شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟
همان طور که می دانید، موضوع روانشناسی و احساسات در بازار ارزهای دیجیتال و آموزش ارز دیجیتال یکی از مهم ترین فاکتورهایی می باشد که معامله گران و سرمایه گذاران باید به آن دقت کنند. انواع ابزارها و شاخص ها وجود دارد که فعالین بازار کریپتو می توانند با بررسی آن ها به درک کاملی از احساسات حاکم بر بازار کریپتو برسند. یکی از مهم ترین شاخص ها، شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI است می باشد که نشان دهنده احساسات هولدرهای بیت کوین بود و به شما در تحلیل بیت کوین کمک می کند. اگر قصد آشنایی با نحوه استفاده از این شاخص را داریدف با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
معرفی شاخص فلاکت بیت کوین
فهرست مطالب
شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI که مخفف عبارت Bitcoin Misery Index می باشد، احساسات هولدرهای بیت کوین را در 90 روز گذشته درمورد آن و براساس قیمت حال حاضر اندازه گیری می کند.
توماس لی (Thomas Lee) در سال 2018 بود که شاخص فلاک بیت کوین را طراحی کرد و این شاخص با بررسی عواملی چون حجم معاملات، نوسانات قیمت، احساسات افراد و تعداد معاملات به سنجش و اندازه گیری احساسات هولدر های بیت کوین در بازه بین صفر تا صد می پردازد. شاخص فلاکت بیت کوین هرچه اعداد بالاتری را نشان دهد، احساسات هولدرهای بیت کوین، مثبت و هر چه اعداد پایین تر را نشان دهد، احساسات هولدرهای بیت کوین، منفی درنظر گرفته می شود.
کاربرد شاخص فلاکت بیت کوین چیست؟
همان طور که در ابتدای مقاله گفته شد، موضوع روانشناسی و احساسات در بازار ارزهای دیجیتال یکی از مهم ترین فاکتورهایی می باشد که معامله گران و سرمایه گذاران باید به آن دقت کنند. اگر معامله گران وسرمایه گذاران به افزایش قیمت و ادامه دار بودن روند صعودی باور داشته باشند، احتمالا افزایش قیمت را شاهد خواهیم بود. درصووتی که برعکس آن رخ دهد، اینکه معامله گران و سرمایه گذاران به کاهش قیمت و ادامه دار بودن روند نزولی باور داشته باشند، احتمالا قیمت بیشتر کاهش می یابد. شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI با بررسی احساسات فعلی معامله گران نسبت به بیت کوین، دیدگاه های خوبی را درمورد روند آینده قیمت ارائه می دهد که می توان از آن برای تصمیم گیری های بهتر استفاده کرد.
اندیکاتورهای مکمل شاخص فلاکت بیت کوین
همان طور که می دانید، در صورتی که ابزارهای مختلف را با یک دیگر ترکیب کرد، می توان سیگنال های معتبر تر و بهتری را برای خرید یا فروش بدست آورد. شاخص فلاک بیت کوین از این قائده مستثنی نیست و اگر با اندیکاتورهای زیر ترکیب شود، سیگنال های معتبر تری را می توان دریافت کرد.
- اندیکاتور استوکاستیک :Stochastic از استوکاستیک می توان برای شناسایی محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش استفاده کرد تشخیص وضعیتهای اشباع فروش (Oversold) و اشباع خرید (Overbought) کمک گرفت.
- اندیکاتور آرون :(Aroon) از آرون برای شناسایی قدرت روند استفاده می شود و می توان به کمک آن تغییر روند را شناسایی کرد.
- اندیکاتور قدرت نسبی :(RSI) این اندیکاتور همانند اندیدکاتور استوکاستیک می باشد که می توان از آن برای شناسایی محدوده اشباع فروش و اشباع خرید استفاده کرد.
- اندیکاتور مکدی (MACD): یکی دیگر از اندیکاتورهای محبوب می باشد که از آن می توان برای شناسایی واگراییها، روند ها و قدرت روند نیز استفاده کرد.
مزایای شاخص فلاکت بیت کوین
برخی از مهم ترین مزایای شاخص فلاک بیت کوین به شرح زیر می باشد:
- تجزیه و تحلیل احساسات: احساسات معامله گران می تواند باعث حرکت قیمت شود. به کمک این شاخص می توان از احساسات معامله گران و سرمایه گذاران آگاه شد و نمودار بیت کوین را دقیق تر تجزیه و تحلیل کرد.
- تشخیص نقاط عطف: به کمک شاخص فلاکت بیت کوین می توان نقاط عطف احتمالی برگشت قیمت را شناسایی و در ابتدای روند ها وارد معامله شد.
- مدیریت ریسک: معامله گران می تواند استراتژی های مدنظر خود را برای کنترل ضررها پیاده سازی کنند.
