بستن منو

انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها

تیم تحلیل دلفین وست
9 خرداد 1402

تحلیل تکنیکال یک روش تحلیل است که در آن صرف نظر از تحلیل بنیادی، به بررسی رفتار قیمت در گذشته می پردازند تا با کمک آن بتوانند روند فعلی و آینده قیمت را پیش بینی کنند. برای این بررسی، تجزیه و تحلیل نیاز به نمودار ها داریم، نمودارهایی که اطلاعات قیمتی سهم، جفت ارز و ارزدیجیتال را ارائه می ‌دهند؛ به عبارت دیگر نمودار قیمتی، نموداری است که از دو بخش قیمت و زمان طراحی شده و رفتار قیمت را در طول تاریخ نشان می دهد. برای کسانی که از این شیوه تحلیلی استفاده می کنند، نمودار اولین و مهم ترین ابزار برای  آن ها خواهد بود.

آموزش تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته)

تایم فریم (دوره زمانی) چیست؟

نمودار ها را می توان در تایم های مختلفی نگاه کرد، از دقیقه ای یا ثانیه ای تا ماهانه و یا سالانه؛ هر چه تایم فریم بالاتر باشد، مهم تر است. همچنین، اطلاعات آن کلی تر و تحلیل آن راحت تر است.  برای مشخص کردن تایم فریم برای نمودار می توانید در سایت تریدینگ ویو (tradingview)، از نوار بالایی، گزینه D را انتخاب کرده و تایم فریم مورد نظر خود را انتخاب کنید. در حالت پیش فرض، تایم فریم نمودار، روزانه است.

تایم فریم نمودار

برای پیش بینی حرکت قیمت بازار در آینده، باید به رفتار گذشته قیمت و رفتار فعلی آن توجه کنیم. نمودار فارکس حرکت قیمت جفت ارزها را در طول یک دوره زمانی نمایش میدهد. مهم نیست استراتژی معاملاتی شما چیست، باید بدانید چگونه نمودار فارکس را بخوانید و آن را تحلیل کنید.

نمودارهای حسابی یا لگاریتمی

نمودارها را به دو شکل حسابی و لگاریتمی وجود دارند که تحلیل گران  با توجه به نیاز خود، می توانند یکی از دو حالت را انتخاب کنند. معمولا افرادی که دیدگاه سرمایه گذاری دارند، از حالت لگاریتمی و کسانی که دیدگاه معاملاتی و ترید دارند، از حالت حسابی استفاده می کنند.

تفاوت این دو حالت در این است که نمودار حسابی، تغییرات قیمت را به صورت عددی محاسبه می کند، بدین معنی، فاصله‌‌ تشکیل شده بین قیمت هم اندازه است، به عنوان مثال، فاصله‌ بین قیمت ‌های 200 و 300  برابر با فاصله بین 1000  تا 1100  می ‌باشد، در هر‌کدام از این فواصل، مقدار 100 واحد فاصله است. در نمودار‌های لگاریتمی تغییرات قیمت به صورت درصدی محاسبه می ‌شود؛ فاصله قیمتی وابسته به درصد تغییرات قیمت می ‌باشد. برای مثال فاصله قیمت ‌های 1000 و 2000، دو برابر فاصله بین قیمت‌ های 2000 و 3000 می ‌باشد؛ در این حالت، قیمت از‌ 1000 به 2000 ، 100% تغییر قیمت صورت گرفته، اما در حالت  2000 به 3000، 50% تغییر قیمت صورت گرفته است.

برای استفاده از حالت حسابی یا لگاریتمی، از طریق نوار پایینی، سمت راست، گزینه log را انتخاب کنید، اگر رنگ آن آبی شود، نمودار حالت لگاریتمی است، اگر رنگ آن مشکی باشد، حالت نمودار حسابی است.

