بستن منو

الگوی هارامی چیست و چگونه در معاملات خود از آن استفاده کنیم؟

تیم تحلیل دلفین وست
9 خرداد 1402

نمودارهای شمعی یا کندل استیک ها یکی از اساسی ترین ابزار تحلیل تکنیکال هستند. کندل هارامی یکی از این الگوهاست که اطلاعات کارآمدی و مفیدی درباره بازار در اختیار معامله گران قرار میدهد. به همین دلیل قصد داریم در ادامه به بررسی انواع الگوی هارامی صعودی و نزولی بپردازیم، و پیش ‌از آن، تعریفی از الگوی هارامی خواهیم داشت. درنهایت نیز به بررسی چند روش‌‌ مختلف معامله گری و مهمترین اصول معامله‌گری با  کندل هارامی می‌پردازیم. اگر شما نیز می‌خواهید اطلاعاتی درباره اینکه کندل هارامی چیست و چگونه از آن در معاملات خود استفاده کنیم به دست آورید، با ما همراه باشید.

کندل شناسی پیشرفته

کندل هارامی چیست؟

کندل هارامی Harami یکی از الگوهای مشهور تحلیل تکنیکال است. این کندل شامل یک کندل بزرگ در جهت روند بازار است که بعد از آن ، یک کندل کوچک تر خلاف جهت بازار نیز کنار آن وجود دارد. کندل کوچک تر به‌ صورت‌ کامل در محدوده (داخل) کندل بزرگ ‌تر قرار دارد.

این الگو بیشتر نشان ‌دهنده بازگشت روند در بازار هاست؛ بنابراین کندل هارامی می ‌تواند نشان‌ دهنده آغاز روند نزولی یا آغاز روند صعودی باشد.

هارامی در زبان ژاپنی به معنای باردار است. زیرا در این الگو، کندل بزرگ ‌تر به ‌عنوان مادر و کندل کوچک‌ تر هم به‌ عنوان فرزند شناخته می شود که در دل کندل مادر قرار گرفته است. هرگاه کندل هارامی در نمودار شکل بگیرد، معامله گران احتمال میدهند که روند به پایان خود نزدیک است. (اجباری به آغاز معامله در هنگام شکل ‌گیری این کندل نیست. معمولاً هنگام شکل‌ گیری این الگو از آن به‌عنوان یک هشدار برای تغییر خط روند نیز استفاده می‌کنند.)

 کندل هارامی چیست؟

الگوی هارامی صعودی

این کندل در حقیقت یک الگوی بازگشتی صعودی است که در انتهای یک روند نزولی تشکیل می‌شود. پس از تشکیل این الگو، انتظار می رود بازار صعودی (گاوی) شود. در برخی بازارها مانند بورس، کندل‌ ها به‌ صورت روزانه ثبت و بررسی می شود و تایم های پایین تر کارایی ندارد اما در بازار فارکس یا ارز دیجیتال ، میتوان این الگو را در تایم های پایین تر از جمله 4 ساعته ، 1 ساعته و یا پایین تر پیدا و استفاده کرد. در هارامی‌ های صعودی، کندل مادر به رنگ قرمز و کندل فرزند به رنگ سبز ظاهر می‌شوند. کل کندل دوم، در محدوده کندل اول قرار دارد.

الگوی هارامی چیست

هرچقدر کندل فرزند به اواسط کندل مادر نزدیک‌ تر باشد، قدرت صعودی بازگشت کندل نیز بیشتر خواهد بود. در الگوهای هارامی صعودی که فرزند در ارتفاع پایین و نزدیک به انتهای کندل مادر شکل می‌ گیرد، روند بازگشتی صعودی قدرت چندانی ندارد.

الگوی هارامی نزولی

الگوی هارامی نزولی را می ‌توان دقیقاً برعکس الگوی هارامی صعودی در نظر گرفت. یک الگوی بازگشتی نزولی است که در انتهای یک روند صعودی تشکیل می‌شود. در برخی بازارها مانند بورس، کندل‌ ها به‌ صورت روزانه ثبت و بررسی می شود و تایم های پایین تر کارایی ندارد اما در بازار فارکس یا ارز دیجیتال ، می توان این الگو را در تایم های پایین تر ازجمله 4 ساعته ، 1 ساعته و یا پایین تر پیدا و استفاده کرد. در هارامی‌ های نزولی، کندل مادر به رنگ سبز و کندل فرزند به رنگ قرمز ظاهر می‌شوند. کل کندل دوم، در محدوده کندل اول قرار دارد.

الگوهای کندلی

هرچقدر کندل فرزند به اواسط کندل مادر نزدیک‌ تر باشد، قدرت نزولی بازگشت کندل نیز بیشتر خواهد بود. در الگوهای هارامی نزولی که فرزند در ارتفاع بالا و نزدیک به انتهای کندل مادر شکل می‌ گیرد، روند بازگشتی نزولی قدرت چندانی ندارد.

