بستن منو

بیت کوین چیست؟

تیم تحلیل دلفین وست
9 خرداد 1402

بیت کوین Bitcoin یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز است که توسط یک شخص یا گروهی از افراد ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 ارائه و بلافاصله پس از آن، در ژانویه 2009 راه اندازی شد. بیتکوین با حجم معاملات بیش از 22 میلیارد دلار و با ارزش بازار بیش از 400 میلیارد دلار، تعداد در گردش 19 میلیون BTC و حداکثر عرضه 21,000,000 سکه BTC، در رتبه بندی فعلی CoinMarketCap، در رتبه اول قرار دارد.

تاریخچه بیت کوین

در اکتبر 2008 ، مقاله‌ ای با عنوان Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System به معنی بیت کوین: یک سیستم پول الکترونیکی فرد به فرد (همتا به همتا) منتشر شد. در بخش نویسنده‌ی این مقاله نام : Satoshi Nakamoto نوشته شده بود. ساتوشی ناکاموتو هیچ ‌گاه هویت خود را فاش نکرد تا برای همیشه به عنوان راز در تاریخ باقی بماند.

ایده‌ اصلی این مقاله، ارائه‌ یک سیستم پرداخت مالی الکترونیکی به صورت فرد به فرد (همتا به همتا) بود. به این معنی‌ که افراد بتوانند برای مبادلات مالی خود از پولی استفاده کنند که هیچ نهاد واسط مانند دولت‌ها و بانک مرکزی در آن دخالتی نداشته باشند.

ناکاموتو در وایت پیپر بیت کوین به تفصیل توضیح می داد چگونه یک ارز همتا به همتا کار می کند، از یک دفتر کل غیرمتمرکز (یا همان بلاک چین) استفاده می کند تا تراکنش‌ ها را بسته‌ بندی کرده و به صورت دسته ‌ای (بلاک) و ایمن ‌سازی شده توسط الگوریتم ‌های رمزنگاری شده در بلاک چین ثبت کند.

قیمت بیت کوین در ابتدا چقدر بود؟

در ژانویه 2009، ناکاموتو اولین بلاک در شبکه بیت کوین استخراج کرد که به عنوان بلاک پیدایش (genesis) شناخته می شود، بنابراین اولین ارز دیجیتال جهان را راه اندازی کرد. قیمت بیت کوین در ابتدا 0 دلار بود و بیشتر آن‌ها از طریق استخراج به دست می آمدند که فقط به دستگاه های با قدرت متوسط (مانند رایانه های شخصی) و نرم افزار استخراج نیاز داشت؛ اما رفته رفته، نیاز به دستگاه هایی با قدرت بیشتر ایجاد شد، جوری که در حال حاضر نمی توان از رایانه های شخصی برای استخراج استفاده کرد.

اولین تراکنش تجاری شناخته شده بیت کوین در 22 می 2010 رخ داد، زمانی که برنامه نویس Laszlo Hanyecz حدود 10 هزار بیت کوین را با دو پیتزا معامله کرد. با قیمت های امروزی بیت کوین ، ارزش آن پیتزا ها میلیون دلاری خواهد بود. این رویداد اکنون به عنوان “روز پیتزا بیت کوین” شناخته می شود.

منحصر به فردترین مزیت بیت کوین این است که اولین ارز دیجیتالی بود که ایجاد شد و توانست یک صنعت کاملاً جدید متشکل از میلیون‌ها علاقه ‌مند که از آن و سایر ارزهای دیجیتال استفاده، سرمایه ‌گذاری و تجارت می ‌کنند، ایجاد کند. ظهور اولین ارز دیجیتال الهام بخش توسعه هزاران پروژه رقیب مانند اتریوم، ریپل، سولانا، کاردانو و… شد.