محدودیت های شاخص فلاکت بیت کوین
برخی از مهم ترین محدودیت های شاخص فلاک بیت کوین عبارت انداز:
عقب ماندن از بازار
همان طور که گفته، شاخص فلاکت بیت کوین همانند هر شاخص دیگری از شرایط فعلی بازار عقب تر می باشد؛ زیرا ابتدا باید قیمت رخ دهد و پس از آن است که شاخص می تواند اندازه گیری خود را انجام و نتایج را ارائه دهد. این موضوع سبب می شود که شاخص فلاک بیت کوین همیشه یک قدم از قیمت فعلی و شرایط واقعی بازار عقب باشد. بهترین کار این است که معامله گران و سرمایه گذاران از این شاخص در کنار سایر ابزارهای تحلیل استفاده کنند و هیچگاه به تنهایی از آن برای انجام معاملات خود استفاده نکنند.
عدم پشتیبانی از سایر ارزها
متاسفانه این شاخص فقط مخصص بیت کوین است و نمی توان از آن برای سایر رمزارزها نیز استفاده کرد.
عوامل بیرونی
به بررسی احساسات معامله گران از طریق داده های گذشته می پردازد. در صورتی که عوامل بیرئنی چون جنگ، بیماری های جهانی، اخبار یا رویدادهای کلان اقتصادی و… رخ دهد، میتوانند به سرعت احساسات بازار را دگرگون کند و شاخص را دچار خطا کند.
تفسیر حالات مختلف شاخص فلاکت بیت کوین (BMI)
شاخص فلاکت بیت کوین در بازه صفر تا صد نوسان می کند و هر عدد می توان مفهوم خاصی داشته باشد که در ادامه به تفسیر حالت های مهم آن می پردازیم.
اگر شاخص فلاکت بیت کوین بین 67 الی 100 باشد:
معامله گران و سرمایه گذاران بیت کوین در شرایط خوبی به سر می برند و احساس خوشبختی می کنند. هرچه عدد شاخص فلاکت بیت کوین بالاتر از 67 باشد، نشان می دهد که معامله گران حس خوبی به خرید بیت کوین و سرمایهگذاری بر روی آن دارند؛ اما هنگامی که 100 باشد یا بسیار نزدیک به آن باشد، می توان انتظار داشت که احتمالا به انتهای روند صعودی قیمت رسیده ایم و شرایط برای فروش درحال آماده سازی است (قیمت وارده محدوده اشباع شده است). در این شرایط احتمال می دهیم که معامله گران بیت کوین تمایلی به خرید جدید ندارند و قصد دارند که کم کم سود خود را نقد کنند. به بیان ساده تر، هرچه به 100 نزدیک تر باشد، سیگنال فروش قوی تری صادر می شود.
اگر شاخص فلاکت بیت کوین بین 0 الی 27 باشد:
معامله گران و سرمایه گذاران بیت کوین از شرایط فعلی راضی نیستند و احساس خوبی نسبت به معاملات خود ندارند. هرچه عدد شاخص فلاکت بیت کوین پایین تر از 27 باشد، نشان می دهد که معامله گران حس اصلا علاقه ای بع خرید بیت کوین و سرمایهگذاری بر روی آن ندارند؛ اما هنگامی که 0 باشد یا بسیار نزدیک به آن باشد، می توان انتظار داشت که احتمالا به پایان روند نزولی قیمت رسیده ایم و شرایط برای خرید درحال آماده سازی است (قیمت وارده محدوده اشباع فروش شده است). در این شرایط احتمال می دهیم که معامله گران بیت کوین تمایی به فروش جدید نداشته باشند. به بیان ساده تر، شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI هرچه به صفر نزدیک تر باشد، سیگنال خرید صادر قوی تری می شود.
اگر شاخص فلاکت بیت کوین بین 28 الی 66 باشد:
نشان دهنده شرایط نرمال و احساسات خنثی معامله گران و سرمایه گذاران می باشد.
نتیجه گیری
در طول این مقاله به بررسی شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI پرداخته شد. این شاخص یکی از مهم ترین و کاربردی ترین شاخص های بیت کوین می باشد که به اندازه گیری احساسات معاملهگران و سرمایه گذاران بیت کوین می پردازد و از آن می توان برای به تحلیل روند قیمت بیت کوین استفاده کرد. با این حال، باید به این دو نکته توجه کنید که عوامل بیرونی مختلفی وحود دارد که می تواند بشدت و در زمان کوتاهی بر روی شاخص اثر بگذارد و آن را دچار خطا کند. همچنین، این شاخص همانند هر شاخص دیگری یک قدم از قیمت فعلی و شرایط واقعی بازار عقب می باشد و در نتیجه، نباید از آن به تنهایی در تصمیم گیری های خود استفاده کرد و بهترین کار این است که از آن در کنار سایر ابزارهای تحلیلی استفاده کرد.