بستن منو

الگوی کنج در تحلیل تکنیکال چیست؟

تیم تحلیل دلفین وست
10 خرداد 1402

الگو کنج، یکی از انواع الگوهای کلاسیک است که می تواند هم به صورت بازگشتی و هم از نوع ادامه دهنده باشد؛ همانند مثلث می باشد با این تفاوت كه به‌ صورت یك كنج تشكیل می ‌شود. این الگو بدین صورت است که دو خط همگرا در امتداد هم قرار می گیرند و علاوه بر اینکه با یکد یگر زاویه می سازند، هر دوی آن ها نسبت به افق نیز زاویه دارند. الگوی کنج (wedge) و انواع آن را ( دو حالت صعودی و نزولی) در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم، با ما همراه باشید.

آموزش الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال

الگو کنج (wedge) چیست؟

کنج یک الگوی قیمتی است که با خطوط روند همگرا در نمودار قیمت مشخص می شود. دو خط روند برای اتصال کف ها و سقف های قیمتی استفاده می شود، خطوط نشان می ‌دهند که قیمت در یک جهت حرکت می کند.

این الگو معمولا در موج های اصلاحی تسکیل می شود و شیب آن خلاف جهت شیب روند اصلی قیمت است و در دسته الگوهای ادامه‌ دهنده قرار می گیرد، اما گاهی ممکن است در انتهای روند تشکیل شود و پس از آن شاهد بازگشت قیمت باشیم.

رسم خطوط در ساختار این الگو بسیار مهم است، هر چه تعداد برخورد نمودار قیمت با خطوط الگو بیشتر باشد، اعتبار الگو بیشتر می‌ شود. در این الگوها هر چه به انتهای الگو نزدیک می ‌شویم، حجم معاملات کاهش می ‌یابد.

 انواع الگوی کنج

این الگو دارای دو حالت صعودی و نزولی است که به چهار حالت در روند قیمتی مشاهده می شود.

الگوی کنج صعودی در روند نزولی

الگو کنج صعودی معمولاً زمانی اتفاق می ‌افتد که قیمت کاهش می ‌یابد، اما در میانه روند، افزایشی نیز رخ  می دهد و پس از آن روند قیمت ادامه می یابد.

بدین صورت است که قیمت دارای یک روند نزولی است و فروشندگان قدرت را در اختیار دارند،همان طور که می دانید هیچ روندی به طور مستقیم به سمت بالا یا پایین حرکت نمی کند و نیاز به استراحت (اصلاح) دارد. هنگامی که قیمت شروع به اصلاح و افزایش می کند، کمی قدرت فروشندگان کاهش می یابد اما کامل از دست نمی رود، زیرا این فقط یک اصلاح است نه تغییر روند که قدرت کاملا در اختیار خریداران قرار گیرد. این موج اصلاحی به صورت زیگزاگ به سمت بالا ایجاد می شود که توسط دو خط همگرا به سمت یک کنج می روند. خطوط روند ترسیم شده در بالا و پایین این موج اصلاحی می تواند به یک معامله گر یا تحلیل گر کمک کند تا یک الگو کنج را پیش بینی کند و متناسب با آن وارد معامله شود، قیمت می تواند از هر یک از خطوط خارج شود، اما الگوهای کنج تمایل دارند در جهت مخالف خود شکسته شوند.

الگوی کنج صعودی در روند صعودی

الگو کنج صعودی در روند صعودی، معمولا در انتهای یک روند صعودی رخ می دهد و در این حالت، تمایل الگو های کنج، بیشتر  به تغییر روند است تا ادامه روند.

در این حالت، معمولا قیمت در انتهای روند صعودی، در نزدیکی به یک مقاومت مهم، الگو کنج صعودی ایجاد می کند. نشان از تمام شدن  قدرت خریداران است و فروشندگان بازار را در دست می گیرند؛ در نتیجه، روند نزولی با شکست خط پایینی الگو کنج صعودی آغاز می شود.

