top bar desktop top bar mobile
بستن منو

اکسپرت فارکس چیست و نحوه اجرای آن به چه صورت است؟

hadise pourfard
12 دی 1403

در دنیای پرتنش معامله‌گری، هر ثانیه می‌تواند سرنوشت ساز باشد. معامله‌گران فارکس همواره به دنبال راه‌هایی برای اتخاذ تصمیمات سریع و دقیق هستند. یکی از ابزارهایی که می‌تواند در این امر کمک کند، اکسپرت فارکس است. اکسپرت‌های فارکس با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده، قادر هستند بازار را تحلیل کرده و سیگنال‌های خرید و فروش را با دقت بالایی شناسایی کنند. در این مقاله به بررسی انواع ربات‌های فارکس و مزایای ‌آنها در آموزش فارکس می‌پردازیم.

 

 

اکسپرت فارکس چیست؟

ربات معاملاتی فارکس یا نرم افزار Expert Advisor با بهره گیری از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، بازار را با دقت بررسی کرده و براساس این تحلیل ها، به صورت خودکار وارد معاملات خرید و فروش روی نمادهای معاملاتی مختلف می‌شود. اکثر EA ها با استفاده از زبان برنامه نویسی MQL و برای محبوب ترین پلتفرم معاملاتی یعنی متاتریدر 4 ساخته شده اند.

راهنمای دانلود، ‌نصب و استفاده از اکسپرت فارکس

برای ساخت اکسپرت فارکس نیاز به دانش برنامه نویسی MQL4  و MQL5 دارید. این زبان ها به شما این امکان را می‌دهند تا استراتژی های معاملاتی خود را به کد تبدیل کنید. اگر تجربه برنامه نویسی ندارید، می‌توانید از اکسپرت های آماده استفاده کنید. برای استفاده از اکسپرت های آماده کافی است مراحل زیر را طی کنید:

1. دانلود اکسپرت فارکس

برای دانلود اکسپرت فارکس، حتماً از منابع معتبری مثل فارکس فکتوری (Forex Factory)

یا بازار MQL (MQL Markets) استفاده کنید.

2. نصب اکسپرت در متاتریدر

  1. نرم افزار متاتریدر را باز کنید و به File > Open Data Folder  بروید.
  2. به پوشه MQL4 > Experts  در متاتریدر 4 یا MQL5 > Experts در متاتریدر 5 بروید.
  3. فایل اکسپرت را در این پوشه کپی کنید.
  4. متاتریدر را ری استارت کنید.

3. نحوه استفاده از اکسپرت

  1. در متاتریدر، به پنل Navigator  رفته تا اکسپرت نصب‌شده را در بخش Expert Advisors مشاهده کنید.
  2. اکسپرت را به سمت چارت بکشید و تنظیمات دلخواه خود را تعیین کنید.
  3. مطمئن شوید که AutoTrading فعال است تا اکسپرت بتواند معاملات را انجام دهد.

توجه داشته باشید، همیشه ابتدا اکسپرت را روی حساب دمو تست کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. پس از اطمینان از کارکرد آن، می‌توانید از آن در حساب واقعی استفاده کنید.

نصب اکسپرت فارکس

نحوه عملکرد اکسپرت فارکس

اکسپرت ها سیگنال های خرید و فروش را براساس شرایط بازار تولید می کنند. آنها با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل انواع میانگین های متحرک، اندیکاتورهای RSI و MACD، سطوح حمایت و مقاومت، الگوهای کندل استیک و الگوهای هارمونیک بازار را تحلیل می‌کنند و سیگنال معاملاتی تولید می‌کنند.

اجرای خودکار معاملات

بعد از تولید سیگنال های معاملاتی، اکسپرت های فارکس دستور خرید یا فروش را در قیمت مناسب وارد می کنند. همچنین زمانی که حد سود یا حد ضرر لمس می‌شود، از معامله خارج می‌شوند.

مدیریت ریسک

اکسپرت ها به صورت خودکار حد ضرر و حد سود را برای هر معامله تعیین می کنند. همچنین با استفاده از تریلینگ استاپ، حد ضرر با توجه به حرکت قیمت به سمت حد سود، به صورت داینامیک تغییر می‌کند. اکسپرت های فارکس یکی از بهترین ابزار برای مدیریت ریسک در معاملات هستند.

