آموزش جامع سوئینگ تریدینگ یا نوسان گیری
سوئینگ تریدینگ یا معاملات نوسانی (نوسان گیری) یک استراتژی معاملاتی است که در آن سرمایه گذاران دارایی ها را خریداری و نگهداری میکنند تا از حرکت های قیمتی مورد انتظار سود ببرند. این سبک از معامله بر این فرض استوار است که قیمت بازار به ندرت به صورت خط مستقیم حرکت میکند و تریدرها میتوانند در نوسانات جزئی فرصت کسب سود پیدا کنند. معامله گران نوسانی تمرکز خود را روی نقاطی میگذارد که بازار تغییر جهت میدهد و در این نوسانات به بازار وارد یا از آن خارج میشوند. در روند صعودی معامله گران به دنبال خرید یا موقعیت لانگ و در روند نزولی به دنبال فروش یا معاملات شورت هستند.
سوئینگ تریدینگ چیست؟
فهرست مطالب
سوئینگ تریدینگ یا نوسان گیری یک استراتژی معاملاتی است که به کمک آن سرمایه گذاران دارایی ها را میخرند و برای مدت کوتاهی (معمولا بین چند هفته تا چند روز) به امید کسب سود نگهداری میکنند.
سوئینگ تریدر روی دارایی های با ارزش بالا تمرکز میکند زیرا آنها بیشترین حجم معاملات را دارند. دارایی هایی که حجم معاملات بالاتری دارند، نوسان بیشتری را تجربه میکنند.
مانند هر سبک دیگری از معاملات، نوسان گیری هم خطرات زیادی به همراه دارد. معامله گران نوسانی در معرض چندین ریسک قرار دارند. مثلا قیمت دارایی براساس اخبار یا رویدادهایی که در حین بسته شدن بازار رخ میدهد، چه در یک شب و چه در تعطیلات آخر هفته به طور قابل توجهی افزایش یا کاهش مییابد. تغییرات ناگهانی جهت بازار نیز خطرناک است و سوئینگ تریدر ممکن است با تمرکز بر روند های کوتاه مدت، روندهای بلند مدت را از دست بدهد. بنابراین اگر قصد نوسان گیری دارید، بهتر است روی روندهای بلند مدت تمرکز کنید.
بهترین ارزهای دیجیتال برای نوسان گیری در سال 2023
استراتژی های سوئینگ تریدینگ
تحلیل تکنیکال زیربنای معاملات نوسانی است، زیرا این باور وجود دارد که فعالیت های معاملاتی و حرکات قیمتی گذشته میتواند نشان دهندهی تغییرات قیمت در آینده باشد. معامله گران نوسانی از شاخص ها و نمودارها برای تجزیه و تحلیل الگوها و درنهایت پیش بینی جهت قیمت استفاده میکنند.
معامله گران نوسانی از ابزارهای مختلفی برای تعیین زمان خرید و فروش استفاده میکنند:
- میانگین متحرک، زمانی که به دنبال نقاط برخورد صعودی یا نزولی هستند
- محدوده حمایت و مقاومت
- میانگین متحرک همگرایی و واگرایی MACD
- الگوی اصلاحی فیبوناچی، که سطوح حمایت و مقاومت و برگشتهای بالقوه را مشخص میکند
معامله گران همچنین از میانگین متحرک برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت یک محدوده قیمتی استفاده می کنند. برخی از میانگین متحرک ساده (SMA) استفاده می کنند، اما میانگین متحرک نمایی (EMA) تاکید بیشتری بر نقاط دارد. به عنوان مثال، یک معامله گر ممکن است از EMA های 9، 13 و 50 دوره برای جستجوی نقاط برخورد استفاده کند.
در ادامه دو استراتژی محبوب نوسان گیری را به صورت خلاصه بررسی میکنیم:
Trend Trading
در معاملات روند یا Trend Trading معامله گر اگر معتقد باشد که بازار به بالاترین حد خود میرسد، یک موقعیت فروش و اگر فکر کند بازار به پایین ترین سطح خود خواهد رسید، معامله خرید خواهد داشت.
ابزارهای محبوب تحلیل تکنیکال در معاملات روند، میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی (RSI) و شاخص جهتگیری متوسط (ADX) است.
Breakout Trading
برای نوسان گیری به کمک استراتژی بریک اوت معامله گر به دنبال نقاطی است که در ان بازار در آستانه شکسته شدن از محدوده ای است که در آن معامله میشود. (معمولا زمانی است که حمایت و مقاومت شکسته میشود).
