بستن منو

کاربرد الگو های کلاسیک و کندل شناسی در پرایس اکشن

تیم تحلیل دلفین وست
20 خرداد 1402

معامله گران و سرمایه گذاران براساس دو روش به تحلیل بازار های مالی می پردازند؛ تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی. تحلیل تکنیکال روشی بسیار محبوب است که از آن برای تحلیل، بررسی و پیش بینی روند قیمت دارایی مربوطه استفاده می شود.  در تحلیل تکنیکال فقط به بررسی نمودار قیمتی دارایی مربوطه می پردازیم و کاری با اطلاعات بنیادی نداریم. در تحلیل تکنیکال، سبک ها و متد های مختلفی برای تحلیل نمودار قیمتی است که یکی از معروف ترین و پایه ای ترین سبک ها، سبک پرایس اکشن است. پرایس اکشن در لغت به معنای رفتار قیمت است و به خواهیم تعریفی مختصر از آن داشته باشیم، سبکی است که در آن فقط و فقط به بررسی قیمت می پردازیم و کاری با اندیکاتور ها نداریم.

در پرایس اکشن برای تحلیل نمودار قیمتی می توان از ابزار های مختلفی استفاده کرد؛ مانند الگو های کلاسیک ، کندل شناسی، خط روند، محدوده های حمایت و مقاومت و فیبوناچی که در این مقاله به بررسی کاربرد الگو های کلاسیک و کندل شناسی در پرایس اکشن به عنوان دو نمونه از بهترین ابزار های سبک پرایس اکشن می پردازیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال چیست؟

الگوهای کلاسیک

الگو های کلاسیک یکی از مهم ترین ابزار های تحلیل تکنیکال و سبک پرایس اکشن است. دلیل ایجاد الگوهای کلاسیک این است که معامله گران و تحلیل گران روش تحلیل تکنیکال این است که تاریخ تکرار می شود. در نتیجه، می توان از این جمله اینگونه برداشت کرد که قیمت همیشه در حال تکرار رفتار و حرکت های قبلی است. همین موضوع سبب شد تا معامله گران تحلیل تکنیکال، یک سری از حرکات قیمت را به شکل الگو هایی در نظر بگیرند که مدام در حال تکرار در بازار های مالی است. به طور کلی می توان الگو های کلاسیک را به دو دسته تقسیم کرد که عبارت انداز: الگو های بازگشتی و الگو های ادامه دهنده. در ادامه به بررسی این دو نوع الگو می پردازیم.

الگو های بازگشتی

همان طور که از نام این نوع الگو ها پیداست، پس از رخ دادن الگو های بازگشتی، معامله گران احتمال می دهند که روند قیمت معکوس شود. اگر روند صعودی است، معکوس شود و به روند نزولی تبدیل شود؛ اگر روند نزولی است، معکوس شود و به روند صعودی تبدیل شود.  در انتهای روند و زمانی که بازار قصد تغییر جهت دارد، می توان به دنبال این دسته از الگو ها بود.

الگو های ادامه دهنده

این نوع الگو ها بر خلاف الگو های بازگشتی عمل می کنند. معامله گران احتمال می دهند که الگوهای ادامه دهنده  در میانه روند رخ دهند و نشان می دهند که قیمت ها احتمالا به روند فعلی خود ادامه می دهند.

که در ادامه  به معرفی مختصری از مهم ترین الگو های ادامه دهنده و بازگشتی می پردازیم.

مهم ترین الگو های بازگشتی

مهم ترین الگو های بازگشتی عبارت انداز: الگو سر و شانه – الگو کف و سقف دو قلو – الگو کف و سقف سه قلو.

الگو سر و شانه

الگوی سر و شانه اولین و مهم ترین الگویی است که خدمت شما معرفی می کنیم که از انواع از الگوهای بازگشتی است. می توان این الگو را اینگونه شرح داد، وقتی که قیمت در مسیر صعودی قرار دارد و به انتهای روند خود می رسد، احتمال تشکیل این الگو وجود دارد. پس از تشکیل، احتمالا تغییر مسیر قیمت را خواهیم داشت و از روند صعودی به نزولی تبدیل می شود.  در حالتی که قیمت در یک‌ روند نزولی قرار دارد، پس از تشکیل این الگو، الگوی برگشتی سر و شانه تشکیل می ‌شود (شکل ظاهری آن برعکس می شود)، احتمالا روند نزولی قیمت تغییر کرده و صعودی می شود. شکل این الگو در حالت سقف یا کف به صورت معکوس هم خواهد بود. این الگو دارای سه سقف یا سه کف است که سقف یا کف وسط از دوتای دیگر بالا تر یا پایین تر است. در الگو سر و شانه یک خط گردن وجود دارد که پس از شکست آن می توانیم بگوییم که احتمالا روند تغییر می کند.

