معرفی انواع پلتفرمهای معاملاتی فارکس
در سال های اخیر طرفداران بازار فارکس بسیار زیاد شده است و افراد زیادی را به خود جذب کرده است. افراد برای اینکه بتوانند وارد بازار فارکس شوند و به معامله گری در آن بپردازند، نیاز به یک پلتفرم معاملاتی دارند. به کمک پلتفرم های معاملاتی فارکس، افراد می توانند به بررسی و تحلیل نمودار ها بپردازند و سپس معامله موردنظر خود را انجام دهند. هم اکنون، انواع پلتفرم های معاملاتی فارکس وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای قابلیت های مخصوص به خود میباشند و معامله گران میتوانند باتوجه به نیاز های خود از میان آن ها یکی را انتخاب و استفاده کنند. اگر قصد شروع فعالیت در آموزش فارکس را دارید و به دنبال انتخاب یک پلتفرم معاملاتی مناسب میباشید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید که قصد داریم بهترین پلتفرمهای معاملاتی فارکس را معرفی کنیم.
معرفی پلتفرمهای معاملاتی فارکس
فهرست مطالب
قبل از اینکه به معرفی پلتفرم های معاملاتی فارکس بپردازیم، یک تعریف کوتاهی از پلتفرم معاملاتی داشته باشیم.
به طور خلاصه و مختصر، پلتفرم معاملاتی به نرم افزار یا اپلیکیشنی گفته میشود که معامله گر از طریق آن می تواند وارد بازار فارکس شود و به انجام معامله بپردازد. اکثر پلتفرم های معاملاتی به صورت رایگان دراختیار معاملهگران قرار میگیرد و دارای نسخه های مختلف برای سیستم عامل های ویندوز، اندروید و ios میباشند.
هم اکنون پلتفرم های معاملاتی فارکس بسیار زیادی وجود دارد که معامله گران میتوانند باتوجه به قابلیت هایی که ارائه می دهند، یکی را انتخاب و استفاده کنند. برخی از آن ها به دلیل تحریم هایی که علیه ایران وجود دارد، برای ایرانیان قابل استفاده نمیباشند؛ به همین خاطر قبل از استفاده باید این موضوع بررسی شود. اکثر پلتفرم های معاملاتی علاوه بر اینکه می توان از طریق آن ها به معامله پرداخت ابزار های مختلفی را جهت تحلیل نمودار ها دراختیار کاربران خود قرار میدهند و بسیاری از آن ها دارای خدمات دیگری چون پوشش اخبار میباشند.
در ادامه به معرفی برخی از بهترین پلتفرمهای معاملاتی فارکس میپردازیم.
بهترین پلتفرمهای معاملاتی فارکس در ایران به شرح زیر می باشند:
- متاتریدر5
- متاتریدر 4
- سی تریدر (cTrader)
- تریدینگ ویو (TradingView)
- پلتفرم XTB: xStation
- نت تریدر ایکس (NetTradeX)
- eSignal
- Ninja Trader
1. متاتریدر5
یکی از بهترین پلتفرم های معاملاتی فارکس، متاتریدر5 میباشد که در سال 2010 وارد بازار شد. این پلتفرم به عنوان نسخه پیشرفته و جدید تر متاتریدر 4 است، اما حتی پیشرفت هایی که نسبت به نسخه قبل داشت، بازهم نتوانست جای متاتریدر 4 را بگیرد و همچنان بسیاری از معامله گران از متاتریدر 4 برای انجام معاملات خود استفاده میکنند.
برخی از مهم ترین ویژگی های متاتریدر 5 عبارت است از:
- متاتریدر 5 دارای زبان برنامه نویسی MQL5 می باشد.
- بیش از 30 اندیکاتور و بیش از 60 ابزار تحلیلی دارد.
- دارای قابلیت بک تست گیری (Strategy Tester) میباشد.
- دارای انواع روش های سفارش گذاری میباشد.
- از طریق آن می توان به انواع نماد های معاملاتی دسترسی داشت.
- ارائه حساب مجازی (حساب دمو) برای تمرین و آشنایی با بازار.
و…..
