بستن منو

بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟

تیم تحلیل دلفین وست
13 مهر 1402

یکی از محبوب ترین بازار های مالی در میان تمامی معامله گران جهان، بازار فارکس است که یک بازار جهانی بوده و در آن به تبادل ارز های ملی کشور های مختلف با یک دیگر پرداخته می شود. بازار فارکس بزرگترین بازار مالی در جهان است که حجم معاملات روزانه آن بیش از 8 تریلیون دلار است؛ حتی حجم معاملات آن بیشتر از بازار سهام نیویورک با حجم معاملات روزانه بیش از 6 تریلیون دلار است. احتمالا تاکنون نام بازیگران بزرگ فارکس را شنیده اید؛ بازیگران فارکس کسانی هستند که قیمت ها را جابه جا می کنند؛ در نتیجه، شناخت بازیگران می تواند روی معاملات شما تاثیر گذار باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با بازیگران اصلی بازار فارکس بپردازیمغ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

بازیگران فارکس چه کسانی هستند؟

به طور کلی در بازار فارکس اشخاص حقیقی و حقوقی مختلفی فعالیت می کنند که هر کدام نقش تعیین کننده ای در این بازار دارند؛ اما بازیگران اصلی این بازار، کسانی که سرمایه های بزرگی را در اختیار دارند و با سرمایه خود می توانند قیمت را جابه جا کنند؛ عبارت انداز:

  • بانک های مرکزی کشورهای مختلف
  • بانک های تجاری و سرمایه گذاری
  • شرکت های بزرگ مالی و تجاری
  • کارگزاری ها یا بروکر ها
  • شرکت‌ های چندملیتی (MNC)
  • صندوق های سرمایه گذاری

علاوه بر موارد بالا، معامله گران و سرمایه گذاران خرد نیز وجود دارند که در بازار فارکس فعالیت می کنند، اما نمی توانیم آن ها را جزء بازیگران اصلی بدانیم؛ زیرا آن ها دارای سرمایه ای به اندازه بازیگران اصلی که در بالا اشاره شد، نیستند و نمی توانند تاثیرات بزرگی روی قیمت ایجاد کنند. در واقع می توان اینگونه گفت که حجم معاملات انجام شده توسط سرمایه گذاران خرد در مقایسه با بانک ها، موسسات و شرکت های مالی بسیار کم است.

در ادامه به بررسی بازیگران اصلی در فارکس می پردازیم:

بانک های مرکزی

به طور خلاصه، یک بانک مرکزی مسئول تعیین قیمت ارز کشور خود در بازار فارکس است و هر اقدامی که توسط بانک مرکزی در بازار فارکس انجام شود، برای تثبیت یا افزایش رقابت پذیری اقتصاد آن کشور انجام می شود.

بانک های مرکزی، نماینده دولت کشور خود هستند که به عنوان یکی از مهم ترین بازیگران بازار فارکس شناخته می شوند. عملیات و تصمیمات بانک های مرکزی هر کشور از جمله تعیین نرخ بهره تا حد زیادی بر نرخ ارز آن کشور تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، زمانی که نرخ بهره آمریکا توسط بانک مرکزی آمریکا مشخص می شود، تاثیر بالایی که روی ارز دلار آمریکا دارد و مشاهده می کنیم که جفت ارز هایی که یک طرفه آن ها دلار آمریکا است، دچار نوسان های شدیدی می شوند.

بانک های تجاری و سرمایه گذاری

پس از بانک های مرکزی، بانک های تجاری و سرمایه گذاری هستند که بیشترین حجم معاملات را در بازار فارکس دارند. بانک ها در هر اندازه ای که هستند به مبادله ارز ها از طریق شبکه های الکترونیکی و بازار فارکس می پردازند.  در واقع، بانک ها هستند که قیمت خرید و فروش جفت ارز ها و میزان اسپرد آن ها را بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌ کنند.

این بانک ها به طور روزانه به انجام معاملات با حجم زیادی برای خود و مشتریانشان می پردازند و درمجموع بازاری به نام بازار بین‌ بانکی فارکس را به وجود می ‌آورند و سود این بانک ها از تفاوت قیمت خرید و فروش ارز ها بدست می آید.

شرکت های بزرگ مالی و تجاری

شرکت‌های بزرگ مالی و تجاری یکی دیگر از بازیگران مهم بازار فارکس است که می ‌توانند تأثیر قابل توجهی روی جفت ارز ها در بازار فارکس داشته باشند. آم خا با استفاده از تیم های تحلیلی بسیار حرفه ای و با تجربه ای که در اختیار دارند، می توانند پیش بینی های بسیار دقیقی از روند آینده قیمت جفت ارز ها داشته باش این شرکت‌ ها با سرمایه بزرگی که در اختیار دارند، می توانند معاملاتی با حجم بسیار بالایی انجام دهند که باعث ایجاد نوسانات شدیدی روی یک جفت ارز شود و به دنبال آن، نوساناتی روی سایر جفت ارز ها در بازار فارکس رخ دهد.

بروکر ها

بروکر ها را می توان مسئول اجرای سفارشات معامله‌ گران دانست که به عنوان یک واسطه‌ بین معامله ‌گران در بازار فارکس عمل می‌ کنند. آن ها نقش بسیار پر رنگی در بازار فارکس دارند؛ زیرا اجرای سفارشات، سرعت و کیفیت اجرای آن می‌ تواند تأثیر زیادی بر روی معاملات کاربران داشته باشد. هر چه یک بروکر بتواند به موفقیت بالایی در اجرای این مسئولیت برسد، محبوبیت بیشتری بین معامله گران پیدا می کند و کاربران بیشتری را نسبت به سایر بروکر ها جذب می کند. به عنوان مثال، فرض کنید که قصد انجام معامله خرید روی جفت ارز eur/usd را روی قیمت 1.057 دارید و سفارش خود را ثبت می کنید؛ اگر سفارش شکا روی همین قیمت اجرا شود، بسیار ایده آل است؛ اما اگر سفارش شما روی قیمتی بالاتر یا حتی پایین تر اجرا شود، نقطه ورود شما تغییر کرده و به دنبال آن تمام مدیریت سرمایه، حد سود و حد ضرر شما را دچار تغییر می کند. این تغییرات ممکن است به گونی ای پیش رود که دیگر انجام این معامله برای شما صرفی نداشته باشد.

