بستن منو

بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟

تیم تحلیل دلفین وست
17 شهریور 1402

در بازار بورس می توان به دو روش مستقیم و غیر مستقیم سرمایه گذاری کرد. در روش مستقیم، سرمایه گذار از طریق یک کارگزاری اقدام به سرمایه گذاری می کند؛ اما در روش غیر مستقیم نیازی نیست که سرمایه گذار اقدام به سرمایه گذاری کند، بلکه سرمایه خود را در اختیار شخص ثالث قرار می دهد تا به جای او اقدام به سرمایه گذاری کنند. صندوق های سرمایه گذاری را می توانی یکی از انواع حالت های سرمایه گذاری به روش غیر مستقیم در بازار بورس دانست که در این مقاله قصد داریم تا شما را با آن ها آشنا کنیم، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

صندوق سرمایه گذاری چیست؟

همان طور که گفته شد، صندوق های سرمایه گذاری یکی از روش های سرمایه گذاری در بورس است که به صورت غیر مستقیم انجام می شود. در واقع، صندوق های سرمایه گذاری بدین صورت عمل می کنند که سرمایه اشخاص را جمع آوری کرده و به وسیله یک تیم حرفه ‌ای از تحلیلگران اقدام به سرمایه گذاری در بازار بورس می کنند. صندوق های سرمایه گذاری باعث می شوند افرادی که دارای سرمایه خرد هستند یا دارای تخصص کافی در بازار های مالی نیستند، بتوانند وارد بازار بورس شوند. به عبارتی، افراد زیادی هستند که دارای سرمایه های کوچکی (مثلا 5 میلیون تومان، 10 میلیون تومان و…) هستند. این افراد اگر بخواهند به تنهایی وارد بازار شوند، ممکن است به دلیل پایین بودن میزان سرمایه نتوانند آن طور که باید سرمایه گذاری کنند. در صندوق ها، سرمایه چنین افرادی باهم جمع می شود؛ در نتیجه، می توان راحت تر و بهتر با سرمایه آن ها سرمایه گذاری کرد. از طرف دیگر، صندوق های سرمایه گذاری توسط یک تیم حرفه ای از تحلیلگران مدیریت می شود و افراد زیادی هم هستند که تخصص کافی برای سرمایه گذاری در بورس را ندارند؛ در نتیجه، آن ها می توانند از صندوق های سرمایه گذاری استفاده کنند تا سرمایه گذاری مطمئن تری داشته باشند.

انواع صندوق های سرمایه گذاری

صندوق ها بر اساس نوع فعالیت، نحوه خرید و فروش، ترکیب دارایی‌ ها، میزان ریسک و بازدهی به انواع مختلفی تقسیم می ‌شوند.
برخی از مهم ترین و محبوب ترین انواع صندوق های سرمایه گذاری عبارت اند از:

  1. صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت
  2. صندوق سرمایه گذاری سهامی
  3. صندوق سرمایه گذاری مختلط
  4. صندوق سرمایه گذاری کالایی
  5. صندوق سرمایه گذاری شاخصی
  6. صندوق اهرمی
  7. صندوق سرمایه گذاری جسورانه
  8. صندوق سرمایه گذاری پروژه ای
  9. صندوق اختصاصی بازار گردانی
  10. و..

براساس آمار های موجود، صندوق‌ های با درآمد ثابت، مختلط، سهامی و کالایی را می توان از محبوب ترین صندوق ‌های سرمایه گذاری در بین سرمایه گذاران دانست.

صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت

صندوق های سرمایه‌ گذاری با درآمد ثابت از محبوب ترین صندوق های سرمایه گذاری هستند که بازدهی معقول و تقریبا مشخصی (معمولا به صورت دوره ای و ماهانه) را درقبال ریسک بسیار پایینی برای سرمایه گذاران خود ایجاد می کنند. در این نوع صندوق ها منابع مالی جمع آوری شده حاصل از فروش واحدهای این صندوق ها را عمدتاً به خرید اوراق بهادار کم ‌ریسک مثل اوراق مشارکت، اوراق اجاره و اوراق خزانه و… اختصاص می‌ دهند یا حتی در بانک ها سپرده گذاری می کنند. این نوع صندوق ها برای افرادی که کم ریسک مناسب است.

