بستن منو

تایم فریم چیست و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال

hadise pourfard
30 مهر 1403

در آموزش تحلیل تکنیکال، یکی از مهم ترین مواردی که معامله گران باید آن را با دقت بررسی کنند تا بتوانند معاملات بهتری داشته باشند؛ تایم فریم است. تایم فریم‌ ها دارای انواع مختلفی از ثانیه ای تا ماهانه می باشند که هر کدام با توجه به نیاز معامله گر می تواند یک ابزار مهم در تحلیل قیمت باشد.

معامله گران با استفاده درست و اصولی از تایم فریم ها می توانند تغییرات قیمت را بهتر و راحت تر درک و بررسی کنند و در نهایت معاملات موفق تری انجام دهند. اگرعلاقه مند به یادگیری این مفهوم مهم هستید، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

تایم فریم چیست

تایم فریم (Time Frame) یا همان دوره زمانی را می توان یک بازه زمانی مشخص دانست که نوسانات قیمت را در طول آن زمان نشان می دهد. به بیان کامل تر، وقتی تایم فریم را بر روی یک بازه زمانی مشخص قرار می دهیم (مثلا تایم فریم را روی 4 ساعته قرار می دهیم)، اگر نمودار به صورت کندلی باشد، هر کندل نشان دهنده نوسانات و تغییرات قیمت در بازه زمانی 4 ساعته می باشد.

همان طور که گفته شد، تایم فریم دارای انواع مختلفی از ثانیه ای تا ماهانه می باشد که معامله گران می توانند باتوجه به نیاز خود از آن ها استفاده کنند. اگر بخواهیم مثالی را در این رابطه بررسی کنیم، یک معامله گری که به دنبال انجام معامله کوتاه مدت است، در نظر بگیرید. این معامله گر می تواند باتوجه به هدفی که دارد، از تایم فریم های یک دقیقه، پنج دقیقه یا پانزده دقیقه استفاده کند.

تایم فریم چیست

انواع تایم فری در تحلیل تکنیکال

به طور کلی، تایم ‌فریم‌ ها با توجه اهداف معامله گران به سه دسته کوتاه‌ مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم می ‌شوند که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد.

1. تایم فریم کوتاه مدت

تایم فریم کوتاه مدت یعنی تایم فریم هایی که نوسانات قیمت را در بازه زمانی کوتاه مدت (1 دقیقه تا 15 دقیقه) نشان می هد. این تایم فریم ها مناسب معامله گرانی است که زمان زیادی را برای معامله گری صرف می کنند و به دنبال انجام تعداد زیادی معامله در روز می باشند. کارکردن با چنین تایم فریم هایی باعث می شود که جزئیات بیشتری از نوسانات قیمت مشاهده و بررسی شود.

معامله‌ گرانی که احساسی بوده و نمی توانند روان خود را به خوبی کنترل کنند، بهتر است که در این تایم فریم ها فعالیت نکنند. از طرفی دیگر، سینگال های اشتباه و خطا در این تایم فریم ها بیشتر است؛ در نتیجه، معامله گرانی که تازه کار و کم تجربه هستند، بهتر است که از معامله در چنین تایم فریم هایی خودداری کنند.

تایم فریم کوتاه مدت

2. تایم فریم میان مدت

تایم فریم‌ میان مدت یعنی تایم فریم هایی که نوسان قیمت را در بازه زمانی میان مدت ( 1 ساعته و 4 ساعته) نشان می دهد. این تایم فریم ها مناسب معامله گرانی است که زمان زیادی برای بررسی نمودارهای قیمتی ندارند و به دنبال معاملات کمتری می باشند.

تایم فریم میان مدت

3. تایم فریم بلند مدت

تایم فریم‌ بلند مدت یعنی تایم فریم هایی که نوسان قیمت را در بازه زمانی بلند مدت ( روزانه، هفتگی و ماهانه) نشان می دهد. این تایم فریم ها منساب معامله گرانی است که به دنبال سرمایه گذاری و نگهداری دارایی برای بلند مدت هستند. کار با این تایم فریم ها به صبر زیاد، سرمایه بزرگ و علاوه بر دانش تکنیکال، به دانش بنیادی نیاز دارد.

تایم فریم بلند مدت

بهترین تایم فریم‌ها برای معامله

به طور کلی، انتخاب بهترین تایم فریم برای معامله کاملا به شخص معامله گر، سبک او، استراتژی او و بازاری که در آن معامله می کند، بستگی دارد؛ اما با این حال، به بررسی تایم فریم ها در مهم ترین سبک های معاملاتی می پردازیم.

تایم فریم برای اسکالپینگ

معامله گرانی که با سبک اسکالپ پیش می روند، از تایم فریم های کوتاه مدت استفاده می‌ کنند. آن ها به دنبال انجام معاملاتی هستند که نهایتا نتیجه آن در عرض چند دقیقه مشخص شود. اسکالپرها در طول روز معاملات زیادی انجام می دهند و از تایم فریم های 1، 5 و 15 دقیقه استفاده می کنند.

