top bar desktop top bar mobile
بستن منو

حد سود یا Take Profit چیست؟ آموزش استفاده از تیک پرافیت در معامله ارز دیجیتال

hadise pourfard
19 دی 1403

همان طور که می دانید، برای موفقیت در بازارهای مالی و انجام معاملات سودآور، یکی از مباحثی که باید به خوبی آموزش دید و به آن تسلط پیدا کرد، مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است. فعالیت در بازارهای مالی همواره با ریسک همراه است و اگر یک معامله گر نخواهد مدیریت سرمایه و ریسک را رعایت کند، قطعا نمی تواند به سود برسد و در نهایت شکست خواهد خورد. در بحث مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک، یکی از مهم ترین ابزارهای هر معامله گر، حد سود یا Take Profit که در ادامه این مقاله آموزش فارکس قصد بررسی آن را داریم؛ با ما همراه باشید.

 

 

تیک پرافیت (Take Profit) چیست؟

حد سود یا همان تیک پرافیت (Take Profit) یکی از مهم ترین ابزارهای مدیریت سرمایه و ریسک است که معامله گران از آن استفاده می کنند. حد سود به عنوان یک دستور توسط معامله گر برای خروج از یک معامله با سود صادر می شود. به بیان کامل تر، یک نوع سفارش خروج از معامله می باشد و براساس آن معامله گر باید قیمتی را مشخص کند که اگر قیمت واقعی (لایو بازار) به قیمت تعیین شده رسید، معامله با سود بسته شود.

به عنوان مثال، فرض کنید یک معامله گر قصد انجام یک معامله خرید را بر روی نماد EUR/USD بر روی قیمت 1.03970 دارد. او براساس تحلیلی که انجام داده است، یک سقف قیمتی 1.04035 مشاهده می کند و حد سود خود را بر روی آن سقف قرار می دهد؛ بدین معنی که اگر قیمت به آن سقف رسید، معامله به صورت خودکار با سود بسته شود.

ابزار دیگری نیز وجود دارد که نام آن حد ضرر (Stop Loss) می باشد. حد ضرر به عنوان یک دستور توسط معامله گر برای خروج از یک معامله با ضرر محدود صادر می شود. به بیان کامل تر، یک نوع سفارش خروج از معامله می باشد و براساس آن معامله گر باید قیمتی را مشخص کند که اگر قیمت واقعی (لایو بازار) به قیمت تعیین شده رسید، معامله با ضرر بسته شود و از ضرر بیشتر جلوگیری کند.

معامله گر با مشخص کردن حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) یک معامله می تواند نسبت ریسک به ریوارد خود را محاسبه کند. به طور کلی، معامله گران باید معامله را انجام دهند که ریوارد آن بزرگ تر از ریسک آن باشد و نسبت ریسک به ریوارد  آن حداقل از 2 بالاتر باشد.

به طور کلی، معامله گران برای مدیریت معامله باز و سود خود می توانند یکی از روش های زیر را پیش بگیرند:

1- استفاده نکردن حد سود و جابه جایی حدضرر با تغییرات قیمت که در نهایت معامله با فعال شدن حدضرر بسته شود (این روش به معامله گران تازه کار توصیه نمی شود).

2- استفاده از حد سود که پس از رسیدن قیمت واقعی به آن، معامله با سود بسته شود (این روش ساده بوده و مناسب افراد تازه کار است).

3- استفاده از حد سود، اما در طول حرکت قیکت و قبل از رسیدن به حد سود، معامله مدیریت شودو به عنوان مثال ، بستن نصف حجم معامله یا ریسک فری کردن و…. (این روش به معامله گران تازه کار توصیه نمی شود).

 Take Profit یا حد سود پیست

چگونه برای معامله حد سود تعیین کنیم؟

روش های مختلفی برای تعیین حد سود یا (Take Profit) وجود دارد که در ادامه به مهم ترین های آن اشاره خواهیم کرد.

