top bar desktop top bar mobile
بستن منو

کوین چیست؟ معرفی انواع COIN

hadise pourfard
2 دی 1403

به عنوان یک فردی که قصد ورود به بازار ارز های دیجیتال را دارید، باید بدانید که در این بازار اصطلاحات فراوانی وجود دارد و برای فعالیت سودآور در این بازار نیاز به آشنایی کافی درمورد همه اصطلاحات آن دارید. به عنوان دو مورد از مهم ترین و البته رایج ترین اصطلاحات در این بازار می توان به کوین (coin) و توکن (token) اشاره کرد که بسیاری از افراد این دو اصطلاح را به جای یکدیگر در آموزش ارز دیجیتال به کار می ‌برند، در حالی که تفاوت‌ هایی بین آن ها وجود دارد. با توجه به اهمیت این دو اصطلاح، در این مقاله قصد پاسخ دادن به این سوال را داریم که  توکن (token) و کوین (coin) چیست؟ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

 

 

کوین چیست؟

کوین (coin) که در زبان فارسی به معنی سکه است؛ ارز های دیجیتالی هستند که دارای یک بلاک چین مستقل هستند و بر روی بلاک چین خود ایجاد شده اند. اولین  کوین یا سکه موجود در بازار ارز های دیجیتال بیت کوین (BTC) بود که در ژانویه 2009 راه اندازی شد.

کوین ها دارای بلاک چین مخصوص به خود هستند و بر روی همان ایجاد می شوند، مانند بیت کوین یا اتریوم که بلاک چین خود را دارند. کاربرد اصلی کوین ها این است که می توان از آن ها به عنوان وسیله ذخیره ارزش و به عنوان یک وسیله مبادله در بلاک چین خودش استفاده کرد؛ به عبارتی، کوین ها مانند یک ارز بومی در یک سیستم مالی عمل می کند. به عنوان مثال، اتریوم یک کوین بوده و دارای بلاک چین خود است؛ از اتریوم می ‌توان برای پرداخت کارمزد تراکنش ‌های انجام شده در بلاک چین اتریوم نیز استفاده کرد.

نحوه به وجود آمدن کوین ها بدین صورت است که یا با استفاده از الگوریتم اجماع اثبات کار (POW) استخراج می شوند یا از طریق الگوریتم اثبات سهام (POS) به دست می آیند (روش های دیگری برای به وجود آوردن کوین ها وجود دارد که این دو روش از مهم ترین روش ها هستند).

برخی از مهم ترین کوین ها عبارت انداز: بیت کوین، لایت کوین، اتریوم، ریپل، کاردانو و….

تعریف کوین

توکن چیست؟

توکن ها بر خلاف کوین ها دارای بلاک چین مخصوص به خود نبوده و بر روی بلاک چین های دیگر به وجود می آیند.

به وسیله قرارداد های هوشمند می توان ارز های دیجیتال جدیدی را در قالب توکن بر بستر بلاک چین های موجود ایجاد کرد. به عنوان مثال، بلاک چین اتریوم که از محبوب ترین و پر کاربرد ترین بلاک چین ها برای ایجاد توکن ها است که بسیاری توکن ها بر بستر آن ایجاد می شوند؛ مانند توکن سند باکس، توکن آربیتروم و… .  توکن ها معمولا برای یک پروژه غیرمتمرکز یا اپلیکیشن های  غیرمتمرکز ((dapp بر روی یک بلاک چین (معمولا اتریوم، محبوب ترین بلاک چین برای پروژه های غیرمتمرکز برای ساخت) ساخته شده است.

برای اینکه بتوانید یک توکن جدید ایجاد کنید، لازم به داشتن کمی تخصص در زمنیه بلاک چین ها (مخصوص بلاک چینی که می خواهید تومن خود را براساس آن ایجاد کنید) و در زمینه برنامه نویسی دارید و به دانش فنی زیادی احتیاج نیست. همچنین هر بلاک چینی را که برای ایجاد توکن خود انتخاب کنید، باید هزینه و کارمز های مربوط به ایجاد توکن خود را براساس کوین اصلی همان بلاک چین پرداخت کنید. به عنوان مثال، در صورت انتخاب بایننس اسمارت چین به عنوان بستر ایجاد توکن جدید خود، باید چند بایننس کوین را از قبل خریداری کرده باشید که بتوانید هزینه های مربوط به ایجاد توکن خود را با آن پرداخت کنید.

نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که پرداخت هزینه، تنها مربوط به ایجاد توکن نیست؛ بلکه در هر باری که قصد انجام تراکنش با استفاده از Token جدید باشد، باید کارمزد انجام تراکنش پرداخت شود و کارمزد آن براساس کوین اصلی همان بلاک چینی است که توکن بر بستر آن ایجاد شده است. به عنوان مثال، توکنی که بر بستر بلاک چین اتریوم ایجاده شده باشد (مانند سند باکس) و اگر قصد انجام تراکنشی را براساس آن توکن داشته باشیم، کامزد این تراکنش را باید براساس اتریوم پرداخت کنیم.

برخی از مهم ترین توکن ها عبارت انداز: تتر، یونی سواپ، پنکیک سواپ، چین لینک، ماتیک و…

تفاوت کوین با توکن

درسته که هم کوین ها و هم توکن ها یک ارز دیجیتال محسوب می شوند، اما تفاوت هایی بین آن ها وجود دارد که مهم ترین تفاوت های آن ها عبارت انداز:

  1. کوین‌ ها دارای بلاک چین مستقل هستند؛ اما توکن‌ ها بلاک چین اختصاصی ندارند و روی بستر سایر بلاک چین‌ ها ایجاد می شوند.
  2. توکن‌ ها کیف پول اختصاصی خود را ندارند؛ بلکه از کیف پول و آدرس‌ های بلاک چین میزبان برای ذخیره آن ها استفاده می شود.
  3. بیشتر کوین ‌ها از طریق استخراج به دست می ‌آیند؛ اما توکن‌ ها در اکثر موارد از طریق عرضه اولیه یا ICO توزیع می ‌شوند.

تاریخچه کوین‌ها و پیدایش ارزهای دیجیتال

اگر بخواهیم به تاریخ ارزهای دیجیتال و کوین ها نگاهی بیاندازیم، بیت کوین به عنوان اولین کوین در سال 2009 توسط فرد یا گروهی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو معرفی شد. زمانی که بیت کوین به جهان معرفی شد، بسیاری فکر می کردن که یک ایده پوچ و توخالی است؛ اما نوآوری آن توانست همه را شگفت زده کند. بیت کوین  به عنوان نوعی پول الکترونیکی وارد بازار شد که   برخلاف ارزهای فیات (مانند ریالف دلارف یورو)، انتشار یا نقل ‌و انتقال توسط هیچ نهاد مرکزی (مانند بانک) کنترل نمی شود.

این ایده به سرعت توانست برنامه ‌نویسان و سرمایه ‌گذاران به خود جذب کند و راه را برای ظهور کوین‌ ها دیگر حتی با قابلیت های بیشتر باز کند. پس از بیت کوین، کوین های دیگری مانند لایت کوین، بیت کوین کش، ریپل، اتریوم و… با هدف ارائه قابلیت های بیشتر و بهتر وارد بازار شدند و به رشد صنعت کریپتو کمک کردند. به عنوان مثال، لایت کوین با هدف مقیاس پذیری و سرعت بیشتر در انجام تراکنش ها به نسبت بیت کوین فعالیت خود را شروع کرد. ریپل با هدف رقابت و ارائه سیستم قوی تری به نسبت سوئیفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی) معرفی شد. اتریوم با معرفی قراردادهای هوشمند وارد بازار شد.

 

 

ویژگی‌های اصلی کوین‌ها

کوین ها دارای ویژگی های مختلفی می باشند که برخی از اصلی ترین های آن عبارت انداز:

قابلیت تقسیم به واحدهای کوچک‌تر

کوین‌ ها را می توان به واحد های کوچک تر و کمتر از یک تقسیم کرد. به عنوان مثال، یک بیت کوین را می توان به واحد های کمتر از یک (مثلا 0.1، 0.01، 0.001 و…)  تقسیم کرد. این موضوع باعث می شود که افراد بتوانند معاملاتی با حجم بسیار کوچک انجام دهند.

قابلیت انجام تراکنش بدون واسطه

از دیگر ویژگی کوین ها می توان به انجام تراکنش مستقیم بین کاربران اشاره کرد. در واقع، افراد می تواند با یک دیگر بدون نیاز به واسطه ای از جمله بانک به معامله بپردازند.

امنیت و شفافیت

تراکنش‌ هایی که با کوین‌ ها انجام می شود، در بلاک چین ثبت می شود که دارای امنیت بسیار بالایی می باشد.