الگوی کنج نزولی در روند صعودی

هنگامی که قیمت در حال افزایش است و روند صعودی دارد، یک الگوی کنج  نزولی می تواند رخ دهد، درست زمانی که روند نیاز به استراحت (اصلاح) دارد. خطوط روندی که در الگوی نمودار قیمت در بالا و پایین‌ کف و سقف ها ترسیم شده ‌اند، می ‌توانند یک الگو کنج نزولی را ایجاد کند و خریداران پس از شکست خط بالایی الگو، وارد عمل می‌ شوند تا سود ادامه روند صعودی را بدست آورند.

الگوی کنج نزولی در روند نزولی

این الگو معمولا در انتهای روند نزولی ایجاد می شود، زمانی که قیمت یک روند نزولی را پشت سر گذاشته و به یک حمایت مهم رسیده است؛ در این زمان، فروشندگان با دیدن این حمایت مهم از بازار خارج می شوند و خریداران بازار را در دست می گیرند، پس از شکست خط بالایی الگو کنج، خریداران وارد معامله می شوند تا از تغییر روند و افزایش قیمت، سود کسب کنند.

آموزش معامله با الگوی کنج

به عنوان یک قاعده کلی، استراتژی‌ های معاملاتی الگوی های کلاسیک و سایر استراتژی های تکنیکالی، بازدهی کمتری نسبت به سرمایه گذاری بلند مدت (خرید و نگه ‌داری) دارد، اما به به طور کلی و با رعایت مدیریت سرمایه، استفاده از الگو های کلاسیک در پیش‌ بینی روند های قیمت و انجام معامله، مفید هستند.

مطالعات نشان می ‌دهند که الگوی کنج در بیشتر از دو سوم مواقع به سمت خلاف جهت خود حرکت می ‌کند (یک شکست صعودی برای الگو کنج نزولی و یک شکست نزولی برای الگو کنج صعودی)؛ همچنین، یک الگو کنج نزولی، شاخص قابل اطمینان ‌تری نسبت به الگو کنج صعودی است .

از آنجایی که الگوهای کنج را می توان به یک کانال قیمت کوچک همگرا تشبیه کرد، فاصله بین قیمت در هنگام ورود به معامله و قیمتی که برای حد ضرر مشخص می کنید، نزدیک است. این بدان معناست در صورت موفقیت ‌آمیز بودن معامله، نتیجه می‌ تواند بازدهی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد.

نقطه ورود

با توجه به نوع الگو (صعودی یا نزولی بودن)، و جایی که تشکیل می شود ( در طول روند یا انتهای روند)، می توان پیش بینی کرد که احتمال شکست از کدام طرف بیشتر است. برای ورود به معامله بر اساس الگو کنج باید صبر کنید که قیمت، خط الگو کنج را بشکند و تثبیت کند (یکی از روش های تشخیص تثبیت شکست، به عنوان مثال، دیدن سیگنال بار و کی بار).

در تصویر بالا مشاهده می کنید که در روند نزولی، الگو کنج نزولی تشکیل شده و قیمت با یک کندل قوی الگو را شکسته است، این کندل با کندل قرمز قبلی خود، الگو اینگالف محسوب می شود؛ در نتیجه، نیازی به کندل کی بار نیست و می تواند بعد از بسته شدن کندل وارد معامله شد است.

 حد ضرر

پس از مشخص شدن نقطه ورود، باید حد ضرر را مشخص کنید، به دو روش می توان آن را مشخص کرد.

  •  قرار دادن حد ضرر، زیر اخرین کف یا اولین سقف
  •  قرار دادن حد ضرر، زیر یا بالای سیگنال بار و کی بار

در تصویر بالا مشاهده می کنید که قیمت بعد از یک روند صعودی، الگو کنج صعودی تشکیل داده و آن را از پایین شکسته است. کندل شکست، کندل تقریبا قدرتمندی است اما کندل بعدی آن بسیار قوی است و شکست را تایید می کند، بعد از کندل دوم وارد معامله می شویم.
حد ضرر را می توان در دو نقطه قرار داد:

1- بالای اخرین سقف ( در معامله اول بدین شکل قرار داده شده).

2- بالای سیگنال بار و کی بار (در معامله دوم بدین صورت قرار گرفته است، کندل شکست، کندل سیگنال بار است و کندل بعد از سیگنال بار، کندل کی بار و تاییدیه شکست است).