نمودار لگاریتمی

نمودار تعدیل شده یا تعدیل نشده چیست؟

نمودارهای تعدیل شده و تعدیل نشده ، در بازار سهام ایران و سایر بازار های سهامی دیگر، می‌ توان از آنها استفاده کرد.
نمودار تعدیل نشده، نموداری است که علاوه بر عوامل قیمتی، عوامل بنیادی را نیز در نمودار خود نشان می دهد؛ در حالی که نمودار‌ تعدیل شده‌، نموداری است که اثر عوامل بنیادی مانند افزایش سرمایه و پرداخت سود نقدی از روی نمودار‌ حذف شده‌ است.
در تصویر زیر مشاهده می کنید که از نوار بالایی می توانید تعدیل شده یا نشده نمودار خود را مشخص کنید، برای استفاده از حالت تعدیل نشده، گزینه بدون تعدیل را استفاده کنید، برای استفاده از حالت تعدیل شده، گزینه عملکردی را انتخاب کنید. حالت پیش فرض، تعدیل نشده است.

نمودار تعدیل نشده

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

برای دسترسی به نمودار ها، می توانید وارد سایت تریدینگ ویو tradingview)) شوید، از نوار بالایی، گزینه انتخاب کرده و می توانید انواع نمودار ها را برای انتخاب مشاهده کنید.

انواع نمودارهایی وجود دارد را می توان نام برد، اما معروف ترین و محبوب ترین مدل های نمودار را می توان نمودار خطی، نمودار میله ‌ای و نمو‌دار کندلی نام برد.

نمودار خطی

نمودار خطی

نمودار خطی ساده ترین نوع نمودار در بازار های مالی است. اساسا نمودارهای خطی مجموعه ای از نقاط قیمتی هستند که به هم متصل شده اند، نتیجه آن یک خط است که از چپ به راست حرکت میکند، بالا و پایین رفتن قیمت را نمایش می دهد. نقاط قیمتی متصل شده به هم، به طور پیش فرض، قیمت بسته شدن است اما می توانید در تنظیمات آن را تغییر دهید. از نمودار خطی می توان در انواع بازار ها از جمله فارکس، بورس ایران و ارزدیجیتال استفاده کرد.

نمودار میله ای

نمودار میله ای

نمودار میله ای ، اطلاعات بیشتری را نسبت به نمودار خطی در اختیار ما قرار می دهد. برخلاف نمودارهای خطی، نمودار میله ای شامل 4 نقطه قیمتی است، قیمت باز شدن (O)، بالاترین قیمت (H)، پایین ترین قیمت (L) و قیمت بسته شدن (C). با توجه به این اطلاعات، نمودارهای میله ای در بازار های مالی، کاربرد بیشتری نسبت به نمودار خطی دارد بسیاری از معامله گران از نمودارهای میله ای استفاده می کنند. این نمودار در بازار فارکس، بورس ایران و ارزدیجیتال کاربرد دارد.

نمودار شمعی (کندل استیک)

 نمودار کندل استیک شمعی

نمودارهای کندل استیک (شمعی)، یکی از محبوب ترین مدل های نموداری در تحلیل تکنیکال است. اکثر معامله گران بازار های مالی، برای تحلیل خود از نمودارهای کندل استیک استفاده می کنند. این نوع نمودارها مانند نمودار های میله ای، شامل 4 نقطه قیمتی است، قیمت باز شدن (O)، بالاترین قیمت (H)، پایین ترین قیمت (L) و قیمت بسته شدن (C).  تفاوت عمده نمودار کندل استیک با نمودار میله ای در ظاهر آن ها است که تحلیل را برای تحلیل گران، راحت تر و ایده آل تر می کند.

سخن نهایی

امروزه به طور کلی، اکثر معامله گران از نمودار های کندل استیک برای تحلیل های خود در بازار های مالی استفاده می کند، اما اگر به بازار های مالی علاقمند هستید، انتخاب نوع نموداری که استفاده می کنید با شما است. با این حال، مهم است که از نموداری استفاده کنید که متناسب با استراتژی شما است؛ همچنین، انتخاب نمودار بستگی به اطلاعاتی دارد که برای معامله به آن نیاز دارید.

به عنوان مثال، اگر استراتژی شما، معامله در تایم های کوتاه مدت است، نمودار های میله ای یا کندل استیک نسبت به نمودار خطی، گزینه بهتری برای شما خواهد بود و اگر در روند های بلند مدت سرمایه گذاری می کنید، نمودار خطی ماهانه یا سالانه ممکن است به خوبی کار کند. به نظر شما از کدام نمودار برای تحلیل بازار استفاده کنیم؟

قدم بعدی:

4.3/5 - (16 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.