تصویر بالا شکست خط روند و تبدیل روند صعودی به نزولی مشاهده می کنید.
در تصویر بالا نمونه ای یک روند خنثی ( تریدینگ رنج ) را مشاهده می کنید.
شناسایی محدوده حمایتی و مقاومتی و رسم آن
محدوده حمایتی و مقاومتی، محدوده ای است که قیمت ممکن است به آن واکنش نشان دهد؛ کف و سقف قیمتی روز قبل، کف و سقف قیمتی قبلی، درصد های فیبوناچی، بالاترین یا پایین ترین قیمت تاریخی، اعداد رند و محدوده قیمتی که روند قیمت چند بار به آن برخورد کرده است، از انواع محدوده های قیمتی هستند.
در تصویر بالا نمونه ای از محدوده حمایتی و مقاومتی را مشاهده می کنید که براساس چند بار برخورد مشخص شده است ( هرچقدر تعداد برخورد ها بیشتر باشد، قدرت محدوده کمتر است)، قیمت پس از سه بار برخورد و کاهش، مقاومت را توانست بشکند.
پس از شکست، مقاومت نقش خود را از دست می دهد و به حمایت تبدیل می شود ( برای حمایت هم اینگونه است، پس از شکست حمایت، نفش آن به مقاومت تغییر می کند.
الگوهای کلاسیک
در پرایس اکشن شما می توانید از الگوهای کلاسیک استفاده کنید؛ الگوهای بازگشتی مانند الگو سر و شانه، الگو کف و سقف دوقلو و…؛ الگوهای ادامه دهنده مانند الگو مثلث و پرچم و…؛ در انتهای روند ها یا در نیمه روند ها می توانید با شناسایی این الگوها و ترکیب آن با موارد قبلی گفته شده، معاملات خوبی را انجام دهید.
سبک های مختلف پرایس اکشن
مراحل و روش معامله در پرایس اکشن که گفت شد، بیشتر مربوط به روش پرایس اکشن کلاسیک یا همان پرایس اکشن ال بروکس است؛ اما پرایس اکشن دارای سبک های مختلفی است. همان طور که گفته شد، چیزی که مبنای تصمیم گیری در پرایس اکشن قرار می گیرد قیمت است.
در نتیجه، در طول زمان اساتید مختلفی به بررسی قیمت پرداخته و روش معاملاتی مخصوص به خود را ابداع کرده اند که همه این سبک ها به دلیل اینکه مبنای آن ها قیمت بود، می توان آن ها را یک شاخه یا یک سبک از پرایس اکشن دانست. در ادامه به بررسی سبک های مختلف پرایس اکشن می پردازیم.
1. عرضه و تقاضا Supply and Demand
پرایس اکشن عرضه و تقاضا یکی ازبهرتین سبک های پرایس اکشن است که بر پایه عرضه و تقاضا بوده و توسط سم سیدن، یکی از کارگزاران بورس شیکاگوی آمریکا، اختراع و ایجاد شد. در این سبک پرایس اکش، معامله گران به دنبال نواحی خواهند بود که سفارشات زیاد ثبت شده است؛ در واقع، این سفارشات هستند که نواحی عرضه و تقاضا را ایجاد می کنند.
به بیان ساده تر، قیمت برای اینکه بتواند تغییرات بزرگی را تجربه کند، باید سفارشات بزرگی فعال شوند. این سفارشات بزرگ توسط بانک ها و موسسات بزرگا در جای خاصی ثبت می شود اگه اگر قیمت به آنجا برسد، فعال شده و قیمت حرکت خود شروع می کند.
یکی از ویژگی های مهم سبک پرایس اکشن عرضه و تقاضا این است که به شما کمک می کند تا نواحی را شناسایی کنید که احتمال تغییر روند در آن ها بسیار بالا است.
2. پرایس اکشن لنس بگز
یکی دیگر از سبک های محبوب پرایس اکشن، پرایس اکشن لنس بگز است که توسط لنس بگز، معامله گر موفق در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد شد. در این سبک به بررسی روند گذشته و روند فعلی بازار پرداخته و سعی می می شود تا به کمک آن روند آینده بازار را پیش بینی کرد.
پرایس اکشن لنس بگز بر پایه احساسات است؛ در واقع، لنس بگز اعتقاد دارد که بازارهای مالی یک نهاد احساسی می باشند، زیرا بازار ها براساس تصمیمات معامله گران حرکت می کنند و و معامله گران دارای احساسات می باشند.
در پرایس اکشن لنس بگز، معامله در جهت روند اصلی و مخالف با ضعف حرکات بازار انجام می شود؛ به عبارتی، ابتدا معامله گر باید یک روند ضعیف را شناسایی و سپس منتظر ایجاد یک ستاپ معاملاتی در جهت مخالف آن باشد.