تعیین حد سود براساس درصد ثابت

یکی از روش های تعیین حد سود، استفاده از درصد ثابت می باشد؛ بدین معنی که معامله گر باید قبل از باز شدن معامله خود، سود موردنظر خود را به صورت درصدی تعیین کند. تعیین درصد باید براساس تحلیل بازار و منطق باشد و معامله گران نباید درصد های غیر واقعی و خیالی برای معاملات خود تعیین کنند. همچنین، این روش در بازاری بورس و کریپتو کاربردی است و بهتر است که از آن در بازار فارکس استفاده نکرد. به عنوان مثال، فرض کنید که فردی بیت کوین را در قیمت 50 هزار دلار خریداری کرده است و برای خود حد سود 10% تعیین می کند. در صورتی که قیمت به 55 هزار دلار برسد، بیت کوین خود را فروخته و سود خود را نقد می کند.

تعیین حد سود براساس نسبت ریسک به ریوارد ثابت

یکی دیگر از روش های تعیین حد سود، استفاده از نسبت ریسک به ریوارد ثابت می باشد؛ بدین معنی که معامله گر باید قبل از باز شدن معامله خود، نسبت ریسک به ریواردی را درنظر بگیرد و از آن استفاده کند. متداول ترین نسبت ریسک به ریوارد در میان معامله گران، نسبت ریسک به ریوارد 1 به 2 می باشد، بدین معنی که حد سود معاملات باید دو برابر حد حضرر باشد. این روش در در بازار فارکس عملکرد بهتری دارد. به عنوان مثال، فرض کنید که فردی بیت کوین را در قیمت 50 هزار دلار خریداری کرده است و برای خود حد سود 10% تعیین می کند. در صورتی که قیمت به 55 هزار دلار برسد، بیت کوین خود را فروخته و سود خود را نقد می کند.

تعیین حد سود براساس حمایت ها و مقاومت ها

معامله ‌گران در این روش به تحلیل نمودار قیمتی می پردازند و محدوده های حمایتی و مقاومتی  پیش روی قیمت را مشخص می کنند. حمایت ها و مقاومت ها و به عنوان محدوده های شناخته می شوند که قیمت می توانند در آن محدوده واکشن  نشان دهد. در محدوده حماتی انتظار می رود که پس از برخورد قیمت به آن، قیمت شروع به افزایش کند. در محدوده مقاومتی انتظار می رود که پس از برخورد قیمت به آن، قیمت شروع به کاهش کند. باتوجه به اهمیت این سطوح، معامله گران می توانند در از آن ها به عنوان حد سود خود استفاده کنند.

به عنوان مثال، فرض کنید که یک معامله گر در قیمت 2600 دلار نمودار طلا تصمیم به باز کردن معامله خرید می گیرد. همچنین، معامله گر در قیمت 2610 دلار یک محدوده مقاومتی شناسایی می کند که سقف قبلی قیمت می باشد. پس از اینکه معامله انجام شد، معامله گر حد سود خود را بر روی مقاومت قرار می دهد تا در صورتی که قیمت به آن محدوده مقاومتی رسید، معامله با سود بسته شود.

تعیین Take Profit براساس حمایت ها و مقاومت ها بسیار دقیق تر از دو روش قبلی می باشد و در تمامی بازارهای مالی کاربردی است؛ توصیه می شود که به عنوان یک معامله گر از این روش استفاده کنید.

take profit

مزایای تیک پرافیت

برخی از مهم ترین مزایای حد سود به شرح زیر است:

1. گاهی اوقات پیش می آید که معامله گران نمی توان معامله خود را رصد و آن را مدیریت کنند. استفاده از حد سود می تواند باعث شود که حتی بدون حضور معامله گر، در صورتی که قیمت به محدوده متناسب رسید، بسته شود و سود بدست آمده از دست نرود.

