top bar desktop top bar mobile
بستن منو

استیتمنت (Statement) چیست؟ بررسی کارنامه معاملاتی فارکس

hadise pourfard
8 دی 1403

اگر فردی بخواهد در کاری که مشغول است، پیشرفت کند و مهارت خود را افزایش دهد، باید روند و عملکرد خود را ثبت و بررسی کند تا از آن درس بگیرد. معامله گری در فارکس از این قائده مستثنی نیست و معامله گران می توانند با گرفتن استیتمنت، روند معامله گری خود را بررسی کنند. در طول این مقاله قصد داریم تا در ارتباط با استیتمنت صحبت کنیم؛ زیرا آشنایی با آن برای هر معامله گر فارکس واجب است.

 

استیتمنت (Statement) چیست

استیتمنت (Statement) که در فارسی به آن کارنامه معاملاتی گفته می شود؛ یک نوع گزارش از حساب معاملاتی در آموزش فارکس می باشد که در آن می توان تمامی معاملات یک معامله گر را بررسی و مشاهده کرد. در واقع، معامله گر می تواند از طریق استیتمنت مشاهده کند که چه معاملاتی انجام داده، بر روی چه نماد هایی انجام داده، چه ساعت هایی و چه تاریخ هایی انجام داده، میزان سود و زیانش چقدر بوده، وین ریت (درصد موفقیت) معاملات چقدر بوده و… . به عبارت خلاصه تر، استیتمنت یک گزارش از تمامی فرایند معاملاتی یک معامله گر از ابتدای کار تا اکنون است. البته معامله گر می تواند استیتمنت را برای یک دوره زمانی مشخص و کوتاه تر بگیرد؛ به عنوان مثال، امروز، روز گذشته، هفته گذشته، ماه گذشته و…

استیتمنت چیست

اصطلاحات موجود در استیتمنت

در استیتمنت، اصطلاحات زیادی وجود دارد که در ادامه به مهم ترین های آن اشاره خواهد شد:

وین ریت (Win Rate): تعداد معاملات سودده معامله گر به نسبت کل معاملات را وین ریت می گویند. به عنوان مثال، فرض کنید که یک معامله گر، هزار معامله انجام داده باشد و از میان این هزار معامله، هفتصد معامله با سود و سیصد معامله با ضرر بسته شده باشد، بدین معنی است که وین ریت معامله گر معادل با 70% می باشد. در واقع، هفتصد تقسیم بر هزار می شود.

عامل سود(Profit Factor): نسبت سودآوری خاصلی یک حساب معاملاتی را عامل سود گویند که از تقسیم سود ناخالص و ضرر ناخالص محاسبه می شود.

سود ناخالص (Gross Profit): به مجموع سود ناخالصی که بدست آمده است، گفته می شود.

ضرر ناخالص (Gross Loss): به مجموع ضرر ناخالصس که به حساب وارد شده است، گفته می شود.

 مجموع سود خالص (Total Net Profit): از اختلاف بین سود ناخالص و ضرر ناخالص بدست می آید. در صورتی که سود ناخالص از ضرر ناخالص بیشتر باشد، سودخالص مثبت خواهد بود و حساب رشد کرده است؛ اما اگر سود ناخالص کمتر از ضرر ناخالص باشد، حساب کاهش یافته و معامله گر دچار ضرر شده است.

درآمد مورد انتظار (Expected Payoff): نسبت سود حساب به تعداد کل معاملات به عنوان درآمد مورد انتظار شناخته می شود. در واقع، نشان دهنده میانگین بازده معاملات می باشد.

 افت سرمایه (Absolute Drawdown):به میزان افت حساب از بالانس اولیه، افت سرمایه گفته می شود.

افت حداکثری (Maximal Drawdown): که نشان دهنده حداکثر ضرر ایجاد شده است.

معاملات سودده (Profit Trades): به تعداد معاملاتی که با سود بسته شده است.

معاملات زیان‌ده (Loss trades): به تعداد معاملاتی که با ضرر بسته شده است.

زیان‌ های متوالی (consecutive losses): به حداکثر تعداد معاملات ضررده پشت سرهم گفته می شود.

سودهای متوالی (consecutive wins): به حداکثر تعداد معاملات سودده پشت سرهم گفته می شود

مجموع مبلغ سودهای متوالی consecutive profit (count)): رقم دلاری مجموع معاملات سودده پشت سرهم گفته می شود.

مجموع مبلغ ضررهای متوالی (consecutive loss (count)): رقم دلاری مجموع معاملات ضررده  پشت سرهم گفته می شود.

مجموع معاملات (Total Trades): به تعداد کل معاملات انجام شده گفته می شود.

معاملات شورت (Short Positions): به تعداد کل معاملات فروش انجام شده گفته می شود.

معاملات لانگ (Long Positions): به تعداد کل معاملات خرید انجام شده گفته می شود.

 

 

استیتمنت در فارکس را چگونه ارزیابی کنیم؟

به کمک استیتمنت می تواند موارد زیادی را ارزیابی کرد و از آن ها برای انجام معاملات بهتر استفاده کرد. در ادامه به مهم ترین های آن ها اشاره خواهیم کرد.