الگوهای کندلی نزولی

آموزش الگوی صلیب

در واقع هنگامی ‌که قیمت بازشدن در بازار به قیمت بسته‌ شدن آن بسیار نزدیک باشد، کندل دوم یا فرزند، بدنه بسیار کوتاهی خواهد داشت. به‌ طوری‌ که این کندل کلاً شبیه یک صلیب دیده می‌شود. این اتفاق می ‌تواند هم در الگوی هارامی صعودی و هم در الگوی هارامی نزولی نیز رخ دهد.

الگوی صلیب 1الگوی صلیب 2

چگونه به کمک این الگو معامله کنیم؟

طبیعتاً الگوی هارامی، می‌تواند به ‌صورت‌ های مختلفی به تریدرها سیگنال بدهد. یکی از بهترین روش‌ های معامله ‌گری با الگوهای هارامی، استفاده از آن‌ ها در اسیلاتورها و اندیکاتورهاست.

یکی از اسیلاتورهای محبوب،  RSI است که در دو سطح 70 و 30 بررسی می‌شود؛ به ‌طوری ‌که اگر پایین ‌تر از سطح 30 باشد، در منطقه اشباع فروش و در سطح بالاتر از 70 نیز در منطقه اشباع خرید قراردارد. در تحلیل الگوی هارامی بر پایه اسیلاتور نام‌ برده، قرارگیری در منطقه اشباع خرید می‌تواند و دیدن الگوی هارامی به معنای سیگنال فروش باشد. هم‌چنین قرارگیری در منطقه اشباع فروش و دیدن الگوی هارامی می ‌تواند سیگنالی برای خرید محسوب شود.

harami

با توجه به روانشناسی معامله‌ گری روش دیگر معامله‌ گری با الگوی هارامی، بررسی آن روی نمودار قیمت و توجه به نقاط حمایت و مقاومت است. وقتی که قیمت در یک مقاومت هست، در نمودار قیمت اگر الگوی هارامی نزولی بود، می تواند سیگنال فروش باشد، اگر قیمت در یک حمایت باشد، در نموادر قیمت اگر الگو هارامی صعودی بود، می تواند سیگنالی برای خرید باشد.

کندل شناسی

سخن نهایی

در این مقاله علاوه بر بررسی انواع کندل هارامی، با شیوه معامله ‌گری با این الگو نیز آشنا شدیم. الگوی هارامی Harami یکی از الگوهای بازگشتی تحلیلی است که می‌تواند تغییر روند نمودار را به ما نشان‌ دهد. با مشاهده کندل هارامی می ‌توان فهمید که روند میل به صعود یا نزول دارد. صعودی یا نزولی ‌بودن را می ‌توان از روی کندل‌ های الگوی هارامی مشخص کرد که به‌ صورت یک کندل بزرگ و یک کندل کوچک درکنار‌هم شکل‌ می‌گیرند. اما دقت داشته باشید که نباید فقط بر اساس این الگو اقدام به معامله کرد بلکه بهتر است آن را با روش های دیگر  ترکیب کرد. احتمالاً شما نیز به این شیوه‌ ها علاقه پیدا کرده‌ اید. هر نظر، ایده، سؤال، ابهام یا تجربه‌ ای در رابطه با کندل هارامی دارید، حتماً آن را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

کندل بعدی:

4.7/5 - (7 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

تایم فریم چیست و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال

در آموزش تحلیل تکنیکال، یکی از مهم ترین مواردی که معامله گران باید آن را با دقت بررسی کنند تا بتوانند معاملات بهتری داشته باشند؛ تایم فریم است. تایم فریم‌ ها دارای انواع مختلفی از ثانیه ای تا ماهانه می باشند که هر کدام با توجه به نیاز معامله گر می تواند یک ابزار مهم […]

ادامه مطلب

سایه کندل (شدو) چیست و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال

فعالیت در بازارهای مالی نیاز به کسب تخصص در زمینه تحلیل است. به طور کلی، دو روش تحلیلی به نام تحلیل تکنیکال و فاندامنتال نیز وجود دارد که اکثر افرادی که قصد فعالیت در بازارهای مالی را دارند، از روش تحلیل تکنیکال نیز  استفاده می کنند. در روش آموزش تحلیل تکنیکال، معامله گر به بررسی […]

ادامه مطلب

الگوی کاپ یا الگوی فنجان و دسته در تحلیل تکنیکال | انواع الگوی فنجان صعودی و نزولی

همان طور که می دانید، الگوهای قیمتی زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که برخی از این الگوها به صورت بازگشتی بوده و برخی دیگر به صورت ادامه دهنده می باشند. الگوهای ادامه دهنده نشا از ادامه دار بودن روند دارند، مانند الگو مستطیل و الگو پرچم؛ الگوهای بازگشتی نشان از تغییر روند دارند، مانند […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.