بستن منو

تقویم اقتصادی فارکس امروز

تیم تحلیل دلفین وست
12 دی 1402

همان طور که می دانید، یکی از عواملی که می تواند بازار های مالی از جمله فارکس را تحث تاثیر خود قرار دهد، اخبار و رویداد های مهم اقتصادی، سیاسی و… نیز می باشد. این موارد گاهی اوقات می توانند به قدری تاثیر گذار باشند که روند حرکتی نمودار را به طور کامل تغییر دهند؛ در نتیجه، آگاهی از آن ها می ‌تواند در تصمیم گیری های معامله گران جهت انجام دادن یا ندادن یک معامله موثر باشد. در صورتی که قصد آگاهی از اخبار و رویداد های مهم را داشته باشیم، تقویم اقتصادی فارکس (Forex Economic Calendar) یکی از ابزار های کاملی است که می تواند تمام نیاز های ما را در این زمینه تامین کند. جهت آشنایی با تقویم اقتصادی فارکس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آموزش فارکس صفر تا صد

تقویم اقتصادی فارکس چیست؟

تقویم‌ اقتصادی فارکس به تاریخ های برنامه ریزی شده انتشار گزارش ‌ها یا برگزاری رویداد های مهم اقتصادی یک کشور اشاره دارد که در قدم اول بر روی ارز آن کشور تاثر می گذارد و سپس ممکن است بر حرکت قیمت‌ جفت ارز های دیگر یا حتی کل بازار فارکس تاثیر بگذارد. برخی از مهم ترین رویدادهای تقویم اقتصادی شامل نرخ بیکاری، نرخ بهره، شاخص قیمت مصرف کننده و…. می باشد. سرمایه ‌گذاران و معامله‌ گران از تقویم اقتصادی می توانند در برنامه ‌ریزی و پیاده سازی استراتژی های معاملاتی خود استفاده ‌کنند تا بتوانند نسبت به نمودار هایی که ممکن است توسط این رویداد ها تحت تأثیر قرار گیرند، هوشیار تر عمل کنند.

در واقع، می توان اینگونه بیان کرد که هر رویداد مهم اقتصادی ممکن است که بر روی یک سری جفت ارز یا دارایی های خاصی تاثیر بگذارد؛ در نتیجه، می توانیم هنگام انتشار خبر یا رخ دادن رویداد مربوطه انتظار یک سری واکنش خاص در نمودار جفت ارز ها مشخص شده داشته باشیم. به عنوان مثال، هنگامی که خبر، افزایش نرخ بهره دلار آمریکا منتشر می شود، این خبر بر روی دلار  آمریکا تاثیر می گذارد. سپس می تواند بر روی هر نمادی که یک طرف آن دلار آمریکا قرار گرفته از جمله EUR/USD، GBP/USD و…. تاثیر بگذارد؛ اما معمولا نمی تواند بر روی نماد هایی که در آن ها دلار آمریکا نیست مانند EUR/GBP، EUR/CAD و… تاثیری ایجاد کند.

تقویم اقتصادی فارکس

به طور کلی، رویداد های موجود در تقویم اقتصادی فارکس به دو دسته کلی نیز تقسیم می شوند:

  • گزارش رویدادهای اقتصادی که به صورت یک گزارش بودهو اطلاعاتی را از اتفاق گذشته ارائه می دهند.
  • پیش بینی رویدادهای اقتصادی که معمولا به صورت کنفرانس برگزار شده و در آن پیش بینی هایی را در مورد آینده ارائه می دهند.

