بستن منو

استراتژی معامله با الگوی کندلی پین بار

تیم تحلیل دلفین وست
21 خرداد 1402

یکی از مهم ترین ابزار ها برای اینکه بتوانید یک نمودار قیمتی را تحلیل کنید، کندل ها هستند. کندل ها به شکل ها و الگو های گوناگونی در نمودار قیمتی دیده می شوند که هر کدام از آن ها اطلاعات خوبی را به ما می دهند؛ به عنوان مثال، یکی از پر کاربردترین الگو های کندلی، الگو پین بار است که در این مقاله قصد داریم تا شما را به طور کامل با آن آشنا کنیم؛ پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

کندل چیست؟

قبل از اینکه به بحث و بررسی مثال هایی از الگوی کندلی پین بار بپردازیم، ابتدا باید با کندل ها آشنا شویم. کندل شناسی مهم ترین ابزار در تحلیل تکنیکال است، ابزاری که تمام جزئیات حرکت قیمت را در بازه زمانی (تایم فریم) مشخص و از پیش تعیین شده ای نشان می دهند و معامله گران می تواند از آن اطلاعات خوبی کسب کنند.

کندل ها از دو قسمت سایه ها و بدنه تشکیل می شوند و نمایان گر 4 قیمت (قیمت باز شدن، قینت بسته شدن، بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت) در بازه زمانی مشخص است. کندل ها به دو دسته صعودی و نزولی تقیسم می شوند که کندل صعودی نشان از بالا رفتن قیمت و مندل نزولی نشان از پایین آمدن قیمت است.

کندل صعودی که رنگ آن سبز است، بدین شکل تشکیل می شود که کندل در یک قیمتی باز می شود، سپس قیمت به سمت بالا حرکت می کند و در یک قیمتی بالا تر از قیمت باز شدن ، بسته می شود. به این حالت که قیمت بسته شدن یک کندل بالاتر از قیمت باز شدن آن باشد، کندل صعودی گویند که نشان از افزایش قیمت و قدرت خریداران است.

کندل نزولی که رنگ آن قرمز است، بدین شکل تشکیل می شود که کندل در یک قیمتی باز می شود، سپس قیمت به سمت پایین حرکت می کند و در یک قیمتی پایین تر از قیمت باز شدن ، بسته می شود. به این حالت که قیمت بسته شدن یک کندل پایین تر از قیمت باز شدن آن باشد، کندل نزولی گویند که نشان از کاهش قیمت و قدرت فروشندگان است.

در تصویر زیر می توانید شکل دو حالت کندل صعودی و نزولی را مشاهده کنید.

کندل شناسی

 

الگوی کندل پین بار

همان طور که گفته شد، کندل ها می توانند به شکل ها و الگو های مختلفی ایجاد و تشکیل شوند که یکی از الگو های پرطرفدار کندلی، الگو پین بار است. از این الگو با نام های چکش، چکش معکوس، مرد دار آویخته و شهاب سنگ در تحلیل تکنیکال کلاسیک یاد می شود؛ اما در پرایس اکشن به آن الگو پین بار می گوییم.

الگو پین بار از یک بدنه کوچک تشکیل شده، دارای یک سایه بلند از یک طرف است (حداقل 3 برابر بدنه) و در طرف دیگر دارای سایه کوچکی است یا اصلا سایه ای ندارد. دارای دو حالت صعودی و نزولی است که براساس اینکه سایه بلند آن به کدام طرف است مشخص می شود و رنگ کندل چندان اهمیتی در صعودی یا نزولی بودن آن ندارد.

در تصویر زیر می توانید دو حالت صعودی و نزولی الگو کندلی پین بار را مشاهده کنید.

الگوی کندلی پین بار

 

الگوی کندلی پین بار به ما چه می گوید؟

الگو کندلی پین بار می تواند فشار خریداران یا فروشندگان را به ما نشان دهد. هنگامی که یک الگو پین بار صعودی تشکیل می شود، نشان دهنده آن است که ابتدا فروشندگان وارده بازار شده اند و قیمت را کاهش دادند، اما رفته رفته خریداران با قدرت بیشتری وارد بازار شده و نه تنها فروشندگان را از بازار خارج کردند، بلکه فشار خرید جدیدی را در بازار ایجاد کردند که می تواند قیمت وارد یک روند صعودی جدید کند.

