دسترسی آسان
- آموزش بورس
- آموزش فارکس
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش تحلیل تکنیکال
- آموزش تحلیل فاندامنتال
- آموزش سرمایهگذاری در طلا
- آموزش سرمایهگذاری در مسکن
خانه > آموزش تحلیل تکنیکال > آموزش الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال
آیا می دانستید حدود 20 نوع مختلف از الگوهای کلاسیک وجود دارد؟ ابزارها و روش های بسیار زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارند، که معامله گران می توانند با بهره گیری از آن ها، رفتار حرکت قیمت بررسی کنند. شناخت هر یک از این ابزارها و نحوه استفاده درست از آن ها می تواند کمک بسیار زیادی به معامله گران در تحلیل بازار کند؛ یکی از پر کاربرد ترین روش ها، الگو های کلاسیک است، در این مقاله به بررسی الگو های کلاسیک می پردازیم. آنها در اشکال و اندازه های مختلف هستند، اما همه آنها یک چیز مشترک دارند؛ اشکال شناخته شده ای که می توانید در نمودار قیمت خود ترسیم کنید.
آموزش تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته)
فهرست مطالب
مجموعه ای از شکل های شناخته شده که براساس حرکت قیمت، روی نمودار نمایان می شوند. این الگو ها می توانند در انتهای روند، در اطراف سطوح حمایت یا مقاومت یا در طول روند تشکیل شوند؛ این الگوها می توانند کمک زیادی به تحلیل و در نتیجه معاملات بهتر کنند.
به صورت کلی، دو نوع الگوی نموداری وجود دارد:
برخی از شناخته شده ترین الگوهای نمودار کلاسیک عبارتند از الگوی سر و شانه،الگوی مثلث، الگوی کنج و الگوی کف یا سقف دوقلو یا سه قلو و… که به معرفی آنان می پردازیم.
الگوی سر و شانه یکی از الگوهای بازگشتی است. هنگامی که قیمت در مسیر صعودی قرار دارد، اگر این الگو تشکیل شود، تغییر مسیر داده و به سمت پایین حرکت می کند؛ هنگامی که قیمت در یک روند نزولی قرار دارد سپس الگوی برگشتی سرشانه تشکیل می شود (شکل ظاهری آن برعکس می شود)، روند نزولی تغییر مسیر داده و به سمت بالا حرکت می کند. این الگو دارای سه سقف یا سه کف است که سقف یا کف وسط از دوتای دیگر بلند تر است.
الگوی سر و شانه در تحلیل تکنیکال
کف و سقف دو قلو یکی از الگوهای بازگشتی است. هنگامی که قیمت در مسیر صعودی قرار دارد، اگر این الگو تشکیل شود، تغییر مسیر داده و به سمت پایین حرکت می کند. هنگامی که قیمت در یک روند نزولی قرار دارد و سپس الگوی برگشتی کف دوقلو تشکیل می شود ( شکل ظاهری آن برعکس می شود)، روند نزولی تغییر مسیر داده و به سمت بالا حرکت می کند. این الگو دارای دو کف یا دو سقف برابر است.
الگوی کف و سقف دو قلو در تحلیل تکنیکال
این الگو هم یک الگو بازگشتی است؛ همانند الگوی کف و سقف دوقلو می باشد؛ با این تفاوت که به جای دوقلو به سه قلو تبدیل می شود و دارای سه سقف یا کف برابر است.
الگو پرچم یکی از الگوهای ادامه دهنده تحلیل تکنیکال است. هنگامی که این الگو در روند صعودی یا نزولی تشکیل شود معمولا قیمت در جهت روند قبلی از آن خارج می شود و روند را ادامه می دهد. الگوی پرچم از یک روند صعودی شارپ (میله پرچم) و یک محدوده خنثی (پرچم) تشکیل می شود.
الگوی پرچم می تواند شبیه به الگو مستطیل و مثلث باشد. گاهی ممکن است پرچم دارای زاویه به سمت بالا یا پایین داشته باشد. معمولا شاهد روند شارپ قبل از پرچم هستیم.
الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال چیست؟
این الگو دارای 3 مدل اصلی (متقارن، نزولی و صعودی) و 6 حالت است، اگر بتوانیم به صورت همگرا دو خط را رسم كنیم كه تشكیل یك مثلث بدهد، می توان آن را الگو مثلث در نظر گرفت. این الگو می تواند به صورت بازگشتی یا ادامه دهنده باشد اما معمولا ادامه دهنده خواهد بود.
الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال چیست؟
الگو الماس یک الگو بازگشتی است که برای معامله گران و سرمایه گذاران تکنیکال، کمتر شناخته شده زیرا کمتر در نمودار های قیمتی دیده می شود. اغلب پس از یک مرحله روند طولانی ظاهر می شود؛ دارای دو حالت صعودی و نزولی است؛ وقتی در روند صعودی رخ می دهد سبب تغییر جهت روند به نزولی می شود؛ وقتی در روند نزولی رخ می دهد، روند را صعودی می کند.
الگو کنج می تواند هم به صورت بازگشتی و هم از نوع ادامه دهنده باشد؛ مانند الگو مثلث است با این تفاوت كه به صورت یك كنج تشكیل می شود. این الگو بدین صورت است که دو خط همگرا در امتداد هم قرار می گیرند و علاوه بر اینکه با یکدیگر زاویه می سازند، هر دوی آن ها نسبت به افق نیز زاویه دارند. الگوی کنج دارای دو حالت صعودی و نزولی در نمودار مشاهده می شود.
الگوی کنج در تحلیل تکنیکال چیست؟
الگوی مستطیل معمولا یکی از انواع الگوهای ادامه دهنده روند است، به طوری که قیمت پس از گذر از الگوی مستطیل، به احتمال زیاد، به روند قبل از مستطیل ادامه می دهد. البته گاهی می تواند جز الگوهای برگشتی باشد و خلاف جهت روند قبل از مستطیل خارج شود.
الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال چیست؟
در الگو فنجان و دسته قیمت وارد نیم دایره ای شده (فنجان) و بعد از خارج شدن از آن وارد یک نیم دایره کوچک می شود( دسته)؛ این الگو می تواند به صورت ساده تشكیل شود و دسته نداشته باشد.
الگوی فنجان و دسته در تحلیل تکنیکال چیست؟
سخن پایانی
الگوهای کلاسیک از ابزارهای بسیار مفید و مهم بوده و به عنوان ابزار کمکی در سایر سبک های تحلیلی بالایی دارد. اهمیت استفاده از این الگوها به دلیل تکرار شوندگی بالایی که در نمودارها دارند، است. به همین دلیل در تحلیل تکنیکال می توانید از این روش کمک بگیرید، تا معاملات بهتری داشته باشید. به خاطر داشته باشید برای استفاده از آن ها نیاز به تجربه و تمرین دارید. برای این کار می توانید گذشته های نمودارهای مختلف را بررسی کنید تا نمونه هایی از الگو ها را پیدا کنید. هرچه بیشتر بررسی کنید، بهتر می توانید آن ها را در نموداری که در حال معامله هستید، پیدا کنید.
قدم بعدی:
دسترسی آسان
طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفینوست
تمامی حقوق محفوظ است