3. پرایس اکشن rtm
rtm، از دیگر سبک های پرایس اکشن است که بر پایه عرضه و تقاضا کار می کند و توسط ایف میانته ایجاد شده است. در این سبک ستاپ های معاملاتی بسیار زیادی از جمله FL، FTR، CAPS، QM و… وجود دارد که معامله گران می توانند با شناسایی آن ها به انجام معامله بپردازند.
مزیت های سبک rtm در این است که ستاپ های معاملاتی بسیار، حدضرر های کوچک و سودهای بسیار بزرگی در پی خواهد داشت.
4. پرایس اکشن ICT
پرایساکشن ICT، از سبک های نوین و مدرن پرایس اکشن محسوب می شود که توسط مایکل هادلستون، معامله گر حرفه ای بازار فارکس ایجاد شد. هدف اصلی ICT این است که محدوده هایی شناسایی شود که نقدیندگی بالایی دارد.
چنین نواحی را می توان اهداف معامله گران بزرگ دانست؛ زیرا آن ها به دلیل حجم سفارشات بالایی که دارند، باید در محدوده هایی وارد معامله شوند که نقدینگی بالایی دارد تا سفارشات آن ها فعال شود.
معمولا حرکت های اصلی قیمت از چنین نواحی شروع می شود؛ بنابراین، اگر بتوان چنین نواحی را شناسایی کرد، می توان با بزرگان بازار همسو و همراه شد و بیشترین سود را از بازار کسب کرد.
5. اسمارت مانی یا پول هوشمند Smart money
اسمارت مانی یا پول هوشنمد، روشی برای تحلیل نمودارهای قیمتی است که در آن معامله گران به دنبال شناسایی رفتار و تصمیمات سرمایه گذاران بزرگ از جمله بانک ها و موسسات مالی بزرگ می باشند.
پایه و اساس اسمارت مانی بدین صورت است که رفتار و تصمیمات سرمایه گذاران بزرگ می تواند روند بازار را تعیین کند. اگر بتوان رفتار آن ها را پیش بینی کرد، می تواند همراه با آن ها وارد معامله شد.
مزایای معامله بر اساس پرایس اکشن
معامله گری به سبک پرایس اکشن دارای مزایای بسیار زیادی است که برخی از مهم ترین های آن عبارت انداز:
- از پرایس اکشن می توان در تمامی بازارهای مالی از جمله بورس، کریپتو، فارکس و…. استفاده کرد.
- از پرایس اکشن می توان در تمامی تایم فریم ها (از یک دقیه تا ماهانه) استفاده کرد.
- در هنگام استفاده از پرایس اکشن نیازی به اندیکاتورها نیست.
- در هنگام استفاده از پرایس اکشن نیازی به تحلیل فاندامنتال نیست.
- یادگیری و اجرای در سبک های پرایس اکشن آسان است.
- تنوع در سبک های پرایس اکشن زیاد است.
دوره آموزش پرایس اکشن
با وجود اینکه Price Action یک شیوه معاملاتی آسان و محبوب است، اما هیچ روش تحلیلی وجود ندارد که به صورت کامل روند بازار را پیش بینی کند و هر روشی موارد خاص خود را دارد که باید به خوبی آموزش ببینید و با تمرین، مسلط شوید.
اگر قصد ورود به بازارهای مالی را دارید، دوره آموزش معامله گری به سبک پرایس اکشن به شما کمک می کند از سطح مبتدی تا پیشرفته را به راحتی یاد بگیرید. این دوره آموزشی رایگان است و میتوانید آن را از قسمت دوره ها تهیه کنید.
سخن آخر
در این مقاله به آموزش پرایس اکشن که در تمام بازارهای مالی مثل بورس، فارکس، ارز دیجیتال و.. کاربرد دارد؛ پرداختیم و انواع سبک های آن را نیز معرفی کردیم. همان طور که در طول مقاله گفته شد، در پرایس اکشن به بررسی رفتار قیمت می پردازیم و به هیچ اندیکاتوری نیاز نداریم.
همین امر موجب سادگی پرایس اکشن در یادگیری شده و به دنبال آن معامله گران زیادی را به خود جذب کرده است؛ به گونه ای که به پرطرفدارترین روش تحلیل تکنیکال در بازار های مالی تبدیل شده است.
«سوالات متداول»
- پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن یکی از محبوب ترین روش های تحلیلی است که مبنای آن بررسی نمودار قیمتی بوده و نیازی به هیچ اندیکاتوری ندارد.
- پرایس اکشن در کدام بازار ها کاربرد دارد؟
پرایس اکشن در تمامی بازارهای مالی از جمله بورس، کریپتو، فارکس و… نیز کاربرد دارد.
- پرایس اکشن مناسب چه تایم فریم هایی می باشد؟
از پرایس اکشن می توان در تمامی تایم فریم استفاده کرد.
- پرایس اکشن برای ترید بهتر است یا برای سرمایه گذاری؟
پرایس اکشن جزء سبک های تحلیلی می باشد که هم برای ترید و هم برای سرمایه گذاری مناسب و کاربردی است.