صندوق سرمایه گذاری سهامی
صندوق سرمایه گذاری سهامی هم یکی دیگر از صندوق های محبوب میان سرمایه گذاران است که مدیران این صندوق ها، بیشتر سرمایه ای که جمع آوری شده است را در سهام شرکت ‌های بورسی سرمایه گذاری می کنند و درصد کمتری از آن را در اوراق مشارکت، سپرده بانکی سرمایه گذاری می کنند (حداقل 70% از منابع مالی جمع آوری شده در سهام و مابقی در سپرده بانکی و اوراق درآمد ثابت سرمایه ‌گذاری می‌ شود). این صندوق ‌ها پرداخت سود دوره‌ ای ندارند و سود یا زیان سرمایه‌ گذاران از تفاوت قیمت خرید و فروش واحد های صندوق بدست می آید.
همان طور که خودتان متوجه شدید، ریسک سرمایه ‌گذاری در صندوق سهامی، بیشتر از صندوق‌ های درآمد ثابت است و این نوع صندوق ها برای افراد ریسک پذیر مناسب است.

صندوق سرمایه گذاری مختلط

صندوق های سرمایه گذاری مختلط از دیگر صندوق های محبوب میان سرمایه گذاران است که می توان آن را بین صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت و صندوق های سرمایه گذاری سهامی دانست. در این نوع صندوق ها همواره باید حداقل 40% و حداکثر 60% از منابع مالی جمع آوره شده را در سهام سرمایه گذاری کنند. ریسک و بازده این صندوق ها از صندوق های درآمد ثابت بیشتر بوده اما از صندوق های سهامی کمتر است. این صندوق ‌ها پرداخت سود دوره‌ ای ندارند و سود یا زیان سرمایه‌ گذاران از تفاوت قیمت خرید و فروش واحد های صندوق بدست می آید.
این صندوق ها برای افرادی مناسب است که نسبتا ریسک پذیر هستند و به دنبال بازدهی بالاتر از سود معمول بانکی هستند.

صندوق سرمایه گذاری کالایی

صندوق های کالایی بدین صورت عمل می کند که منابع مالی جمع شده را در کالا های فیزیکی سرمایه گذاری می کنند. به عنوان مثال، صندوق های سرمایه گذاری در طلا که بیشتر منابع مالی جمع آوری شده در این صندوق ها در اوراق بهادار مبتنی بر طلا که در بازار سرمایه معامله می‌ شوند، سرمایه گذاری می کنند (مازاد منابع مالی خود را در اوراق بهادار با درآمد ثابت، سپرده‌ ها و گواهی سپرده بانکی سرمایه‌ گذاری می کنند). سرمایه گذارانی که به بازار طلا علاقه مند هستند، می توانند به جای خرید و فروش طلای فیزیکی اقدام به خرید و فروش واحد های صندوق های طلا کنند. مزیت سرمایه گذاری در صندوق های طلا در مقایسه با خرید طلا فیزیکی در این است که سرمایه گذاران کارمزد کمتری پرداخت می کنند، راحت تر می توانند آن را خرید و فروش کنند و با مشکلاتی مانند نگه داری و حفظ آن روبه رو نخواهند شد.
بازدهی و ریسک سرمایه گذاری در این نوع صندوق ها همانند بازار طلا است و سرمایه گذاران می توانند متناسب با افزایش یا کاهش قیمت طلا در بازار سود کسب کنند.

صندوق سرمایه گذاری شاخصی

در این نوع صندوق ها تلاش می شود تا منابع مالی جمع ‌آوری ‌شده از سرمایه گذاران به نحوی سرمایه ‌گذاری شود که عملکردی مشابه با عملکرد شاخص مورد نظر داشته باشد.

