بستن منو

معرفی نماد ها در فارکس

hadise pourfard
28 آبان 1403

‌بازار فارکس را می توان بزرگ ترین و معروف ‌ترین بازارهای مالی جهان دانست که بیشترین حجم تبادلات را در روز دارد. این بازار به‌ صورت 24 ساعته در 5 روز هفته (دوشنبه تا جمعه) باز است و معامله گران می توانند در این زمان به معامله بر روی جفت ارزها بپردازند؛ اما علاوه بر جفت ارزها، نمادها و دارایی های دیگری از جمله سهام ها، شاخص ها، انواع فلزات و… نیز در قالب قراردادهای CFD وجود دارد که می توان آن ها را نیز معامله کرد. اگر می خواهید بدانید که چه نماد ها در فارکس قابل معامله می باشد، تا پایان این مقاله همراه ما باشید که قصد داریم به معرفی انواع آن ها بپردازیم.

نماد در بازار فارکس چه مفهومی دارد؟

نماد ها در فارکس را می توان مخفف نام کامل یک دارایی دانست که به کمک آن می توان به راحتی به نمودار قیمتی دارایی مربوطه دسترسی داشت. نماد هر دارایی از ترکیب حروف اختصاری آن تشکیل می‌شود؛ به عنوان مثال، usd به‌ عنوان نماد دلار آمریکا از united states  و dollar گرفته شده است.

حال که با نحوه ایجاد نماد ها در فارکس آشنا شدید، موضوع بعدی جست و جوی آن ها در پلتفرم معاملاتی و معامله با آن ها می باشد. در فارکس، دارایی ها به صورت جفت د ربرابر یکدیگر قرار می گیرند که به آن ها اصطلاحا جفت ارز گفته می شود. جفت ارز از نماد دو دارایی تشکیل شده است؛ به عنوان مثال، جفت ارز EUR/USD که از نماد دو دارایی یورو و دلار آمریکا تشکیل شده است.

دوره فارکس جونیور اگر قصد خرید رایگان دوره جامع فارکس را دارید، دوره فارکس جونیور به شما پیشنهاد می‌شود.

لیست نمادها در فارکس

عمده‌ ترین نماد ها در فارکس، ارزهای فیات یا همان ارزهای خارجی کشورهای مختلف است که تغییرات قیمت آن‌ها نسبت به یکدیگر، فرصت معامله کردن را برای سرمایه‌ گذاران و معامله ‌گران فراهم می‌ کند. همان طور که گفته شد، علاوه بر جفت ارزها، دارایی های دیگری از جمله فلزات، شاخص‌ها، اوراق‌قرضه، سهام و ارزهای دیجیتال نیز وجود دارد که می توان آن را نیز معامله کرد.

در ادامه به شرح انواع نماد ها در فارکس می پردازیم.

  1. جفت ‌ارزهای خارجی
  2. فلزات
  3. منابع انرژی
  4. سایر کامودیتی‌ ها (کالا ها)
  5. شاخص ها
  6. اوراق ‌قرضه
  7. سهام
  8. ارزهای دیجیتال

1. جفت ‌ارزهای خارجی

جف ارزها را به عنوان مهم ترین، محبوب ترین و پرطردارترین نماد ها در فارکس برای معامله شناخته می شوند؛ اما برای اینکه مفهوم جفت ‌ارز را دریابیم، باید آن ها را کنار یکدیگر قرار بدهیم. در آموزش فارکس، هیچ ارزی به‌ تنهایی معنایی ندارد. ارزش هر ارز، در مقایسه با ارز دیگر تعیین می ‌شود و ما با معامله روی جفت ‌ارزها در حال مبادله یک ارز با ارز دیگر هستیم.

به عنوان مثال، جفت ارز EUR/USD را درنظر بگیرید (در جفت ‌ارز EUR/USD، ارز اول از سمت چپ را ارز پایه و ارز دوم را ارز متقابل می ‌نامیم)؛ معامله گر می تواند بر روی آن معامله خرید یا فروش باز کند. اگر معامله خرید باز کند، بدین معنی است که یورو خریداری کرده و اگر ارز یورو در مقابل دلار آمریکا افزایش یابد، سود می کند. اگر معامله فروش باز کند، بدین معنی است که دلار آمریکا خریداری کرده و اگر ارز دلار آمریکا در مقابل یورو افزایش یابد، سود می کند.