حد سود

پس از شکست الگو و ورود به معامله، به دو روش می توان حد سود را مشخص کرد:

  •  مشخص کردن حد سود بر اساس ارتفاع الگو؛ ارتفاع الگو را اندازه گیری می کنید و سپس این اندازه را از نقطه شکست الگو قرار می دهید تا نقطه خروج و حد سود را به شما بدهد.
  •  مشخص کردن حد سود بر اساس نسبت ریسک به ریوارد 1 به 2 (اندازه کندل های سیگنال بار و کی بار)؛ پس از شکست الگو و تثبت (دیدن سیگنال بار و کی بار)، می توانید به اندازه دو برابر مجموع اندازه سیگنال بار و کی بار، حد سود قرار دهید

در تصویر بالا مشاهده می کنید که قیمت بعد از یک روند صعودی، یک الگو کنج نزولی تشکیل داده است، پس از شکست آن از سمت بالا، می توان وارد معامله خرید شد.

کندل شکست، کندل قوی ای است و همچنین با دو کندل قبلی خود، الگو ستاره  صبحگاهی را تشکیل می دهد، اما مقدار خیلی کمی از آن در سمت دیگر خط الگو کنج  قرار گرفته است؛ در نتیجه، ما به کندل کی بار و تاییدیه شکست نیاز داریم.

بعد از تشکیل کندل کی بار می توان وارد معامله شد و حد سود را به دو روش قرار داد:1- حد سود را برابر با ارتفاع الگو کنج از نقطه ورود قرار دهیم ( فلش سبز)، مانند معامله دوم.  2- حد سود را دو برابر کندل های سیگنال بار و کی بار قرار دهیم ( فلش های نارنجی)، مانند معامله اول (کندل شکست، کندل سیگنال بار در نظر گرفته شده است و کندل بعد از کندل شکست، کندل تاییدیه). در هر دو حالت، حد ضرر را پایین سیگنال بار قرار دادیم.

 سخن پایانی

در این مقاله به بررسی کامل الگو کنج پرداختیم و نحوه استفاده از آن را بررسی کردیم. برای استفاده از آن، باید تمرین کنید تا کاملا به آن مسلط شوید و دقت داشته باشید که هیچ استراتژی، کاملا سودآور و بدون نقص نیست؛ در نتیجه، هیچ وقت قرار دادن حدضرر را فراموش نکنید تا با ضرر های سنگین مواجه نشید.

الگوی بعدی:

الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال چیست؟

4.3/5 - (14 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

تایم فریم چیست و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال

در آموزش تحلیل تکنیکال، یکی از مهم ترین مواردی که معامله گران باید آن را با دقت بررسی کنند تا بتوانند معاملات بهتری داشته باشند؛ تایم فریم است. تایم فریم‌ ها دارای انواع مختلفی از ثانیه ای تا ماهانه می باشند که هر کدام با توجه به نیاز معامله گر می تواند یک ابزار مهم […]

ادامه مطلب

سایه کندل (شدو) چیست و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال

فعالیت در بازارهای مالی نیاز به کسب تخصص در زمینه تحلیل است. به طور کلی، دو روش تحلیلی به نام تحلیل تکنیکال و فاندامنتال نیز وجود دارد که اکثر افرادی که قصد فعالیت در بازارهای مالی را دارند، از روش تحلیل تکنیکال نیز  استفاده می کنند. در روش آموزش تحلیل تکنیکال، معامله گر به بررسی […]

ادامه مطلب

الگوی کاپ یا الگوی فنجان و دسته در تحلیل تکنیکال | انواع الگوی فنجان صعودی و نزولی

همان طور که می دانید، الگوهای قیمتی زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که برخی از این الگوها به صورت بازگشتی بوده و برخی دیگر به صورت ادامه دهنده می باشند. الگوهای ادامه دهنده نشا از ادامه دار بودن روند دارند، مانند الگو مستطیل و الگو پرچم؛ الگوهای بازگشتی نشان از تغییر روند دارند، مانند […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.