بلاک چین یک نوع دفتر کل توزیع ‌شده و غیرمتمرکز می باشد. هنگامی که تراکنشی در بلاک چین ثبت می شود، نمی توان آن را تغییر داد و از طرفی دیگر تمامی تراکنش ها برای تمامی کارابران آن بلاک چین قابل مشاهده است. این موضوع باعث می شود که امنیت و شفافیت تراکنش ها در  بلاک جین ها به حداکثر برسد.

ویژگی های کوین

کاربردهای کوین‌ها

کوین ها دارای کاربردهای مهم و مختلفی می باشند که در ادامه به مهم ترین های آن اشاره خواهیم کرد.

سرمایه‌گذاری

یکی از مهم ترین کاربرد های کوین ها، استفاده از آن ها به عنوان یک دارایی برای سرمایه گذاری است. بازار ارزهای دیجیتال دارای نوسانات بسیار شدیدی است که سرمایه گذاری در آن می تواند سودهای بزرگی را برای سرمایه گذاران خود ایجاد کند؛ اما این سرمایه گذاری نیاز به تخصص های مخصوص به خود می باشد. اگر فردی بدون تخصص و تجربه لازم بخواهد در این بازار سرمایه گذاری کند، ممکن است که ضررهای بزرگی را متحمل شود.

ذخیره ارزش

همان طور که می دانید، کوین های بسیار زیادی در بازار وجود دار که خیلی از آن ها از جمله بیت کوین و اتریوم بقدری توسعه پیدا کرده اند که به یک دارایی برای ذخیره ارزش تبدیل شده اند. افرادی زیادی در سراسر جهان وجود دارند که از چنین کوین های عنوان وسیله ‌ای برای ذخیره ارزش استفاده می ‌کنند. کوین‌ های بزرگ و پُرپتانسیل بازار ارزهای دیجیتال می توانند به عنوان یک دارایی مقاوم در برابر تورم درنظر گرفته شوند و ثروت افراد را در طول زمان حفظ کنند.

انتقال ارزش

به کمک کوین ها می توان انتقالات را بدون نیاز به بانک ‌ها با کارمزد کمتر و سرعت بالاتر به صورت مستقیم انجام داد.

تراکنش‌های بین‌المللی

به کمک کوین ها می توان تراکنش های بین المللی را بسیار راحت تر، سریع تر و با هزینه کمتر انجام داد.

خرید کالا و خدمات

درحال حاضر، فروشگاه‌ های بسیار زیادی وجود دارند (فروشگاه های آنلاین و فروشگاه های فیزیکی) که در آن ها می توان محصول یا خدمات موردنظر خود را انتخاب و هزینه آن را با کوین هایی از جمله بیت کوین، اتریوم، تتر و… پرداخت کرد.

مشارکت در فناوری بلاک چین

کوین‌ ها می توانند یک ابزار کاربردی در اکوسیستم و بلاک چین یک پروژه کریپتویی باشند. بسیاری از پروژه های بلاک چینی هستند که به کاربران خود اجازه می دهند که با دراختیار داشتن کوین مربوط به پروژه در نظرسنجی ها شرکت کنند و در تغییرات احتمالی آینده پروژه حق رای داشته باشند. از طرفی دیگر، با دراختیار داشتن کوین یک پروژه می توان پروژه در اکوسیستم و بلاک چین پروژه به فعالیت پرداخت؛ به عنوان مثال، اگر فردی بخواهد یک قرارداد هوشمند در بلاک چین اتریوم تنظیم کند، باید کارمزد این کار را از طریق ارزدیجیتال اتریوم پرداخت کند.

کاربردهای کوین

انواع و دسته بندی ارز های دیجیتال از نظر نوع فعالیت و کاربرد

از آنجایی که ارز های دیجیتال زیادی در بازار وجود دارد، شناخت انواع ارز های دیجیتال بسیار مهم است. دانستن اینکه آیا ارز دیجیتال مورد نظر شما برای رسیدن به هدفی دارد یا نه، می ‌تواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید که آیا این ارز ارزش سرمایه‌ گذاری دارد یا خیر؟

نکته: انواع و دسته بندی ارز های دیجیتال کاملا به صورت قراردادی است؛ بدین معنی که به شکل ها و صورت های مختلفی می توان آن ها را دسته بندی کرد. به عنوان مثال، می توان آن ها را براساس فعالیت و کاربرد دسته بندی کرد یا می توان آن ها را براساس بیت کوین، آلت کوین، استیبل کوین، میم کوین، شت کوین نیز دسته بندی کرد. در ادامه به بررسی هر دو نوع دسته بندی از ارز های دیجیتال می پردازیم.