از طریق استیتمنت می تواند متوجه شد که:

  • بیشترین معاملات در چه روزهایی، چه سشن هایی و چه ساعت هایی انجام می شود که تمکر اصلی خود را بر روی همان زمان ها گذاشت.
  • بیشترین معاملات بر روی چه نماد هایی انجام می شود که تمرکز اصلی خود را بر روی همان نماد گذاشت و بیشتر به تحلیل آن ها پرداخت.
  • می توان وین ریت معاملات را متوجه شد گه اگر پایین بود، در جهت رشد و افزایش آن تلاش کرد.
  • می توان متوجه شد که افت حساب چقدر است تا بتوان مدیریت سرمایه را اصولی تر پیش برد. به عنوان مثال، اگر افت حساب زیاد است، معاملات بعدی را با حجم کمتر انجام داد.
  • می توان تعداد معاملات ضرر ده پشت سرهم را مشاهده کرد تا در صورت وقوع مجدد بتوان احساسات خود را کنترل و شوکه نشد.

نحوه استیتمنت گرفتن

نحوه استیتمنت‌ گرفتن به دو روش کلی تقسیم می شود:

در روش اول، معامله گر باید حساب اصلی خود به یکی از سایت ها یا پلتفرم های ارائه دهنده استیتمنت از جمله mql و myfxbook متصل کنند و از آن استیتمنت خود را دریافت کنند. نکتع مهم درمورد چنین سایت هایی این است که عموم مردم می توانند به ایت استیتمنت‌ ها دسترسی داشته باشند و آن ها را مشاهده کنند.

در روش دوم، معامله گران می توانند از طریق حساب کاربری خود در بروکر ها یا پراپ ها (برخی از آن ها) و پلتفرم های معاملاتی، استیتمنت خود را دریافت و آن را مشاهده کنند که مناسب افرادی است که نمی خواهند استیتمنت خود را در معرض دید عموم قرار دهند. این روش به صورت دستی بوده و معامله گر هرموقع که بخواهد، می تواند استتیمنت حساب معاملاتی خود را برای یک دوره زمانی مشخص دریافت و مشاهده کند.

نحوه استیتمنت گرفتن

نحوه دریافت استیتمنت فارکس از طریق متاتریدر 4

یکی از محبوب ترین پلتفرم های معاملاتی حال حاضر جهان متاتریدر 4 می باشد که معامله گران می توانند از طریق آن به راحتی استیتمنت حساب معاملاتی خود را در فالب فایل اکسل یا HTML دریافت و مشاهده کنند.

معامله گر برای این کار ابتدا باید وارد حساب معاملاتی خود در متاتریدر شود. سپس از طریق صفحه Terminal وارد بخش Account History شود و کلیک راست کند. پس از کلیک راست، در صفحه باز شده با کلیک بر روی Save as Report یا Save as Detailed Report می تواند استیتمنت خود را ذخیره و مشاهده کند.

ویژگی‌های یک استیتمنت حرفه‌ای

ویژگی های یک استیتمت حرفه ای به شرح زیر می باشد:

  • استیتمنت باید دارای گرفت صعودی باشد، گراف نموداری اگر به سمت بالا و صعودی باشد، نشان از حساب سودآور است.
  • در استیتمنت حرفه ای باید اغلب معاملات در پایان روز، هفته و ماه با سود بسته شده باشد.
  • در استیتمنت حرفه ای باید  وین ریت بالای %50 باشد.
  • در استیتمنت حرفه ای باید درادوان حساب کمتر از 5% یا 10% باشد.

نتیجه گیری

استیتمنت به عنوان کارنامه معاملاتی، یکی از ابزارهای حیاتی برای تحلیل عملکرد معامله‌گران در بازار فارکس است. این گزارش جامع، اطلاعات دقیقی از تمام معاملات انجام‌شده، از جمله سود و زیان، نرخ موفقیت، و افت سرمایه ارائه می‌دهد. معامله‌گران می‌توانند با استفاده از استیتمنت، نقاط قوت و ضعف استراتژی‌های خود را شناسایی کرده و به بهبود عملکرد خود بپردازند. همچنین، روش‌های مختلفی برای دریافت استیتمنت از جمله استفاده از پلتفرم‌هایی نظیر متاتریدر 4 وجود دارد که به معامله‌گران کمک می‌کند تا تحلیل دقیق‌تری از روند معاملات خود داشته باشند. به طور کلی، آگاهی و استفاده از استیتمنت برای هر معامله‌گر حرفه‌ای فارکس ضروری است تا بتواند سرمایه‌گذاری‌های خود را مدیریت کرده و به سودآوری پایدار دست یابد.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

شاخص تراز تجاری یا Trade Balance در فارکس چیست؟

شاخص تراز تجاری (Trade Balance) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی است که به تفاوت ارزش صادرات و واردات یک کشور در یک دوره زمانی مشخص اشاره می‌کند. این شاخص در بازار فارکس نقشی کلیدی ایفا می‌کند، زیرا می‌تواند روی ارزش پول ملی یک کشور تاثیر بگذارد.  تراز تجاری مثبت، که به معنای صادرات بیشتر از […]

ادامه مطلب

نحوه و روش های تشخیص بازگشت روند در فارکس

تشخیص به ‌موقع تغییر جهت روند در بازار فارکس، مهارتی کلیدی است که می‌تواند مرز بین سود و زیان را در معاملات شما تعیین کند. در این مقاله، به زبانی ساده و با تمرکز روی نکات کلیدی، به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت. هدف ما ارائه دیدگاهی جامع اما به دور از پیچیدگی‌های غیرضروری […]

ادامه مطلب

حد سود یا Take Profit چیست؟ آموزش استفاده از تیک پرافیت در معامله ارز دیجیتال

همان طور که می دانید، برای موفقیت در بازارهای مالی و انجام معاملات سودآور، یکی از مباحثی که باید به خوبی آموزش دید و به آن تسلط پیدا کرد، مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است. فعالیت در بازارهای مالی همواره با ریسک همراه است و اگر یک معامله گر نخواهد مدیریت سرمایه و ریسک را […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.