صندوق اهرمی

این نوع صندوق ها از نوع صندوق‌ های سهامی هستند که به وسیله اهرم تلاش می کنند تا بازدهی بیشتری را برای سرمایه گذاران ایجاد کنند و از دو نوع واحد سرمایه گذاری عادی و ممتاز ایجاد می شود. صندوق های اهرمی به دلیل اینکه از نوع صندوق های سهامی بوده و از اهرم هم استفاده می کنند، دارای ریسک بالایی هستند و برای افراد پر ریسک گزینه مناسبی است.

صندوق سرمایه گذاری جسورانه

سرمایه گذاری در صندوق های جسورانه به سرمایه گذاری در استارتاپ ‌ها گفته می شود. ریسک بالا و احتمال کمِ موفقیت‌های ب در استارتاپ‌ ها سبب شده که سرمایه گذاری در این صندوق ها بسیار پر ریسک باشد. این صندوق ها به افرادی پیشنهاد می شود که بسیار ریسک پذیر هستند.

صندوق سرمایه گذاری پروژه ای

صندوق ‌های سرمایه گذاری پروژه ای، صندوقی هایی هستند که منابع مالی جمع آوری شده از سرمایه گذاران را به ساخت و تکمیل پروژه ای خاص اختصاص می دهند و سرمایه‌ گذاران مستقیماً در منافع حاصل از اجرای آن پروژه سهیم می شوند.

صندوق اختصاصی بازار گردانی

صندوق های بازار گردانی را می توان نوعی تخصصی از صندوق‌ ها دانست که بازار گردانی سهام یک شرکت یا یک صنعت خاص و مشخصی را بر عهده دارند. در واقع، بازار گردانی به معنای خرید و فروش سهم‌ های شرکت یا صنعتی خاص است به نحوی که نقدشوندگی آن تامین شود و از صف خرید یا صف فروش شدن آن جلوگیری کند.

چگونه در صندوق های سرمایه گذاری، سرمایه گذاری کنیم؟

برای اینکه بتوانید در صندوق های سرمایه گذاری مورد نظر خود سر مایه گذاری کنید، باید واحد های آن را خریداری کنید.

صندوق های سرمایه گذاری

به طور کلی، نحوه خرید یا فروش واحد های صندوق های سرمایه گذاری به دو صورت انجام می شوند که عبارت انداز:

صندوق های سرمایه گذاری صدور و ابطال

برای سرمایه ‌گذاری در چنین صندوق هایی می توانید به دو حالت اقدام کنید. در حالت اول می توانید به شعب این صندوق ‌ها مراجعه کنید و با تکمیل فرم درخواست اقدام به سرمایه گذاری کنید. در حالت دوم می توانید به سایت صندوق مورد نظر مراجعه کنید؛ پس از ثبت نام و احراز هویت در سایت می توانید به صورت اینترنتی و غیر حضوری اقدام به سرمایه گذاری کنید.

صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس یا ETF

صندوق های ETF، صندوق هایی هستند که برای سرمایه گذاری در آن ها باید از طریق یک کارگزاری اقدام کنید. در واقع، ابتدا باید در یک کارگزاری ثبت نام و احراز هویت کنید، سپس از طریق سامانه معاملاتی آنلاین آن کارگزاری به خرید و فروش واحد های صندوق سرمایه گذاری مورد نظر خود بپردازید.

مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری با توجه به نوع  آن ها دارای مزایای مختلفی هستند؛ اما براخی از مزایا میان اکثر آن ها مشترک است که عبارت انداز:

  • مدیریت حرفه‌ ای

هر صندوق سرمایه گذاری توسط یک تیم تحلیل گر حرفه ای نیز مدیریت می شود تا بتواند با ریسک کم، بازدهی خوبی را برای سرمایه گذاران خود ایجاد کند.

  • نقد شوندگی مناسب

صندوق های سرمایه گذاری نسبت به سهام شرکت ها دارای نقدشوندگی بالاتری هستند و احتمال اینکه با صف خرید یا فروش سنگین مواجه شوند، بسیار پایین است؛ در نتیجه، سرمایه گذارانی که قصد خرید یا فروش واحد های یک صندوق را داشته باشند، می توانند راحت تر خرید یا فروش خود را انجام دهند نسبت به سرمایه گذارانی که قصد خرید یا فروش سهام شرکت ها را دارند.

