لات در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود؟

تیم تحلیل دلفین وست
8 شهریور 1402

لات در فارکس چیست؟ به طور خلاصه، لات LOT به حجمی معادل 100,000 واحد از هر ارز گفته میشود. البته بعضی از کارگزاران اقدام به ارائه نوع کوچک تر لات با حجم 10,000 واحد می‌کنند که به Mini Lot معروف است. در صورتی که حجم معامله شما 1 لات استاندارد (100,000) باشد، هر پیپ نوسان ارز مورد معامله در هر جهت به میزان 10 دلار به سود یا ضرر شما اضافه میکند که این مقدار در مورد mini lot به یک دهم کاهش می‌یابد. با ما همراه باشید تا بررسی کنیم محاسبه لات در فارکس چگونه انجام میشود.

آموزش فارکسصفر تا صد

 

لات در فارکس چیست؟

در بازارهای مالی مثل فارکس، واحد معیاری به نام Lot وجود دارد که حجم (مقدار و تعداد) یک دارایی را مشخص میکند. مثلا یک لات طلا برابر با 100 اونس طلاست و منظور از یک لات نفت، 1000 بشکه نفت است.

مفهوم لات

در حال حاضر 4 اندازه لات در بازار فارکس وجود دارد:

لات استاندارد: یک لات استاندارد شامل صد هزار واحد یک ارز است. در این صورت اندازه متوسط یک پیپ (PIP) در لات استاندارد برابر است با 10 ارز پایه.

مینی لات: یک دهم لات (0.1) استاندارد، مینی لات نام دارد که برابر است با 10،000 واحد از یک ارز، در این صورت یک پیپ در معاملات مینی لات برابری می‌کند با 1 ارز پایه.

معامله گران مبتدی برای شروع و یادگیری ترید در فارکس از مینی لات استفاده میکنند تا مبلغ زیادی وارد بازار نکنند و از نوسانات نیز در امان بمانند. شما حداقل با 100 دلار میتوانید در فارکس شروع به معامله کنید.

میکرو لات: کوچک ترین لات ارائه شده در بازار فارکس که از 1000 واحد ارز تشکیل شده است. از آنجایی که اندازه این لات بسیار کوچک است، سرمایه‌گذاران با کمترین ریسک و البته کمترین سود مواجه خواهند بود.

نانو لات: اگر چه نانو لات وجود دارد اما به ندرت توسط معامله گران استفاده میشود. هر نانو لات برابر 100 واحد ارز است. در صورتی که لات مبتنی بر دلار باشد، هر پیپ یک سنت به حساب می آید.

بخاطر داشته باشید: هر ده میکرو لات برابر با یک مینی لات و هر صد میکرو لات برابر با یک لات استاندارد است.

محاسبه لات در فارکس

محاسبه لات در فارکس

هر پیپ نوسان ارز مورد معامله‌ی شما در هر جهت این مقادیر را به سود و زیان شما اضافه می‌کند:

در یک لات کامل 10 دلار

در یک مینی لات 1 دلار

در یک میکرو لات 10 سنت

میکرو لات در فارکس بیشتر برای اولین معاملات یا حساب دمو مناسب است. چون مقدار سود و زیان حاصل از میکرولات در معاملات فارکس بسیار ناچیز است.

فرمول محاسبه لات در فارکس

برای محاسبه حجم معامله از فرمول زیر استفاده کنید:

حجم معامله : فاصله نقطه ورود تا حد ضرر (براساس پیپ) / ریسک معامله x بالانس

برای محاسبه حجم معامله ابتدا بالانس را در درصد ریسک معامله ضرب کنید تا مبلغی که وارد معامله می‌کنید، مشخص شود. سپس عدد به دست آمده را بر فاصله نقطه ورود تا حد ضرر (براساس پیپ) تقسیم کنید. عدد به دست آمده همان حجم معاملات براساس لات است. همچنین میتوانید از ماشین حساب فارکس brokerha.com استفاده کنید.

دانستن میزان لات مناسب برای هر ترید خطر نابودی حساب شما را کم میکند. اگر ندانید در هر ترید چه مقدار لات باید ترید کنید، ممکن است کل موجودی حساب شما از بین برود و کال مارجین شوید.

 

lot چیست؟

اگر شما وارد بازار مالی دیگری شوید، مقدار لات متفاوت خواهد بود. مثلا:

یک Lot طلا = 100 اونس طلا

یک Lot نقره = 5000 اونس نقره

یک Lot نفت = 1000 بشکه نفت

یک Lot داوجونز = 10 قرارداد داوجونز

به طور کلی با استفاده از Lot متوجه می‌شوید که چقدر سرمایه برای انجام یک معامله نیاز دارید و سرمایه و سود و ریسک خود را در کنار هم مدیریت می‌کنید.

قدم بعدی:

پیشنهاد میکنم مطالعه کنید:

4.3/5 - (17 امتیاز)

آخرین مقالات مرتبط

شاخص تراز تجاری (Trade Balance) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی است که به تفاوت ارزش صادرات و واردات یک کشور در یک دوره زمانی مشخص اشاره می‌کند. این شاخص در بازار فارکس نقشی کلیدی ایفا می‌کند، زیرا می‌تواند روی ارزش پول ملی یک کشور تاثیر بگذارد.  تراز تجاری مثبت، که به معنای صادرات بیشتر از […]


تشخیص به ‌موقع تغییر جهت روند در بازار فارکس، مهارتی کلیدی است که می‌تواند مرز بین سود و زیان را در معاملات شما تعیین کند. در این مقاله، به زبانی ساده و با تمرکز روی نکات کلیدی، به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت. هدف ما ارائه دیدگاهی جامع اما به دور از پیچیدگی‌های غیرضروری […]


همان طور که می دانید، برای موفقیت در بازارهای مالی و انجام معاملات سودآور، یکی از مباحثی که باید به خوبی آموزش دید و به آن تسلط پیدا کرد، مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است. فعالیت در بازارهای مالی همواره با ریسک همراه است و اگر یک معامله گر نخواهد مدیریت سرمایه و ریسک را […]


دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.