بلاک چین بیت کوین

بلاک چین، مجموعه‌ ای از اطلاعات را در یک بلاک که دارای ظرفیت محدودی است، قرار می دهد. هنگامی که ظرفیت یک بلاک تکمیل شد، به بلاک پر شده های قبلی اضافه می ‌شود و به این شکل زنجیره ‌ای از بلاک‌ های حاوی اطلاعات را ایجاد می ‌کند که به آن Blockchain می‌ گویند.

تمام تراکنش‌ هایی که در شبکه بیت کوین تایید می ‌شوند، در بلاک چین آن ذخیره می ‌شوند. تراکنش‌ها توسط نودها (Node) یا گره ها اعتبار سنجی می شود (به افراد واجد شرایط و دارای سخت افزار و نرم افزار برای استخراج بیت کوین گفته می شود) در واقع، اگر شخصی بخواهد تراکنشی در شبکه بیت کوین داشته باشد، درخواست تراکنش را ارسال کند، نودها با بررسی آن متوجه می ‌شوند که او موجودی کافی برای انجام این تراکنش را دارد یا نه و در نهایت تراکنش او را معتبر یا غیر معتبر در نظر می ‌گیرند. اگر تراکنشی معتبر باشد، تایید می شود.

بلاک چین به عنوان بزرگ ‌ترین اختراع بشر بعد از اینترنت شناخته می‌ شود. این تکنولوژی برای اولین بار، در وایت پیپر بیت کوین و توسط ساتوشی ناکاموتو معرفی شد. از آنجایی که BTC یک دارایی با ارزش است و ماهیت آن به گونه ‌ای است که توسط تمام افراد حاضر در شبکه اداره می‌شود، باید محلی امن برای ذخیره کردن تمام تراکنش‌ها داشته باشد؛ ساتوشی ناکاموتو برای ذخیره کردن تراکنش‌های بیت کوین، فناوری بلاک چین را معرفی کرد.

استخراج بیت کوین

عرضه کل بیت کوین مشخص است و هرگز از 21,000,000 سکه بیشتر نخواهد شد. سکه ‌های جدید در طی فرآیندی به نام «ماینینگ» تولید می ‌شوند.

ماینرها با دستگاه‌ های استخراج خود کمک می ‌کنند تا شبکه امن بماند و تراکنش ‌ها انجام شود. در این عملیات ماینرها باید طی فرایندی، معادلات ریاضی را حل کنند. بعد از حل شدن معادله، مقداری BTC جدید تولید می شود و کسی که زودتر به جواب معادله رسیده باشد، بیت کوین تولید شده را به عنوان پاداش بدست می آورد. این کار، در ابتدای سال های عرضه بیت کوین با سیستم های سخت افزاری ساده انجام می شد، مانند رایانه های شخصی، اما امروزه نیازمند داشتن سیستم ‌های سخت افزاری قدرتمند است.

به منظور کنترل تورم، در تولید واحدهای جدید بیت کوین، تاخیری با برنامه ریزی ایجاد شد. براساس آن، استخراج به مرور زمان سخت ‌تر و سخت ‌تر می ‌شود و پاداش استخراج کم‌ تر می ‌شود؛ به این تاخیر در تولید هاوینگ گفته می شود.
در لحظه راه اندازی، پاداش 50 بیت کوین به ازای هر بلاک بود، این تعداد با استخراج هر 210000 بلاک جدید به نصف کاهش می یابد که تقریباً چهار سال طول می کشد.

هاوینگ چیست؟ به زبان ساده

الگوریتم اثبات کار POW

برای اینکه به عنوان کاربر، به اطلاعات ذخیره شده در شبکه اعتماد داشته باشیم تا از آن استفاده کنیم؛ باید بدانیم آیا اطلاعات صحیح است یا خیر. برای تایید اطلاعات، باید نود های شبکه به اجماع برسند. بدین معنی که باید بیش از 50% نودهای شبکه، تراکنش را تایید کنند.

