top bar desktop top bar mobile
بستن منو

انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها

تیم تحلیل دلفین وست
5 مهر 1402

بازار فارکس را می توان بزرگ ترین بازار مالی دنیا دانست که معامله گران زیادی در سراسر دنیا به فعالیت در این بازار می پردازند. بازار فارکس دارای بیشترین حجم معاملات در میان تمامی بازار مالی دنیا بوده که نشان از محبوبیت و قدرت این بازار است. همان طور که می دانید، این بازار برای تبادل ارز های مختلف با یک دیگر بوده و روی جفت ارز ها معامله انجام می شود. بازار فارکس، یک بازار دو طرفه است که می توانید هم معامله فروش و هم معامله خرید انجام دهید. برای اینکه بتوانید معاملات خود را در این بازار انجام دهید، ابتدا باید سفارش خود را قرار دهید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سفارشات در بازار فارکس و نحوه قرار دادن آن ها آشنا کنیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

آموزش فارکس صفر تا صد

معامله در بازار فارکس

همان طور که گفته شد، در بازار فارکس می توانید هم معامله فروش و هم معامله خرید انجام دهید؛ زیرا این بازار به صورت دو طرفه فعالیت می کند. بازار دو طرفه را با یک مثال برای شما شرح می دهیم:

فرض کنید که در بازار بورس فعالیت می کنید و قصد خرید سهام ایران خودرو را دارید (بازار بورس یکی از بازار های یک طرفه است که در آن فقط می توانید سهامی را بخرید و از بالا رفتن قیمت آن سود کسب کنید). زمانی که قیمت سهام ایران خودرو افزایش یافت، می توانید سهام خود را بفروش برساند تا اصل سرمایه و سود کسب شده بر اثر افزایش قیمت سهام را کسب کنید. این تنها حالت برای کسب سود از بازار بورس است. در بازار های دو طرفه، علاوه بر اینکه می توانید معامله خرید باز کنید، می توانید معامله فروش هم باز کنید و از کاهش قیمت ها نیز سود کسب کنید.

به عنوان مثال، نمودار یورو به دلار آمریکا را در نظر بگیرد (با نماد eur/usd)؛ از سمت چپ به ارز اول، ارز پایه گفته می شود و ارز دوم را ارز متقابل گویند. زمانی که معامله خرید باز می کنید، بدین معنی است که ارز اول (ارز پایه) را خریداری کرده اید و در ازای خرید آن ارز دوم (ارز متقابل) را پرداخت کرده اید؛ در این معامله با افزایش ارزش ارز پایه نسبت به ارز متقابل می توانید سود کسب کند. زمانی که معامله فروش باز می کنید، بدین معنی است که ارز دوم (ارز متقابل) را خریداری کرده اید و در ازای خرید آن ارز اول (ارز پایه) را پرداخت کرده اید؛ در این معامله با افزایش ارزش ارز متقابل نسبت به ارز پایه می توانید سود کسب کنید.

انواع اردر در فارکس

در تصویر بالا نمودار eur/usd را مشاهده می کنید. همان طور که گفته شد، ارز اول از سمت چپ را ارز پایه و ارز دوم را ارز متقابل گویند.

هنگامی که ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا افزایش یابد، نمودار صعودی می شود و زمان مناسبی برای باز کردن معامله خرید است تا از افزایش ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا سود کسب کرد؛ اما اگر معامله خرید باز کنیم و روند نمودار معکوس شود؛ به عبارتی، ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا کاهش یابد و نمودار نزولی شود؛ دچار ضرر خواهیم شد.

هنگامی که ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا کاهش یابد، نمودار نزولی می شود و زمان مناسبی برای باز کردن معامله فروش است تا از ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا سود کسب کرد؛ اما اگر معامله فروش باز کنیم و روند نمودار معکوس شود؛ به عبارتی، ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا افزایش یابد و نمودار صعودی شود؛ دچار ضرر خواهیم شد.

انواع اردر در فارکس کدامند؟

به طور کلی می توانیم معامله خرید یا فروش خود را به دو روش انجام دهیم که عبارت اند از:

  • براساس قیمت بازار (market execution)
  • سفارش در صف انتظار (pending order)

براساس قیمت بازار (market execution)

در این روش می توانیم سفارشات خرید یا فروش خود را براساس قیمت بازار قرار دهیم تا بلافاصله اجرا شود.