تایم فریم برای معاملات روزانه

معامله گرانی که علاقه مند هستند معاملات آن نهایتا تا پایان روز باز باشد، از این سبک استفاده می کنند. معمولا تایم فریم‌ هایی که معامله‌ گران برای انجام معاملات روزانه خود استفاده می کنند، 15 دقیقه و 1 ساعته است.

تایم فریم برای معاملات سوئینگ

برخی از معامله‌گران به دنبال این هستند که روند کامل (سوئینگ) را بدست آورند. معمولا تعداد معاملات براساس این سبک کم است، اما سودهای بزرگی را به ارمغان می آورد. معامله گرانی که به این سبک معامله می کنند، معمولا ازتایم فریم های 1 ساعته و 4 ساعته استفاده می کنند.

تایم فریم برای معاملات پوزیشن

در این سبک، معامله ‌گران به دنبال معاملات بلند مدت می باشند. می توان گفت که معامله گران این سبک به دنبال سرمایه گذاری و معاملات بلند مدت می باشند؛ در نتیجه، از تایم فریم های بالا از جمله روزانه، هفتگی یا حتی ماهانه نیز استفاده می کنند.

عوامل تاثیر گذار در تشخیص بهترین تایم فریم

مهم ترین پارامترهایی که می توان به کمک آن ها، بهترین تایم فریم معاملاتی را برای خود انتخاب کرد، عبارت انداز:

  • هدف از سرمایه گذاری
  • مدیریت سرمایه
  • روش و سبک تحلیل
  • طرز فکر معامله گر
  • حد سود، حدضرر و نقطه ورود به معامله
  • شرایط کلی بازار

رایج‌ترین تایم فریم‌های معاملاتی

در طول مقاله به مهم ترین، پرکاربرد ترین و رایج ترین تایم فریم های معاملاتی اشاره شد؛ با این حال، رایج ترین آن ها عبارت اند از:

  • تایم فریم 1 دقیقه ‌ای
  • تایم فریم 5 دقیقه‌ ای
  • تایم فریم 15 دقیقه ‌ای
  • تایم فریم 30 دقیقه ‌ای
  • تایم فریم 1 ساعته
  • تایم فریم 4 ساعته
  • تایم فریم روزانه
  • تایم فریم هفتگی

رایج‌ترین تایم فریم‌های معاملاتی

کاربرد تایم فریم در معاملات ارزهای دیجیتال

تایم فریم از مفاهیم مهم در تحلیل تکنیکال است؛ در نتیجه، در هر بازار مالی و نمودار قیمتی کاربردی است. تحلیل گران و معامله گران می توانند به کمک تایم فریم، روند قیمت ارزهای دیجیتال را بهتر و راحت تر درک کنند و به دنبال آن معاملات کم ریسک تری داشته باشند.

بهترین تایم فریم برای ارز دیجیتال

به طور کلی، نمی‌ توان بهترین تایم فریم را برای انجام معامله در بازار ارزهای دیجیتال مشخص کرد؛ اما به دلیل اینکه بازار ارزهای دیجیتال، بازار سرمایه محور است، بهتر است که برای معاملات خود از تایم فریم های بالا از جمله 4 ساعته و روزانه استفاده کرد.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی شد تا شما را با تایم فریم آشنا کنیم. تایم فریم از مفاهیم مهم و اساسی در تحلیل تکنیکال است که معامله گران می توانند به کمک آن، بازار و نمودار را راحت تر و بهتر تحلیل کنند. دقت داشته باشید که انتخاب تایم فریم درست و متناسب با شخصیت خود، سبک معاملاتی خود، استراتژی معاملاتی خود و بازاری که در آن معامله می کنید، می تواند به طور شگفت انگیزی میزان سودآوری شما را افزایش دهد.

1/5 - (1 امتیاز)
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

آخرین مقالات مرتبط

سایه کندل (شدو) چیست و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال

فعالیت در بازارهای مالی نیاز به کسب تخصص در زمینه تحلیل است. به طور کلی، دو روش تحلیلی به نام تحلیل تکنیکال و فاندامنتال نیز وجود دارد که اکثر افرادی که قصد فعالیت در بازارهای مالی را دارند، از روش تحلیل تکنیکال نیز  استفاده می کنند. در روش آموزش تحلیل تکنیکال، معامله گر به بررسی […]

ادامه مطلب

الگوی کاپ یا الگوی فنجان و دسته در تحلیل تکنیکال | انواع الگوی فنجان صعودی و نزولی

همان طور که می دانید، الگوهای قیمتی زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که برخی از این الگوها به صورت بازگشتی بوده و برخی دیگر به صورت ادامه دهنده می باشند. الگوهای ادامه دهنده نشا از ادامه دار بودن روند دارند، مانند الگو مستطیل و الگو پرچم؛ الگوهای بازگشتی نشان از تغییر روند دارند، مانند […]

ادامه مطلب

معرفی الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال

احتمالا تاکنون نام الگوهای کلاسیک از جمله  الگو سر و شانه، کف و سقف دو قلو و… را شنیده اید؛ اما نوع دیگری از الگوها وجود دارند که به الگوهای هارمونیک نیز معروف می باشند. الگوهای هارمونیک یکی از بهترین شیوه های تحلیل تکنیکال است که با ترکیب اشکال هندسی و نسبت های فیبوناچی ایجاد […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.