معرفی انواع حساب های فارکس
در بازار فارکس، انواع حساب ها وجود دارد که معامله گران می توانند نیان آن ها یکی را انتخاب کنند.
معامله گران قبل از انتخاب و افتتاح حساب باید انواع حساب ها را به طور دقیق بررسی کنند تا گزینه مناسب خود را پیدا کنند؛ چرا که هر کدام از انواع حساب های فارکس دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشند که می تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد معامله گر تاثیر بگذارد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا انواع حساب های فارکس در حوزه آموزش فارکس را معرفی و ویژگی های آن ها را شرح دهیم؛ تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا در انتخاب خود دقیق تر عمل کنید.
بستر معاملات فارکس چیست؟
فهرست مطالب
به طور خلاصه شرح دهیم Foreign exchange market که به اختصار فارکس (FOREX) گفته می شود، یک بازار غیرمتمرکز دو طرفه برای تبادل و معامله ارز های فیات (یورو، دلار، پوند و…) می باشد که می توان آن را بزرگ ترین بازارمالی جهان با حجم معاملات روزانه بیش از 8 میلیارد دلار دانست.
معامله گران در این بازار به معامله بر روی جفت ارز ها از جمله EUR/USD، GBP/USD، USD/JPY و… می پردازند. همچینین، در بازار فارکس می توان دارایی و نماد های دیگری از جمله سهام ها، شاخص ها، کامودیتی ها (کالاها)، ارزهای دیجیتال و… را در قالب قراردادهای CFD نیز معامله کرد.
دوره فارکس جونیور اگر قصد خرید رایگان دوره جامع فارکس را دارید، دوره فارکس جونیور به شما پیشنهاد میشود.
انواع حساب های فارکس و بروکر ها
همان طور که گفته شد، برای اینکه بتوان در بازار فارکس معامله کرد، ابتدا باید یک حساب معاملاتی را افتتاح کرد که برای این کار باید از طریق بروکر ها اقدام کرد. بروکرها در واقع، همان کارگزاری های معاملاتی می باشند که به عنوان واسطه میان معامله گران و بازار فارکس عمل کرده و دسترسی معامله گران به فارکس را فراهم می کنند.
در هر بروکر انواع حساب های فارکس با وبژگی های متنوع برای انجام معامله وجود دارد که معامله گران باید ویژگی هر حساب را بررسی و بهترین گزینه باتوجه به نیازهای خود را انتخاب کنند. در ادامه به شرح انواع حساب های فارکس و ویژگی های آن ها پرداخته خواهد شد.
- حساب استاندارد (Standard Account)
- حساب پم (PAMM Account)
- حساب وی آی پی (VIP Account)
- حساب سنت یا مینی (Cent Account)
- حساب اسلامی (Islamic Account)
- حساب ECN یا (ECN Account)
- حساب STP یا (STP Account)
- حساب نانو (Nano Account)
1. حساب استاندارد (Standard Account)
یکی از انواع حساب های فارکس، حساب استاندارد است که در اکثر بروکرهای فارکس ارائه شده و معامله گران می توانند از آن استفاده کنند. این نوع حساب به سرمایه اولیه بیشتری در مقایسه با حساب های نانون و سنت دارد که مقدار آن ممکن است در بروکرهای مختلف، متفاوت باشد؛ اما معمولا 50 یا 100 دلار می باشد. اکثر بروکرها برای حساب های استاندارد تا لوریج 100 ارائه می دهند که معامله گران در هنگام افتتاح حساب می توانند آن را تعیین کنند.
کارمزد معاملات در این حساب ها معمولا کمتر از حساب های سنتی و نانو می باشد. به طور کلی، در حساب های استاندارد می توان به انواع جفت ارزها و سایر نماد های برای انجا معامله دسترسی داشت؛ اما با این حال ممکن است که از برخی از نماد پشتیبانی نشود که کاملا به بروکر مر بوطه بستگی دارد.
2. حساب پم (PAMM Account)
حساب پم یکی دیگر از انواع حساب های فارکس است که برخی از بروکرها ارائه می دهند که برای معامله گرانی مفید است که یا سرمایه کافی برای معامله ندارند یا تخصص کافی برای این کار را ندارند. به بیان کامل تر، معامله گران معمولا با دو مشکل دست و پنجه نرم می کنند؛ سرمایه کم یا دانش تکنیکال محدود دارند. معامله گرانی که سرمایه کمی دارند، اما دانش تکنیکال کافی دارند، می توانند یک حساب پم ایجاد کنند و از سایر افراد سرمایه جذب کنند.
سپس در سود و زیان براساس شرایط از پیش تعیین شده با آن ها شریک شوند. معامله گرانی که سرمایه دارند، اما دانش تکنیکال ندارند، می توانند انواع حساب های پم موجود در بروکر را بررسی کنند و حسابی که گزینه ایده ال تری است را انتخاب کنند. سپس سرمایه خود را به آن حساب پم انتقال و براساس شرایط از پیش تعیین شده با صاحب حساب شریک شوند.