سفارش در صف انتظار (pending order)

در این روش می توانیم سفارشات خرید یا فروش خود را براساس قیمت مورد نظر خود قرار دهیم و زمانی که قیمت فعلی بازار به آن رسید، سفارشات ما فعال شده و معامله باز می شود. در روش سفارش در صف انتظار می توانیم سفارش خرید یا فروش خود را به دو حالت لیمیت (limit) و استاپ (stop) انجام دهیم. با توجه به نوع معامله خرید یا فروش و حالت لیمت و استاپ می توانیم به 4 صورت مختلف معامله خود را انجام دهیم که عبارت اند از:

Buy stop – Sell stop – Buy limit – Sell lemit

  • سفارش Buy stop را زمانی در بازار قرار می دهند که می خواهند خریدی در یک قیمت مشخص بالاتر از قیمت فعلی بازار انجام دهند.
  • سفارش Sell stop را زمانی در بازار قرار می دهند که می خواهند فروشی در یک قیمت مشخص پایین تر از قیمت فعلی بازار انجام دهند.
  • سفارش Buy Limit را زمانی در بازار قرار می دهند که می خواهند خریدی در یک قیمت مشخص پایین تر از قیمت فعلی بازار انجام دهند.
  • سفارش Sell Limit را زمانی در بازار قرار می دهند که می خواهند فروشی در یک قیمت مشخص بالاتر از قیمت فعلی بازار انجام دهند.

pending order در فارکس

همان طور که در تصویر بالا می بینید، تفاوت بین دو حالت استاپ و لیمیت را می توان بدین صورت تعریف کرد:

زمانی که می خواهیم در جهت روند فعلی قیمت، سفارش قرار دهیم و به انجام معامله بپردازیم، می توانیم از buy stop یا sell stop استفاده کنیم. زمانی که می خواهیم در جهت خلاف روند فعلی قیمت، سفارش قرار دهیم و به انجام معامله بپردازیم، می توانیم از buy limit یا sell limit استفاده کنیم.

به عنوان مثال: در تصویر زیر می توانید نمودار usd/cad را مشاهده کنید که دارای یک روند صعودی است. با یک کلیک چپ می توانید منویی را مشاهده کنید که با رفتن روی گزینه دوم آن می توانید گزینه های sell limit و buy stop را مشاهده کنید. همان طور که گفته شد، روند نمودار صعودی است و اگر بخواهید در جهت روند وارد معامله شوید، می توانید روی گزینه buy stop کلیک کنید و اگر بخواهید خلاف روند وارد معامله شوید، می توانید روی گزینه sell limt کلیک کنید. به عبارت ساده تر، هنگامی که بالاتر از قیمت فعلی بازار بخواهیم سفارشی را قرار دهیم، می توانیم از گزینه های buy stop و sell limit استفاده کنیم.

پندینگ اردر در فارکس

در مثالی دیگر می توانید نمودار nzd/usd را مشاهده کنید. با یک کلیک چپ می توانید منوی مربوطه را مشاهده کنید که با رفتن روی گزینه دوم می توانید گزینه های  buy limit و sell stop را مشاهده کنید. در حال حاضر این نمودار در یک روند نزولی قرار دارد؛ در نتیجه، اگر قصد داشته باشید که در جهت روند وارد معامله شوید، می توانید از گزینه sell stop استفاده کنید و اگر قصد داشته باشید که در جهت خلاف روند وارد معامله شوید، می توانید از گزینه buy limit نیز استفاده کنید. به عبارت ساده تر، هنگامی که پایین تر از قیمت فعلی بازار بخواهیم سفارشی را قرار دهیم، می توانیم از گزینه های sell stop و buy limit نیز استفاده کنیم.

سفارشات در فارکس

حد ضرر stop loss و حد سود  take profit

حد ضرر (Stop Loss) و حد سود (Take Profit) دو مفهوم اساسی در مدیریت معاملات در بازار فارکس است.

حد ضرر، قیمتی است که شما تعیین می ‌کنید تا در صورتی که قیمت جفت ارز مورد معامله در جهت خلاف تحلیل شما پیش رفت و به آن قیمت رسید، معامله شما به طور خودکار بسته شود و از ضرر بیشتر جلوگیری شود.

حد سود، قیمتی است که شما تعیین می‌ کنید تا در صورتی که قیمت جفت ارز مورد معامله در جهت تحلیل شما پیش رفت و به آن قیمت رسید، معامله شما به طور خودکار بسته شود و سود خود را برداشت کنید.