جفت ‌ارزها به سه دسته تقسیم می ‌شوند:

1-جفت ‌ارزهای اصلی  2-جفت ‌ارزهای فرعی  3-جفت‌ ارزهای غیرمعمول

جفت ‌ارزهای اصلی:

به جفت ‌ارزهایی گفته می شود که یک طرف آن دلار آمریکا و طرف دیگر یک اقتصاد قدرتمند دیگر می باشد. این جفت ‌ارزها به دلیل نقدشوندگی زیاد و حجم تبادلات بالا، بیشترین اهمیت را در بازار فارکس دارند. مهم‌ ترین جفت ‌ارزهای اصلی عبارت‌اند از:

 EUR/USD – GBP/USD – USD/JPY – USD/CHF – USD/CAD

جفت ‌ارزهای فرعی:

به جفت ارزهایی گفته می شود که هیچ طرف آن دلار آمریکا نبوده، اما هر دو ارز آن مربوط به اقتصادهای قدرتمند می باشد. مهم ترین جفت ‌ارزهای فرعی عبارت انداز:

EUR/GBP – EUR/JPY – GBP/JPY – AUD/CAD

جفت‌ارزهای غیرمعمول:

به جفت ارزهایی گفته می شود که شامل یک ارز اصلی و یک ارز کمتر شناخته شده می باشند. این جفت‌ ارزها نقدشوندگی کمتری دارند و مناسب افراد تازه کار نمی باشند. برای مثال:

USD/TRY – USD/SGD – EUR/MXN

انواع جفت ارزها در بازار فارکس

2. فلزات

همان ‌طور که قبلاً گفته شد، بازار فارکس نه ‌تنها برای معامله ارزها می باشد، بلکه در آن می توان انواع دیگری از دارایی ها را در قالب قراردادهای CFD معامله کرد. یکی از مهم ترین دارایی های قابل معامله در فارکس می باشد که توجه بسیاری از معامله ‌گران را به خود جلب کرده است. فلزات در بازار فارکس به دو دسته تقسیم می ‌شوند:

  • فلزات گران ‌بها: از مهم ‌ترین فلزات گران ‌بها می‌توان به طلا، نقره، پلاتینیم و پالادیوم اشاره کرد.
  • فلزات پایه: از مهم ‌ترین فلزات پایه می‌توان به سرب، نیکل، روی و مس اشاره کرد

نماد فلزات در فارکس

3. منابع انرژی

از جمله مهم ‌ترین منابع انرژی که در فارکس معامله می ‌شوند، می ‌توان نفت و گاز را نام برد. این دو از جمله مهم ‌ترین انرژی‌ها برای ادامه نسل انسان ‌ها بوده که ارزشمندی آن‌ ها را بیش‌ از پیش نشان می ‌دهد.

نفت خام علاوه بر استفاده به‌ عنوان سوخت، در ساخت بسیاری از وسایلی که در زندگی روزمره از آن ها استفاده می‌کنیم، کاربرد دارد. وابستگی شدید جهان به نفت سبب شده تا این ماده سیاه ارزشمند، مانند طلا به محصولی استراتژیک در دنیا تبدیل شود. امروزه به یکی از مهم‌ترین مسائل جهان خرید و فروش این ماده تبدیل شده است؛ همین موضوع باعث شده است که همیشه قیمت نفت در بازارهای جهانی تأثیر زیادی بر بهای سایر اقلام مورد معامله داشته است. انواع نماد های نف در بازار فارکس وجود دارد که می توانید بر روی آن ها معامله کنید؛ مانند WTI.

نمادهای گاز طبیعی در بازار فارکس NG/USD،NGAS/USD است. گاز طبیعی به دلیل اینکه دارای نقدشوندگی بسیار مناسبی است، دارای اسپرد منطقی و مناسب بوده و بسیاری از تریدرها از این نماد ارزشمند برای انجام معاملات خود استفاده می‌کنند.

