top bar desktop top bar mobile
بستن منو

آشنایی با انواع معاملات در فارکس

hadise pourfard
3 دی 1403

بازار فارکس (Forex) به عنوان بزرگ ترین بازار مالی جهان شناخته می شود مه در آن می توان به معامله بر روی جفت ارزها، ارزهای دیجیتال، شاخص هاف سهام ها، طلا و نفت و… پرداخت. در بازار فارکس می توان به روش های مختلفی به انجام معامله پرداخت که آشنایی با آن ها می تواند برای هر معامله گری مفید باشد. اگر قصد آشنایی با انواع معاملات در فارکس در آموزش فارکس را دارید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

 

معاملات فارکس

افراد زیادی در سراسر جهان جذب بازار فارکس شده اند؛ در واقع، افراد با هدف کسب سود و درآمد دلاری وارد این بازار می شوند تا سرمایه و ثروت شخصی خود را افزایش دهند. قبل از شروع، افراد باید دانش و تخصص در زمینه تحلیل تکنیکال، روانشناسی و مدیریت سرمایه را کسب و سپس معاملات در فارکس آغاز کنند.

بازار فارکس با بیش از 8 تریلیون دلار حجم معاملات به عنوان بزرگ ترین بازار نالی حهان شناخته می شود که بهترین و متخصص ترین معامله گران در آن فعالیت می کنند؛ در نتیجه، معامله گر برای رقابت با آن ها و کسب سود ابتدا باید تخصص های لازم را فرا بگیرد؛ زیرا در غیر این صورت ممکن است که تمام سرمایه خود را از دست بدهد.

انواع معاملات در فارکس

معاملات در فارس به انواع مختلفی از جمله معاملات فیوچرز، معاملات اسپات، معاملات سواپ، معاملات صندوق‌های ETF، معاملات فوروارد و معاملات آپشن انجام می شود که در ادامه این مقاله به شرح آن ها می پردازیم.

معاملات فیوچرز (Futures)

معاملات فیوچرز یک از انواع معاملات در فارکس است که براساس آن خریدار و فروشنده با یک دیگر به توافق می رسند تا دارایی موردنظر و مورد معامله را در یک تاریخ مشخصی در آینده و با قیمت مشخص و از پیش تعیین شده ای معامله کنند. به عنوان مثال، فرض کنید که قیمت حال حاضر پراید، 100 میلیون می باشد و فرد پیش بینی می کند که قیمت پراید در ماه آینده به 80 میلیون خواهد رسید. او قراردادی را با یک فروشنده تنظیم می کند که براساس آن باید پراید فروشنده را در ماه آینده با قیمت 80 میلیون خریداری کند. در تاریخ مشخص شده در قرارداد، خریدار می تواند پراید را با قیمت از پیش تعیین شده خریداری کند.

در فارکس، یکی از رایج ترین دارایی ها برای معامله، جفت ارز ها می باشند. در معامله فیوچرز ارزی (Currency future)، یک نوع قراردادی تنظیم می شود که براساس آن قیمت مشخصی را به ‌عنوان نرخ تبادل یک جفت ارز در تاریخ مشخصی در آینده برای خرید و فروش تعیین می ‌کنند.

معاملات اسپات  (Spot)

معاملات اسپات نوع دیگر از انواع معاملات در فارکس است که براساس آن خریدار و فروشنده تصمیم می گیرند دارایی مورد نظر را با قیمت فعلی و در زمان حال معامله کنند. به عنوان مثال، فرض کنید که قصد خرید سهام شرکت الف را دارید. برای این کار وارد پلتفرم معاملاتی خود می شوید و سفارش های فروش فعلی را مشاهده می کنید. در صورتی که بخواهید خریدی را براساس سفارش های فروش حال حاضر انجام دهید، می توانید سفارش خرید خود را ثبت کنید. پس از چند دقیقه، سفارش خرید شما فعال و معامله انجام می شود.

 

 

معاملات سواپ (Swap)

گاهی اوقات برای یک معامله گر ممکن است پیش آید که معامله او در طول شب باز بماند و نتیجه آن در روز بعد مشخص شود؛ به چنین معاملاتی، سواپ یا همان نرخ بهره شبانه تعلق می گیرد. سواپ ارز دیجیتال یا نرخ بهره شبانه یک نوع هزینه معاملاتی محسوب می شود که از ‌تفاوت نرخ بهره بانکی دو ارز ایجاد شده است و به اندازه تعداد شب هایی که معامله باز مانده است، به آن تعلق می گیرد. باتوجه به نرخ بهره دو ارز، گاهی ممکن است که سواپ به معامله گر تعلق بگیر و به حساب معاملاتی او اضافه شود، اما گاهی ممکن است که از دریافت شود و از حساب معاملاتی او کسر شود. معامله گرانی که قصد انجام معاملات بلند مدت دارند، باید این نوع هزینه را در معاملات خود محاسبه کنند.

معاملات صندوق‌های ETF

صندوق ‌های ETF، صندوق‌ های قابل معامله ‌ای می باشند که توسط یک تیم حرفه ای مدیریت می شود و معامله گران می توانند با خرید واحد های آن در سود یا زیان آن شریک باشند. هر کدام از صندوق های ETF باتوجه به موضوع فعالیت خود، خرید و فروش دارایی های خاصی را انجام می دهد؛ به عبارتی دیگر، صندوق ETF بیت کوین فقط به خرید و فروش بیت کوین می پردازد که افراد می توانند با خرید واحد های این صندوق در سود یا زیان آن شریک باشند. معمولا افرادی به خرید و فروش واحد های این صندوق ها می پردازند که تمایلی به انجام معامله مستقیم ندارند. همان طور که گفته شد، صندوق های ETF توسط یک تیم حرفه ای مدیریت می شود؛ بدین معنی که افراد متخصص و باتجربه با سرمایه جمع آوری شده در این صندوق ها به خرید و فروش می پردازند و در تلاش هستند که بیشترین سود را کسب کنند. افراد با خرید واحد های چنین صندوق هایی، دیگر نیاز ندارند که معاملات را مدیریت و به تحلیل بازار و نمودار بپردازند؛ زیرا تیم مدیریتی صندوق ها این کار را به خوبی انجام می دهد.

