top bar desktop top bar mobile
بستن منو

دپوزیت (Deposit) چیست؟ معنی دپوزیت در صرافی ارز دیجیتال

hadise pourfard
9 مهر 1403

بازار ارزهای دیجیتال را می توان یکی از جدید ترین بازارهای مالی حال حاضر جهان دانست که علاقه مندان بسیار زیادی را به خود جذب کرده است. این بازار به نسبت بازارهای دیگر از هیجانات بیشتری برخودار بوده و نوسانات قیمتی بیشتری را تجربه می کند؛ به گونه ای که بسیاری بوده اند که یک شبه به خاطر این نوسانات ورشکسته شده اند یا به ثروت های بزرگی رسیده اند.

با این حال اگر شما نیز علاقه مند به فعالیت در این بازار آموزش ترید هستید، ابتدا باید با مفاهیم و مباحث آن آشنا شوید. دپوزیت یکی از مفاهیمی است که هر فردی که قصد فعالیت در این بازار را دارد، باید با آن آشنا باشد.

در این مقاله قصد داریم به معنی و مفهوم دپوزیت بپردازیم، با ما همراه باشید.

مفهوم دپوزیت در ارز دیجیتال

دپوزیت (Deposit) در فارسی به معنای واریز است. همان طور که می دانید، واریز یعنی انجام یک تراکنش و انتقال وجه به حساب دیگری که احتاملا بارها این کار را با حساب بانکی خود انجام داده اید؛ اما در بازار ارزهای دیجیتال نیز کمی متفاوت است. دپوزیت زمانی انجام می شود که شما ارز دیجیتالی را در کیف پول خود دریافت کنید.

به عنوان مثال، یکی از دوستان شما تصمیم دارد که 10 تتر به کیف پول شما واریز کند؛ برای این کار آدرس کیف پول شما را می گیرد و این تراکنش را انجام می دهد. هنگامی که 10 تتر در کیف پول شما مشاهده شد، می توان گفت که واریز یا همان دپوزیت انجام شده است.

مفهوم دپوزیت در ارز دیجیتال

مراحل دپوزیت ارز دیجیتال

پس از آشنایی با مفهوم دپوزیت در حوزه آموزش ارز دیجیتال نوبت به این می رسد که چگونه دپوزیت را انجام دهیم. برای این کار باید مراحل زیر طی شود:

1. انتخاب صرافی

همان طور که می دانید برای خرید یا فروش ارزهای دیجیتال به صرافی نیاز است. در واقع باید وجه نقد خود را به صرافی منتقل و در آنجا به خرید و فروش ارزهای مورد نظر بپردازید. قبل از واریز وجه نقد به صرافی باید درمورد آن صرافی تحقیق کرد تا در دام کلاه برداران نیوفتاد.

2. ایجاد حساب کاربری

در مرحله بعدی باید حساب کاربری خود را در صرافی ایجاد کرد. درحال حاضر صرافی های ایرانی و خارجی زیادی وجود دارد که می توان از آن ها استفاده کرد، اما به شما توصیه می کنیم که از صرافی های ایرانی استفاده کنید؛ زیرا برای ایجاد حساب کاربری، معامله در صرافی و انجام واریز و برداشت از صرافی نیاز به احراز هویت حساب خود را دارید. درحال حاضر ایرانیان نمی توانند از اکثر صرافی های خارجی به دلیل تحریم ها علیه ایران استفاده کنند.

برخی از بهترین صرافی های ایرانی عبارت انداز: بیت پین، آبان تتر، نوبیتکس و…؛ اما اگر قصد استفاده از صرافی های خارجی را دارید، می توانید از صرافی ال بانک استفاده کنید که هیچ محدودیتی برای کاربران ایرانی ندارد و یکی از بهترین و معتبر ترین صرافی های خارجی حال حاضر جهان است.

3. انتخاب ارز دیجیتال

در مرحله سوم نوبت دپوزیت در صرافی می شود که برای این کار ابتدا باید ارز دیجیتالی که قصد دارید آن را به صرافی واریز کنید، انتخاب کنید. به عنوان مثال، قصد دارید که 10 تتر دریافت شده از دوست خود را به صرافی واریز کنید. در صرافی، ارز تتر را انتخاب کنید.

4. تولید آدرس دپوزیت

پس از انتخاب ارز تتر، در میان گزین های واریز و برداشت، گزینه واریز یا همان دپوزیت را انتخاب کنید تا آدرس واریز تتر نمایش داده شود. سپس این آدرس را کپی و در کیف پول خود در قسمت آدرس مقصد وارد کنید. دقت داشته باشید که این آدرس فقط برای انتقال ارز تتر است و برای ارزهای دیگر کاربرد ندارد. همچنین، هنگام ساخت آدرس واریز تتر در صرافی، بررسی کنید شبکه آدرس تتر با شبکه ارز در کیف پول یکسان باشد.