4. سایر کامودیتی‌ ها (کالا ها)

منظور از کامودیتی ها، کالاهای اساسی و اولیه می باشد که در طبیعت یافت می‌شوند یا از طریق فراوری مواد اولیه دیگر به دست می‌آیند. دو نمونه فلزات و منابع انرژی جزوء همین دسته محسوب می شوند؛ اما علاوه بر آن ها، موارد دیگری نیز هستند که در فارکس قابل معامله می باشند. به عنوان مثال، گندم، ذرت، سویا، کاکائو، قهوه و… .

5. شاخص‌ها

یکی دیگر از نماد ها در فارکس، شاخص‌ ها می باشند که معامله‌ گران می ‌توانند آنها را معامله کنند. شاخص ‌ها از عملکرد مجموعه ای از نمادهای معاملاتی تشکیل می شوند که وضعیت کلی آن ها را نشان می دهند. به عنوان مثال، شاخص کل بازار بورس که از نماد های بورسی تشکیل شده (نماد های بزرگ تاثیر بیشتری به نسبت نماد های کوچک دارند) و عملکرد کلی بازار بورس را نشان می دهد. در فارکس می توان برخی از شاخص ها را معامله کرد که مهم ترین های آن عبارت ‌انداز:

شاخص دلار DXY ، شاخص داوجونزUS30 ، شاخص S&P 500، شاخص نزدک US100 و… .

  • شاخص نزدک 100: این شاخص شامل 100 شرکت بزرگ و پر بیننده در بازار سهام آمریکا است. شاخص نزدک 100 شامل شرکت‌های فناوری برجسته مانند آمازون، اپل، مایکروسافت و فیس‌بوک است.
  • شاخص دلار: شاخص دلار آمریکا یا همان ایندکس دلار که با نام  dxy نمایش داده می شود و از شاخص‌های مهم بازار فارکس است.
  • شاخص داوجونز: شاخص داوجونز که یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سهام بازار فارکس است که 30 شرکت بزرگ در بازار سهام نیویورک (NYSE) و نزدک را دنبال می‌ کند.
  • شاخص S&P 500: این شاخص بر اساس 500 شرکت بزرگ و فعال در بازار سهام آمریکا محاسبه می شود.

نماد شاخص‌ها در فارکس

6. اوراق ‌قرضه

اوراق ‌قرضه به عنوان یک ابزاری مالی شناخته می شود که شرکت‌ های بزرگ یا دولت ‌ها منتشر می ‌کنند تا از افراد یا نهاد های کوچک ‌تر سرمایه جذب کنند. دولت‌ ها و شرکت ‌های بزرگ اوراق‌ قرضه را منتشر می ‌کنند و سرمایه‌ گذاران می توانند اوراق آن ها را در ازای سود ماهانه یا سالانه خریداری کنند. انواع اوراق ‌قرضه آمریکا به شرح زیر می‌باشد:

  1.  اوراق ‌قرضه دولتی
  2. اوراق ‌قرضه شرکتی
  3. اوراق ‌قرضه ایالتی و محلی

1. اوراق ‌قرضه دولتی

این اوراق ‌قرضه را مستقیماً دولت آمریکا منتشر می‌ کند که دارای امنیت بسیار بالا است و بازپرداخت سودها قطعی است.

2. اوراق ‌قرضه شرکتی

این اوراق ‌قرضه را شرکت ‌های خصوصی و دولتی منتشر می ‌کنند و نرخ بازدهی این اوراق بستگی به وضعیت مالی شرکت و نوع پروژه مد نظر دارد.

3- اوراق ‌قرضه ایالتی و محلی

این اوراق ‌قرضه را ایالت ‌ها و شهرداری‌ ها منتشر می‌ کنند تا در راستای طرح‌ های عمرانی و توسعه شهری استفاده شود. اوراق ایالتی و محلی معاف از مالیات بوده و نرخ بازدهی بهتری نسبت به اوراق شرکتی دارند.

نماد اوراق قرضه آمریکا با سررسید 10 ساله، US10Y‌ می باشد.

نماد اوراق قرضه آمریکا با سررسید 2 ساله، US02Y‌ می باشد.