انواع و دسته بندی ارز های دیجیتال از نظر نوع فعالیت و کاربرد عبارت انداز:

  1. کاربردی: برای انجام عملیات های خاصی در بلاک چین مربوطه خود کاربرد دارند؛ مانند اتریوم، ریپل
  2. تراکنشی: به عنوان روش پرداخت طراحی و کاربرد دارند. مانند بیت کوین که شناخته شده ترین آن ها است.
  3. حاکمیتی: نشان دهنده حقوق دارندگان آن ها است؛ در واقع، هر کسی که دارای توکن های حاکمیتی است، دارای حقوقی در بلاک چین مربوطه است؛ به عنوان مثال، حق رای در اجرای تغییرات در یک بلاک چین را دارد. مانند توکن یونی در پلتفرم دیفای یونی سواپ هستند.
  4.  امنیتی: آن ها را می توان یک دارایی دیجیتالی دانست که نشان دهنده مالکیت یک یا چند دارایی را نشان می دهد؛ به عبارتی، توکن ‌های امنیتی همان سرمایه‌ گذاری ‌های سنتی مانند سهام، اوراق قرضه یا سایر دارایی‌ های اوراق بهادار شده هستند که به توکن تبدیل شده است.
  5. حریم خصوصی: برای حفظ حریم خصوصی کاربران استفاده می‌ شوند؛ به عنوان مثال، تراکنش‌ هایی که مربوط به تحقیقات امنیتی هستند را می توان با این نوع توکن ها انجام داد تا حفظ امنیت و حریم خصوصی را به حداکثر رساند.

انواع توکن

انواع مختلفی از توکن در ارزدیجتال شناخته شده اند که در ادامه در ارتباط با انواع توکن ضحبت خواهیم کرد

1. بیت کوین

بیت کوین را می توان اولین و شناخته شده ترین ارز دیجیتال دانست که که توسط یک شخص یا گروهی از افراد، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 در مقاله‌ ای با عنوان “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” به معنی ”بیت کوین: یک سیستم پول الکترونیکی فرد به فرد” منتشر شد. پس از آن، در ژانویه 2009 راه اندازی شد.  در این دسته بندی، بیت کوین را از سایر ارز های دیجیتال جدا می دانند. دلیل اینکه بیت کوین را یک دسته جدا از مابقی ارز های دیجیتال می دانند، این است که بیت کوین اولین ارز دیجیتالی بود که ایجاد شد و همچنین به مرور زمان معایب آن از جمله سرعت پایین، کامزد بالا، مصرف برق بالا برای تولید و استخراج آن و…  نمایان شد؛ در نتیجه، بسیاری به فکر این افتادن که کوین هایی را به عنوان جایگزین بیت کوین ارائه دهند تا معایب آن را پوشش دهند که به آن ها آلت کوین گفته می شود.

بیت کوین

2. آلت کوین

آلت کوین، ترکیب دو کلمه Alt و Coin است که Alt مخفف Alternative  به معنی جایگزین و Coin به معنی سکه یا ارز است. آلت کوین یا سکه جایگزین را می توان هر ارز دیجیتالی به جز بیت کوین در نظر گرفت که بسیاری از آن ها از جمله اتریوم با رفع نواقص بیت کوین توانسته اند رشد خوبی  را در بازار تجربه کنند و داشته باشند. برخی از مهم ترین آلت کوین ها عبارت انداز: اتریوم، تتر، ریپل، کاردانو، بایننس کوین و… .

3. استیبل کوین

استیبل کوین ها ارز های دیجیتال ثابت نوع دیگری از ارز های دیجیتال هستند که مهم ترین ویژگی آن ها ثابت بودن قیمت آن ها است. ارزش استیبل کوین‌ ها به یک دارایی یا کالای پایدار وابسته است و همین باعث می ‌شود که قیمت استیبل کوین ثابت بماند.

برخی از مهم ترین استیبل کوین ها عبارت انداز: تتر (USDT)، یو اس دی کوین(USDC) ، بی یو اس دی (BUSD) و…

استیبل کوین

4. شت کوین

شت کوین از دیگر ارز های دیجیتال هستند که می توان آن ها را نوعی میم کوین دانست. شت کوین ها دارای ارزش بسیار کمی هستند و عملا هیچ کاربردی ندارند؛ اما مشاهده شده که برخی از آن ها در اثر شانس، حمایت افراد یا گروه های معروف توانسته ‌اند جایگاه خوبی را در بازار به خود اختصاص دهند.