2. یکی از بزرگ ترین مشکلات تمامی معامله گران کنترل احساسات می باشد، معامله گران می توانند با استفاده از حد سود، احساسات خود را کنترل کنند. به دلیل اینکه برای اجرای دستور حد سود نیازی به حضور معامله گر نیست، معامله گر می تواند معامله خود را باز، حد سود را مشخص و همه چیز را به زمان بسپارد و از مشاهده کردن نمودار دست بردارد. در این حالت به دلیل اینکه او نمودار قیمتی را مشاهده نمی کند، کمتر دچار ترس، طمع یا هر حس دیگری شده و معامله خود را دست کاری نمی کند.

معایب تیک پرافیت

برخی از مهم ترین معایب حد سود به شرح زیر است:

1. گاهی اوقات ممکن است قیمت حرکت های بزرگی را انجام دهد، اما یک معامله  با سود کمی پس از فعال شدن حد سود بسته شود و بخش بزرگی از حرکت قیمت از دست برود.

2. در برخی مواقع ممکن است که حد سود فعال نشود. این اتفاقات در مواقعی که نوسانات قیمت در بازار زیاد است و اسپرد (کارمزد معاملات) زیاد می شود، بسیار رخ می دهد.

تیک پرافیت

نکاتی برای تعیین تیک پرافیت

همان طور که گفته شد، روش تعیین حد سود براساس حمایت ها و مقاومت ها می تواند روش دقیق تر و بهتری نسبت به سایر روش ها باشد؛ اما این سطوح حمایتی و مقاومتی را باید به چه روشی مشخص کرد؟ برخی از بهترین روش ها برای شناسایی محدوده های حمایتی و مقاومتی به شرح زیر می باشند.

حمایت ها و مقاومت های استاتیک

حمایت ها و مقاومت های استاتیک از محدوده های افقی تشکیل شده است که براساس  پیوت های کف و سقف قیمتی مشخص می شود. هر چه این محدوده ها در تایم فریم  های بالاتر تشکیل شوند و هر چه پیوت های کف و سقف قیمتی، ماژور تر باشند، محدوده های استاتیک رسم شده قوی تر و معتبر تر خواهند بود.

سطوح فیبوناچی

فیبوناچی یکی دیگر از ابزارهای محبوب و پرکاربرد در تحلیل تکنیکال است که از آن می توان برای تعیین حد سود استفاده کرد. فیبوناچی دارای سطوح و لوب های مختلفی تشکیل شده است که قیمت می تواند به آن ها واکشن نشان دهد و سطوح مناسبی برای تعیین حد سود است. مهم ترین سطوح فیوبناچی برای تعیین حد سود به شرح زیر است.

سطح 38.2%، سطح 0.50%، سطح 61.8%، سطح 76.4% و سطح 100%

اعداد رُند

معمولا قیمت هنگامی که به اعدا رُند می رسد، واکنش هایی را نشان می دهد. از اعداد رُند نیز می توان برای تعیین حد سود استفاده کرد، اما این روش چندان اعتبار بالایی ندارد و بهتر است که از سایر روش ها استفاده کرد.

اندیکاتورها

یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد در  آموزش تحلیل تکنیکال، اندیکاتورها می باشند. اندیکاتورها در تحلیل نمودارهای قیمتی به معالمه گران کمک می کنند و می توان از آن ها برای دریافت سیگنال ورود و خروج از معامله استفاده کرد. معامله گران می توانند از انیدکاتورها برای تعیین حد سود استفاده کنند و هنگامی که از یک اندیکاتور سینگال خروج دریافت کردند، از معامله خارج شوند. برخی از محبوب ترین اندیکاتورها عبارت انداز:

RSI، MACD، باندهای بولینگر، میانگین متحرک و….