3. حساب وی آی پی (VIP Account)
برخی از بروکرها دارای نوع خاصی از حساب به نام حساب وی آی پی می باشند که تفاوت آن با سایر حساب ها در این است که خدمات بیشتری را به معامله گران ارائه می دهد. به عنوان مثال، پشتیبانی قوی تر، برگزاری وبینار و سمینارهای تخصصی و رایگان، تاحراز هویت سریع تر حساب، روش های متنوع تر واریز و برداشت و محدودیت های کمتر در سقف واریز و برداشت، اهرم یا همان لوریج بیشر، کارمزد یا همان اسپرد کمتر و.. از نمونه ویژگی هایی است.
توصیه می شود که معامله گران مبتدی از حساب های ساده تر استفاده کنند و این نوع حساب ها مناسب معامله گران حرفه ای تر است.
4. حساب سنت یا مینی (Cent Account)
حساب سنتی معمولا برای افرادی مناسب است که تمایل دارند با سرمایه بسیار کمی شروع کنند. همان طور که از نام آن پیدا است، در این نوع حساب ها برخلاف حساب هایی که تاکنون معرفی شده است، واحد معاملاتی به جای دلار، سنت خواهد بود.
حساب های سنتی برای افراد مبتدی که قصد آموزش و تمرین را دارند، بسیتر ایده آل است؛ زیرا می توانند با سرمایه بسیار کمی (مثلا 10) یک حساب معاملاتی برای خود افتتاح و با آن به معامله بپردازند. کارمزد حساب سنتی به دلیل اینکه واحد حساب سنت است، بسیار کمتر از انواح حساب های دیگر می باشد.
5. حساب اسلامی (Islamic Account)
از دیگر انواع حساب های فارکس که در بروکر ها ارائه می شو، حساب اسلامی است.
همان طور که می دانید، اگر یک معامله بیش از یک روز در بازار فارکس باز بماند، به آن معامله کارمز شبانه یا Swap تعلق می گیرد. این نوع کارمزد از نظر اسلام صحیح نیست؛ در نتیجه، معامله گران مسلمان از حساب اسلامی استفاده کنند که معاف از این نوع کارمزد است.
6. حساب ECN یا (ECN Account)
حساب ECN یا Electronic Communication Network یکی از انواع حساب های معاملاتی بسیار محبوب در بازار فارکس است. در حساب ECN، معامله گران در یک بازار بین بانکی معامله می کنند بدون دخالت بروکر معامله می کنند؛ به عبارت کامل تر، معاملات به صورت مستقیم به کمک شبکه های الکترونیکی بین معامله گران و بدون واسطه گری بروکرها انجام می شود.
در این نوع حساب، کارمزد کمتری نسبت به سایر حساب ها پرداخت می شود، نماد های بیشتری برای انجام معامله وجود دارد، سفارشات در سریع ترین زمان ممکن فعال می شود؛ اما سرمایه اولیه برای افتتاح آن حداقل 500 دلار می باشد.
7. حساب STP یا (STP Account)
حساب های (Straight Through Processing) یا STP نوع دیگر از انواع حساب های فارکس است که نحوه عملکرد و ویژگی های آن مشابه حساب های ECN می باشد؛ اما تفاوت آن در این است که در مقایسه با حساب های ECN ، دریافت می کند. معمولا کارمزد یا همان اسپرد این نوح حساب ها اسپرد ثابت است و سرعت بالاتری در اجرای سفارش ها دارد.
8. حساب نانو (Nano Account)
حساب نانو از انواع دیگر از حساب های معاملاتی در بازار فارکس است که مناسب معامله گرانی است که سرمایه اولیه کوچکی دارند و قصد دارند که معاملاتی با حجم کم انجام دهند. این حساب ها همانند حساب های سنتی برای معامله گران مبتدی که به دنبال آموزش و تمرین می باشند، بسیار مفید است. تفاوت حساب نانو با حساب سنتی در این است حجم معامله (لات) بیشتری را می توان برای هر معامله درنظر گرفت.
نتیجه گیری
در این مقاله به معرفی انواع حساب های فارکس و ویژگی های مهم هر کدام پرداخته شد. همان طور که مطالعه کردید، انواع حساب های معاملاتی وجود دارد که معامله گران باید باتوجه به اهداف، میزان تخصص، سبک معاملاتی و…، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنند.
امروزه بروکرها باتوجه به شرایط رقابتی، پیشرفت تکنولوژی، افزایش خواسته مشتریان و…، ممکن است که حساب های جدیدی با ویژگی های جدیدی به کاربران خود ارائه دهند که خارج از دسته بندی گفته شده باشد؛ در نتیجه، بهترین کار این است که قبل از افتتاح یک جساب معاملاتی، تمام ویژگی های تمام حساب های معاملاتی یک بروکر را مطالعه کنید و سپس مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.