بستن منو

نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو

تیم تحلیل دلفین وست
3 تیر 1402

در طور تاریخ همیشه بازارهای مالی یکی از مهم ترین راه هایی بوده است برای اینکه افراد بتوانند ثروت خود را افزایش دهند. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و دسترسی آسان به بازار های مالی، علاقه افراد برای ورود به بازار ها بیشتر شده است؛ اما برای اینکه بتوانید در بازار به خوبی فعالیت کنید و به سود برسید، ابتدا باید تحلیل کردن را آموزش ببینید. در تحلیل نمودار های قیمتی سبک های مختلفی وجود دارد که یکی از این سبک های تحلیلی نئوویو است.  در این مقاله قصد داریم تا به بررسی سبک نئوویو Neo Wave بپرداریم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نظریه امواج الیوت

یکی از سبک های محبوب، معروف و پرکاربرد در تحلیل تکنیکال، امواج الیوت است؛ سبک تحلیلی نئوویو را می توان مدل جدید و اصلاح شده ای از سبک الیوت دانست. قبل از اینکه به بررسی سبک نئوویو بپردازیم، ابتدا باید تعریفی از سبک الیوت داشته باشیم.

نظریه امواج الیوت توسط رالف نلسون الیوت اختراع شد که به کمک نظریه داو و دیدگاه شخصی خود توانست رفتار مشخص و خاصی را از حرکت قیمت در بازار سهام شناسایی کند که در حال تکرار است.

در بازار های مالی می توانیم مشاهده کنیم که حرکت قیمت ها به صورت موج هایی به سمت بالا یا پایین است. الیوت با بررسی موج های حرکتی قیمت، الگو های تکراری شونده ای را شناسایی کرد که به کمک آن ها توانست پیش بینی های دقیقی را از آینده قیمت ها داشته باشد.

نظریه امواج الیوت به ما می گوید که روند حرکت قیمت از دو موج محرک و موج اصلاحی تشکیل می شود. حرکت قیمت در جهت روند را موج محرک گویند که زا 5 موج کوچک تر تشکیل می شود و با اعداد 1.2.3.4.5 مشخص می شوند؛ موج اصلاحی را حرکت قیمت در خلاف جهت روند گویند که از 3 موج کوچک تر تشکیل می شود و با حروف a.b.c مشخص می شوند.

برای شناسایی درست موج محرک و موج اصلاحی، ابتدا باید روند حرکتی قیمت را شناسایی کنیم؛ اگر روند کلی حرکت قیمت صعودی باشد، موج محرک ما صعودی و موج اصلاحی ما نزولی خواهد بود؛ اگر روند کلی حرکت قیمت نزولی باشد، موج محرک ما نزولی و موح اصلاحی ما صعودی خواهد بود.

نئوویو چیست؟

نئو ویو به عنوان یک مدل جدید و اصلاح شده ای از امواج الیوت است که دارای الگو های جدیدتر، به روزتر و قوانین دیگری است تا موج شماری را منطقی تر، عینی تر و قابل فهم تر کند. نئوویو (Neo Wave) مخفف عبارت Neely Method of Elliott Wave Analysis و به معنای الیوت به سبک گلن نیلی است.

گلن نیلی با مطالعه روی سبک الیوت توانست ضعف های آن را شناسایی کند. او با رفع ضعف های سبک الیوب توانست به نوعی آن را شخصی سازی کند و آن را کامل تر کند. در مصاحبه ای که با گلن نیلی، بنیانگذار نظریه Neo Wave، انجام شد این سوال پرسیده شد که Neo Wave چیست؟ و در پاسخ چنین گفت:

نئوویو سبب می شود تا امواج الیوت شکل اصلی خود بگیرد و به شما کمک می کند که به طور متوالی تک تک مراحل فرآیند تشکیل آن را ببینید تا برای  شما منطقی، عینی و قابل درک باشد.