تفاوت بین تیک پروافیت و حد ضرر

همان طور که گفته شد، حد سود و حد ضرر هر دو از ابزارهای مهم برای مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک می باشند که معامله گران از آن ها استفاده می کنند؛ اما اهداف و کارکردهای متفاوتی دارند که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:

  • هدف هر دو خروج از معامله به صورت خود کار می باشد؛ اما حد سود یعتی بسته شدن یک معامله با سود و حد ضرر به معانی بسته شدن یک معامله با ضرر و جلوگیری از ضرر بیشتر است.
  • حد سود نشان می دهد که اگر معامله با سود بسته شود، چه مقدار سود نصیب معامله گر می شود؛ اما حد ضر نشان می دهد که اگر معامله با ضرر بسته شود، چه مقدار ضرر نصیب معامله گر می شود.
  • حد سود براساس اهداف مالی معامله گر تعیین می شود؛ اما حد ضرر براساس میزان ریسک پذیری و تحمل معامله گر تعیین می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله به شرح حد سود یا تیک پرافیت (Take Profit) پرداخته شد. معامله گران به کمک حد سود می توانند ساده تر معامله کنند، احساسات خود را کنترل کنند، معامله بدون حضور آن ها مدیریت شود و… . حد ضرر یکی دیگر از ابزارهای مهم مدیریت سرمایه و ریسک می باشد که از آن برای کنترل ضرر استفاده می شود. این دو ابزار شاید از نظر کارایی تفاوت هایی با یک دیگر داشته باشند؛ اما هر دو نیز درکنارهم هستند که معنا پیدا می کنند. در واقع، این دو ابزار مکمل یک دیگر بوده و یک معامله گر برای مدیریت سرمایه و ریسک خود باید از هر دو در کنارهم استفاده کند.

 

سواالات متداول

  • حد سود چیست؟

حد سود یکی ابزارهای مهم و پرکاربرد برای مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است که به معامله گران این امکان را می دهد تا معاملات آن ها هنگامی که به سود موردنظر رسید، به صورت خودکار بسته شود.

  • حد ضرر چیست؟

حد ضرر به عنوان دستوری دیگر شناخته می شود که براساس آن معامله گر یک قیمتی را به عنوان حد ضرر خود مشخص می کند و در صورتی که قیمت واقعی بازار به آن برسد، معامله با ضرر بسته می شود و از ضرر بیشتر جلوگیری می کند.

  • چگونه می توان حد سود تعیین کرد؟

می توان به روش های مختلفی حد سود معاملات را تعیین کرد؛ اما بهترین و دقیق ترین روش آن بدین صورت است که حد سود براساس محدوده های حمایتی و مقاومتی پیش روی قیمت مشخص شود.

3/5 - (2 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

شاخص تراز تجاری یا Trade Balance در فارکس چیست؟

شاخص تراز تجاری (Trade Balance) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی است که به تفاوت ارزش صادرات و واردات یک کشور در یک دوره زمانی مشخص اشاره می‌کند. این شاخص در بازار فارکس نقشی کلیدی ایفا می‌کند، زیرا می‌تواند روی ارزش پول ملی یک کشور تاثیر بگذارد.  تراز تجاری مثبت، که به معنای صادرات بیشتر از […]

ادامه مطلب

نحوه و روش های تشخیص بازگشت روند در فارکس

تشخیص به ‌موقع تغییر جهت روند در بازار فارکس، مهارتی کلیدی است که می‌تواند مرز بین سود و زیان را در معاملات شما تعیین کند. در این مقاله، به زبانی ساده و با تمرکز روی نکات کلیدی، به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت. هدف ما ارائه دیدگاهی جامع اما به دور از پیچیدگی‌های غیرضروری […]

ادامه مطلب

پندینگ اوردر (Pending Order) چیست؟ انواع پندینگ اوردر

تصور کنید که در حال معامله در بازار فارکس هستید، بازاری که قیمت‌ها به سرعت در حال نوسان هستند و فرصت‌های سودآوری در کسری از ثانیه ظاهر و ناپدید می‌شوند؛ اما شما به دلیل مشغله‌های کاری، محدودیت‌های زمانی و یا حتی نیاز به استراحت، نمی‌توانید به طور مداوم بازار را زیر نظر داشته باشید. در […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.