
دسترسی آسان
- آموزش بورس
- آموزش فارکس
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش تحلیل تکنیکال
- آموزش تحلیل فاندامنتال
- آموزش سرمایهگذاری در طلا
- آموزش سرمایهگذاری در مسکن
خانه > آموزش ارز دیجیتال صفر تا صد رایگان > بهترین صرافی ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی کدام است؟
صرافی ممکن است مکانی فیزیکی یا یک پلتفرم الکترونیکی باشد که کاربران می توانند برای انجام معاملات و مبادلات خود از آن ها استفاده کنند. برای خرید و فروش ارز های دیجیتال، نیاز به صرافی ارز دیجیتال است. هنگام انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال، مهم است که به عواملی مانند امنیت، پشتیبانی، کارمزد ها و روش های پرداخت توجه کرد که در این مقاله قصد داریم، علاوه بر توضیح صرافی ارز دیجیتال و انواع آن، به معرفی بهترین صرافی ها نیز بپردازیم.
در سال های اخیر، بازار ارز های دیجیتال به شدت رونق گرفته و برای انجام معاملات در این بازار، نیاز به صرافی هایی است؛ پلتفرم های الکترونیکی که به آن ها صرافی ارز دیجیتال گفته می شود؛ یک بازار دیجیتالی است که خریداران و فروشندگان را قادر می سازد تا ارزهای دیجیتال یا سایر دارایی های دیجیتالی را با ارز های فیات یا سایر ارزهای دیجیتال معامله کنند و به نوعی واسطه ای بین خریدار و فروشنده هستند.
صرافی ارز دیجیتال که به دو حالت کلی تقسیم می شوند (صرافی متمرکز و صرافی غیر متمرکز)، مانند پلتفرم های کارگزاری آنلاین عمل می کنند و ابزارهایی را که برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال و مانند بیتکوین، اتریوم و دوج کوین و… نیاز دارید، در اختیار شما قرار می دهند، در ازای خدماتی هم که به شما ارایه می دهند، هزینه ای در قالب کارمزد از شما دریافت می کنند.
صرافی ارز دیجیتال به دو دسته تقیسم می شود؛ صرافی متمرکز و صرافی غیر متمرکز
صرافی متمرکز یا به اختصار (CEX) رایج ترین راه برای معامله ارزهای دیجیتال است، صرافی است که به عنوان واسطه برای انجام معاملات بین طرفین عمل می کند؛ این نوع از صرافی ارزهای دیجیتال توسط شرکتی که مالک این پلتفرم است، به صورت متمرکز اداره می شود.
در صرافی های متمرکز، سفارشات کاربران را در محلی به نام دفترچه سفارش ثبت می کنند؛ مجموعه ای از سفارش های خرید و فروش ارسال شده توسط معامله گران است که سفارش ها، درخواست هایی برای خرید یا فروش مقدار معینی از یک ارز دیجیتال با قیمتی معین است که توسط کاربران ارایه شده؛ CEX ها پس از بررسی موجودی حساب کاربر و مطابقت آن با سفارش ارسال شده کاربر، سفارش را در دفترچه سفارشات ثبت می کند؛ پس از ثبت سفارش، کاربران دیگر، این سفارش را مشاهده می کنند و اگر تمایلی به آن داشته باشند، آن را قبئل کرده و معامله بین طرفین انجام می شود؛ پس از انجام معامله، صرافی کارمزد خود را از طرفین دریافت می کند.
از سال 2020، استفاده ازCEX ها بسیار رایج شده است؛ سرعت و مقرون به صرفه بودن پردازش تراکنش ها توسط یک واحد متمرکز، آنها را به مکانی مناسب برای معامله گران روزانه و سرمایه گذاران ارز دیجیتال تبدیل کرده است.
اما نکته منفی صرافی های متمرکز، اتکای آن ها به یک نهاد مرکزی است؛ آنها عملیات داخلی خود را برای کاربران آشکار نمی کنند، که منجر به عدم شفافیت می شود و اقدامات مخربی مانند پول شویی و دستکاری قیمت را ممکن می سازد.
این صرافی ها، دارایی کاربران و اطلاعات آنان را در اختیار دارند؛ در نتیجه، یک صرافی متمرکز به یک هدف سودآور برای مهاجمان بالقوه از خارج و داخل سازمان تبدیل می کند که آن را هک کنند؛ همچنین به دلیل متمرکز بودن، می توانند وجوه کاربران را مسدود و یا مصادره کنند و یا اطلاعات شخصی مشتریان خود در اخیار سایر شرکت ها و دولت ها قرار بدهند.
از طرف دیگر، مسائل فنی می تواند منجر به از کار افتادن خدمات CEX شود و منجر به از دست رفتن فرصت های معاملات ایده آل برای مشتریان شود؛ بسیاری از این مسایل فنی، ناگهانی نبوده و کاملا با برنامه ریزی قبلی توسط صرافی انجام شده تا سود بیشتری کسب کند.