معاملات فوروارد (Forward)

فوروارد یکی دیگر از انواع معاملات در فارکس می باشد که شبیه به معاملات فیوچرز بوده و تقریبا مفهوم یکسانی دارد. در هر دو نوع معامله فوروارد و فیوچرز، خریدار و فروشند طبق قرارداد باید یک دارایی را با قیمت مشخص در تاریخ مشخص معامله کنند. با این حال، تفاوت هایی میان این دو است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

معامله فیوچرز در پلتفرم معاملاتی و در محیط بازار انجام می شود، اما معامله فوروارد خارج از پلتفرم معاملاتی و محیط بازار انجام می شود.

در معاملات فیوچرز نیازی نیست که با طرف مقابل معامله خود آشنا باشید، اما در معاملات فوروارد نیاز است شماخت کافی از طرف مقابل خود داشته باشید تا معامله مطمئن تری انجام دهید.

قیمت دارایی مورد معامله در تاریخ سررسید معاملات فیوچرز همان قیمتی است که از پیش تعیین شده، اما قیمت دارایی در تاریخ سررسید معاملات فوروارد ممکن است که تغییر کند. به طور کلی، معاملات فیوچرز دارای استاندارد مخصوص به خود می باشد که غیر قابل تغییر است، اما در معاملات فوروارد، طرفین قرارداد می توانند متناسب با نیازهای خود، تغییراتی در استانداردها ایجاد کنند.

معاملات آپشن (Option)

نوعی دیگری از معاملات در فارکس، معاملات آپشن می باشد که در این نوع معاملات، معامله گر حق خرید یا فروش یک دارایی را براساس مفاد قراردادی که امضا کرده است، خواهد داشت. نکته دیگری که در معاملات آپشن باید به آن توجه کرد این است که معامله گر هیچ اجباری در خرید یا فروش دارایی موردنظر تا تاریخ مشخص شده ندارد؛ اما در مفاد قرارداد برخی از معاملات آپشن آمده است که خریدار اگر از خرید دارایی منصرف شده است، باید جریمه پرداخت کند.

نتیحه گیری

در این مقاله به بررسی انواع معاملات در فارکس پرداخته شد که افراد می توانند به دلخواه یکی از روش ها انتخاب و استفاده کنند. بهترین کار این است که افراد باتوجه به اهداف و سرمایه اولیه خود، روش معاملاتی مناسب خود را انتخاب کنند.

هر بروکر دارای روش های معاملاتی مخصوص به خود می باشد و بسیاری از آن ها از تمامی روش های معاملاتی پشتیبانی نمی کنند؛ در نتیجه، معامله گران قبل از ثبت نام و واریز وجه در یک بروکر باید بررسی کنند که آن بروکر چه روش های معاملاتی را ارائه می دهد و آیا روش معاملات موردنظر او در بروکر وجود دارد یا خیر.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

آخرین مقالات مرتبط

شاخص تراز تجاری یا Trade Balance در فارکس چیست؟

شاخص تراز تجاری (Trade Balance) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی است که به تفاوت ارزش صادرات و واردات یک کشور در یک دوره زمانی مشخص اشاره می‌کند. این شاخص در بازار فارکس نقشی کلیدی ایفا می‌کند، زیرا می‌تواند روی ارزش پول ملی یک کشور تاثیر بگذارد.  تراز تجاری مثبت، که به معنای صادرات بیشتر از […]

ادامه مطلب

نحوه و روش های تشخیص بازگشت روند در فارکس

تشخیص به ‌موقع تغییر جهت روند در بازار فارکس، مهارتی کلیدی است که می‌تواند مرز بین سود و زیان را در معاملات شما تعیین کند. در این مقاله، به زبانی ساده و با تمرکز روی نکات کلیدی، به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت. هدف ما ارائه دیدگاهی جامع اما به دور از پیچیدگی‌های غیرضروری […]

ادامه مطلب

حد سود یا Take Profit چیست؟ آموزش استفاده از تیک پرافیت در معامله ارز دیجیتال

همان طور که می دانید، برای موفقیت در بازارهای مالی و انجام معاملات سودآور، یکی از مباحثی که باید به خوبی آموزش دید و به آن تسلط پیدا کرد، مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است. فعالیت در بازارهای مالی همواره با ریسک همراه است و اگر یک معامله گر نخواهد مدیریت سرمایه و ریسک را […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش فارکس آشنایی با بازار فارکس جفت ارز یا Currency pair در فارکس چیست؟ اسپرد یا Spread در فارکس چیست؟ پیپ در فارکس (Pip) چیست؟ سشن های فارکس به وقت ایران لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟ لوریج در فارکس چیست؟ هج کردن در فارکس چیست؟ آموزش هج در فارکس انواع سفارشات در فارکس و نحوه استفاده از آنها بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟ بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان آموزش نصب متاتریدر (MetaTrader 4) به صورت تصویری آموزش حساب دمو در فارکس آموزش جامع بروکر آلپاری + ویدیو آموزش ثبت نام آموزش کامل سایت فارکس فکتوری باینری آپشن چیست؟ آموزش باینری آپشن آلپاری

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.