چگونه از تقویم اقتصادی فارکس در معاملات استفاده کنیم؟

برای اینکه بتوان به درستی از تقویم اقتصادی در انجام معاملات استفاده کرد، ابتدا باید شناسایی کرد که رویداد مورد نظر بر روی چه ارزی تاثیر می گذارد و سپس باید میزان تاثیر گذاری آن را بررسی کرد. در صورتی که میزان تاثیر گذاری آن کم باشد، می توان از آن صرف نظر کرد؛ اما در صورتی که میزان تاثیر گذاری آن زیاد باشد، باید این فاکتور در تصمیم گیری خود لحاظ کرد. به عنوان مثال، می دانیم که شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) آمریکا جزء مهم ترین گزارش هایی است که به صورت ماهانه، سه ماهه و یک ساله منتشر می ‌شود. این شاخص می تواند تاثیر بسیار بالایی بر روی دلار ایجاد کند؛ در نتیجه، در نمودار تمامی نماد هایی که یک طرف آن ها دلار آمریکا باشد، می توان تغییرات بزرگی را مشاهده کرد. حال که از اثر گذاری CPI آمریکا با خبر شدیم، هنگام انتشار این گزارش می توانیم با دقت بیشتری به تحلیل و معامله بر روی نمودار های یک طرف آن ها دلار آمریکا می باشد، بپردازیم.

تقویم اقتصادی فارکس فکتوری

اکنون چگونگی استفاده از تقویم اقتصادی فارکس در معالات خود را یاد گرفته ایم؛ اما صرفا دانستن اینکه خبر مربوطه بر روی چه ارزی و چه میزانی تاثیر ایجاد می کند، می تواند به ما کمک کند؟ قطعا می تواند کمک کننده باشد؛ اما برای اینکه بتوانیم بیشترین استفاده را از تقویم اقتصادی کنیم، کافی نخواهد بود. بررسی جزئیات رویداد مربوطه می تواند بسیار تعیین کننده باشد که برای آگاهی از جزئیات می توانیم از سایت فارکس فکتوری نیز استفاده کنیم.

فارکس فکتوری یکی از معتبرترین و معروف‌ ترین سایت ها در زمینه بازار فارکس می باشد که خدمات فراوانی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. یکی از مهم ترین کاربرد های آن ارائه تقویم اقتصادی فارکس است. تقویم اقتصادی فارکس فکتوری به معامله گران کمک می کند تا از تاریخ و ساعت انتشار رویداد های مهم اقتصادی با خبر شوند. همچنین، می توان به موارد دیگری از جمله اطلاعات کلی هر رویداد، ارزی که تحت تاثیر قرار می گیرد و میزان تاثیر گذاری آن و… .

آموزش استفاده از تقویم اقتصادی فارکس فکتوری

تقویم اقتصادی فارکس فکتوری

در تصویر بالا می توان تقویم اقتصادی سایت فارکس فکتوری را مشاهده کرد که موارد مهم را با مستطیل قرمز مشخص شده است. در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

  • در مستطیل اول می توانید تاریخ (Date) و ساعت انتشار رویداد ها را مشاهده کنید.
  • در مستطیل دوم می توانید ستون ارز (currency) و ستون تاثیر (impact) را مشاهده کنید. ستون ارز به ما نشان می دهد که این رویداد بر روی چه ارزی تاثیر می گذارد و ستون تاثیر به ما میزان تاثیر را نشان می دهد. نشان می دهد که میزان تاثیر این رویداد چقدر است. میزان تاثیر هر رویداد با 4 رنگ نشان داده می شود:

رنگ خاکستری یا سفید که نشان از بی تاثیر بودن رویداد دارد.

رنگ زرد که نشان از میزان تاثیر پایین رویداد دارد.

رنگ نارنجی که نشان از میزان تاثیر متوسط رویداد دارد.

رنگ قرمز که نشان از میزان تاثیر بالا رویداد دارد.

  • به عنوان مثال، در مستطیل سوم می توانید یک نمونه رویداد مهم را همراه با تاریخ، ساعت و میزان تاثیر گذاری آن را مشاهده کنید که تاثیر بسیار بالای بر روی ارز دلار استرالیا (AUD) نیز خواهد داشت.
  • به عنوان مثال، در مستطیل چهارم می توانید چند نمونه گزارش مهم را همراه با تاریخ، ساعت و میزان تاثیر گذاری آن ها را مشاهده کنید که تاثیر بسیار بالای بر روی ارز دلار آمریکا (USD) نیز خواهند داشت.
  • در مستطیل پنجم می توانید ستون جزئیات (Detail)، واقعی (actual)، پیش بینی (forecast)، قبلی (previous) را می توانید مشاهده کنید.