هنگام انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال، مهم است که به عواملی مانند امنیت، پشتیبانی، کارمزد ها و روش های پرداخت توجه کرد؛ همچنین اگر از صرافی خارجی می خواهیم استفاده کنیم، باید بررسی کنیم که آیا این صرافی به ما ایرانی ها خدمات می دهد یا خیر. بسیاری از صرافی های معتبر خارجی، ایران را در لیست تحریم های خود قرار داده اند.
….
توصیه ما به شما در صورت استفاده از صرافی های خارجی، همیشه با فیلتر شکن آپی ثابت کار کنید و بعد از انجام معامله، بلافاصله وجوه خود را از صرافی به کیف پول خود انتقال دهید و به هیچ عنوان در هیچ صرافی خارجی احراز هویت نکنید.
به غیر از صرافی های متمرکز خارجی،صرافی های متمرکز ایرانی نیز وجود دارد؛ این صرافی ها گزینه بهتری هستند، درست است که نسبت به صرافی های خارجی ارز های کمتری را پشتیبانی می کنند و یا خدمات کمتری ارایه می دهند، اما دردسر هایی مانند احراز هویت ندارند.
به طور سنتی، معامله ارز های دیجیتال نیاز به استفاده از یک صرافی متمرکز دارد. همان طور که گفته شد، این پلتفرم ها توسط یک نهاد متمرکز اداره می شود؛ این بدان معنی است که شخص ثالثی با انگیزه ها و اولویت های خاص خود وجود دارد که تمام تراکنش های انجام شده را بررسی می کند.
در نتیجه، این شرکت های خصوصی بر آن معاملات نظارت دارند و جزئیات همه مشتریان خود را جمع آوری و نگهداری می کنند. این موضوع دقیقا چالشی است که ارزهای دیجیتال برای حل آن ایجاد شده اند؛ اینکه کاربران بدون حضور شخص ثالث و در حالت ناشناس بودن، معاملات خود را انجام دهند. اما صرافی غیرمتمرکز یا به اختصار (DEX) با هر دوی این مسائل مقابله می کند و از نظر تئوری ناشناس بودن کامل را برای کاربران خود تضمین می کند، این بدان معناست که دارایی های در حال مبادله هرگز زیر نظر یک واسطه نخواهد بود.
نحوه انجام معاملات در این صرافی ها با کمک بلاک چین انجام می شود ؛ یعنی فرد وارد سایت صرافی غیرمتمرکز می شود، کیف پول خود را به صرافی متصل می کند و مستقیم از داخل کیف پول خود ارز را از طریق یک قرارداد هوشمند به استخر نقدینگی مربوطه ارسال می کند تا معامله انجام شود و سپس از طریق همان قرارداد هوشمند و استخر نقدینگی، ارز جدید خود را دریافت می کند.
در صرافی های غیر متمرکز، یک سری جفت ارز برای معامله پشتیبانی می شود؛ برای هر جفت ارز یک استخر نقدینگی وجود دارد که در آن وجوهی از جفت ارز مربوطه قرار دارد ( مبالغ داخل استخر توسط تامین کنندگان نقدینگی (Liquidity Provider) تامین می شود)؛ حال، هنگامی که یک فرد بخواهد معامله ای را در صرافی غیرمتمرکزی انجام دهد، به فرض مثال می خواهد تتر خود را به اتریوم تبدیل کند، پس از طریق صرافی غیر متمرکزی به آن وصل است، جفت ارز ETH/USDT را پیدا می کند، از طریق قراردادهای هوشمند، به استخر نقدینگی جفت ارز مروبطه (ETH/USDT) متصل می شود و معامله خود را انجام می دهد؛ در نتیجه، افراد در این نوع صرافی ها با یک دیگر معامله نمی کنند.
DEX ها توسط بسیاری به عنوان بخشی حیاتی از موج بعدی توسعه در کریپتو تلقی می شوند. با این حال، هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند و حجم معاملات در این پلتفرم ها نسبت به صرافی های متمرکز بسیار کم است. به دلیل چالش های فنی و ساختاری هنوز نمی توانند آن طور که باید جایگزینی برای صرافی های متمرکز باشند.
در صرافی های غیرمتمرکز، با مسایلی چون احراز هویت مواجه نیستیم اما باز هم بسیاری از آن ها، ایران را در لیست تحریمی خود قرار داده اند؛ در نتیجه، برای استفاده از آن ها باید از فیلترشکن با آپی ثابت داشته باشید.
…
جمع بندی
اگر شما هم از علاقه مندان به فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال هستید و قصد ورود به این بازار و خرید و فروش رمز ارزها را دارید، قبل وارد کردن سرمایه خود به هر صرافی ارزدیجیتالی، حتما درمورد آن تحقیق کنید تا دچار مشکلاتی جهت خارج کردن سرمایه خود از صرافی نشوید.
دسترسی آسان
طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفینوست
تمامی حقوق محفوظ است