تنظیم استراتژی

اکسپرت ها معمولا براساس استراتژی های معاملاتی خاصی طراحی میشوند، این استراتژی ها عبارتند از:

  • معامله با اندیکاتورها: برای مثال اکسپرت ها از انیدکاتور مووینگ اوریج برای ورود یا خروج از بازار استفاده می کند.
  • تحلیل پرایس اکشن: در این استراتژی اکسپرت ها براساس الگوهای قیمتی مثل حمایت و مقاومت بازار را تحلیل می کنند.
  • اسکالپینگ: اکسپرت ها میتوانند برای کسب سودهای کوچک از نوسانات کوتاه مدت بازار طراحی شوند.

بهینه‌سازی استراتژی

قبل از اجرای اکسپرت در حساب واقعی، استراتژی ها در حساب های دمو تست کنید. این بک تست گیری در شرایط مختلف بازار، این امکان را به اکسپرت میدهد تا استراتژی های معاملاتی را آزمایش کرده و آنها را برای عملکرد بهتر، بهینه کنند.

 

 

انواع اکسپرت فارکس

هرکدام از اکسپرت ها برای اهداف خاصی طراحی می‌شوند. در ادامه به معرفی انواع مختلف اکسپرت های فارکس و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت.

اکسپرت مدیریت چارت

اکسپرت های مدیریت چارت (Chart management Expert)  به صورت مستقیم وارد معامله نمی‌شود وعمدتا برای مدیریت و نظارت بر نمودار و وضعیت بازار طراحی می‌شوند. از جمله ویژگی های این نوع اکسپرت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نمایش اطلاعات مهم: اکسپرت های مدیریت چارت اطلاعات مهمی مثل نقطه ورود و خروج، حد ضرر، حد سود و سایر اطلاعات شخصی سازی شده را در چارت نمایش می‌دهد.
  • مدیریت سفارشات: این اکسپرت ها به شما این امکان را می‌دهند تا به راحتی تعداد معاملات باز یا بسته شده را بررسی و مدیریت کنید.
  • راهنمایی و هشدار: این اکسپرت ها به شما هشدار می‌دهند که زمان ورود به بازار یا خروج از ان فرا رسیده است.
  • اکسپرت اتوتریدینگ

اکسپرت اتوتریدینگ (Auto trading Expert)

برای خوکار کردن کامل فرآیند معاملات طراحی شده اند. هدف این ربات ها این است که بدون نیاز به تایید معامله گر، بازار را تحلیل کنند و به معامله بپردازند. عملکرد این اکسپرت ها به استراتژی آنها بستگی دارد. آنها معمولا از اندیکاتورها یا الگوریتم های خاصی برای تحلیل روند قیمت استفاده می کنند و براساس تحلیل انجام شده، به صورت خودکار دستورات خرید و فروش را در بازار وارد می‌کنند. همچنین این اکسپرت ها قابلیت تنظیم حد ضرر و حد سود دارند.

مزایا: امکان انجام معاملات به صورت 24 ساعته و بدون نیاز به حضور تریدر

معایب: وابستگی به استراتژی ها و پارامترهای از پیش تعیین شده که در صورت خطا می‌تواند زیان ده باشد.

اکسپرت اندیکاتور

اکسپرت اندیکاتور (Indicator Expert) به طور خاص برای معامله با اندیکاتورها طراحی شده اند. این ربات ها به کمک اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مثل میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی(RSI) ، مکدی، استوکاستیک و .. سیگنال خرید و فروش تولید کنند یا به صورت خودکار وارد معامله می‌شوند. همچنین این اکسپرت ها می‌توانند از ترکیب چندین اندیکاتور برای تایید سیگنال ها استفاده کنند. توجه داشته باشید این اکسپرت ها در صورتی که بازار نوسانات غیرمنتظره ای داشته باشد، می‌توانند سیگنال های ضررده تولید کنند، همچنین در بازارهای رنج ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشند.

اکسپرت آنتی مارتینگل

در استراتژی مارتینگل، پس از هر ضرر، حجم معامله افزایش می یابد تا در صورت موفق بودن معامله، تمامی ضررها به یکباره جبران شود. اما در استراتژی آنتی مارتینگل (Anti-Martingale Expert) پس از هر معامله سودده، حجم معاملات افزایش و پس از هر معامله ضررده، حجم معاملات کاهش می یابد. استفاده از این اکسپرت به صورت کلی ریسک کمتری در مقایسه با سایر استراتژی ها دارد و در بازارهای روندی عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. البته توجه داشته باشید در صورت از دست دادن چندین معامله پشت سرهم، بازگشت به برآیند مثبت می‌تواند زمان بر باشد.