من در تجارت نفت کار می کردم و شروع به خواندن کتاب های تحلیل بورس کردم. به کتابی برخوردم که حاوی توضیحات بسیاری از انواع سبک های تحلیل تکنیکال بود و امواج الیوت یکی از آن ها بود. یک یا دو سال بود که در مورد بازارهای مالی مطالعه کرده بودم. وقتی در مورد امواج الیوت خواندم، فقط با خواندن توضیحات در مورد نحوه کار این سبک، بلافاصله فهمیدم که این سبک همان سبکی است که به دنبال آن بودم، زیرا بسیار پیچیده تر و چند بعدی تر از مفاهیم دیگر بود. همه چیز از همان لحظه شروع شد، سپس هر کتابی را که در مورد امواج الیوت پیدا کردم، به مطالعه آن پرداختم؛ اما هیچکدام از آن ها عالی نبودند. پس از مطالعه همه چیزهایی که در مورد امواج الیوت پیدا کردم، متوجه شدم که چیزهای زیادی است که به آن توجه نشده است. به عنوان مثال، هیچ کس به شما نگفته که از چه نموداری برای موج شماری استفاده کنید، از کجا تحلیل نمودارهای خود را شروع کنید، چگونه تجزیه و تحلیل را شروع کنید، از چه نوع داده هایی در نمودارهای خود استفاده کنید و خیلی چیزها دیگر.

به این فکر کردم که اگر من در این موقعیت قرار داشته باشم، احتمالاً بسیاری از افراد دیگر در این موقعیت هستند. از دانش اولیه ای که به دست آوردم، استفاده کردم و تصمیم گرفتم به آموزش آنچه که در مورد این فرآیند آموخته ام، بپردازم. فرآیند تدریس سبب به یادگیری هزاران چیز جدید در مورد امواج الیوت شد که هرگز تصور نمی کردم؛ مفاهیمی که در هیچ یک از کتاب هایی که خوانده بودم مورد بحث قرار نگرفته بودند.

هر بار که به ایده جدیدی می رسیدم، متوجه می شدم که جای آن در فرآیند استاندارد و متعارف امواج الیوت خالی است. تمام ایده هایم را روی کاغذ نوشتم؛ پنج سال، شاید هفت سال را صرف مطالعه، تفکر، تدریس و معامله کردم. صدها ایده ایجاد شد که با گذشت زمان متوجه شدم که باید اول کدام را انجام دهم پس از آن کدام یکی که سبب شد یک فرآیند منطقی برای هر نوع الگو پیدا کنم.

نئوویو چگونه کار می کند؟

neowave

همانطور که قبلا گفته شد، نئوویو یک نسخه پیشرفته از نظریه امواج الیوت است. یک نوع سبک تحلیل تکنیکال برای شناسایی الگوهای قیمتی که الگوهای قیمت به شکل امواج دیده می شود. در این سبک علاوه بر ریاضیات، نظر معامله گران (احساس) نیز در پیش بینی ها دخیل است.

نئوویو بر روی این فرضیه کار می کند که تغییرات قیمت قابل پیش بینی است، زیرا قیمت به طور منظم در الگوهای صعودی و نزولی (که به عنوان امواج شناخته می شوند) در حال حرکت است و تکرار می شود؛ در نتیجه، می توان پیش بینی کرد که در آینده قیمت به کجا می رود.

آموزش الگوهای نئو ویو

همان طور که گفته شد، نئوویو براساس امواج الیوت تشکیل شده که دارای قوانین، الزامات و عوامل منحصر به فردی است. براساس قوانین جدید، الگوهای نمودار جدیدی ایجاد شده است که عبارت انداز:

  • الگو محرک ساده (Simple Impulse).
  • الگو محرک امتداد یافته (Extended) – الگو محرک روندار با موج 1 و 3 و 5 ممتد و الگو محرک ترمینال با موج 1 و 3 و 5 ممتد.
  • الگو امواج محرک ترمینال با موج 5 کوتاه شده .
  • الگو پایان مورب ((Ending Diagonal.

