آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران
در بازار بورس، روش های گوناگونی از جمله تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، تابلوخوانی و… وجود دارد که می توانید از آن ها برای پیدا کردن سهام های مستعد رشد نیز استفاده کنید. یکی دیگر از روش هایی که در حال حاضر بسیار محبوب است، فیلتر نویسی نام دارد. فیلتر نویسی را می توان یکی از مفاهیم مهم در بحث تابلوخوانی دانست که به معامله گران و سرمایه گذاران این امکان را می دهد تا یک سهم را با ویژگی های مورد نظر خود شناسایی کنند. در ادامه به بررسی فیلتر نویسی در بورس می پردازیم، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
فیلتر نویسی چیست؟
فهرست مطالب
در بازار بورس می توان گفت که بیش از 700 در حال فعالیت هستند. برای اینکه بتوانید یک سرمایه گذاری خوب و سودآوری انجام دهید، نیاز است به بررسی اطلاعات تمام این شرکت ها بپردازید تا بتوانید سهام درستی را انتخاب کنید. با توجه به اینکه تعداد شرکت ها و اطلاعات آن ها بسیار زیاد است، زمان زیادی باید صرف شود تا همه شرکت ها و اطلاعات بررسی شود؛ اما معمولا شرایط در بازار بورس به گونه ای پیش می رود که معامله گران و سرمایه گذاران باید به اطلاعات مهم و به روز در سریع ترین زمان ممکن دسترسی داشته باشند؛ در نتیجه، معامله گران زمان کافی برای اینکه تمامی اطلاعات را بررسی کنند، ندارند و اینجا جایی است که فیلتر نویسی به کمک آن ها می آید. به کمک فیلتر نویسی می توانیم شرایط و ویژگی هایی که در نظر داریم در قالب یک فرمول بنویسیم و آن را وارد سیستم کنیم تا سهامی که می خواهیم خریداری کنیم را پیدا کنیم.
فیلترنویسی را می توان ابزاری دانست که در دسته بندی و مرتبط کردن اطلاعات براساس خواسته معامله گر و سرکایه گذار کمک می کند. فیلتر نویسی را می توان در سایت های مختلفی انجام داد؛ اما سایت شركت مديريت فناوري بورس تهران به آدرس tsetmc بستر ایده آلی را برای فعالین بازار جهت فیلتر نویسی فراهم کرده است.
مزایا و معایب فیلتر نویسی
فیلتر نویسی هم مانند هر ابزار دیگری در بازار بورس برای تحلیل سهام ها استفاده می کنیم، دارای مزایا و معایت خاص خود است که در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین های آن می پردازیم.
مزایای فیلتر نویسی
- به کمک فیلتر نویسی می توانیم در زمان صرفه جویی کنیم و سریع تر به سهم های مورد نظر خود برسیم.
- می توانیم سهام هایی را با مشخصاتی از جمله حجم معاملات بالا، قدرت خریدار، قدرت فروشنده، کد به کد و حجم مشکوک، ورود پول، خروج پول، صف های خرید، صف های فروش و… شناسایی کنیم. این اطلاعات می توانند در تحلیل سهام ها بسیار پرکاربرد باشند.
- پس از اینکه فیلتر مورد نظر نوشته شد، هر زمان که سهامی به شرایط ایده آل برسد، شما را خبردار می کند.
معایب فیلتر نویسی
- از فیلتر هایی که ایجاد کرده اید، می توانید فقط در بازار بورس استفاده کنید و نمی توانید از آن در بازار های مالی دیگر نیز استفاده کنید.
- فیلتر نویسی را می توان فقط در تایم فریم روزانه انجام داد.
آموزش فیلترنویسی در سایت دیده بان بورس
- در اولین مرحله وارد سایت tsetmc می شویم.
- از نوار بالایی در سمت چپ، گزینه دیده بان بازار را انتخاب می کنیم.
- پس از اینکه وارد بخش دیده بان بازار شدیم، گزینه فیلتر را در نوار بالایی انتخاب می کنیم.
- در صفحه ای که باز شد، گزینه فیلتر جدید را انتخاب می کنیم.
- پس از انتخاب گزینه فیلتر جدید، بالای گزینه فیلتر جدید، گزینه دیگری به نام فیلتر شماره صفر ایجاد می شود؛ روی آن کلیک کنید.
- حال می توانید فیلتر مورد نظر خود را بنویسید؛ در سطر اول می توانیم نام فیلتر را بنویسیم و در سطر دوم می توانیم شرط یا همان فیلتر مورد نظر خود را بنویسیم.