روش های مختلفی برای این کار وجود دارد که بیت کوین از روش Proof of Work یا pow یا الگوریتم اثبات کار استفاده می کند.
در این روش گره‌ها با استفاده از الگوریتم اثبات کار، تراکنش ‌ها را تایید و بلاک‌ های جدید را تولید می ‌کنند. آنها از ماینر های خود استفاده می ‌کنند تا بتوانند معادله ریاضی را حل کنند. سرانجام ماینری که زودتر به پاسخ صحیح دست پیدا کند، باید راه حل خود را با سایر ماینرها در میان بگذارد. اگر مورد تایید ماینرهای دیگر قرار بگیرد، اجماع حاصل می ‌شود. سپس تراکنش به بلاک اضافه می‌ شود و ماینر هم می‌تواند پاداش خود را از این عمل به دست آورد. پاداش ماینرها دو حالت خواهد بود؛ پاداش بلاک (Block Reward) و کارمزد تراکنش (Transaction Fee).

مزایای BTC

  • ذخیره به عنوان دارایی با ارزش : بزرگترین کاربرد بیت کوین در حال حاضر، ذخیره آن به عنوان یک دارایی با ارزش است. Btc به دلیل ضد تورمی بودنش، برای افرادی که در کشورهایی زندگی می ‌کنند که نرخ تورم در آنها بالاست، می ‌تواند به حفظ ارزش دارایی و حتی افزایش ارزش و سودآوری به آنها بسیار کمک کند.
  • پرداخت ‌های بین ‌المللی : برخی از روش های سنتی انتقال پول، بسیار کند و گران قیمت است. و یا برخی از نقاط جهان، به آن سیستم ها دسترسی ندارند. در نتیجه، بیت کوین یا سایر آلت کوین ها می توانند راه مفیدی برای انتقال های بین المللی باشد.
  • شفافیت بالا: بیت کوین به دلیل منبع باز بودن و غیرمتمرکز بودن آن، شفافیت بالایی دارد که با استفاده از آن، افراد می ‌توانند از انتقال خود مطمئن باشند؛ تراکنش ها بدون اینکه بانک ‌ها یا دولت‌ ها نظارت و کنترلی بر آن داشته باشند؛ انجام می شود.

معایب BTC

  • مقیاس پذیری: بیش از ده سال فعالیت، برای تایید تراکنش ‌های آن، کارمزد و وقت زیادی نیاز است. تراکنش‌ های آن هیچگاه آنی و رایگان نبوده ‌اند. با افزایش میزان حجم معاملات، کارمزد هر تراکنش و زمان مورد نیاز برای تایید آن، افزایش می یابد. این ارز دیجیتال بیشتر برای پرداخت‌ های بزرگ مناسب است تا کوچک.
  • امنیت: دارای یک شبکه غیر متمرکز است و همه اطلاعات موجود در شبکه، در اختیار تمام کاربران قرار می گیرد. با بیش از هزاران نود در سراسر جهان که بر اساس مدل اجماع اثبات کار (PoW) بر روی شبکه فعالیت می ‌کنند و به نوعی تضمین ‌کننده امنیت آن هستند، اطلاعات هر تراکنش را بررسی کرده و پس از اعتبار سنجی، آن را تایید و ثبت می کنند.

شبکه بیت کوین در صورتی هک می شود که کنترل بیش از 50% توان شبکه در اختیار مهاجمین قرار بگیرد که با توجه به پراکندگی و تعداد بسیار زیاد نود های آن، امروزه وقوع این اتفاق امری بعید است.

  • قانون ‌گذاری و مقررات: Btc بر مبنای اصول تمرکززدایی خلق شد به این معنی که مانند ارزهای سنتی زیر نظر بانک مرکزی نباشد. در حال حاضر، قانون گذاری درباره بیت کوین وجود بسیار دشوار است و قانون یا غیرقانونی بودن آن در کشورهای مختلف متفاوت است. با این حال، هرچه این حوزه گسترش می یابد، شاهد وضع مقررات جدید و بیشتری برای آن خواهیم بود.