شرکت های چند ملیتی

شرکت ‌های چندملیتی یکی دیگر از مواردی هستند که به عنوان بازیگران بازار فارکس شناخته می‌ شوند. شرکت‌ های چندملیتی، شرکت هایی هستند که در بیش از یک کشور فعالیت دارند و با تبادل کالا و خدمات در سطح جهانی، نیاز به تبدیل ارز ها دارند؛ آن ها برای انجام این تبادلات ارزی خود از بازار فارکس استفاده می ‌کنند که می ‌تواند تأثیر زیادی بر روند نرخ ارزها در بازار فارکس داشته باشد. این شرکت‌ها به دلیل فعالیت‌های بین‌المللی خود، با ریسک ارزی مواجه هستند؛ در نتیجه، آن‌ ها باید به کمک استراتژی‌ های مدیریت ریسک ارزی، ریسک ارزی خود را کاهش دهند که این کار را در بازار فارکس به کمک ابزار هایی از جمله قرارداد های آتی (futures) انحام می دهند.

به عنوان مثال، یک تولید کننده پنل خورشیدی آلمانی را در نظر بگیرید که ابتدا مواد اولیه خود را از آمریکا وارد می کند و محصولات نهایی خود را در چین بفروش می شناسد. پس از فروش نهایی، یوان چینی که تولید کننده دریافت کرده است را باید دوباره به یورو تبدیل کند و سپس شرکت آلمانی باید یورو را با دلار مبادله کند تا بتواند دوباره با آمریکایی ها معامله کند و مواد اولیه خریداری کند. شرکت های چند ملیتی برای انجام چنین فرایند تبادل ارزی از بازار فارکس استفاده می کنند و با توجه به اینکه حجم معاملات آن ها نیز بالا است، ممکن است که نوساناتی را روی جفت ارز ها ایجاد کند.

صندوق های سرمایه گذاری

همان طور که می دانید، صندوق های سرمایه گذاری که متشکل از یک تیم حرفه ای تحلیلی در بازار های مالی هستند که علاقه مندان به بازار های مالی می توانند سرمایه خود را در این صندوق ها سرمایه گذاری کنند. صندوق ها با سرمایه جمع آوری سرمایه شدهاز اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به عنوان نماینده قانونی سرمایه گذاران خود به انجام معامله و سرمایه گذاری در بازار های مالی مختلف از جمله بازار فارکس بپردازند. صندوق ها معمولا سرمایه بسیار بزرگی را در اختیار دارند و می توانند معاملاتی با حجم های بزرگی را در بازار فارکس انجام دهند که می تواند نوسانات بزرگی را روی جفت ارز ها ایجاد کند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با بازیگران اصلی بازار فارکس آشنا کنیم؛ اما صرفا شناخت آن ها کافی نیست. شناخت آن ها می تواند در درک رفتار آن ها کمک کند و باید با درک رفتار آن ها سعی کرد که با بازیگران بازار فارکس همراه شده و هم جهت با آن ها وارد معامله شد تا بهترین سودها را کسب کرد. برای این بتوان از نحوه معامله کردن بازیگران آگاه شد، بررسی عواملی از جمله خبر ها، تحلیل‌ ها و نظرات بازیگران اصلی، دنبال کردن منابع معتبر، مطالعه گزارش‌ ها می ‌تواند کمک کننده باشد. از طرفی دیگر، معمولا ورود بازیگران اصلی به بازار با الگو های خاص قیمتی همراه است که می توان آن ها را روی نمودار قیمتی مشاهده کرد؛ در نتیجه، بررسی نمودارها می تواند برای همراه شدن و معامله کردن در جهت بازیگران کمک کننده باشد.

4.5/5 - (4 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

پراپ تریدینگ چیست؟ بهترین پراپ تریدینگ برای ایرانیان

بسیاری از افراد پس از آموزش های لازم را سپری کرده و مهارت هایی معامله گری را کسب کرده اند؛ اما سرمایه اولیه برای شروع معامله گری را ندارند. در واقع، یکی از مهم ترین چالش های معامله گران (تریدر ها) برای شروع فعالیت در بازار های مالی، سرمایه اولیه می باشد؛ زیرا بدون آن […]

ادامه مطلب

تقویم اقتصادی فارکس امروز

همان طور که می دانید، یکی از عواملی که می تواند بازار های مالی از جمله فارکس را تحث تاثیر خود قرار دهد، اخبار و رویداد های مهم اقتصادی، سیاسی و… نیز می باشد. این موارد گاهی اوقات می توانند به قدری تاثیر گذار باشند که روند حرکتی نمودار را به طور کامل تغییر دهند؛ […]

ادامه مطلب

ریسک فری در فارکس چیست؟ آموزش استراتژی آن

بازار فارکس بزرگ ترین بازار مالی جهان است که معامله گران بسیار زیادی در آن به انجام فعالیت و معامله گری می پردازند. در فارکس می توان انواع معامله گران را مشاهده کرد؛ از معامله گران حرفه ای از جمله اساتید برجسته و پیشکسوت، موسسات بزرگ مالی و بانک ها گرفته تا معامله گران خرد […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.