  • متنوع سازی

صندوق های سرمایه گذاری در تعداد بالا و مختلفی از سهام سرمایه گذاری می کنند و سبد دارایی آن‌ ها بسیار متنوع است. این موضوع باعث می‌ شود که ریسک سرمایه گذاری بسیار کاهش یابد.

  • سهولت سرمایه گذاری

سرمایه‌ گذاری‌ در صندوق ها بسیار راحت است و نیازی به صرف زمان و تحلیل بازار سرمایه را ندارد؛ در نتیجه، برای افراد مبتدی و تازه وارد بسیار ایدآل است و آن ها به راحتی می توانند در صندوق ها سرمایه گذاری کنند.

  • سرمایه گذاری با پول کم

سرمایه گذاری در صندوق ها برای افرادی که دارای سرمایه های خردی هستند، بسیار ایده آل است؛ زیرا به کمک صندوق ها می توان با مبالغ بسیار پایینی اقدام به سرمایه گذاری کرد.

  • دارای مجوز قانونی

صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت می ‌کنند و تمامی مراحل اجرایی آن ها باید شفاف و روشن باشد.

صندوق های سرمایه گذاری با توجه به نوع  آن ها دارای معایب مختلفی هستند؛ براخی از معایب آن ها عبارت انداز:

  • ناشناخته بودن صندوق های سرمایه گذاری

معمولا مردم عادی با صندوق های سرمایه گذاری آشنا نیستند یا اصلا در مورد آن نشنیده‌ اند.

  • آنی نبودن قیمت گذاری واحدهای سرمایه گذاری

این مورد مربوط به صندوق های سرمایه گذاری صدور و ابطال است. در این نوع صندوق ها، قیمت گذاری هر واحد صندوق در پایان روز انجام می شود؛ در نتیجه، اگر شما قصد خرید یا فروش واحد های آن را داشته باشید، باید صبر کنید تا قیمت در پایان روز محاسبه شود و براساس آن خرید یا فروش خود را انجام دهید.

مقایسه صندوق های سرمایه گذاری

لیست صندوق های سرمایه گذاری

مقایسه صندوق ها با یک دیگر به ما کمک می کند که بتوانیم بهترین صندوق را برای سرمایه گذاری پیدا کنیم. برای اینکه بتوانید بهترین صندوق را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید، می ‌توانید به سایت شرکت فناوری مدیریت بورس تهران به آدرس  (fipiran.com) مراجعه کنید. در این سایت می توانید اطلاعات بسیار زیادی را درمورد صندوق ها بدست آورید و آن ها را با هم مقایسه کنید. به عنوان مثال، می توانید صندوق سرمایه گذاری الف را با صندوق سرمایه گذاری ب از لحاظ میزان بازدهی در 6 ماه یا 1 سال اخیر مقایسه کنید، هر کدام  از صندوق ها که سود بیشتری را ایجاده کرده بود، می تواند گزینه بهتری برای سرمایه گذاری باشد.

اساسنامه و امید نامه صندوق های سرمایه گذاری

اساسنامه عبارت است از مجموعه ‌ای از قوانین برای عملکرد قانونی هر صندوق که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تایید و تصویب شده است. امید نامه را می توان به نوعی مکمل اساسنامه هر صندوق دانست که در آن به جزئیات بیشتری نسبت به اساسنامه اشاره شده است.

اساسنامه و امید نامه را می توان یک راهنما کامل دانست که مطالعه آن قبا قبل از سرمایه گذاری بسیار مفید است. مطالعه و بررسی اساسنامه و امید نامه باعث می شود که از جزئیات فعالیت صندوق مورد نظر، قوانین مشخص شده، نقش ارکان مدیریت، اهداف صندوق و… مطلع شویم تا بتوانیم با آگاهی کامل اقدام به سرمایه گذاری کنیم یا از سرمایه گذاری روی صندوق مربوطه صرف نظر کنیم. اساسنامه و امید نامه هر صندوق را می توان از طریق سایت آن در قالب pdf دانلود کرد.

بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا

برای کسب اطلاعات کامل در مورد صندوق ها از جمله قیمت، بازدهی و… می توانید به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به آدرس  fipiran.comمراجعه کنید.

به طور کلی از میان تمامی انواع صندوق های سرمایه گذاری، 4 نوع صندوق هستند که میان سرمایه گذاران دارای محبوبیت بالاتری هستند که عبارت اند از: صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت، مختلط، سهامی و طلا.

در ادامه لیستی از صندوق ها را مشاهده می کنید که بیشترین بازدهی را طی یک سال اخیر داشته اند.

صندوق های درآمد ثابت

در تصویر زیر لیستی از صندوق های سهامی را مشاهده می کنید.

لیست صندوق های درآمد ثابت

صندوق های سهامی

در تصویر زیر لیستی از صندوق های سهامی را مشاهده می کنید.

لیستی صندوق های سهامی

صندوق های مختلط

در تصویر زیر لیستی از صندوق های مختلط را مشاهده می کنید.

صندوق های مختلط

صندوق های طلا

در تصویر زیر لیستی از صندوق های طلا را مشاهده می کنید.

بهترین صندوق های طلا

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با صندوق های سرمایه گذاری آشنا کنیم. همان طور که در طول مقاله گفته شد، صندوق های سرمایه گذاری یکی از راه های سرمایه گذاری به روش غیر مستقیم هستند که سبب می شوند سرمایه گذاری در بازار بورس آسان تر شود و افراد با هر میزان سرمایه و تخصص بتوانند در بازار بورس سرمایه گذاری کنند و از بازار سود کسب کنند. نکته مهم دیگر در مورد صندوق ها، تنوع بالا در نوع صندوق ها است که باعث شده افراد بتوانند صندوق مورد نظر خود را برای سرمایه گذاری با توجه به اهداف، میزان ریسک پذیری و دیگر نیاز های خود انتخاب کنند.

4.8/5 - (5 امتیاز)
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

آخرین مقالات مرتبط

آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری

بازار بورس را می توان بزرگ ترین بازار مالی کشور دانست که فعالیت در آن می تواند سود های بسیار زیادی را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان بیاورد؛ البته با در نظر گرفتن اینکه سرمایه گذاران با دانش و تخصص کافی وارد این بازار شده اند. به هر ترتیب، بازار بورس یکی بهترین گزینه […]

ادامه مطلب

بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟

کارگزاری ها در بازار بورس اوراق بهادر نقش مهمی در انجام معاملات بین خریداران و فروشندگان دارد. در واقع می توان آن ها را واسطه ای بین خریداران و فروشندگان دانست و برای اینکه کاربران حقیقی یا حقوقی بتوانند سهامی را خریداری کنند یا بفروش برسانند، باید از طریق یک کارگزاری اقدام کنند؛ زیرا معاملات […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش بورس بورس چیست؟ معرفی انواع بازارهای بورسی در ایران آموزش ثبت نام در سجام و احراز هویت غیرحضوری بهترین کارگزاری بورس در ایران کدام است؟ سبد گردانی در بورس چیست؟ قرارداد اختیار معامله در بورس چیست؟ شاخص کل و شاخص کل هم وزن در بورس چیست؟ خرید پله ای در بورس چیست؟ آموزش رایگان فیلترنویسی در بورس تهران بهترین صندوق های سرمایه گذاری با سود بالا کدامند؟ کارگزار ناظر کیست و چگونه میتوانیم آن را تغییر دهیم؟ آموزش تحلیل فاندامنتال بورس افزایش سرمایه و انواع روش های آن صورت های مالی و انواع آن آموزش سایت TSETMC دیده بان بورس آموزش سایت ره آورد 365 مهمترین اصطلاحات بازار بورس

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.