در حالت نزولی هنگامی که یک الگو پین بار نزولی تشکیل می شود، نشان دهنده آن است که ابتدا خریداران وارده بازار شده اند و قیمت را افزایش دادند، اما رفته رفته فروشندگان با قدرت بیشتری وارد بازار شده و بازار را تحت کنترل خود درآورده اند؛ در نتیجه، فشار فروش جدیدی را در بازار ایجاد کردند که می تواند قیمت وارد یک روند نزولی جدید کند.

چه زمانی الگوی پین بار دارای اعتبار است و می توان با آن معامله کرد؟

در نمودار قیمتی ممکن است هزاران الگو پین بار را مشاهده کنیم که تعداد زیادی از آن ها مناسب معامله نیستند؛ در نتیجه، باید بررسی کنیم که کدام از الگو ها گزینه ایده آلی برای ورود به معامله است. برای اینکه بتوانید الگو پین بار مناسبی را پیدا کنید که معامله مطمئن تری را براساس آن انجام دهید، باید آن را با سایر ابزار های تحلیل تکنیکال ترکیب کنید.

می توانید از روش های زیر برای افزایش اعتبار الگو پین بار استفاده کنید.

  • الگو پین بار روی نواحی مهم تشکیل شده باشد؛ مانند سطوح حمایت و مقاومت، خطوط روند، سطوح فیبوناچی و… .
  • پس از الگو پین بار، کندل کی بار (کندل تایید کننده) تشکیل شود.
  • هنگام تشکیل الگو پین بار، اندیکاتور ها را نیز بررسی کنید.

در ادامه به بررسی مختصر موارد گفته شده می پردازیم.

الگوی پین بار روی نواحی مهم

اگر الکو پین بار روی نواحی مهم در نمودار قیمتی تشکیل شود، سیگنال بسیار مطمئن تری را به ما می دهد نسبت به الگو پین باری که روی هیچ ناحیه مهمی تشکیل نشده است. به عنوان مثال، هنگامی که یک سطح حمایتی را شناسایی می کنید و روی آن یک الگو پین بار صعودی تشکیل می شود، نشان از ورود احتمالی خریداران به بازار است که می تواند سیگنال مطمئنی برای باز کردن معامله خرید باشد. (در تصویر مثالی از استراتژی معامله با کندل پین بار در فارکس را مشاهده می کنید.)

نواحی مهم الگوی کندلی پین بار

در تصویر بالا الگو پین بار صعودی را روی نمودار طلا مشاهده می کنید که در یک ناحیه حمایتی تشکیل شده است.

نواحی مهم الگوی کندلی پین بار

در تصویر بالا الگو پین بار نزولی را روی نمودار طلا مشاهده می کنید که در یک ناحیه مقاومتی تشکیل شده است.

پس از الگو پین بار، کندل کی بار تشکیل شود.

کندل کی بار، کندلی است که به نوعی سیگنال صادر شده از الگو پین بار را تایید می کند و اطمینان ما را از سیگنال صادر شده بیشتر می کند. کندل کی بار باید بعد از الگو پین بار تشکیل شود و نباید فاصله زیادی از آن بگیرد؛ به عنوان مثال، کندل بعد از الگو پین بار یا نهایت تا 2 یا 3 کندل بعد از آن تشکیل شود.

کندلی را کندل کی بار می دانیم که دارای ویژگی های زیر باشد:

  • کندل بزرگ باشد و سایه های آن کم باشد.
  • کندل کی بار در حالت صعودی باید بالا الگو پین بار بسته شود و در حالت نزولی باید پایین الگو پین بار بسته شود.
  • در جهت الگو پین بار حرکت کند؛ بدین معنی که اگر الگو پین بار ما نزولی بود، باید کندل کی بار هم نزولی باشد و اگر الگو پین بار ما صعودی بود، باید کندل کی بار هم صعودی باشد.