الگوی کلاسیک سر و شانه

الگو کف و سقف دو قلو

کف و سقف دو قلو یکی دیگر از الگوهای بازگشتی مهم است که بر خلاف الگو سر و شانه دارای دو کف یا سقف است. به عنوان توضیح مختصری از این الگو می توان اینگونه گفت که وقتی قیمت در روند صعودی است و به انتهای روند صعودی برسد، احتمال تشکیل این الگو وجود دارد. پس از تشکیل دو سقف قیمتی تقریبا یکسان، احتمال تغییر روند قیمت وجود دارد و روند قیمت نزولی می شود. در حالتی که قیمت در یک‌ روند نزولی قرار دارد، احتمال تشکیل این الگو وجود دارد. پس از تشکیل دو کف قیمتی تقریبا یکسان، احتمال تغییر روند قیمت از نزولی به صعودی وجود دارد. همان طور که متوجه شدید، شکل ظاهری آن در حالت کف و سقف به صورت معکوس خواهد بود.

الگوی کف و سقف دو قلو

الگو کف و سقف سه ‌قلو

از دیگر الگو های بازگشتی است که می توان آن را همان الگو کف وسقف دو قلو دانست، اما با یک سقف یا کف بیشتر. پس از دیدن این الگو می توانیم احتمال دهیم که روند قیمت تغییر می کند و از حالت صعودی به نزولی یا از حالت نزولی به صعودی در می آید.

الگوی کلاسیک کف و سقف سه قلو

مهم ترین الگو های ادامه دهنده:

مهم ترین الگو های ادامه دهنده عبارت انداز: الگو مثلث – الگو کنج – الگو پرچم.

الگوی مثلث

الگو مثلث از مهم ترین الگو های ادامه دهنده است که در طول نمودار های قیمتی می توان تعداد زیادی از آن را شناسایی کرد. این الگو دارای 3 حالت اصلی (متقارن، نزولی و صعودی) است. معمولا پس از تشکیل این الگو شاهده ادامه روند خواهیم بود، اما گاهی بعد از آن تغییر روند را می بینیم. برای رسم این الگو نیاز به دو خط داریم؛ یک خط از وصل کردن کف های قیمتی و خط دیگر از وصل کردن سقف های قیمتی رسم می شود و الگو مثلث را ایجاد می کند. همان طور که گفته شد، این الگو در بیشتر مواقع (55%) یک الگو ادامه دهنده روند است؛ بدین معنی که اگر روند صعودی باشد، پس از تشکیل آن دوباره روند صعودی می شود و اگر روند نزولی باشد، پس از تشکیل آن دوباره روند نزولی می شود.

الگوی مثلث

در تصویر بالا الگو های مثلث در روند صعودی را مشاهده می کنید.

الگوهای کلاسیک

در تصویر بالا الگو های مثلث در روند نزولی را مشاهده می کنید.

الگوی کنج

الگو کنج از لحاظ ظاهری بسیار شبی به الگو مثلث است و همانند آن می تواند هم به صورت بازگشتی و هم از نوع ادامه دهنده باشد؛ مانند الگو مثلث در این الگو هم از دو خط استقاده می کنیم؛ یک خط از وصل کردن کف های قیمتی و خط دیگر از وصل کردن سقف های قیمتی رسم می شود. این الگوی دارای دو حالت صعودی و نزولی است. الگو کنج هک مانند الگو مثلث، الگویی است که در بیشتر مواقع پس از تشکیل آن شاهده ادامه روند هستیم، اما گاهی پس از تشکیل آن می توانیم تغییر روند را مشاهده کنیم.

الگوی کنج صعودی

در تصویر بالا می توانید دو حالت صعودی و نزولی الگو کنج را در روند صعودی مشاهده کنید.

الگوی کنج نزولی

در تصویر بالا هر دو حالت صعودی و نزولی الگو کنج را در روند نزولی مشاهده می کنید.

الگو پرچم

الگو پرچم یکی دیگر از الگو های ادامه ‌دهنده پر کاربرد است که در این الگو هم مانند دو الگو ادامه دهنده بالا، قیمت در ادامه روند قبلی حرکت می کند. الگوی پرچم از دو خط تشکیل می شود که یکی از وصل کردن کف های قیمتی و دیگری از وصل کردن سقف های قیمتی ایجاد می شود و یک مستطیل را تشکیل می دهد. اجزای این الگو را یک روند تقریبا شارپ(میله پرچم) و یک محدوده خنثی (پرچم) تشکیل می دهد که معمولا شیب پرچم بر خلاف میله است. گاهی در نمودار های قیمتی دیده شده که پرچم به حالت یک مثلث ایجاد شود.

الگوهای کلاسیک پرچم

در تصویر بالا الگو پرچم صعودی را در روند صعودی و الگو پرچم نزولی را در روند نزولی مشاهده می کنید.

کندل شناسی در تحلیل تکنیکال

از دیگر ابزار های مهم در سبک پرایس اکشن، کندل شناسی است. با علم کندل شناسی می توانیم نمودار های قیمتی را راحت تر و مطمئن تر تحلیل کنیم. کندل ها نیز رفتار و حرکت قیمت را نشان می دهند؛ در نتیجه، آن ها هم می توانند الگو هایی تکراری ایجاد کنند که با بررسی آن ها می توانیم به اطلاعات خوبی دسترسی پیدا کنیم. در تحلیل تکنیکال الگو های کندلی بسیار زیادی وجود دارد، اما در سبک پرایس اکشن با سه نوع الگو کندلی سر و کار داریم که عبارت اند از: الگوی کندلی پین بار (سیگنال بار) ­- کی بار – الگو اینگالف.