2. متاتریدر 4
نسخه قدیمی تر متاتریدر 5 که از محبوبیت بسیار بالایی در میان معامله گران برخوردار میباشد، متاتریدر 4 است که از بهترین پلتفرم های معاملاتی فارکس میباشد. متاتریدر 4 در سال 2005 وارد بازار شد و باتوجه به سال تولید، خدمات و امکانات بسیار ایده آلی را در اختیار کاربران خود قرار داد. این پلتفرم معاملاتی فارکس دارای محبوبیت بسیار بالایی در ایران میباشد. همچنین در جهت آموزش نصب متاتریدر 4 کلیک کنید. برخی از مهم ترین ویژگی های متاتریدر 4 عبارت است از:
- متاتریدر 4 دارای زبان برنامه نویسی MQL4 میباشد.
- بیش از 30 اندیکاتور و بیش از 30 ابزار تحلیلی دارد.
- دارای قابلیت بک تست گیری (Strategy Tester) میباشد.
- ارائه حساب مجازی (حساب دمو) برای تمرین و آشنایی با بازار.
و….
3. سی تریدر (cTrader)
سی تریدر در سال 2011 طراحی شد و به نسبت متاتریدر نسخه 4 و 5 جدید تر میباشد. این پلتفرم به نسب پلتفرم های متاتریدر 4 و 5 دارای سرعت بالاتر، رابط کاربری روان تر و به طور کلی امکانات بیشتری میباشد.
برخی از مهم ترین ویژگی های سی تریدر عبارت است از:
- دارای سرعت بالاتری به نسبت به متاتریدر 4 و 5 میباشد.
- از طریق آن میتوان به بیش از 50 اندیکاتور دسترسی داشت.
- دارای زبان برمانه نویسی Calgo می باشد که به نسب زبان برنامه نویسی MQL پیچیده تر است، اما قابلیت های بیشتری دارد.
- از طریق قابلیت های ChartShots و ChartCasts میتوان تحلیل ها و نظرات خود را با دیگر معامله گران به اشتراک گذاشت.
و…..
4. تریدینگ ویو (TradingView)
کمتر معامله گری است که با تریدینگ ویو آشنا نباشد. تریدینگ ویو از سال 2011 فعالیت خود را شروع کرد و به سرعت به یکی از بهترین، معروف ترین و پُرکاربرد ترین پلتفرم های معاملاتی بازار فارکس و حتی سایر بازارهای مالی تبدیل شد. معامله گران از طریق تریدنگ ویو میتوانند به انوا نمودارهای قیمتی از انواع بازارهای مالی از جمله سهام، فارکس، ارزهای دیجیتال و… دسترسی داشته باشند.
همچنین، معامله گران از طریق آن می توانند به انواع ابزارهای معاملاتی دستری داشته باشند و حتی خود نیز اندیکاتورهای جدید در آن طراحی کنند؛ اما نکته ای که درمورد تریدنگ ویو وجود دارد، این است که معامله گران برای انجام معامله در آن باید حساب کاربری خود در تریدنگ ویو را به بروکری که در آن حساب معاملاتی دارند، متصل کنند؛ متاسفانه درحال حاضر اکثر بروکرهایی که به ایرانیان خدمات رسانی میکنند، از پلتفرم تریدینگ ویو برای انجام معامله پشتیبانی نمیکنند. نکته منفی این پلتفرم در مقایسه با پلتفرم های چون متاتریدر 4 و 5 این است که تمامی امکانات آن به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار نمیگیرد و کاربران برای دسترسی به تمامی امکانات آن باید اشتراک تهیه کنند.
برخی از مهم ترین ویژگی های تریدینگ ویو عبارت است از:
- رابط کاربری بسیار ساده و روان.
- سرعت بسیار بالا نسبت به اکثر پلتفرم های معاملاتی دیگر.
- از طریق آن میتوان به اندیکاتورها و ابزارهای تحلیلی بسیار متنوع و بی شماری دسترسی داشت.
- از طریق آن میتوان به انواع نمودارهای قیمتی دارایی های بی شماری دسترسی داشت.
- دارای بخش ideas می باشد که در آن میتوان تحلیل های خود را به اشتراک گذاشت یا تحلیل معامله گران دیگر را مشاهده کرد و نسبت به آن ها اظهار نظر کرد.