الگوی کندل پین بار

الگوهای کندلی

در تصویر بالا الگو پین بار صعودی را در نمودار طلا مشاهده می کنید. این الگو در ناحیه حمایتی تشکیل شده و پس از آن کندل کی بار صعودی تشکیل شده است که اعتبار الگو را افزایش می دهد. مشاهده می کنید که الگو کی بار دارای هر 3 شرط است. پس از تشکیل کندل کی بار می توانیم وارد معامله شویم؛ حد سود خود را اولین سقف قیمتی و حد ضرر خود را زیر ناحیه حمایتی قرار دهیم.

استراتژی معاملاتی کندل پین بار

در تصویر بالا الگو پین بار نزولی را در نمودار طلا مشاهده می کنید. این الگو در ناحیه مقاومتی تشکیل شده و پس از آن کندل کی بار نزولی تشکیل شده است که اعتبار الگو را افزایش می دهد. مشاهده می کنید که الگو کی بار دارای هر 3 شرط است. پس از تشکیل کندل کی بار می توانیم وارد معامله شویم؛ حد سود خود را اولین کف قیمتی و حد ضرر خود را بالای ناحیه مقاومتی قرار دهیم.

هنگام تشکیل الگو پین بار، اندیکاتور ها را نیز بررسی کنید.

برای تحلیل نمودار های قیمتی، اندیکاتور های بسیار زیادی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید و آن ها را با الگو پین بار ترکیب کنید. یکی از این اندیکاتور ها، اندیکاتور RSI است. به کمک آن می توانید تشخیص دهید که در حال حاضر آیا در شرایط اشباع خرید یا اشباع فروش هستیم یا خیر ؟ آیا در شرایط واگرایی هستیم یا خیر؟

الگوهای کندلی

در تصویر بالا محدوده مقاومتی را رو نمودار طلا مشاهده می کنید که در این ناحیه توانسته الگو پین بار و کندل کی بار نزولی را تشکیل شده است. در اندیکاتور rsi مشاهده می کنید که یک واگرایی نزولی رخ داده که اعتبار سیگنال فروش را افزایش دهد. می توانیم پس از تشکیل کندل کی بار وارد معامله فروش شویم؛ حد ضرر خود را در بالای ناحیه مقاومتی و حد سود خود را اولین کف قیمتی قرار دهیم.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با الگو پین بار و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم. الگو پین بار می تواند اطلاعات خوبی را از وضعیت فعلی یک نمودار قیمتی به ما بدهد و به کمک آن می توانیم معاملات خوبی را انجام دهیم. همان طور که گفته شد، به یاد داشته باشید که به تنهایی استفاده از آن می تواند سیگنال های اشتباهی را به شما دهد و بهتر است که آن را با سایر ابزار های تحلیل تکنیکال ترکیب کنید تا سیگنال های مطمئن تر را شناسایی کنید و از آن ها استفاده کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در بازارهای پُرریسکی از جمله ارز دیجیتال و بازار فارکس، ترید (معامله) کردن و رسیدن به سود مستمر و البته چشمگیر به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. کپی تریدینگ (Copy trading) را می توان یک روش آسان، مطمئن، بدون نیاز به مهارت و فقط با همراهی کردن یک تریدر (معامله گر) حرفه ای دانست […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمت ها، دیدگاهی روشن درباره بازار ارائه میدهد. یکی از مطرح ترین سبک های پرایس اکشن، سبک rtm یا Read The Market است. پرایس اکشن rtm براساس عرضه و تقاضا کار میکند و به معامله گر اجازه میدهد بدون تکیه […]

ادامه مطلب

الگو ftr در پرایس اکشن rtm

در سبک پرایس اکشن الگو های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از بهترین، قدرتمندترین های آن، الگو ftr است. این الگو جزء الگو های ادامه دهنده می باشد که بسیاری از معامله گران برای انجام معاملات خود از آن استفاده می کنند. تشخیص این الگو چندان کار سختی نیست، اما برای اینکه بتوان به […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.