در معاملات breakout تریدر مستلزم است که بداند حرکت بازار چقدر قوی یا ضعیف است، که معمولا با استفاده از حجم معاملاتی که در حال انجام است محاسبه میشود. به همین دلیل است که میانگین متحرک وزن دار EWMA در این روش از محبوبیت خاصی برخوردار است.
اندیکاتورهای نوسان گیری
بسیاری از معامله گران از نمودارهای قیمت و شاخص های فنی برای شناسایی نوسانات بالقوه در بازار و نقاط ورود و خروج سودآور استفاده میکنند. شاخص های محبوب معاملات نوسانی عبارتند از:
- میانگین متحرک MA
- شاخص قدرت نسبی RSI
- اندیکاتور استوکاستیک
میانگین متحرک
یکی از محبوب ترین شاخص ها برای نوسان گیری، میانگین متحرک یا MA است. این شاخص به قیمت پایانی کندل ها در یک دوره زمانی توجه میکند تا میانگین ارزش دارایی را مشخص کند.
به عنوان مثال، با استفاده از میانگین متحرک 50 دوره، قیمت بسته شدن در 50 دوره گذشته را میگیرد، آنها را جمع میکند، بر 50 تقسیم میکند تا قیمت متوسط به دست آید. سپس این نقاط را ترسیم میکند تا یک خط واحد ایجاد کند و روند کلی بازار را بهتر درک کند.
هنگامی که قیمت دارایی بالاتر از میانگین های متحرک حرکت می کند، یا از میانگین های متحرک به سمت بالا عبور می کند، نشانه روند صعودی قیمت است. هنگامی که قیمت سهام به زیر EMA ها می رسد، این یک سیگنال نزولی است و معامله گر باید از موقعیت های خرید خارج شود و احتمالا بفروشد.
یک استراتژی میانگین متحرک این است که به دنبال برخورد دو میانگین متحرک نمایی باشیم که برخلاف یک MA استاندارد اعتبار بیشتری به داده های قیمتی میدهد. معمولا این استراتژی از یک EMA 50 دوره (در تصویر زیر خط قرمز) و یک EMA صد دوره (در تصویر زیر خط سبز) استفاده میکند. نقاط برخورد این دو میانگین متحرک میتواند نشان دهندهی تغییر جهت قیمت باشد. در حالتی که EMA پنجاه دوره بالای EMA صد دوره باشد و آن را به سمت پایین بشکند، سیگنال نزولی است و میتوانید معامله فروش باز کنید و اگر EMA پنجاه دوره پایین EMA صد دوره باشد و آن را به سمت بالا بشکند، سیگنال صعودی است و میتوانید معاملات خرید باز کنید.
شاخص قدرت نسبی RSI
RSI شاخصی است که با نوسان بین دو عدد صفر و صد اطلاعاتی را در مورد روند معاملات، محدودههای اشباع خرید و فروش میدهد. زمانی که شاخص بر روی عدد 70 یا بالاتر از آن قرار میگیرد به محدوده اشباع خرید رسیدهایم که انتظار میرود یک برگشت قیمت به سمت پایین و یا اصلاح در روند صعودی رخ دهد. زمانی که شاخص به محدوده 30 کاهش می یابد اشباع فروش اتفاق افتاده و انتظار میرود برگشت قیمت به سمت بالا و یا اصلاح در روند نزولی رخ دهد.
اندیکاتور استوکاستیک
استوکاستیک یک نوسانگر بین محدوده ۰ تا ۱۰۰ می باشد که ناحیه تعادلی آن بین سطوح ۲۰ تا ۸۰ در نظر گرفته شده است. ناحیه زیر سطح ۲۰ را ناحیه اشباع فروش و همچنین ناحیه بالای سطح ۸۰ را ناحیه اشباع می نامند.
خط k از پایین به بالا خط D را قطع کند، زمانیکه هردوی آن زیر سطح 20 باشند، سیگنال صعودی است و زمانیکه هردوی آنها بالای سطح 80 باشند و خط k از بالا خط D را قطع کند، سیگنال نزولی است.
تفاوت دی تریدینگ و سوئینگ تریدینگ
نوسان گیری روی موقعیتهای کوتاهمدت تا میانمدت انجام میشود، در حالی که معاملهگران روزانه موقعیتهای خود را در پایان هر روز معاملاتی میبندند. معاملات روزانه یک شغل تمام وقت است و معامله گر را ملزم می کند تا بر حرکات بازار در طول روز نظارت داشته باشد و به طور مرتب معامله کند. اما یک معامله گر نوسانی می تواند در کنار حفظ یک شغل تمام وقت، به ترید نیز بپردازد.
برای انجام سوئینگ تریدینگ موفق باید به تحلیل تکنیکال مسلط باشید، بنابراین بدون آموزش به هیچ عنوان وارد معاملات نشوید.