5. انتقال ارز دیجیتال انتخابی

پس از اینکه آدرس تتر صرافی در ولت ثبت شد، صحت آدرس مجددا چک شود، تعداد تتری انتقالی وارد شود، شبکه آن مجددا چک شود، کارمزد این انتقال چک شود و در صورت تایید همه موارد، بر روی گزینه انتقال کلیک شود.

6. تایید تراکنش

پس از کلیک بر روی گزینه انتقال، کیف پول یک پیامی را به شما نمایش می دهد که مجددا جزئیات تراکنش خود را چک کنید و در صورت تایید همه موارد، بر روی گزینه تایید کلیک کنید تا دپوزیت به طور کامل انجام شود.

واریز انجام شده باتوجه به اینکه بر روی کدام شبکه انجام شده است، مدت زمانی (معمولا چند دقیقه) طول زمان ببرد تا انجام شود.

7. ارائه موجودی

پس از تایید تراکنش و انجام واریز، اگر به کیف پول خود مراجعه کنید، می بینید که 10 تتر از آن کسر شده و اگر حساب خود را در صرافی نگاه کنیدف می بینید که 10 تتر به حساب شما واریز شده است.

مراحل دپوزیت ارز دیجیتال

انواع دپوزیت

انواع مختلفی از دپوزیت وجود دارد که در ادامه معرفی آن ها می پردازیم.

  1. دپوزیت معمولی (General Deposit)
  2. دپوزیت پاداش استیکینگ (Staking Deposit)
  3. دپوزیت استخراج ارز دیجیتال (Mining Deposit)
  4. دپوزیت ایردراپ (Airdrop Deposits)
  5. واریز مستقیم به حساب فیات (Fiat Deposits)

1. دپوزیت معمولی (General Deposit)

دپوزیت معمولی در واقع همان حالتی می شود که در قسمت های بالا به آن اشاره شد. برای دپوزیت معمولی (چه از کیف پول به صرافی و چه از صرافی به کیف پول) نیاز به یک کیف پول و یک حساب کاربری در صرافی دارید.

2. دپوزیت پاداش استیکینگ (Staking Deposit)

استیکینگ روشی در ارزهای دیجیتال است که براساس آن می توان ارزهای خود را استیک یا همان سپرده گذاری کرد و سود سالانه دریافت کرد. در زمانی که ارزهای خود را سپرده گذاری می کنید، دیگر دسترسی به آن ها ندارید تا زمانی که ارزهای خود را از استیکینگ خارج کنید. در این طرح، می توانید در هر زمانی که تمایل داشتید، ارزهای استیک شده و سود مربوط به آن ها را برداشت و به حساب کیف پول خود واریز کنید.

3. دپوزیت استخراج ارز دیجیتال (Mining Deposit)

همان طور که می دانید، برخی از ارزهای دیجیتال از الگوریتم اثبات کار استفاده می کنند که برای تولید ارز جدید و تامین امنیت شبکه بلاک چین آن از فرایند استخراج استفاده می شود. اگر در فرایند استخراج شرکت کنید، در ازای فعالیت خود پاداش درفات می کنید که پس از انجام عملیات استخراج، پاداش مربوطه به شما واریز می شود. دقت داشته باشید که اجرای عملیات استخراج نیاز به سخت افزارهای قدرتمند دارد.

4. دپوزیت ایردراپ (Airdrop Deposits)

نوع دیگر دپوزیت ها، دیپوزیت در ایردراپ ‌ها می باشد. اگر در ایردراپ های اخیر بازی های تلگرامی از جمله داگز، همستر و… شرکت کرده باشید، می دانید که پس از انجام ایردراپ آن ها، توکن هایی به حساب کیف پول شرکت کنندگان واریز می شود.

5. واریز مستقیم به حساب فیات (Fiat Deposits)

این نوع واریز در صرافی ها انجام می شود. اگر در یک صرافی ثبت تام کرده باشید می بینید که علاوه بر واریز با ارزهای دیجیتال، واریز با ارزهای فیات (ریال، دلار و..) نیز امکان پذیر است. به عنوان مثال، پس از ثبت نام در صرافی های ایرانی می توانید به صورت ریالی و از طریق حساب بانکی خود به صرافی واریز انجام دهید.

دپوزیت در صرافی

چرا دپوزیت شکست می‌خورد؟

برخی اوقات ممکن است که دپوزیت ها انجام نشود و هیچ گونه ارزدیجیتالی انتقال پیدا نکند؛ به عبارتی، دپوزیت با شکست مواجه می شود. این اتفاق می تواند به دلایل مختلفی انجام شود که عبارت انداز:

آدرس کیف پول اشتباه

گاهی اوقات ممکن است که آدرس کیف پول مقصد به اشتباه وارد شود. آدرس هر کیف پول تشکیل شده از یک عبارت با حروف و اعداد که اگر یکی از این حروف به اشتباه وارد شود، ممکن است ارز دیجیتال به کیف پول اشتباهی واریز شود یا اصلا هیچ واریزی انجام نشود. هر ارزدیجیتال باتوجه به نوع شبکه خود دارای یک آدرس کیف پول منحصربفرد است؛ در نتیجه، حتما آدرس مقصد را چک کنید تا واریز با مشکل مواجه نشود.