تریلینگ استاپ Trailing Stop

تریلینگ استاپ(Trailing Stop) ، ابزاری در بازار فارکس است که به شما اجازه می ‌دهد تا حد ضرر خود را به صورت خودکار با فاصله ای مشخص نسبت به قیمت فعلی بازار قرار داده و آن را جابه جا کنید. های خود را به طور خودکار نگه دارید و در عین حال از تحرکات مثبت قیمت بهره‌برداری کنید. با استفاده از تریلینگ استاپ، شما می‌توانید یک سطح قیمتی را تعیین کنید که هرگاه قیمت به آن برسد، سفارش شما به صورت خودکار به قیمت جدید تغییر کرده و از سودهایی که قبلاً بدست آورده‌اید، حفاظت کند.

با استفاده از تریلینگ استاپ، شما می‌توانید سقف سود خود را به طور پویا و خودکار تعیین کنید. وقتی قیمت به سمت مثبت حرکت می‌کند، تریلینگ استاپ نیز با آن همراه شده و سقف سود شما را به سمت بالا حرکت می‌دهد. اگر قیمت به طور ناگهانی کاهش یابد، تریلینگ استاپ همچنان بر روی سطح قبلی حفظ سود شما باقی می‌ماند. تریلینگ استاپ یک ابزار قدرتمند است که به شما کمک می‌کند تا بهره‌وری خود را افزایش دهید و در عین حال از خطرات ناگهانی و نوسانات بازار در امان باشید. شما با استفاده صحیح از تریلینگ استاپ می‌توانید استراتژی موفقی را در بازار فارکس پیاده‌سازی کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با انواع order آشنا کنیم. آشنایی با انواع سفارشات بسیار اهمیت دارد، زیرا هر کدام از حالت های سفارش گذاری، می توانند شما را به روشی متفاوت وارد یک معامله کنند که این موضوع می تواند در نقطه ورود، خروج و میزان ریسک به ریوارد شما در یک معامله را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد. استفاده از هر روش سفارش گذاری کاملا به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد و باید سعی کنیداز روشی استفاده کنید که با استراتژی معاملاتی شما هماهنگ باشد؛ به عنوان مثال، برخی از استراتژی های معاملاتی مانند پرایس اکشن rtm بدین صورت است که می توان قبل از اینکه قیمت به ناحیه مورد نظر برسد، سفارش خود را قرار دهیم. در این نوع استراتژی ها، سفارش گذاری به روش pending order بسیار کاربردی تر از سفارش های market execution خواهد بود.

قدم بعدی:

بازیگران فارکس چه کسانی هستند؟

4.7/5 - (3 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

معرفی بهترین اندیکاتور فارکس | 10 اندیکاتور برتر

یکی از مباحث ابتدایی و البته کاربردی در آموزش فارکس، استفاده از اندیکاتورمی باشد. اندیکاتور در واقع یک ابزار کمکی در نمودار قیمتی محسوب می شود که به کمک آن معامله گران می توانند راحت تر نمودار قیمتی را بررسی و نقطه ورود های مطمئن تری را پیدا کنند. درحال حاضر اندیدکاتورهای بسیار زیادی وجود […]

ادامه مطلب

تحلیل سنتیمنتال (Sentiment Analysis) یا تحلیل احساسات در بازارهای مالی چیست؟ + ابزارهای آن

بیشتر تحلیل‌گرانی که در بازارهای مالی فعالیت می‌کنند، بر تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی یا فاندامنتال تسلط دارند. در مطالب آموزشی وب سایت‌ها و دوره‌های آموزشی نیز، بیشتر روی این دو نوع تحلیل مانور داده می‌شود. تحلیل تکنیکال به‌وسیله نمودارها و سوابق قیمتی انجام می‌شود. تحلیل فاندامنتال  هم به بررسی ریشه‌ای دارایی‌های مالی اشاره دارد. […]

ادامه مطلب

حداقل سرمایه برای ورود به فارکس چقدر است؟

در بازار بورس، حداقل سرمایه برای ورود و خرید سهام معادل با 500 هزار تومان است. در بازار ارزهای دجیتال، حداقل سرمایه برای ورود و خرید ارز معادل با 100 الی 300 هزار تومان است. بازار فارکس نیز همانند این دو بازار دارای یک حداقلی برای فعالیت است؛ اما آیا می توان با حداقل سرمایه […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.