در فارکس اگر اوراق قرضه معامله کنید، نمی توانید سودلانه آن را دریافت کنید؛ در نتیجه، فقط می توانید آن را معامله کنید و از نوسان قیمت آن سود کسب کنید.

نماد اوراق ‌قرضه در فراکس

7. سهام

یکی دیگر از نماد ها در فارکس، سهام ها می باشند. معامله گران می توانند سهام انواع شرکت ها در فارکس  معامله کرد؛ اما معامله سهام ها در فارکس همانند معامله اوراق قرضه ها می باشند. اگر سهامی را در فارکس معامله کنید، نمی توانید در سود سهام شریک باشید و آن را دریافت کنید، بلکه فقط می توانید آن را معامله کنید و از تغییرات قیمت آن سود کسب کنید. برخی از مهم ترین سهام های قابل معامله در فارکس عبارت انداز» سهام تسلا، سهام آمازون، سهام اپل، سهام انویدیا و… .

8. ارزهای دیجیتال

همان طور که می دانید، ارزهای دیجیتال را می توان از طریق صرافی های ارزهای دیجیتال معامله کرد؛ اما علاوه بر صرافی ها، در فارکس نیز می توان ارزهای دیجیتال را معامله کرد. از مهم ‌ترین ارزهای موجود در بازار کریپتو که می ‌توان در فارکس معامله کرد، عبارت انداز: به بیت ‌کوین، اتریوم، سولانا، دوج ‌کوین، لایت‌ کوین، کاردانو، شیبا اینو و… .

نمادهای ارز دیجتال در فارکس

نمادهای قابل ‌معامله در معاملات CFD کدام‌اند؟

در طول مقاله اشاره هایی به  CFD شد که مخفف contract for difference به معنای قرارداد مابه‌التفاوت است.

قرارداد CFD یا قرارداد مابه ‌التفاوت به معامله ‌گران اجازه می ‌دهد تا در مورد حرکات قیمت یک دارایی در آینده حدس بزنند و بدون اینکه مالک آن باشند، به خرید و فروش آن بپردازند. انواع دارایی ها از جمله سهام ها،شاخص ها، ارزهای دیجیتال، فلزات و… در فارکس به صورت قرارداد CFD خرید و فروش می شود.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به شرح و معرفی نماد ها در فارکس پرداخته شد. معامله گران در این بازار به طیف گسترده ‌ای از دارایی‌ها دسترسی خواهند داشت و می توانند از میان آن ها، گزینه هایی را انتخاب و به معامله بر روی آن ها بپردازند.

به معامله گران تازه کار توصیه می شود که در ابتدا از جفت ارزها استفاده کنند؛ زیرا معامله روی آن ها ساده تر است و قیمت آن ها کمتر دچار نوسان می شود. در ادامه که باتجربه تر شدند، می توانند به سراغ فلزات، شاخص ها و سهام ها بروند. معامله بر روی چنین نمادهایی نیاز به تجربه و تخصص بیشتری دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان 2024

امروزه افراد زیادی هستند که به بازار فارکس علاقه مند شدند و قصد شروع معامله گری در این بازار را دارند؛ اما قبل از معامله گر در آموزش فارکس ، اولین قدم، انتخاب یک بروکر ایده آل است. بروکر به عنوان یک پل ارتباطی و واسطه بین معامله گر و بازار فارکس عمل می کند. […]

ادامه مطلب

ریبیت در فارکس چیست؟ نحوه دریافت ریبیت

بازار فارکس همانند هر بازار دیگری دارای اصطلاحات مخصوص به خود می باشد که معامله گران این بازار قبل از شروع فعالیت خود باید با اصطلاحات آن آشنا شوند. آشنایی با این اصلاحات به معامله گران کمک می کند تا بتوانند راحت تر با یک دیگر درکورد معاملات خود صحبت کنند، درک بهتری از روند […]

ادامه مطلب

شاخص NFP چیست و چگونه بر مبنای آن معامله کنیم؟

اگر از معامله گران بازار فارکس و آموزش فارکس بپرسید، به شما خواهند گفت که اخبار از مهم ترین مواردی است که نوسان شدیدی در قیمت ارزها و سایر نمادهای بازار فارکس ایجاد می کند و معاملات آن ها را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از مهم ترین خیر ها و داده های […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.