عدم تأیید تراکنش

پس از انجام دپوزیت، اراکنش مربوطه باید در شبکه یا بلاک چین مربوطه تایید شود. باتوجه به اینکه تراکنش در کدام بلاک چین انجام می شود، مدت زمانی که برای تایید آن صرف می شود، متفاوت است. در صورتی که تراکنش تایید نشود، واریز انجام نخواهد شد و ارز دوباره به کیف پول مبدا باز خواهد گشت.

کارمزد تراکنش ناکافی

برای انجام یک تراکنش باید کارمزد آن را پرداخت کرد. کارمزد تراکنش براساس ارزی که قرار است منتقل شود، متفاوت خواهد بود. کارمزد برخی ارزها با همان ارز پرداخت می شود و از مبلغ ارسالی کسر می شود؛ اما برخی از ارزها برای پرداخت کارمزد تراکنش آن ها نیاز ارز دیگری است.

مشکلات فنی در صرافی ها

اگر دپوزیت خود را از صرافی انجام می دهید، گاهی ممکن است که به دلیل مشکلات فنی رخ داده در صرافی، دپوزیت شما انجام نشود. اگر چنین اتفاقی رخ داد، حتما با پشتیبان صرافی در میان بگذارید.

محدودیت ‌های صرافی

برخی از صرافی ‌ها دارای محدودیت ‌هایی خاصی برای دپوزیت دارند. به عنوان مثال، در برخی صرافی ها، احراز هویت اجباری است یا در برخی دیگر حداقل مقدار دپوزیتی  درنظر گرفته شده است.

دپوزیت یعنی چه

تفاوت دپوزیت در انواع صرافی ارز دیجیتال

در اکثر صرافی ها، مراحل دپوزیت مشابه است؛ اما به دیل اینکه هر صرافی دارای پلتفرم خاص خود می باشند، ممکن است که در جزئیات کمی باهم متفاوت باشند. از طرفی دیگر، برخی از صرافی ها ممکن است که محدودیت های خاصی را نسبت به سایر صرافی ها داشته باشند (به عنوان مثال، حداقل واریز یا برداشت ارزها، مقدار کامزد تراکنش ها و…).

نتیجه گیری

در این مقاله سعی شد تا دپوزیت در صرافی، دپوزیت در معامله و به طور کلی ، دپوزیت در بازار ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم. دپوزیت یکی از مهم ترین مفاهیم در بازار ارزهای دیجیتال است که هر فردی که قصد فعالیت در این بازار را دارد، باید با آن آشنا باشد. دپوزیت یکی از ساده‌ ترین کارها در بازار ارزهای دیجیتال است که انجام دادن آن نمی تواند چندان سخت باشد، اما اگر با دقت انجام نشود، ممکن است ضررهای زیادی را به شما وارد کند؛ در نتیجه، در واریز های خود دقت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

آخرین مقالات مرتبط

مفهوم استاپ هانتینگ (Stop hunting) در معاملات چیست؟ چگونه اتفاق می افتد؟

استاپ هانتینگ به عنوان یکی از مهم ترین مفاهیم و استراتژی های معاملاتی پرتکرار است که در اکثر بازارهای مالی از جمله بورس، فارکس و ارزدیجیتال کاربرد دارد؛ اما بسیاری از معامله گران با آن آشنا نمی باشند. آشنایی با استاپ هانتیگ می تواند به شما در انجام معاملات بهتر کمک شایانی کند. در نتیجه، […]

ادامه مطلب

لیکویید شدن ارز دیجیتال چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بازار کریپتو همواره به نوسانات بزرگی که دارد، معروف است؛ اما همین نوسانات بزرگ است که ریسک فعالیت در بازار کریپتو به ویژه بازار فیوچرز و مارجین را افزایش داده است. فعالین بازار فیوچرز و مارجین به دلیل اینکه از اهرم استفاده می کنند، ریسک های بیشتری را حین نوسانات بازار تجربه خواهند کرد که […]

ادامه مطلب

فاندینگ ریت به زبان ساده چیست؟ نحوه محاسبه Funding Rate

همان طور که می دانید، بازار ارزهای دیجیتال دارای بازارهای زیر مجموعه مختلفی از جمله بازار اسپات، بازار فیوچرز، بازار پیش عرضه و… نیز می باشد. بسیاری از فعالین این بازار به دنبال معامله در بازار فیوچرز می باشند؛ زیرا در فیوچرز به دلیل وجود اهرم می توان سودهای بیشتری را به نسبت بازار اسپات […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.