جزئیات (Detail) که با کلیک بر روی پوشه می توان وارد جزئیات هر گزارش، خبر یا رویداد شد.

واقعی (actual) که نشان از میزان تغییرات واقعی ایجاد شده می باشد که پس از انتشار گزارش ثبت می شود.

پیش بینی (forecast) که نشان از میزان تغییرات پیش بینی شده توسط اقتصاد دانان می باشد.

قبلی (previous) که نشان از میزان تغییرات واقعی گزارش مربوط به ماه قبل می باشد.

  • در مستطیل ششم (search events)می توانید نام گزارش یا رویداد موردنظر خود را جستجو کنید تا فقط همان مورد برای شما آورده شود.
  • در مستطیل هفتم گزینه فیلتر (filter) وجود دارد که با کلیک بر روی آن می توانید تقویم اقتصادی فارکس فکتوری را براساس فیلتر هایی موردنظر خود تنظیم کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با تقویم اقتصادی فارکس آشنا کنیم. تقویم اقتصادی باعث می شود از اخبار و رویداد های مهم پیش رو آگاهی داشته باشیم و از آن ها در تصمیم های خود استفاده کنیم. همچنین، باعث آگاهی ما از روز های جشن و تعطیلات رسمی کشور های مختلف می شود. معمولا در چنین روز های تعطیلی حجم معاملات در بازار فارکس کاهش می یابد و ممکن است که تا حدودی تحلیل کردن سخت تر شود؛ در نتیحه، آگاهی از چنین روز هایی می تواند در تصمیم گیری معامله گر تاثیر بگذارد. این تقویم متشکل از مهم ترین اخبار ها و رویداد ها اقتصادی جهان می باشد که نه تنها بازار فارکس، بلکه سایر بازار های مالی از جمله بازار ارز های دیجیال، بازار سهام، شاخص ها و… را نیز ممکن است تحت تاثیر خود قرار بدهد؛ در نتیجه، چندان تقاوتی ندارد که در کدام بازار مالی درحال معامله گری هستید، آگاهی از این رویداد ها برای هر کسی که به معامله گری پرداخته، واجب است.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

پراپ تریدینگ چیست؟ بهترین پراپ تریدینگ برای ایرانیان

بسیاری از افراد پس از آموزش های لازم را سپری کرده و مهارت هایی معامله گری را کسب کرده اند؛ اما سرمایه اولیه برای شروع معامله گری را ندارند. در واقع، یکی از مهم ترین چالش های معامله گران (تریدر ها) برای شروع فعالیت در بازار های مالی، سرمایه اولیه می باشد؛ زیرا بدون آن […]

ادامه مطلب

ریسک فری در فارکس چیست؟ آموزش استراتژی آن

بازار فارکس بزرگ ترین بازار مالی جهان است که معامله گران بسیار زیادی در آن به انجام فعالیت و معامله گری می پردازند. در فارکس می توان انواع معامله گران را مشاهده کرد؛ از معامله گران حرفه ای از جمله اساتید برجسته و پیشکسوت، موسسات بزرگ مالی و بانک ها گرفته تا معامله گران خرد […]

ادامه مطلب

حساب پم PAMM چیست؟ مزایا و ریسک های آن

همان طور که می دانید، در حال حاضر روش های مختلفی وجود دارد که می توان براساس آن ها در بازار های مالی به معامله گری و سرمایه گذاری پرداخت. حساب پم pamm یکی از روش هایی است که سرمایه گذاران می توانند از آن استفاده کنند. حساب پم pamm در فارکس، یک نوع حساب […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.