همان طور که مشاهده می کنید، موج محرک در تمامی الگو ها وجود دارد و دسته بندی الگو ها براساس موج محرک صورت می گیرد. امواج محرک را می توان بر اساس میزان اصلاح موج 4 به 2 دسته تقسیم کرد که عبارت انداز:

محرک روند دار (Trending Impulse) و محرک ترمینال  .(Terminal Impulse)

تفاوت این دو حالت براساس میزان اصلاح موج 4 است. در امواج محرک روند دار، موج 4 نمی تواند از موج 1 عبور کند؛ اما در امواج محرک ترمینال می تواند از موج 1 عبور کند ولی باید در نظر داشته که در هر دو حالت نباید موج 4 به اندازه کل موج 3 اصلاح کند.

نکته: همان طور که در امواج الیوت، فیبوناچی از از ابزار پرکاربرد و مهم بود، در نئوویو نیز فیبوناچی برای تفکیک این دو حالت بسیار پرکاربرد است.

الگو امواج محرک روندار ساده (Simple Impulse)

الگوهای نئوویو

در این امواج هیچ گونه ریز موجی وجود ندارد.

در الگو های محرک روند دار یا ترمینال وجود دارد.

قوانین سبک امواج الوت بر آن حاکم است.

الگو امواج محرک روندار امتداد یافته (Extended)

این امواج دارای ریز موج ها هستند که معمولا از 5 ریز موج تشکیل می شوند.

در این الگو امتداد یافتگی در موج 3 بسیار رایج است.

امواج 1 و 3 و 5  باهم نمی توانند امتداد یابند. برای اینکه یک موج را موج ممتد بدانیم باید حداقل 161.8% موج قبل خود باشد و موج اصلاحی بعد از آن باید کمتر از 61.8% آن را اصلاح کند.

در ادامه به بررسی شش حالت این الگو می پردازیم.

الگو محرک روندار با موج 1 ممتد

الگوهای نئو ویو

موج 2 معمولا اصلاح پیچیده تری نسبت به موج 4 دارد و حداکثر اصلاح آن باید کمتر از 38% موج 1 باشد.

موج 5  نباید بیشتر از 99% موج 3 باشد.

در صورتی که موج 2 بلندتر از موج 4 باشد، خطوط بالا و پایین الگو همگرا خواهد بود.

در صورتی که موج 4 بلندتر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو واگرا خواهد بود.

الگو محرک روندار با موج 3 ممتد

الگو محرک روندار با موج 3 ممتد

در این حالت موج 2 نباید بیشتر از 61.8% موج 1 اصلاح کند.

حداکثر اصلا موج 4  باید کمتر از 38.2% موج 3 باشد. در صورتی که موج 4 ببیشتر اصلاح کند، احتمال اینکه موج 5 کوتاه شود زیاد است.

موج 3 بیشتر از 161.8% موج 1 خواهد بود.

احتمالا موج 1 به اندازه 61.8 یا 161.8% موج 5 خواهد بود.

الگو محرک روندار با موج 5 ممتد

الگو محرک روندار با موج 5 ممتد

احتمالا امواج 1 و 3 با هم یکسان باشند؛ ممکن است از نظر زمانی یا نسبت باهم یکسان باشند (معمولا 61.8%).

موج 3 باید به اندازه 100% موج 1 و حداکثر به اندازه 161.8% موج 1 حرکت کند.

در این حالت احتمالا شاهده پیچیده تر بودن موج 4 نسبت به موج 2 خواهیم بود.

احتمالا میزان اصلاح موج 4 بیشتر از 50% موج 3 خواهد بود.

برای موج 5  دو حالت ممکن است رخ دهد، 161.8% موج 1 یا 161.8% موج 3 حرکت کند.