کندل چیست؟

قبل از اینکه به بررسی الگو های کندلی بپردازیم، باید بدانیم که کندل چیست. کندل ها یکی از انواع نمودار های قیمتی است که تغییرات قیمت را به ما نشان می دهد. هر کندل از 4 قیمت ( قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، قیمت بالاترین و قیمت پایین ترین) تشکیل شده است و دارای دو جزء ( بدنه و سایه) است. کندل ها می توانند در دو حالت صعودی و نزولی ایجاد شوند. پس از آشنایی با کندل ها به بررسی انواع الگوهای کندلی پرایس اکشن می پردازیم.

کندل چیست

الگو پین بار (سیگنال بار) و کی بار

شکل ظاهری این الگو شبه به الگو کندلی کلاسیک (کندل چکش) است؛ الگو پین بار که به آن سیگنال بار گفته می شود دارای بدنه ‌ای کوچک و سایه ‌ای بلند است. این سایه معمولا 2 تا 3 برابر بدنه کندل است و طرف دیگر سایه ندارد یا سایه بسیار کوتاهی دارد.

این الگو دارای دو حالت صعودی و نزولی است. در حالت صعودی، سایه بلند در زیر بدنه‌ کندل است و در حالت نزولی، سایه بلند در بالا بدنه کندل است. در الگو پین بار، رنگ کندل اهمیتی ندارد.

الگو پین باز زمانی دارای قدرت بیشتری است که پس از آن یک کندل کی بار ایجاد شود. زیرا پین بار عملا هشداری است که به ما می گوید تغییراتی در راه است و کی بار بعد از ان نقش تایید کننده آن را دارد.

کندل شناسی

کی بار باید دارای سه شرط زیر باشد:

  • کندل بزرگی باشد.
  • در حالت صعودی بالای بالا ترین قیمت کندل قبل و در حالت نزولی پایین پایین ترین قیمت کندل قبل بسته شود.
  • در حالت صعودی از بالا سایه نداشته باشد و در حالت نزولی از پایین سایه نداشته باشد (به طور کلی سایه های آن کم باشد.)

الگوی اینگالف

این الگو را می توان از قوی ترین و مهم ترین الگوهای کندلی دانست. این الگو از دو کندل تشکیل شده است که کندل دوم از کندل اول بزرگ تر است و آن را پوشش می دهد.

دارای دو حالت صعودی و نزولی است. حالت صعودی، کندل اول یک کندل قرمز است که با کندل دوم که یک کندل سبز است پوشیده می شود. در حالت نزولی، کندل اول یک کندل سبز است که با کندل دوم که یک کندل قرمز است پوشیده می شود.

الگو اینگالف دارای سه حالت است که عبارت انداز: الگو تو بار (two bar) – الگوی اینساید بار (Inside Bar) – الگوی اوت ساید بار  (Outside Bar).

به طور کلی می توان گفت که تفاوت این سه حالت الگو اینگالف به اندازه کندل دوم بستگی دارد.

  • الگو تو بار (two bar): در این حالت اندازه کندل دوم با کندل اول برابر است
  • الگوی اینساید بار(inside bar): در این حالت اندازه کندل دوم کوچک تر از کندل اول است و به نوعی در دل کندل اول قرار می گیرد.
  • الگو اوت ساید بار (outside bar): در این حالت اندازه کندل دوم بزرگ تر از کندل اول است و کندل اول را در دل خود جایی می دهد.

کندل شناسی در پرایس اکشن

در تصویر بالا حالت های الگو اینگالف را مشاهده می کنید. همان طور که گفته شد، الگو اینگالف به معنی پوشش است، در حالی که حالت اینساید بار کندل قبل خود را نمی پوشاند. این الگو را نمی توان اینگالف دانست، اما ما به دلیل شباهت جزء این دسته قرار داده ایم.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی دو ابزار و رکن اصلی سبک پرایس اکشن پرداختیم. پرایس اکشن از محبوب ترین سبک های تحلیل تکنیکال است که معامله گران بسیاری از این سبک استفاده می کنند. اگر علاقه مند به تحلیل کردن نمودار های قیمتی به روش پرایس اکشن هستید، الگو های کلاسیک و کندل شناسی از ابزار های مهمی هستند که باید آن ها را آموزش ببنید. به خاطر داشته باشید که معامله و تحلیل به سبک پرایس اکشن فقط با این دو ابزار به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود؛ زیرا این سبک دارای ابزار های دیگری هم هست که برای معامله و تحلیل براساس این سبک باید از دیگر ابزار های آن  نیز استفاده کنید و به آن ها تسلط کافی داشته باشید.

2/5 - (1 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.