آموزش خرید بیت کوین

برای خرید بیت کوین، می توانید از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی یا خارجی استفاده کنید. البته بهتر است از صرافی های ایرانی استفاده کنید تا با مسائلی مثل تحریم ایران و مشکلات احراز هویت کاربران ایرانی مواجه نشوید.

شما میتوانید از طریق صرافی خارجی bingx که بدون محدودیت به کاربران ایرانی خدمات میدهد، بیت کوین خریداری کنید. همچنین خرید به صورت ریالی یا از طریق تتر، در صرافی های ایرانی معتبر امکان پذیر است. کافی است اپلیکیشن صرافی را دانلود کنید و خرید بیت کوین را از طریق موبایل انجام دهید.

بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی کدامند؟

بهترین کیف پول های بیت کوین

برای نگهداری ارزهای دیجیتال به کیف پول دیجیتالی نیاز دارید. به طور کلی، دو نوع کیف پولبرای نگهداری بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال وجود دارد:
کیف پول نرم افزاری: کیف پول هایی که در غالب اپلیکیشن در موبایل یا کامپیوتر شما نصب می شود و یا به صورت افزونه روی مرورگر در دسترس است.
کیف پول سخت افزاری: دستگاهی فیزیکی به شکل فلش است که به ‌طور ویژه برای ذخیره‌ سازی دارایی ‌های دیجیتال طراحی شده است. امنیت آن بسیار بیشتر از کیف پول نرم افزاری است و توسط پسورد محافظت میشود.

کیف پول های نرم افزاری رایگان هستند.دسترسی به آن ها بسیار راحت و سریع است. اما کیف پول های سخت افزاری باید خریداری شوند. اما امنیت بالاتری در مقابل هک شدن نسبت به کیف پول های نرم افزار دارند.

بیت کوین برای رسیدن به جایگاهی که امروز دارد، مسیر سختی را طی کرده است. اما هنوز برای رسیدن به هدفی که دارد، راهی بسیار طولانی در پیش دارد. با توجه به سرمایه ‌گذاری هایی که توسط شرکت‌ ها و افراد مطرح روی آن صورت گرفته، میتوان امید زیادی به آینده این ارز دیجیتال داشت.

5/5 - (2 امتیاز)
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزارهای ترید ارز دیجیتال در سال 2023 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

آخرین مقالات مرتبط

میم کوین چیست؟

ارز های دیجیتال یا رمزارز ها راه خود را از سال 2008 با بیت کوین آغاز کردند که هدف آن وسیله ای برای مبادله همتا به همتا (فرد به فرد) و بدون واسطه بین طرفین بود؛ اما رفته رفته شاهد ورود رمزارز های دیگر به بازار بودیم که خیلی از آن ها دارای اهداف و […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد)

درباره پرایس اکشن ict چه می­‌دانید؟ اگر دوست دارید سرمایه­‌گذاری‌­ها و معاملات خود را با روش‌­های بهتری مدیریت کنید، یکی از سبک‌ هایی که باید درباره آن بدانید، سبک معاملاتی ict است. در این مقاله می­خواهیم شما را با این روش جذاب و کاربردی آشنا کنیم. ابتدا در مورد مفهوم پرایس اکشن صحبت میکنیم و […]

ادامه مطلب

کریپتوکارنسی چیست؟

ارز شامل سکه و اسکناس های کاغذی می ‌شود که توسط دولت ها تولید و توزیع شده تا در چرخه اقتصاد گردش داشته باشد و آن به عنوان وسیله ای برای پرداخت هزینه کالا و خدمات استفاده می شود؛ به این نوع ارز ها، ارز فیات گویند. با پیشرفت تکنولوژی نوع دیگری از ارز ها […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزارهای ترید ارز دیجیتال در سال 2023 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.