برخی از مهم ترین شت کوین ها عبارت انداز: سایتاما اینو (SAITAMA INU)، دوج ایلان مارس (Dogelon Mars)، و…

5. میم کوین

نکته اصلی که باید به آن توجه کنید، این است که تفاوت چندانی بین شت کوین ها و میم کوین ها وجود ندارد و خیلی جاها این دو اصطلاح را به جای هم استفاده می کنند. اکثر میم کوین ها همانند شت کوین ها دارای ارزش بسیار کمی هستند و عملا هیچ کاربردی ندارند؛ اما مشاهده شده که برخی از آن ها در اثر شانس، حمایت افراد یا گروه های معروف توانسته ‌اند جایگاه خوبی را در بازار به خود اختصاص دهند.

برخی از مهم ترین شت کوین ها عبارت انداز: دوج کوین (DOGE)، شیبا اینو (SHIB)، پپه (PEPE) و…

میم کوین

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با کوین، توکن و تفاوت آن ها در بازار ارز های دیجتیال آشنا کنیم. توکن و کوین هر کدام با اهداف خاصی ایجاده شده ‌اند؛ نمی ‌توانند جای یکدیگر را بگیرند و کوین یا توکن بودن یک ارز دیجیتال نمی تواند در با ارزش یا بی ارزش بودن یک ارز دیجیتال تاثیری داشته باشد؛ در نتیجه، این موضوع را به عنوان معیاری برای سرمایه گذاری خود در نظر نگیرید.

نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که قبل از سرمایه ‌گذاری در بازار ارز های دیجیتال، ابتدا باید به تخصص کافی در زمینه تحلیل ارز ها برسید تا بتوانید از میان تمام ارز ها، ارز های مناسب برای سرمایه گذاری را انتخاب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

آخرین مقالات مرتبط

ارز دیجیتال ترامپ TRUMP چیست؟ جنجالی‌ترین میم کوین این روزها!

رئیس‌ جمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، رمز ارز خود را راه‌ اندازی کرده است که به سرعت ارزش آن افزایش یافته است. انتشار میم کوین $Trump، همزمان با آماده شدن او برای تصدی مقام ریاست‌ جمهوری در روز دوشنبه به عنوان چهل و هفتمین رئیس ‌جمهور ایالات متحده است. در حین تبلیغ ارز دیجیتال […]

ادامه مطلب

دوج کوین (Dogecoin)‌ چیست؟ آشنایی با ارز دیجیتال DOGE

دوج کوین (Dogecoin) یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و متن باز (Open Source) است که در دسامبر 2013 متولد شد. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال با اهداف مهمی راه اندازی می‌شوند، دوج کوین با الهام از یک میم اینترنتی به نام “Doge” و به‌ عنوان یک شوخی توسط دو مهندس نرم‌افزار، بیلی مارکوس و جکسون پالمر، […]

ادامه مطلب

همسر ترامپ هم میم کوین عرضه کرد!

ملانیا ترامپ، بانوی اول پیشین ایالات متحده، در ۲۰ ژانویه اعلام کرد که توکن میم شخصی خود با نام MELANIA را روی پلتفرم X عرضه کرده است. این خبر به سرعت تأثیر زیادی بر توکن رسمی دونالد ترامپ، TRUMP، گذاشت که تنها دو روز قبل معرفی شده بود و با کاهش شدید تقاضا مواجه شد. […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش ارز دیجیتال کریپتوکارنسی چیست؟ بیت کوین چیست؟ وایت پیپر Whitepaper چیست و چگونه آن را تحلیل کنیم؟ اتریوم چیست؟ هر آنچه باید قبل از سرمایه گذاری در ارز اتریوم بدانید دیفای (Defi) یا امور مالی غیرمتمرکز چیست؟ ایردراپ چیست؟ آموزش دریافت ارز دیجیتال رایگان هاوینگ چیست و چه تاثیری روی قیمت بیت کوین دارد؟ قرارداد هوشمند یا Smart Contract در ارز دیجیتال چیست؟ آلت کوین چیست و بهترین آلت کوین ها کدامند؟ استیبل کوین چیست؟ استیکینگ (Staking) یا استیک کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟ هودل HODL یا هولد کردن در ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی و خارجی بدون تحریم بهترین نرم افزار های ترید ارز دیجیتال در سال 2024 آموزش صرافی Bingx از ثبت نام تا خرید و فروش ارز دیجیتال

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.