- پس از اینکه سطر های نام و شرط را نوشتیم؛ روی گزینه اعتبار سنجی کلیک می کنیم.
- اگر با جمله خطایی در کد مشاهده نشد مواجه شدیم، فیلتر ما درست است و می توانیم روی گزینه ثبت کلیک کنیم.
- پس از اینکه فیلتر ما ثبت شد، می توانیم سهم هایی را مشاهده کنیم که دارای شروطی هستند که در فیلتر مشخص کردیم.
آموزش فیلترنویسی در سایت tsetmc
برای نوشتن یک فیلتر در سایت tsetmc نیاز به استفاده از یک سری علائم دارید تا بتوانید شروط مورد نظر خود را در فیلتر وارد کنید. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین علائم جهت نوشتن فیلتر می پردازیم.
در تصویر بالا می توانید علائم ریاضی از جمله جمع، تفریق و… را مشاهده کنید که به کمک آن ها می توانید فرمول های خود را بنویسید.
در تصویر بالا برخی از فیلد هایی را مشاهده کنید که به کمک آن ها می توانید فرمول خود را کامل کنید.
در ادامه به عنوان مثال به بررسی برخی از فیلتر های ساده و پرکاربرد در بازار بورس می پردازیم.
فیلتر صف خرید
به کمک این فیلتر می توانید سهم هایی را شناسایی کنید که دارای صف خرید هستند.
(pd1)==(tmax)&&(qd1)>0
فیلتر صف فروش
به کمک این فیلتر می توانید سهم هایی را شناسایی کنید که دارای صف فروش هستند.
(pl)==(tmin)&&(po1)==(tmin)
فیلتر حجم مشکوک
به کمک این فیلتر می توانید سهم هایی را شناسایی کنید که دارای حجمی بیش از 5 برابر حجم معاملات ماهانه خود هستند. (در استفاده از این فیلتر ممکن است با خطا تاریخچه قیمت ها مواجه شوید، برای رفع این خطا ابتدا باید وارد بخش تنظیمات از منو بالا شوید و روی گزینه تاریخچه قیمت کلیک کنید تا فعال شود.)
(tvol)>5*(([ih][0].QTotTran5J+ [ih][1].QTotTran5J+ [ih][2].QTotTran5J+ [ih][3].QTotTran5J+ [ih][4].QTotTran5J+ [ih][5].QTotTran5J+ [ih][6].QTotTran5J+ [ih][7].QTotTran5J+ [ih][8].QTotTran5J+ [ih][9].QTotTran5J+ [ih][10].QTotTran5J+ [ih][11].QTotTran5J+ [ih][12].QTotTran5J+ [ih][13].QTotTran5J+ [ih][14].QTotTran5J+ [ih][15].QTotTran5J+ [ih][16].QTotTran5J+ [ih][17].QTotTran5J+ [ih][18].QTotTran5J+ [ih][19].QTotTran5J+ [ih][20].QTotTran5J+ [ih][21].QTotTran5J+ [ih][22].QTotTran5J+ [ih][23].QTotTran5J+ [ih][24].QTotTran5J+ [ih][25].QTotTran5J+ [ih][26].QTotTran5J+ [ih][27].QTotTran5J+ [ih][28].QTotTran5J+ [ih][29].QTotTran5J)/30)
فیلتر قدرت خریدار
به کمک این فیلتر می توانید سهم هایی را شناسایی کنید که قدرت خریدار بیش از 4 برابر فروشنده خواهد بود. (در استفاده از این فیلتر ممکن است با خطا حقیقی و حقوقی مواجه شوید، برای رفع این خطا ابتدا باید وارد بخش تنظیمات از منو بالا شوید و روی گزینه حقیقی و حقوقی کلیک کنید تا فعال شود.)
((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI)> 4* ((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا شما را به طور متخصر و مفید با فیلتر نویسی، نحوه فیلتر نویسی، علائم، فیلد ها و برخی از بهترین و پرکاربرد ترین فیلتر ها آشنا کنیم. فیلتر نویسی یکی از مفاهیم مربوط به تابلوخوانی است و برای اینکه بتوانید در فیلتر نویسی به موفقیت برسید، ابتدا باید به علائم و فیلد های آن تسلط کافی داشته باشید تا بتوانید فیلتر های درستی را بنویسید؛ پس از آن حتما اعتبار سنجی فیلتر نوشته شده را بررسی کنید تا خطایی نداشته باشد. پس از اینکه فیلتر نوشته شده را اعمال کرید، سهام هایی که شناسایی شده است را چک کنید که براساس شروطی باشد که مشخص کرده اید.