جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟
در بازار فارکس مفاهیم مختلفی وجود دارد که اگر قصد فعالیت و معامله گری در این بازار را داشته باشیم، باید با آن ها آشنا باشیم. یکی از این مفاهیم مهم در بازار فارکس جفت ارز (Currency pair) است که در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را به طور کامل با آن آشنا کنیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
آموزش فارکس صفر تا صد
جفت ارز چیست؟
فهرست مطالب
همان طور که می دانید، در بازار فارکس به خرید و فروش، تبدیل، تبادل یا معامله ارز هایی از جمله دلار آمریکا، یورو، چوند، ین و … پرداخته می شود؛ در نتیجه؛ هر نموداری را که در بازار فارکس مشاهده می کنیم، می بینیم که یک ارز در برار ارز دیگر قرار دارد که به آن جفت ارز گفته می شود. جفت ارز را می توان ارزش یک ارز در برابر ارز دیگر در نظر گفت و اولین ارز فهرست شده از سمت چپ را ارز پایه و ارز دوم را ارز متقابل گویند.
در واقع هر جفت ارز به مقایسه ارزش یک ارز با ارز دیگر می پردازد و عددی که در سمت راست نمودار مشاهده می کنید، نشان می دهد که چه مقدار از ارز متقابل را باید برای خرید یک واحد ارز پایه پرداخت کنید. به عنوان مثال، نمودار جفت ارز EUR/USD که ارزش یورو به دلار آمریکا را در نظر بگیرید؛ عددی که در سمت راست نمودار مشاهده می کنید، نشان می دهد که باید چقدر دلار آمریکا هزینه کنید تا بتوانید یک واحد یورو خریداری کنید.
در تصویر بالا نمودار قیمتی EUR/USD را مشاهده می کنید که در سمت راست آن ارزش هر یک واحد یورو را به دلار آمریکا مشاهده می کنید. عدد داخل کادر قرمز 1.09696 را مشاهده می کنید که نشان می دهد برای خرید هر یک واحد یورو باید 1.09696 دلار آمریکا پرداخت کرد.
در قسمت بالایی و سمت چپ نمودار قیمتی EUR/USD گزینه BUY (خرید) و گزینه SELL (فروش) را مشاهده می کنید. هنگامی که روی گزینه BUY کلیک کنید، یک معامله خرید برای شما باز می شود؛ بدین معنی که ارز پایه را خریداری کرده اید و در ازای آن ارز متقابل را پرداخت کردید؛ حال با افزایش قیمت و ارزش ارز پایه نسبت به ارز متقابل می توانید سود کسب کنید و در صورتی که قیمت و ارزش ارز پایه نسبت به ارز متقابل کاهش یابد، ضرر خواهید کرد. هنگامی که روی گزینه SELL کلیک کنید، یک معامله فروش برای شما باز می شود، بدین معنی که ارزپایه را فروخته اید و در ازای آن ارز متقابل را خریداری کرده اید؛ حال با کاهش قیمت و ارزش ارز پایه نسبت به ارز متقابل می توانید سود کسب کنید و در صورتی که قیمت و ارزش ارز پایه نسبت به ارز متقابل افزایش یابد، ضرر خواهید کرد.
انواع جفت ارز در فارکس
به طور کلی جفت ارز ها می توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد که عبارت انداز:
جفت ارز های اصلی
جفت ارزهای اصلی یا major جفت ارز هایی هستند که یک طرف آن ها دلار آمریکا است؛ مانند جفت ارز EUR/USD که این جفت ارز دارای بیشترین حجم معاملات میان تمام جفت ارز ها هستند.
برخی دیگر از مهم ترین جفت ارز های اصلی عبارت اند از:
USD/JPY دلار آمریکا در برابر ین ژاپن
GBP/USD پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا
USD/CHF فرانک سوئیس در برابر دلار آمریکا
AUD/USD دلار استرالیا در برابر دلار آمریکا
جفت ارز های فرعی
جفت ارز هایی که دلار آمریکا در آن ها وجود ندارند را جفت ارز های فرعی گویند. این جفت ارز ها دارای حجم معاملات کمتری نسبت به جفت ارز های اصلی هستند کافی هستند.
برخی از مهم ترین جفت ارز های فرعی عبارت انداز:
EUR/GBPیورو در برابر پوند انگلستان
GBP/JPY پوند انگلستان در برابر ین ژاپن
EUR/CHFیورو در برابر فرانک سوئیس
جفت ارزهای غیر معمول
جفت ارز هایی که از یک ارز اصلی و یک واحد پول کشورهای در حال توسعه تشکیل شده اند. نمونه ای از یک جفت ارز غیر معمول USD/SGD (دلار آمریکا در برابر دلار سنگاپور) است.
در جدول زیر می توانید نماد و نام مستعار مهم ترین ارز ها را در بازار فارکس مشاهده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مفهوم جفت ارز ها آشنا کنیم. آشنایی با جفت ارز ها و نماد آن ها به ما کمک می کند تا بدانیم دقیقا در حال معامله کدام ارزها هستیم. در معامله روی جفت ارز ها بهتر است از جفت ارز های اصلی استفاده کنیم؛ زیرا حجم معاملات در این جفت ارز ها بیشتر از بقیه جفت ارز هست و می توانیم معاملات بهتری را داشته باشیم.
همان طور که می دانید، Forex بزرگ ترین بازار مالی دنیا است که بهترین معامله گران در آن به انجام معامله می پردازند؛ در نتیجه، نباید با انتخاب جفت ارز های پریسک برای معامله، ریسک معاملات خود را بالا ببریم. همچنین باید در نظر داشته باشیم که قبل از انجام معامله در فارکس، ابتدا باید دانش و تخصص خود را در زمینه معامله گری کامل کنیم و اگر بدون تخصص وارد آن شویم، ممکن است ضررهای سنگینی را تجربه کنیم.
قدم بعدی:
اسپرد در فارکس چیست؟