و….
5. پلتفرم XTB: xStation
پلتفرم XTB از نمونه های دیگر پلتفرم های معاملاتی فارکس است که میان معامله گران دارای محبوبیت بوده و شناخته شده میباشد. معامله گران از طریق این پلتفرم میتوانند به انواع بازارهای مالی دسترسی داشته باشند و حتی به انجام معاملات جمعی بپردازند.
برخی از مهم ترین ویژگی های XTB: xStation عبارت است از:
- دارای رابط کاربری ساده و روان میباشد.
- مطالب آموزشی و تحلیلی بسیاری را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
- دارای قابلیت کپی ترید میباشد.
- از طریق آن میتوان به انواع نمادهای معاملاتی در انواع بازارهای مالی دسترسی داشت.
و….
6. نت تریدر ایکس (NetTradeX)
نت تریدر ایکس از دیگر پلتفرم های معاملاتی معاملاتی فارکس است که بروکر IFC Markets آن را طراحی و وارد بازار کرده است. این پلتفرم جزء جدید ترین پلتفرم های معاملاتی بوده که دارای رابط کاربری گرافیکی و چشم نواز میباشد.
برخی از مهم ترین ویژگی های نت تریدر ایکس عبارت است از:
- دارای رابط کاربری ساده، روان و چشم نواز می باشد.
- ارائه انواع اندیکاتور های کاربردی.
- پوشش و ارائه به موقع اخبارهای مهم اقتصادی.
و….
7. eSignal
eSignal یکی پلتفرم محبوب معاملاتی دیگر است که در آن میتوان به انواع نمودارهای قیمتی از انواع بازارهای مالی از جمله فارکس و ارزهای دیجیتال دسترسی داشت. نکته منفی که می توان برای این پلفترم معاملاتی درنظر گرفت، رابط کاربری سخت و پیچیده آن است که برای معامله گران تازه کار میتواند کمی مشکل ساز شود.
برخی از مهم ترین ویژگی های eSignal عبارت است از:
- دسترسی به انواع ابزارهای تحلیل تکنیکال.
- ارائه انواع نمودارهای قیمتی از بازارهای فارکس و ارزهای دیجیتال.
- از طریق آن میتوان انواع استراتژی های تحلیل تکنیکال را تست و بررسی کرد.
و…..
8. Ninja Trader
نینجا تریدر یکی دیگر از شناخته شده ترین پلتفرم های معاملاتی است که در سال 2003 معرفی و بسیاری از معامله گران بازار فارکس از آن استفاده میکنند. نکته منفی این پلتفرم در مقایسه با پلتفرم های چون متاتریدر 4 و 5 این است که تمامی امکانات آن به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار نمیگیرد و کاربران برای دسترسی به تمامی امکانات آن باید اشتراک تهیه کنند.
برخی از مهم ترین ویژگی های Ninja Trader عبارت است از:
- ارائه انواع اندیکاتورها و ابزار های تحلیل تکنیکال به کاربران خود.
- ارائه حساب مجازی (حساب دمو) برای تمرین و آشنایی با بازار.
- ارائه انواع نمودارهای قیمتی از انواع بازارهای مالی.
و….
جمع بندی
در طول این مقاله به معرفی و شرح انواع پلتفرم های معاملاتی فارکس پرداخته شد. معامله گران برای اینکه بتوانند در بازار فارکس فعالیت کنند، ابتدا باید در یک بروکر ثبت نام کنند. سپس از میان تمامی پلتفرم های معاملاتی که آن بروکر پشتیبانی میکند، یکی را انتخاب کند و آن را نصب کند. پس از نصب پلتفرم معاملاتی باید حساب معاملاتی ساخته شده در بروکر را بر روی آن پلتفرم معاملاتی فعال کند. در نهایت، معامله گران پس از اجرای این مراحل می توانند به انجام معامله و فعالیت در بازار فارکس بپردازند. به بیان ساده تر، پلتفرم های معاملاتی در واقع یک نوع پل ارتباطی بین بروکر و معامله گر میباشد. معامله گران از طریق این پلتفرم هاب معاملاتی میتوانند به فعالیت در بازار فارکس بپردازند.