توجه داشته باشید، هر نوع اکسپرت برای هدف خاصی طراحی شده است و انتخاب صحیح آن به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. همچنین اطمینان از عملکرد صحیح آن و گرفتن بک تست در شرایط مختلف بازار ضروری است.

انواع اکسپرت فارکس

مزایای اکسپرت فارکس

در ادامه مزایای استفاده از اکسپرت فارکس را بررسی خواهیم کرد:

  • جلوگیری از تاثیر احساسات: یکی از مشکلات اصلی معامله گران، روانشناسی معاملاتی است. تاثیر سوگیری و احساسات انسانی مثل ترس یا طمع، نتیجه بهترین استراتژی های معاملاتی را تغییر می‌دهد. اکسپرت های فارکس این امکان را به معامله گر می‌دهند تا بدون دخالت احساسات معامله کنند.
  • افزایش سرعت و دقت: اکسپرت ها در زمان بسیار کوتاهی داده های بازار را تحلیل می کنند و به سرعت تصمیمات معاملاتی را پیاده سازی می‌کنند. این توانایی در بازار فارکس که به سرعت درحالت تغییر است، بسیار اهمیت دارد.
  •  اجرای استراتژی های پیچیده: اکسپرت ها قادر به پیاده سازی استراتژی های پیچیده و ترکیب چندین اندیکاتور مختلف هستند. انجام این کار می‌تواند برای معامله گران به تنهایی دشوار باشد.
  • مدیریت ریسک خودکار: ربات های فارکس حد ضرر (stop loss) و حد سود (take profit) را به صورت خودکار تنظیم می‌کنند و این امکان را به معامله‌گر می‌دهند تا در شرایط مختلف بازار، ریسک معاملات را مدیریت کنند. ربات های تریدر یکی از بهترین ابزارها برای مدیریت ریسک در معاملات هستند.
  • معاملات 24 ساعته: از آنجایی که فارکس به صورت شبانه روزی فعال است، اکسپرت ها این امکان را دارند تا بدون نیاز به حضور تریدر، هر ساعت از شبانه روز وارد معامله شده و فرصت های خوب معاملاتی را از دست ندهند.

این مزایا نشان می‌دهند که اکسپرت ها ابزاری بسیار کارآمد برای بهینه سازی معاملات و کاهش ریسک فری در فارکس هستند.

کلام آخر

از آن‌جایی که همه چیز به صورت خودکار توسط اکسپرت ها انجام میشود، احتمال اشتباهاتی مثل ورود به معامله در زمان نامناسب یا انتخاب نماد اشتباه را به حداقل می‌رساند. با اکسپرت ها دیگر نیازی به نظارت دائمی بر بازار نیست و تریدر می‌تواند وقت خود را صرف تحلیل های بلندمدت یا فعالیت های مهم تر کند. با این حال، قبل از استفاده از اکسپرت در حساب واقعی، حتما به کمک بک تستینگ از عملکرد صحیح آن در شرایط مختلف بازار مطمئن شوید.

3/5 - (2 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

شاخص تراز تجاری یا Trade Balance در فارکس چیست؟

شاخص تراز تجاری (Trade Balance) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی است که به تفاوت ارزش صادرات و واردات یک کشور در یک دوره زمانی مشخص اشاره می‌کند. این شاخص در بازار فارکس نقشی کلیدی ایفا می‌کند، زیرا می‌تواند روی ارزش پول ملی یک کشور تاثیر بگذارد.  تراز تجاری مثبت، که به معنای صادرات بیشتر از […]

ادامه مطلب

نحوه و روش های تشخیص بازگشت روند در فارکس

تشخیص به ‌موقع تغییر جهت روند در بازار فارکس، مهارتی کلیدی است که می‌تواند مرز بین سود و زیان را در معاملات شما تعیین کند. در این مقاله، به زبانی ساده و با تمرکز روی نکات کلیدی، به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت. هدف ما ارائه دیدگاهی جامع اما به دور از پیچیدگی‌های غیرضروری […]

ادامه مطلب

حد سود یا Take Profit چیست؟ آموزش استفاده از تیک پرافیت در معامله ارز دیجیتال

همان طور که می دانید، برای موفقیت در بازارهای مالی و انجام معاملات سودآور، یکی از مباحثی که باید به خوبی آموزش دید و به آن تسلط پیدا کرد، مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است. فعالیت در بازارهای مالی همواره با ریسک همراه است و اگر یک معامله گر نخواهد مدیریت سرمایه و ریسک را […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.