الگو محرک ترمینال با موج 1 ممتد

الگو محرک ترمینال با موج 1 ممتد

موج 1 احتمالا بیشتر از 161.8% موج 3 حرکت کند.

موج 2 نباید بیشتر از 61.8% موج 1 را اصلاح کند.

موج 3 باید حداکثر 61.8 % و حداقل 38.2% موج 1 را اصلاح کند.

موج 5 نباید بیشتر از 99% موج 3 حرکت کند.

در صورتی که موج 4 کوتاه تر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو به صورت همگرا خواهد بود.

در صورتی که موج 4 بلندتر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو به صورت واگرا خواهد بود.

الگو محرک ترمینال با موج 3 ممتد

 الگو محرک ترمینال با موج 3 ممتد

این الگو جزء الگو هاییی است که بسیار کم تکرار می شود

در این الگو موج 3 باید بیشتر از 161.8% موج 1 باشد.

موج 2 باید نیز باید بیشتر از 61.8% موج 1 را اصلاح کند.

احتمالا موج 4 نمی تواند بیشتر از 38.2% موج 3 را اصلاح کند.

درصورتی که موج 4 کوتاه تر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو به صورت همگرا خواهد بود.

در صورتی که موج 4 بلندتر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو به صورت واگرا خواهد بود.

الگو محرک ترمینال با موج 5 ممتد

الگو محرک ترمینال با موج 5 ممتد

این الگو را می توانید بسیار زیاد در نمودار قیمتی مشاهده کرد.

در این الگو موج 5 باید بیشتر از 161.8% موج 3 باشد.

موج 5 باید بیشتر از 100% مجموع موج 1 و 3 باشد.

موج 4 احتمالا طولانی تر از موج 2 خواهد بود.

درصورتی که موج 4 کوتاه تر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو به صورت همگرا خواهد بود.

در صورتی که موج 4 بلندتر از موج 2 باشد، خطوط بالا و پایین الگو به صورت واگرا خواهد بود.

الگو امواج محرک ترمینال با موج 5 کوتاه شده

3- الگو امواج محرک ترمینال با موج 5 کوتاه شده

در این الگو موج 3 باید ممتد باشد.

موج 5 باید حداقل 38.2% موج 1 باشد.

موج 4 باید بیشتر از 61.8% و کمتر از 99% موج 3 را اصلاح کند.

موج 4 معمولا بلندتر از موج 2 خواهد بود.

الگو پایان مورب (Ending Diagonal)

الگوی نئوویو

الگو Ending diagonal از بهترین و وقوی ترین الگو های نئوویو است که معمولا دارای یک واگرایی با اندیکاتور (به عنوان مثال، RSI) رخ می دهد. در این الگو، اصلاح ها می توانند طولاتی تر و قوی تر باشند که در انتهای روند به شکل یک یک الگو کنج تشکیل می شود.

آموزش تحلیل به سبک نئو ویو

در این مقاله سعی شد تا شما را با سبک نئوویو آشنا کنیم. همان طور که گفته شد، این سبک را به نوعی می توان مدل اصلاح شده و دقیق تر شده سبک امواج الیوت دانست که بر خلاف امواج الیوت به جزئیات بیشتری توجه می کند. این سبک دارای قوانین بیشتری نسبت به سبک امواج الیوت است؛ در نتیجه، برای تسلط بر آن نیاز دارید که مطالعات و تمرینات بیشتری انجام دهید. این مقاله صرفا برای آشنایی شما با این سبک بود؛ اگر می خواهید که به خوبی روی آن تسلط داشته باشید و از آن استفاده کنید، باید مطالعات بیشتری روی آن داشته باشید و آموزش های بیشتری را ببنید. خواندن این مقاله به تنهایی نمی توانند به معنای متخصص شدن شما روی این سبک باشد. اگر بخواهید معاملاتی را صرفا با نکاتی که در این مقاله گفته شد، انجام دهید؛ ممکن است دچار ضرر های سنگینی شوید.

4/5 - (4 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.